soom Δημοσιεύτηκε October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 5, 2009 Για όσους ασχολούνται με τα Windows Mobile, MacOS(iPhones), Symbian και λοιπές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας, θα γνωρίζεται την ύπαρξη των λεγόμενων «μαγαζακίων», διαδικτυακούς τόπους που έχουν συγκεντρωμένο αυτό που ονομάζεται από τους Όροι Πρόσβασης και Χρήσης - Ο.Π.Χ. και τους εφαρμοστές των, «παράνομο» και «πειρατικό» υλικό. Κανένα πρόβλημα ως εδώ. Απόλυτα σεβαστό. Links τα οποία θα παραπέμπουν στο «παράνομο» ή «πειρατικό» υλικό θα «φεύγουν» από το κείμενό μας. Ωραία. Τώρα εγώ έχω κάποια προβλήματα όσον αφορά 2 πράγματα: Ορισμένοι χρήστες του myphone, μετά από συνεχόμενη «επαφή» μέσω του φόρα, αλλά και εκτός αυτού σε ορισμένες περιπτώσεις, αναπτύσσεται μια πιο φιλική ατμόσφαιρα. Μέσα λοιπόν στην φιλική αυτή ατμόσφαιρα, γίνονται κάποια σχόλια, κάποιες γνώμες ειπώνονται και σχολιάζονται. Πάντα με πολύ φιλικό και πάνω από όλα χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς προθέσεις να αλλάξει ο ένας την γνώμη του άλλου ή να τον πείσει για κάτι. Μοιραζόμαστε κάποια ενδιαφέροντα. Έχουμε πολλοί συνυπάρξει με ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο Χ και ορισμένοι αποφάσισαν να αγοράσουν ανταγωνιστικό τηλέφωνο, έστω το Ψ. Μετά από πολύ καιρό που συνυπάρχουν στα ίδια threads τα ίδια άτομα ανταλλάσσοντας γνώμες, πληροφορίες, απόψεις λογικό είναι να ανταλλαχθούν απόψεις για τα δυο κινητά και τους λόγους για τους οποίους έγινε η μετάβαση από την μια συσκευή στην άλλη. Σύμφωνα με τους ανωτέρω αναφερθέντες Όροι Πρόσβασης και Χρήσης - Ο.Π.Χ. απαγορεύεται, όπως αναφέρουν και οι διαχειριστές εξάλλου, να δημοσιεύσουμε links σε σελίδες που περιέχουν παράνομο ή πειρατικό υλικό. Πάραυτα, υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί, αναλυτικότατοι και πληρέστατοι(έχω γράψει και εγώ τέτοιους οδηγούς) που βοηθάνε τον χρήστη να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες στην συσκευή του με σκοπό να μπορέσει να δεχθεί αυτό το παράνομο ή πειρατικό υλικό(βλ. αναλυτικότατοι και πραγματικά εξαιρετικοί οδηγοί για Jailbreak στο Apple iPhone και επίσης οδηγίες για να μπορέσεις να κάνεις Hard SPL στην συσκευή σου για να μπορέσει να φορτώσει μια Custom Cooked ROM για συσκευές Windows Mobile). Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, αλλά αν δεν γνωρίζουμε θα το ξεκαθαρίσω ευθύς αμέσως, οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία από τις προαναφερθέντες(Jailbreak στο iPhone και Hard SPL σε Windows Mobile) καταργεί κάθε εγγύηση στην συσκευή, όσο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Η επαναφορά είναι απλή μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι «παράνομο» σύμφωνα με τους Όρους Χρήσεις του κατασκευαστή του. Και εδώ έρχεται η απορία μου: Δεν θέλουμε να δημοσιεύουμε ούτε links αλλά ούτε και να παραπέμπουμε δημόσια σε σελίδες με το υλικό, αλλά δεν ενοχλείτε κανείς από την παρουσία των εν λόγω οδηγών. Ένα ολόκληρο κομμάτι του forum έχει βασιστεί πάνω στην διαδικασία του JB του iPhone και το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά. Εμένα προσωπικά μου φαντάζει αν όχι κωμικοτραγικό, τουλάχιστον αντιφατικό. Οι περισσότεροι χρήστες Windows Mobile συσκευών γνωρίζουν την ύπαρξη του ip-mart forum και του περιεχομένου του. Η συνεχόμενη αναφορά του ως «μαγαζάκι» στα συγκεκριμένα φόρα είναι αστεία συνέχεια(Και μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση σε όλο το myphone forum για την λέξη «ipmart» θα δώσει πολλές απαντήσεις(Αναζήτηση: Λέξεις Κλειδιά: ipmart · Forum: My Devices και στις υποπεριοχές των forums - Εμφάνιση 1 έως 25 από 157 συνολικά αποτελέσματα για μα γίνομαι πιο συγκεκριμένος, και να μην λέμε αερολογίες). Αλλά δεν μας ενοχλεί να δίνουμε μαθήματα και οδηγίες για το πως να γίνουμε «παράνομοι» με την συσκευή μας. Και θα μου πείτε: «Όποιος θέλει το κάνει, δεν υποχρεώνεται κανείς να κάνει JB στο iPhone ή Hard SPL στο WM κινητό του». Και η απάντηση έρχεται άμεσα: «Μα όταν εγώ δίνω ένα link για ένα πρόγραμμα σπασμένο, δεν αναγκάζω κάποιον να το κατεβάσει και το χρησιμοποιήσει. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να το κάνει». Υπάρχουν αυτή τη στιγμη links για cooked Roms, που φυσικα είναι παρανομο λογισμικο, οσο είναι και τα custom ipsw. Παρολα αυτά τα links για τις cooked Roms συνεχιζουν να υπαρχουν σε παρα πολλα posts του forum σε μερικες φορες ακομη και καποιων Διαχειριστων του forum, ενώ αντιθετα links για custom ipsw εχουν σβηστει σαν παρανομο λογισμικο. Είναι λογικη αυτή ? Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Συμφωνω και εγω :protest: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mythozz Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Καλησπέρα. Πρέπει να διαχωρίσουμε το θέμα J/B από το Hard SPL. Στην πρώτη περίπτωση ΔΕΝ είναι κάτι παράνομο, αφού και η ίδια η Apple δέχθηκε ότι με το J/B προσθέτεις στη συσκευή μια δυνατότητα, επιτρέποντας την εγκατάσταση εφαρμογών και από άλλους κατασκευαστές/σχεδιαστές. Αυτό δεν είναι παράνομο, αφού παγκοσμίως επιτρέπεται να επεμβαίνεις στη συσκευή για να της προσφέρεις μια λειτουργία που ήδη έχει και απλά την «απελευθερώνεις». Το ότι βγαίνεις ΕΚΤΟΣ εγγύησης είναι το πρόβλημα, αφού αυτό μπορεί να το ζητήσει δικαιολογημένα ο κατασκευαστής της. Επομένως στο Myphone, όπως και σε εκατοντάδες forums στον κόσμο, μπορούμε να μιλάμε για Jailbreak, να έχουμε οδηγούς, να πειραματιζόμαστε... αρκεί να αναφέρουμε/ γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο βγάζει εκτός εγγύησης τη συσκευή μας. Το HARD SPL δεν είναι το ίδιο. Εκεί βάζεις ΑΛΛΗ ROM (όποια επιθυμείς) σε κάθε συσκευή, πράξη παράνομη σύμφωνα με τους κατασκευαστές που έχουν κάθε δικαίωμα πάνω στη δουλειά τους. Στο Myphone προσπαθούμε να κρατάμε ισσοροπία και να βρίσκουμε διαρκώς τη «χρυσή» τομή σε ανάλογες περιπτώσεις. Δεν μπορούμε για παράδειγμα να κατεβάσουμε/σβήσουμε 10 guides για Jailbreak, να κλειδώνουμε συζητήσεις για τη Cydia, να σβήνουμε posts που αναφέρουν sources και repos τρίτων κατασκευαστών και να ασχολούμαστε μόνο με το App Store στρουθοκαμηλίζοντας. Τιμάμε τους χιλιάδες χρήστες μας και είμαστε ΟΣΟ το δυνατόν πιο ανεκτικοί σε τέτοιες συζητήσεις, για να τους βοηθήσουμε, προωθώντας αυτό που πολύ σωστά αποκαλείς παρέα. Και εμείς σαν παρέα το βλέπουμε. Πριν από 3-4 χρόνια είχα μια τέτοια παρέα στα WM, όταν συζητούσαμε για τρόπους βελτίωσης συσκευών όπως τα P3300, TyTN, QTEK 9000... Σήμερα για μένα η ίδια παρέα βρίσκεται στο iPhone forum. Αύριο ποιος ξέρει, ίσως να είναι στο Android forum. Μέσα σε αυτά τα φόρα, θα υπάρχουν και κουβέντες για τα «μαγαζάκια». Η ύπαρξή τους έχει λύσει τα χέρια σε χιλιάδες χρήστες, παρόλα αυτά είναι παράνομα. Οι χρήστες μας μπαίνουν στο Myphone KAI για αυτά. Επομένως το Myphone βρίσκεται στη μέση. Ή απαγορεύουμε ΚΑΘΕ φύσης «μαγαζάκια» και στέλνουμε περίπου 25.000 ενεργούς χρήστες σε άλλα forums, απογοητευμένους, ή τα επιτρέπουμε και... γινόμαστε warezάδικο, κίνηση που ποτέ δεν θέλουμε να συμβεί. Η στάση μας είναι η πιο πρέπουσα πιστεύω: απορρίπτουμε τη χρήση/αναφορά σε «warez» ΟΣΟ αυτό είναι δυνατόν και δηλώνουμε ότι ΑΝ, παρά τις προσπάθειές μας, υπάρχουν σύνδεσμοι στο forum που παραπέμπουν σε τέτοιους ιστοχώρους, προτρέπουμε τους χρήστες μας να ΜΗΝ τους επισκέπτονται. Από εκεί και μετά, δεν μπορούμε να μπούμε στο keyboard τους και να κλείσουμε τον Firefox. Η θέση μας λοιπόν είναι: Δεν επιτρέπονται links προς warez sites, «μαγαζάκια». Δεν θα βρεις δημοσιεύσεις διαχειριστών που να περιέχουν συνδέσμους για προγράμματα σε παράνομα sites. Αν βρεις, θα ήθελα να με ενημερώσεις μέσω PM. Αν οι χρήστες μας δημοσιεύουν τέτοια links, επιχειρούμε διαρκώς να περιορίζουμε κάτι τέτοιο, OΣΟ το δυνατόν. Έχουμε χιλιάδες δημοσιεύσεις κάθε μέρα και εκατομμύρια hits, ενώ οι διαχειριστές μας είναι περίπου 28 για όλο το forum. Αυτο σημαίνει ότι κάνουμε ότι μπορούμε και σε κάποιες περιπτώσεις η «Αναζήτηση» θα βγάλει και αποτελέσματα που ξέφυγαν από τον έλεγχό μας, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να καταπολεμούμε κάτι τέτοιο, στα πλαίσια του ανθρώπινως δυνατού. Αυτά σε ότι αφορά ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Σύνδεσμοι για custom ipsw και για Cooked ROMS είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Διαχειριστή, αφού εκεί μιλάμε για κατασκευάστριες εταιρίες. Κάποιες από αυτές π.χ. ASUS, HTC κυνηγούν το θέμα και δεν επιτρέπουν ρητώς τη χρήση τέτοιων cooked ROMS. Επομένως δεν μπορούμε να επιτρέπουμε - ΟΣΟ το δυνατόν- τη δημοσίευση τέτοιων συνδέσμων/posts. Αν στο φορουμ των WM ποστάρουν καθημερινά 500 posts, ίσως κάποια από αυτά να μας ξεφύγουν. Διατηρούμε ένα ανθρώπινο δυναμικό τέτοιο, που να προσπαθεί να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο και σε αυτό ζητάμε την κατανόησή σας. Για custom ipsw μέχρι να υπάρξει επίσημη «κίνηση» από Apple, ακολουθούμε τα αρκετές εκατοντάδες -έγκυρα/νόμιμα- forums παγκοσμίως. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει disclaimer που αναφέρει ότι όλοι οι σύνδεσμοι θα πρέπει να ακολουθούνται μόνο μετά από τη θέληση του κάθε χρήστη, χωρίς την ευθύνη του forum. Αν υπάρχουν links για Cooked ROMs... κακώς υπάρχουν. Αν υπάρχουν σύνδεσμοι για custom ipsw πάλι κακώς υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση θα επιχειρήσουμε να διαγράφουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά θα υπάρχουν σύνδεσμοι προς άλλους δικτυακούς χώρους τους οποίους κάθε χρήστης θα μπορεί να επισκέπτεται με δική του ευθύνη. Τέλος: Δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο ενάντια στα WM ή υπέρ του iPhone. Υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια να ακολουθούμε τις επιταγές της εποχής και να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας, αλλά ταυτόχρονα να δίνουμε τεράστια προσοχή στο τι ζητάνε οι χρήστες μας. Αν μας κατηγορείς για αυτό, τότε δεκτό. ;) Παράθεση [imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..." Wannabe Editor? Reviewer? Columnist? Join the Unwired Revolution, now! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, αλλά αν δεν γνωρίζουμε θα το ξεκαθαρίσω ευθύς αμέσως, οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία από τις προαναφερθέντες(Jailbreak στο iPhone και Hard SPL σε Windows Mobile) καταργεί κάθε εγγύηση στην συσκευή, όσο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Η επαναφορά είναι απλή μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι «παράνομο» σύμφωνα με τους Όρους Χρήσεις του κατασκευαστή του. Και εδώ έρχεται η απορία μου: Δεν θέλουμε να δημοσιεύουμε ούτε links αλλά ούτε και να παραπέμπουμε δημόσια σε σελίδες με το υλικό, αλλά δεν ενοχλείτε κανείς από την παρουσία των εν λόγω οδηγών. Ένα ολόκληρο κομμάτι του forum έχει βασιστεί πάνω στην διαδικασία του JB του iPhone και το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά. Εμένα προσωπικά μου φαντάζει αν όχι κωμικοτραγικό, τουλάχιστον αντιφατικό. Θα μου επιτρέψεις να σου δώσω κι εγώ μία απάντηση, δεδομένου ότι έχω συντάξει την πλειοψηφία των οδηγών που αναφέρεις. Από τις πολύ πρώτες ημέρες της λειτουργίας του Apple η πολιτική όλων των διαχειριστών του υπήρξε απόλυτα ξεκάθαρη: απαγορεύεται η δημοσίευση/διακίνηση οποιουδήποτε λογισμικού το οποίο έχει κατοχυρωθεί ως παράνομο. To Jailbreaking προς το παρόν δεν έχει κατοχυρωθεί επίσημα ως παράνομη ενέργεια, παρά τις επιθυμίες της Apple. Μάλιστα, όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ γίνονται διεργασίες από τρίτους (συμπεριλαμβανομένου του δημιουργού του cydia) ώστε να νομιμοποιηθεί και επίσημα. Έχουν γραφτεί και δημοσιευτεί στο internet δεκάδες άρθρα όπως αυτό από την ημέρα του πρώτου jailbreak όπου αναλύονται εκτεταμένα τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. Ως εκ τούτου, η διακίνηση του pwnageTool, του redsn0w και όλων των υπόλοιπων εφαρμογών οι οποίες σου επιτρέπουν να μεταβάλεις τη συσκευή σου όπως θέλεις δεν είναι παράνομη, τουλάχιστον όχι ακόμη και απ' ότι διαβάζω ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ. Η διακίνηση όμως τροποποιημένων αρχείων ipsw αποτελεί παράβαση και διώκεται ποινικά. Γι' αυτό στο Apple θα βρεις πλήρεις και αναλυτικούς οδηγούς επί της διαδικασίας, ώστε να μην έχεις την ανάγκη να ψάξεις για παράνομα αρχεία σε άλλα fora, αλλά να φτιάξεις τα δικά σου και να τα χρησιμοποιήσεις στη δική σου συσκευή. Η ακύρωση της εγγύησης αν δεν κάνω λάθος δεν είναι παράνομη ενέργεια, απλά δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να αρνηθεί να επισκευάσει τη συσκευή σου. Το τελευταίο εργαλείο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή μόνο για mac, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό, αν κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο σε windows θα ενημερωθείς άμεσα μέσα από το forum και με όλες τις λεπτομέρειες. Έχει δοθεί από όλους του διαχειριστές του Apple ιδιαίτερη σημασία ώστε το forum να είναι απόλυτα συνεπές ως προς τους γενικότερη λειτουργία του myphone και, θέλω να πιστεύω, απαλλαγμένο από κάθε είδους αντιφάσεις. Ορισμένοι χρήστες του myphone, μετά από συνεχόμενη «επαφή» μέσω του φόρα, αλλά και εκτός αυτού σε ορισμένες περιπτώσεις, αναπτύσσεται μια πιο φιλική ατμόσφαιρα. Μέσα λοιπόν στην φιλική αυτή ατμόσφαιρα, γίνονται κάποια σχόλια, κάποιες γνώμες ειπώνονται και σχολιάζονται. Πάντα με πολύ φιλικό και πάνω από όλα χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς προθέσεις να αλλάξει ο ένας την γνώμη του άλλου ή να τον πείσει για κάτι. Μοιραζόμαστε κάποια ενδιαφέροντα. Έχουμε πολλοί συνυπάρξει με ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο Χ και ορισμένοι αποφάσισαν να αγοράσουν ανταγωνιστικό τηλέφωνο, έστω το Ψ. Μετά από πολύ καιρό που συνυπάρχουν στα ίδια threads τα ίδια άτομα ανταλλάσσοντας γνώμες, πληροφορίες, απόψεις λογικό είναι να ανταλλαχθούν απόψεις για τα δυο κινητά και τους λόγους για τους οποίους έγινε η μετάβαση από την μια συσκευή στην άλλη. Έχω διαβάσει το θέμα σας και εξ όσων γνωρίζω έχει ήδη δρομολογηθεί η μεταφορά του στο forum της Apple. Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί κάποιος να δημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου forum είναι διότι έχουμε επιλέξει να διατηρήσουμε τη σελίδα αυτή αποκλειστικά για συζητήσεις, στην οποία θα μπορούσε να ενταχθεί και η δική σας, κρατώντας τις ενότητες Software και Hardware αποκλειστικά για την επίλυση προβλημάτων. Η μεταφορά των θεμάτων γίνεται από τις άλλες ενότητες στην κεντρική μόλις οι διαχειριστές διαπιστώσουν ότι πρόκειται για θέμα συζήτησης ή μπορεί να ανοιχτεί κατευθείαν στην κεντρική ενότητα έπειτα από συνεννόηση με τους διαχειριστές. Στόχος είναι η διευκόλυνση όλων όσων θα επισκεφτούν το forum, ώστε να γνωρίζουν σε ποια υπο-ενότητα θα απευθυνθούν ανάλογα με αυτά που ζητούν. Επίσης, με αυτό τον τρόπο διατηρούμε την ενότητα των ειδήσεων-συζητήσεων καθαρή από posts άπειρων χρηστών οι οποίοι συνήθως ζητούν βοήθεια προτού μάθουν τη λειτουργία του forum. Έτσι, σεβόμαστε τα παλαιότερα μέλη τα οποία δεν είναι υποχρεωμένα να βλέπουν καθημερινά θέματα με τίτλους heeeeelppppp, βοήθειαααααα και επείγοοοοον σε ένα forum στο οποίο συμμετέχουν ενεργά. Προσωπικά όταν απευθύνομαι σε ένα forum το κάνω γιατί στο 80% των περιπτώσεων αναζητώ λύση σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Είναι σημαντικό για τον λόγο αυτό να έχω άμεση πρόσβαση στην απαραίτητη πληροφορία χωρίς να χρειάζεται να την αναζητήσω σε 700 σελίδες ενός θέματος. Από την άλλη, συμμετέχοντας στο myphone τα τελευταία 2 χρόνια έχω αποκτήσει κι εγώ προσωπική επαφή με κάποια μέλη και μπορώ να αντιληφθώ την ανάγκη για συζήτηση σε πιο χαλαρό επίπεδο. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει χρυσή τομή. Παρατηρώντας την συζήτηση στο θέμα περί ανέμων και υδάτων διαπίστωσα ότι αναλύετε θέματα jailbreaking, πληροφοριών για "αρχάριους", θέματα "off-topic" για το forum της Apple, θέματα ενδιαφέροντα και on-topic, αστειεύεστε μεταξύ σας κλπ. Έχετε δημιουργήσει ένα καταπληκτικό κλίμα στο HTC και είναι λογικό να θέλετε να παραμείνετε σε επαφή, ακόμη και με όσους δεν έχουν iPhone, ακόμη και όταν επιλέξετε την επόμενη σας συσκευή η οποία πιθανότατα να μην είναι iPhone. Αυτό που σας ενώνει στην ουσία είναι το myphone και όχι οι υποενότητες του. Έχω να κάνω μία εισήγηση, η οποία κατ' ουδένα λόγο δεν εκπροσωπεί το myphone και την ομάδα διαχείρισης του, είναι μία προσωπική και με κάθε καλή διάθεση εισήγηση. Γιατί δεν δημιουργείτε μία ανοιχτή κοινωνική ομάδα, εφόσον το forum παρέχει αυτή τη δυνατότητα, όπου μπορείτε να συζητάτε ανενόχλητοι τα μεταξύ σας θέματα; Θα είναι ακριβώς όπως το θέμα που δημιουργήσατε αλλά θα μπορεί να διευρυνθεί πέρα από τα όρια των επί μέρους κατηγοριών του forum. Διατηρώντας την ανοιχτή, παρέχετε το δικαίωμα σε οποιοδήποτε θελήσει να σας επισκέπτεται και να διαβάζει αυτά που συζητάτε, μπορεί ακόμη και να συμμετέχει εφόσον το επιθυμεί. Εάν η δημιουργία απαιτεί τη συμμετοχή διαχειριστή με χαρά μου μπορώ να αναλάβω τον ρόλο, δεν πρόκειται να επεμβαίνω στις συζητήσεις παρά μόνο όταν αυτές εκτρέπονται από τους γενικότερους κανόνες λειτουργίας του forum. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sweetzoi19 Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Mythozz και pperiklis.Μπορεί και να κάνω λάθος,αλλά νομίζω ότι ο soom λέει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέτε εσείς. Δηλαδή, πώς γίνεται να δίνονται links με cooked roms ελεύθερα ,ενώ δεν συμβαίνει και το ίδιο στα custom .ipsw. Όχι δηλαδή ότι δίνονται ελεύθερα τα .ipsw και δεν δίνονται οι cooked roms! Αυτή την εντύπωση απέκτησα,διαβάζοντας αυτή την παράγραφο: "Υπάρχουν αυτή τη στιγμη links για cooked Roms, που φυσικα είναι παρανομο λογισμικο, οσο είναι και τα custom ipsw. Παρολα αυτά τα links για τις cooked Roms συνεχιζουν να υπαρχουν σε παρα πολλα posts του forum σε μερικες φορες ακομη και καποιων Διαχειριστων του forum, ενώ αντιθετα links για custom ipsw εχουν σβηστει σαν παρανομο λογισμικο. Είναι λογικη αυτή ? " Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος! Παράθεση My life was unending,unchanging midnight. It must,by necessity,always be midnight for me. So how was it possible that the sun was rising now, in the middle of my midnight? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Γράφω μόνο και μόνο για να δώσω κάποιες εξηγήσεις και να πω την δική μου άποψη. Δικαίως απαγορευονται τα αμεσα lings για τα εν λόγω μαγαζάκια. Τα custom ipsw είναι παράνομα όσο και μια cooked rom for WWM. Και τα δυο περιέχουν λογισμικό ιδιοκτησίας καποιων εταιρειών συν την προσθηκη κάποιων αλλαγών απο τους developers. Αρα δεν θα πρέπει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Η απόφαση μου να απέχω από το φορουμε πάρθηκε γιατί διαγάφηκε ling για rapidshare που είχα φτιάξει το οποίο ηταν καλυμένο κάτω από λέξη, σε ποστ που εστειλα. Η ονομασία του δε, περιείχε το όνομα του δημιουργού εξτρα σκιν για το iGO My Way, πραγμα που δεν το έκανε "επικίνδυνο" για το φόρουμ, αφού πουθενα δεν υποδήλωνε οτι περιεχεται και μια εκδοση του προγράμματος μεσα. Θα μπορουσα να δεχθω την διαγραφή του αν οι τόσο αυστηροί διαχειριστές έμπαιναν στον κόπο να μ' ενημερωσουν μ ενα προσωπικό μηνυμα. Αλλά μαλλον αυτό εχει παγειωθεί να αγνοούνται τα μέλη οταν τους διαγράφεται η μεταφέρεται καποιο μήνυμα. Το λέω αυτό γιατί έχει ξαναγίνει σε μένα, οταν πριν καιρό έστειλα ενα μηνυμα για να επιβραβευσω τον μικρό Ανδρέα ο οποίος εχει καταφερει να βοηθά πολύ κοσμο σε διάφορα φορα. Επίσης διαπιστωσα ότι οι διαχειριστές λειτουργούν με δυο μετρα και σταθμά γιατί σε ανάλλογες περιπτώσεις έκαναν τα στραβά μάτια (προς όφελος μας φυσικά) όταν για παράδειγμα στην υπογραφή του φίλου μου του Δημήτρη υπήρχε για μήνες όλο το παράνομο λογισμικό που μπορουμε να εγκαταστήσουμε σ ενα PPC. Στην δική μου περίπτωση ήταν σαν να μου την φύλαγαν γιατι ξετρυπώθηκε με την μία τον λινκ που είχα "ρίξει" κάτω από την λέξη "δοκιμάστε". Δεν περιμένω να το παραδεχθούν αλλα είμαι σίγουρος ότι ετσι εγινε. Φυσικά δεν χανει τίποτα το φόρουμ απο την δική μου φυγή, αλλά το ίδιο ισχύει και για μενα. Ο Περικλής έχει κάνει καταπληκτική δουλεια και εχει το πιο σημαζεμένο φορουμ. Το μοναδικό ίσως που μπορει να βοηθήσει καποια μέλη με την τάξη και την πληρότητα που έχει. Δεν μπορει κανεις να του προσαψει το οτιδήποτε. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. October 5, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Για να μην παρεξηγηθώ και εγώ, θα προσθέσω ορισμένα πράγματα. Επειδή το πρώτο ποστ μπορεί να άφησε ορισμένα σημεία προς παρεξήγηση ή που να μην ξεκαθαρίστηκαν πλήρως. Τα πράγματα έχουν όπως ειπώθηκαν και από την προλαλήσαντα sweetzoi19 και από τον φίκο Κώστα Te_salat. Σε καμία, μα καμία περίπτωση ούτε θέλω, ούτε θα επεδίωκα να πειραχθεί η εξαιρετική δουλειά του pperiklis που έχει κάνει. Είναι, αν όχι το καλύτερο, τότε ένα από τα καλύτερα σημεία που έχει να επιδείξει το forum μας. Θα συμφωνήσω με τον Te_salat. Δεν έδωσε παράνομο λογισμικό κάτω από την λέξη «δοκιμάστε» όταν την έγραφε στο thread της υπογραφής μου. Παρερμηνεύθηκε προφανώς από τον nervous βλέποντας link για rapidshare... Το εν λόγω ποστ είναι αυτό: link. Τα πράγματα, δυστυχώς, δεν είναι αντικειμενικά. Αυτό θέλω να δείξω με το ποστ/παράπονο που κάνω και, πιθανώς, να εκφράσω την άποψη και την γνώμη ορισμένων συμφορουμιτών μου. Δεν έχω κανένα λόγο ούτε και πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν απολύτως. Απλά θα ήθελε λίγο περισσότερο προσοχή σε ορισμένες κινήσεις που γίνονται σε συγκεκριμένα θέματα και ζητήματα. Θα μου επιτρέψετε να απολογηθώ για το JailBreak μιας και δεν το ήξερα ότι η Apple δεν το θεωρεί παράνομο, πόσο μάλλον να γίνονται κινήσεις περί νομιμοποίησής του. Πάραυτα, θεωρώ ότι είναι απόλυτα λογικό ο συνειρμός μου ότι εφόσον γίνεται πολύ, μα πολύ μεγάλη κουβέντα περί custom rom(κάτι που συμφωνούμε ότι είναι παράνομο). Να τονίσω ότι threads ολόκληρα έχουν βασιστεί πάνω σε διάλογο για τις cooked/custom ROM για τα WM.... Επίσης διαπιστωσα ότι οι διαχειριστές λειτουργούν με δυο μετρα και σταθμά γιατί σε ανάλλογες περιπτώσεις έκαναν τα στραβά μάτια (προς όφελος μας φυσικά) όταν για παράδειγμα στην υπογραφή του φίλου μου του Δημήτρη υπήρχε για μήνες όλο το παράνομο λογισμικό που μπορουμε να εγκαταστήσουμε σ ενα PPC. Πάνω σε αυτό θα μπορούσαμε να δώσουμε πολύ προσοχή και να καταλάβουμε το εν λόγω «πρόβλημα». Σε καμία, πάλι, περίπτωση δεν θα πρέπει ούτε να παρεξηγηθεί αλλά ούτε να προσβληθεί ο Δημήτρης, αλλά είναι ένα παράδειγμα αυτής της «λογικής». Περικλή, όσον αφορά αυτά που γράφεις πιο κάτω από το Quote του μηνύματός μου, μόλις τώρα τα διάβασα. Πιο σύμφωνο δεν θα με έβρισκες. Μου αρέσει πάρα πολύ η δομή του φόρουμ «σου», της Apple, και δεν θα ήθελα να την χαλάσω ούτε και να την πειράξω. Αν μου το επιτρέψουν οι γνώσεις μου θα ήθελα μάλιστα να βοηθήσω και εγώ, όσο μπορώ. Έχω κάθε καλή διάθεση να το κάνω, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν εξάλλου. Σίγουρα αυτό που μας ένωσε είναι η επαφή που αποκτήσαμε μέσω του myphone. Όσο για την κοινωνική ομάδα, δεν το γνώριζα το θέμα. Ίσως, αν θέλουν και οι υπόλοιποι, να το κάνουμε. Και θα σταθώ λίγο σε αυτό εδώ ακριβώς: Είναι σημαντικό για τον λόγο αυτό να έχω άμεση πρόσβαση στην απαραίτητη πληροφορία χωρίς να χρειάζεται να την αναζητήσω σε 700 σελίδες ενός θέματος. Από την άλλη, συμμετέχοντας στο myphone τα τελευταία 2 χρόνια έχω αποκτήσει κι εγώ προσωπική επαφή με κάποια μέλη και μπορώ να αντιληφθώ την ανάγκη για συζήτηση σε πιο χαλαρό επίπεδο. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει χρυσή τομή. Επειδή, συγκεκριμένα, το θέμα του HD έχει αισίως φτάσει τα 9.500 ποστ και τις 650 σελίδες, καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, ακόμα και με την αναζήτηση, να μπορέσει κάποιος να βρει μια απάντηση σε ένα θέμα που μπορεί να έχει. Δεν θέλω να ασχοληθούμε με τις επιπτώσεις αυτών. Απλά θέλω να πω ότι μέσα στα πλαίσια αυτού του ευχάριστου κλίματος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ διάφορων μελών του HD forum που τώρα πήγαν στο iPhone, άρχισε, αναπόφευκτα, μια συζήτηση για τους λόγους που έγινε αυτό. Μια, όμως, πολύ φιλική και πολιτισμένη συζήτηση. Δεν είχε μέσα τα στοιχεία «έχθρας» και «διαμάχης» που πολύ συχνά παρατηρούνται στους χρήστες των iPhones και WM συσκευών. Απλά αναφερθήκαμε, ίσως λίγο εκτενέστερα από τα όρια, σε αυτό. Ναι, ήταν «Off Topic», αν και όχι απόλυτα. Μιας και η κουβέντα δεν ήταν τι έχει το HD που δεν έχει το iPhone και τούμπαλιν. Ήταν να δειχθούν οι λόγοι που έκαναν ορισμένους να φύγουν. Χωρίς το στοιχείο της στενομυαλιάς και των παρωπίδων που συχνά βλέπουμε. Όλα αυτά τα μηνύματα, πολλά πραγματικά, έφυγαν. Παρά τις αντιρρήσεις που είχα ορισμένοι απλοί αναγνώστες του θέματος και δεν συμμετείχαν καθόλου στην κουβέντα αυτή. Και εδώ αναρωτιέμαι. Στις 650 σελίδες thread, που σε πάνω από τις μισές, αν όχι και παραπάνω, γίνεται κουβέντα αποκλειστικά για τις cooked roms, οι 2-3-5-10 σελίδες που είχαμε την κουβέντα αυτή ενοχλούσαν???? Δεν θέλω να θίξω τους mod των WM. Την δουλεία τους κάνουν, αλλά ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές.. Είναι ένα τηλέφωνο σχεδόν 1 έτους. Είμαστε σε ένα φόρα για τα κινητά τηλέφωνα. Οι περισσότεροι αλλάζουν 2-3 τηλέφωνα τον χρόνο. Ποιος θα καθόταν να διαβάσει από την αρχή το θέμα? Και πόσο μάλλον, να ενοχληθεί ή να εκνευριστεί από αυτή μας την κουβέντα. Ίσα ίσα, που την θεωρώ πολύ κατατοπιστική, μιας και προσωπικά, μετά από αυτή την κουβέντα, πούλησα το HD και παρήγγειλα το iPhone... Mythozz, το καταλαβαίνω αυτά που λες, σε πολύ καλό βαθμό. Δεν γίνεται 30 παιδιά να παρακολουθείτε συνεχώς ένα φόρα 126.000 μελών. Δεν υπαινίσσομαι να επιτραπούν τα λινκ για τα «μαγαζάκια» ή να αρχίσει ένα πανηγύρι με παράνομο υλικό εδώ. Θα χαθεί και η ουσία του πράγματος, και το μέτρο. Τέλος: Δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο ενάντια στα WM ή υπέρ του iPhone. Υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια να ακολουθούμε τις επιταγές της εποχής και να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας, αλλά ταυτόχρονα να δίνουμε τεράστια προσοχή στο τι ζητάνε οι χρήστες μας. Αν μας κατηγορείς για αυτό, τότε δεκτό. Δεν κατηγορώ κανέναν. Απλά, προτρέπω ή συμβουλεύω, αν θέλεις. Δεν έχω κακή πρόθεση. Απεναντίας. Πραγματικά. Εν ολίγοις, και για να κλείσω την απάντηση μου αυτή: Δεν θέλω ούτε να πειραχθούν τα θέματα του Περικλή, σε καμία περίπτωση, αλλά ούτε, όμως, να μην υπάρχει μια ισότητα. Δηλαδή, αν είναι ελαστικοί οι mod με ένα συγκεκριμένο θέμα, ας είναι και ελαστικοί με κανά δύο ακόμα. Δεν είμαστε μικρά παιδιά εδώ. Ξέρουμε και τι γίνεται και που γίνεται η διακίνηση του παράνομου υλικού. Και το myphone ούτε είναι, ούτε μπορεί να γίνει warez. Και βεβαίως ούτε θα ήθελα, προσωπικά, να γίνει. Όπως δεν θέλω, και θα το προσπαθήσω, άνθρωποι που έχουν αφιερώσει χρόνο για να βοηθήσουν άλλους, μεταξύ αυτών και εμένα, να φύγουν από το φόρουμ όταν έχουν να προσφέρουν γνώσεις, εμπειρία, βοήθεια. Και ένας τέτοιος είναι ο Κώστας. Απλά, προσπαθώ, όπως και εσείς, να προσδιορίσω αυτή την χρυσή τομή, και να την διευρύνω λίγο. Για να είμαστε όλοι και χαρούμενοι, αλλά και εντός των ορίων των κανόνων του φόρα. Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Κώστα, προσωπικά η απόφαση σου να μην συμμετέχεις στο forum της Apple με στεναχωρεί και αυτό το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Σε ότι αφορά τα 2 μέτρα και 2 σταθμά θα σου απαντήσω για τον σταθμό στον οποίο υπάγομαι. Ποτέ στο Apple δεν κάναμε δεκτό παράνομο λογισμικό παρά μόνο έπειται από αβλεψία/λάθος εκτίμηση από μέρους μας. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι είματε συνεπείς με τα μέλη του forum ανέκαθεν. Για τα άλλα fora δεν μπορώ να πάρω θέση. Οι κανόνες στο Apple έχουν διαμορφωθεί με στόχο την διευκόλυνση των μελών του και όχι από εγωισμούς και εκδικητικότητα. Οι κανόνες πολλές φορές επιφέρουν και διαφωνίες, μετά χαράς να τους συζητήσουμε και να τους τροποποιήσουμε. Εάν διαγράφηκε κάποιο post σου από ενδεχομένως λάθος εκτίμηση κάποιου διαχειριστή, είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμος να απολογηθεί και να το επαναφέρει ή να σου εξηγήσει τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση. Ίσως να έπρεπε να ενημερωθείς για την διαγραφή· ωστόσο καταλαβαίνεις ότι η διαγραφή σε συνδυασμό με την προσωπική ενημέρωση απαιτεί διπλό χρόνο από μέρους του διαχειριστή ο οποίος προσφέρει εθελοντικά βοήθεια στο forum. Αλέξανδρε, αν πιστεύεις πραγματικά ότι το forum της Apple είναι το forum "μου" τότε έχω αποτύχει σε κάθε επιδίωξη που είχα γι' αυτό το forum. Αυτό που ανέλαβα με δική μου πρωτοβουλία ήταν να οργανώσω τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται και να εισηγηθώ μία πιο λειτουργική δομή. Εάν αυτό αποτρέπει τη συμμετοχή σου, επαναλαμβάνω ότι έχω αποτύχει. Κάθε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη σε ένα forum. Η δική μου άποψη είναι ότι κάθε συζήτηση μπορεί να αποφέρει πολύ περισσότερα οφέλη όταν έχει τον δικό της χώρο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Αγαπητοι φιλοι διαχειριστες Mythozz και pperiklis, απευθυνομαι σε σας μια και εσεις ως εκπροσωποι του forum ανταποκριθηκατε στο ερωτημα που τεθηκε απο τον φιλο soom. Δυστυχως ομως οι προλαλησαντες εχουν δικιο και εσεις, η δεν καταλαβατε τι θελουν να πουν, η κανετε πως δεν καταλαβαινετε. Η επικκληση οτι "Έχει δοθεί από όλους του διαχειριστές του Apple ιδιαίτερη σημασία ώστε το forum να είναι απόλυτα συνεπές ως προς τους γενικότερη λειτουργία του myphone και, θέλω να πιστεύω, απαλλαγμένο από κάθε είδους αντιφάσεις", δεν στεκει μια και απ οτι εχει διαπιστωθει τηρειτε εσεις οι ιδιοι δυο μετρα και δυο σταθμα. Εξ αλλου αυτο ενισχυεται απο την αποψη οτι "Σύνδεσμοι για custom ipsw και για Cooked ROMS είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Διαχειριστή, αφού εκεί μιλάμε για κατασκευάστριες εταιρίες". Ετσι δειχνετε οτι δεν εχετε ενιαια πολιτικη, δεν μπορει τα posts να εναι στη διακριτικη ευχερεια του καθενος. Η απαγορευονται απο τους ΟΠΧ, η οχι. Γιαυτο και λεγονται και Οροι Προσβασης και Χρησης. Και μην ισχυριζεστε οτι αφηνετε τα custom ipsw, διοτι εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2931584#post2931584 αφαιρεθηκαν λογω αναφορας σε παρανομο λογισμικο και γινεται παρακατω παρατηρηση γιαυτο εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2932136#post2932136 και εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2924588#post2924588. Τελικα τι συμβαινει, ειναι η δεν ειναι "παρανομο λογισμικο" που λεει και ο διαχειριστης L10nH34Rt και BestMan ? Μπορειτε τελικα να αποφασισετε και να εχετε μια ενιαια πολιτικη για να ξερουμε και εμεις τι επιτρεπεται και τι οχι ? Η μηπως διαγραφηκαν απο κεκτημενη ταχυτητα ? Μπορει δε λεω, αλλα ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι. Δεν μπορει λοιπον μετα απο δικη σας ομολογια ως διαχειριστες, το HSPL να ειναι "παρανομο λογισμικο" και να συνεχιζουν να υπαρχουν links που να παραπεμπουν σε οδηγιες και εφαρμογες για το HSPL οπως εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2926402#post2926402, η εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2882267#post2882267, η εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2769425#post2769425 !!!!!!!! Οσο για τον φιλο μου τον te_salat ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, διοτι δεν παρεπεμπε σε κανενα παρανομο λογισμικο, ουτε και σε μαγαζακια, απλα εδινε link για το rapidshare, οπου περιείχε το εξτρα σκιν για το iGO My Way, χωρις πουθενα να δηλωνει οτι περιεχεται και η εκδοση του προγράμματος μεσα. Ουτε αναφεροταν σε warez sites, η "μαγαζακια" οπως τα αποκαλουν ολοι. Εκτος και αν η υπηρεσια rapidshare θεωρειται απο το forum τετοια. Τελος, οσον αφορα στο thread που ανοιξαμε, ΔΕΝ μας πειραζει ειτε μεινει στην ενοτητα της HTC, ειτε μεταφερθει σαυτην της Apple. Για μας ειναι το ιδιο και θα συνεχισουμε να επικοινωνουμε με τον ιδιο τροπο. Και εμεις γιαυτον τον λογο ανοιξαμε ξεχωριστο thread, για να βοηθησουμε στη διατηρήσηση των αντιστοιχων του HD και του iPhone καθαρα απο συζητήσεις που ξεφευγουν απο τον αυστηρο χαρακτηρα των τεχνικων θεματων και εχουν σχεση αποκλειστικα με εντυπωσεις, αποψεις και θεματα που αντιμετωπισε ο καθενας μας κατα τη μεταβαση του απο τη μια συσκευη στην αλλη, παντα βεβαια με καλο και ευγενικο τροπο, κρατωντας επιπεδο και χωρις να προσβαλει ο ενας τον αλλον, παραπεμποντας σε τελικη αναλυση στο αντιστοιχο thread οταν απαιτειται. Αυτο τις περισσοτερες βεβαια φορες εμπεριεχει και μια "αισθηση" χιουμορ, μια και οι περισσοτεροι εδω μεσα "γνωριζονται" πλεον μεταξυ τους μετα απο τη μακροχρονη ενασχοληση με το "αθλημα". Δυστυχως φιλε μου pperiklis, εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει η ιδεα που προτεινες για τη δημιουργια μίας ανοιχτής κοινωνικής ομάδας, εφόσον το forum παρέχει αυτή τη δυνατότητα, όπου μπορουμε να συζητάμε ανενόχλητοι τα μεταξύ μας θέματα. Μια χαρα ειναι και εδω. Εκτος αν απαγορευεται και αυτο απο τους ΟΠΧ του forum. Ουτε και θα ηθελα να διευρυνθεί πέρα από τα όρια των συγκεκριμενων κατηγοριών του forum (συσκευες HD & iPhone). To thread ειναι ηδη ανοιχτο και φυσικα παρέχεται το δικαίωμα σε οποιοδήποτε θελήσει να το επισκέπτεται και να διαβάζει αυτά που συζητάμε, και φυσικα μπορεί ακόμη και να συμμετέχει εφόσον το επιθυμεί. Γιατι λοιπον να ανοιξουμε αλλο ? Αν θελουν οι διαχειριστες του forum να κανουν κατι πιο γενικο, δικαιωμα τους ειναι και ας το πραξουν, εμεις νοιωθουμε μια χαρα με αυτο που υπαρχει. Τελος να διευκρινησω και παλι οτι το thread ειναι δημοσιο και ανοικτο και δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος μας. Φιλικα :worry: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Δυστυχως φιλε μου pperiklis, εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει η ιδεα που προτεινες για τη δημιουργια μίας ανοιχτής κοινωνικής ομάδας, εφόσον το forum παρέχει αυτή τη δυνατότητα, όπου μπορουμε να συζητάμε ανενόχλητοι τα μεταξύ μας θέματα. Μια χαρα ειναι και εδω. Εκτος αν απαγορευεται και αυτο απο τους ΟΠΧ του forum. Ουτε και θα ηθελα να διευρυνθεί πέρα από τα όρια των συγκεκριμενων κατηγοριών του forum (συσκευες HD & iPhone). To thread ειναι ηδη ανοιχτο και φυσικα παρέχεται το δικαίωμα σε οποιοδήποτε θελήσει να το επισκέπτεται και να διαβάζει αυτά που συζητάμε, και φυσικα μπορεί ακόμη και να συμμετέχει εφόσον το επιθυμεί. Γιατι λοιπον να ανοιξουμε αλλο ? Αν θελουν οι διαχειριστες του forum να κανουν κατι πιο γενικο, δικαιωμα τους ειναι και ας το πραξουν, εμεις νοιωθουμε μια χαρα με αυτο που υπαρχει. Τελος να διευκρινησω και παλι οτι το thread ειναι δημοσιο και ανοικτο και δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος μας. Φιλικα :worry: Θα επαναλάβω ότι σε καμία περίπτωση η εισήγηση μου δεν εκφράζει κανέναν άλλο παρά μόνο εμένα. Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό, ενδεχομένως εκτός από εσένα να διαφωνεί μαζί μου και η ομάδα διαχείρισης. Ήταν μία φιλική εισήγηση, στα πλαίσια ενός ανοικτού και δημόσιου forum. Το θέμα σας δεν θα κλείσει και θα μεταφερθεί στο Apple γιατί η ομάδα διαχείρισης εκεί αποφάσισε ότι ανήκει περισσότερο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Θα επαναλάβω ότι σε καμία περίπτωση η εισήγηση μου δεν εκφράζει κανέναν άλλο παρά μόνο εμένα. Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό, ενδεχομένως εκτός από εσένα να διαφωνεί μαζί μου και η ομάδα διαχείρισης. Ήταν μία φιλική εισήγηση, στα πλαίσια ενός ανοικτού και δημόσιου forum. Το θέμα σας δεν θα κλείσει και θα μεταφερθεί στο Apple γιατί η ομάδα διαχείρισης εκεί αποφάσισε ότι ανήκει περισσότερο. Και εγω φιλε μου pperiklis κατεθεσα την προσωπικη μου αποψη και σου απαντησα για το θεμα αυτο :) Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε τότε ;) Για να ολοκληρώσουμε τις εκκρεμότητες μας λοιπόν, σε ότι αφορά το δικό μου μέρος των απαντήσεων, οι custom ipsws είναι παράνομες και οι σύνδεσμοι γι' αυτές θα αφαιρούνται πάντοτε. Αν υπάρχει δημοσιευμένος κάπου σύνδεσμος στο Apple για custom ipsw θα σε παρακαλούσα να τον υποδείξεις για να αφαιρεθεί. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε τότε ;) Για να ολοκληρώσουμε τις εκκρεμότητες μας λοιπόν, σε ότι αφορά το δικό μου μέρος των απαντήσεων, οι custom ipsws είναι παράνομες και οι σύνδεσμοι γι' αυτές θα αφαιρούνται πάντοτε. Αν υπάρχει δημοσιευμένος κάπου σύνδεσμος στο Apple για custom ipsw θα σε παρακαλούσα να τον υποδείξεις για να αφαιρεθεί. pperiklis, το προβλημα δεν ειναι αν εχουν μεινει τιποτα links οπου αναφερονται, η παραπεμπουν σε custom ipsw για να τα σβησετε, αλλα ειναι καθαρα διαδικαστικο. Ενα forum εχει και καλα κανει που εχει ΟΧΠ, που θα πρεπει να ειναι κοινοι, σεβαστοι και αποδεκτοι και να τηρουνται απο ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως, απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο thread, απο τον Administrator, τους Moderators μεχρι και το τελευταιο μελος. Εαν θελει να εχει υποσταση, φημη εγκυροτητα και διαρκεια. Οχι να "είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Διαχειριστή". Θα δεχτω σαν μελος τους ΟΠΧ, οποιοι και αν ειναι, αυτο φυσικα αποδεχθηκα και δηλωσα οταν εγινα μελος του forum, αρκει να ειναι ΚΟΙΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Αλλοιως δυστυχως θα σκεφτω πολυ σοβαρα τι θα κανω απο δω και περα, οσον αφορα στη συμμετοχη μου στο forum. Επιθυμω και εγω ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ απο ολους προς ολους :!: Φιλικα παντα :worry: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω ως προς την διαχείριση του myphone εν γένει και την διακριτική ευχέρεια των διαχειριστών του. Θα περιμένεις γι' αυτό απάντηση από τους αρμόδιους. Εφόσον όμως απευθύνεσαι σ' εμένα θα σου πω ότι οι custom ipsws είναι παράνομες με βάση τον νόμο και όχι γιατί εγώ προσωπικά έχω επιλέξει να είναι παράνομες. Ως διαχειριστής του Apple, δεδομένου του ενδιαφέροντος μου για την ευημερία και την καλή λειτουργία του forum αφαιρούσα και θα αφαιρώ κάθε σύνδεσμο ο οποίος θα υποπέσει στην αντίληψη μου. Αυτή είναι η δική μου αντίληψη για ισότητα και δικαιοσύνη, συνέπεια και αξιοκρατία. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω ως προς την διαχείριση του myphone εν γένει και την διακριτική ευχέρεια των διαχειριστών του. Θα περιμένεις γι' αυτό απάντηση από τους αρμόδιους. Εφόσον όμως απευθύνεσαι σ' εμένα θα σου πω ότι οι custom ipsws είναι παράνομες με βάση τον νόμο και όχι γιατί εγώ προσωπικά έχω επιλέξει να είναι παράνομες. Ως διαχειριστής του Apple, δεδομένου του ενδιαφέροντος μου για την ευημερία και την καλή λειτουργία του forum αφαιρούσα και θα αφαιρώ κάθε σύνδεσμο ο οποίος θα υποπέσει στην αντίληψη μου. Αυτή είναι η δική μου αντίληψη για ισότητα και δικαιοσύνη, συνέπεια και αξιοκρατία. Βρε pperiklis, απαντω σε σενα γιατι δυστυχως κανενας αλλος δεν παιρνει το λογο. Σεβομαι τη δικη σου θεση και αποψη, και εκτιμω ιδιαιτερα οτι εισαι σταθερος στις αποψεις σου. Τα περι ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ απευθυνονται γενικοτερα στο forum και οχι στην ενοτητα του iPhone. Θελω ολοι οι χρηστες του forum, οπου και αν γραφουν, ειτε στην ενοτητα της Nokia, ειτε της HTC, ειτε της Apple, ειτε της SE ειτε οπολυαλλου να εχουν την ιδια μεταχειρηση. Αυτο και τιποτε αλλο. :confused: Τουλαχιστον εσυ εδω στη συγκεκριμενη ενοτητα εισαι συνεπης σε αυτο που ειπες απο την αρχη. Θεωρεις τα custom ipsws "παρανομα" και το σεβομαι απολυτα. Στο υπολοιπο ομως forum τι γινεται ? Εκει ειναι η ενσταση μου :!: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. October 5, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Αλέξανδρε, αν πιστεύεις πραγματικά ότι το forum της Apple είναι το forum "μου" τότε έχω αποτύχει σε κάθε επιδίωξη που είχα γι' αυτό το forum. Αυτό που ανέλαβα με δική μου πρωτοβουλία ήταν να οργανώσω τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται και να εισηγηθώ μία πιο λειτουργική δομή. Εάν αυτό αποτρέπει τη συμμετοχή σου, επαναλαμβάνω ότι έχω αποτύχει. Κάθε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη σε ένα forum. Η δική μου άποψη είναι ότι κάθε συζήτηση μπορεί να αποφέρει πολύ περισσότερα οφέλη όταν έχει τον δικό της χώρο. Όταν έγραψα το «δικό σου», έβαλα εισαγωγικά «..» για αυτόν τον λόγο. Απλά, έχεις κάνει τόσο τέλεια, πραγματικά, δουλειά. Και εκεί αναφερόταν. Δεν είπα ότι είναι δικό σου! Και σε καμία περίπτωση δεν με αποτρέπει. Απεναντίας! Έχω πάρα πολύ καλή διάθεση και όρεξη να τα διαβάσω όλα όσα έχεις γράψει. Τα θεωρώ εξαιρετικά έγκυρα, ακριβή και χωρίς περιττά στοιχεία. Ότι ακριβώς χρειάζεται. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Τάξη και οργάνωση. Δίνει επιπλέον κίνητρα για διάβασμα και πολύ ευκολότερη την αναζήτηση πριν τεθεί μια ερώτηση!:rolleyes: στη συγκεκριμενη ενοτητα εισαι συνεπης σε αυτο που ειπες απο την αρχη. Θεωρεις τα custom ipsws "παρανομα" και το σεβομαι απολυτα. Στο υπολοιπο ομως forum τι γινεται ? Εκει ειναι η ενσταση μου Σε αυτό συνοψίζεται ο προβληματισμός μας. ΥΓ. Για να βάλουμε και μια νότα χιούμορ και να χαμογελάσουμε λιγάκι, φυσικά αστειεύομαι, μπράβο ρε Κωστα!!! Πολύ ωραία! Μόνο δικά μου λινκ βρήκες να βάλεις! :O :D :lol: :O :lol: Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Κώστα, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, θεωρώ ότι η συζήτηση που κάνουμε αυτή τη στιγμή ξεκίνησε με αφορμή την απαγόρευση της διακίνησης custom ipsws στο forum της Apple και όχι για να διαμαρτυρηθεί κάποιος επειδή στο forum των windows mobile διακινούνται custom ROMs. Γι' αυτό και επέλεξα να απαντήσω. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Κώστα, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, θεωρώ ότι η συζήτηση που κάνουμε αυτή τη στιγμή ξεκίνησε με αφορμή την απαγόρευση της διακίνησης custom ipsws στο forum της Apple και όχι για να διαμαρτυρηθεί κάποιος επειδή στο forum των windows mobile διακινούνται custom ROMs. Γι' αυτό και επέλεξα να απαντήσω. Περικλη και πολυ καλα εκανες, η συζητηση μονο καλο κανει και χαιρομαι που ανταλλασουμε αποψεις. Με αυτην την αφορμη ξεκινησε αλλα σε συναρτηση σου ειπα με αυτα που γινονται στο υπολοιπο forum. Το ενα θεμα δεν ειναι ανεξαρτητο απο το αλλο. Τεσπα, οσον αφορα εσενα το θεμα ξεκαθαριστηκε. Περιμενουμε ομως και τη θεση των υπλοιπων που διαχειριζονται το forum σχετικα με αυτα που αναφερθηκαν. Και παλι ευχαριστουμε ειλικρινα για την προσφορα σου και σεβαστη η θεση σου. :) Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mythozz Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Πάγια πολιτική του Myphone ήταν και είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε χρήστη. Με αυτό εννοούμε, την κάλυψη των αναγκών του σε ότι έχει σχέση με κινητά κυρίως. Αυτό έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια τη μεγαλύτερη online κοινότητα χρηστών και αυτό μας κάνει να προσπαθούμε περισσότερο για τις ανάγκες τους. Οι Ο.Π.Χ. είναι ξεκάθαροι σε θέματα παράνομου λογισμικού και τους ακολουθεί - όσο αυτό είναι δυνατόν- όλη η Ομάδα Διαχείρισης. ΔΥΟ λόγοι υπάρχουν για τις ΛΙΓΕΣ περιπτώσεις - σε ένα forum 126.000 χρηστών- που παρατηρούνται παρατυπίες. Ο πρώτος αφορά τον παράγοντα του λάθους. Λάθος εκτίμηση, υπερβολική αντίδραση Διαχειριστή κλπ. Αυτά δεν μπορούν να προβλεφθούν, γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι. Έτσι σε κάποιες περιπτώσεις κάποια ποστ μένουν ως έχει, γιατί δεν τα είδε ο Διαχειριστής, ή τα είδε και εκείνη τη στιγμή, με τη συγκεκριμένη πνευματική/συναισθηματική του κατάσταση τα άφησε. Πιστέψτε με, τα παιδιά της Ο.Δ. δεν ήταν επαγγελματίες Moderators (έχουν γίνει όμως, ανιδιοτελώς), και κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Η ιστορία και τα hits του Myphone τόσα χρόνια, τους δικαιώνουν. Προσπαθούν λοιπόν, για το καλύτερο και σε αυτό χρειάζεται η συνεργασία σας. Ο δεύτερος λόγος που μπορεί να υπάρξουν οι... «αδικίες» που αναφέρεστε, οφείλεται στον ζήλο των Διαχειριστών να βοηθήσουν χρήστες να... βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Όταν βλέπεις π.χ. ότι κάποιος αναζητά εναγωνίως τρόπο να κάνει J/B το iPhone του και δεν ξέρει πως να βρει custom ipsw και ένας άλλος χρήστης του δίνει λύση αναρτώντας έναν σύνδεσμο... τότε το να το αφαιρέσεις είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια πρέπει να ακολουθήσεις τους Ο.Π.Χ, από την άλλη θέλεις να βοηθήσεις τον χρήστη, γιατί στο κάτω κάτω... αυτό κάνουμε εδώ, κοινότητα είμαστε! Αξία έχει όταν δίνουμε βοήθεια στον άλλο, έστω και αν δεν τον ξέρουμε. Στο πιο πάνω δίλημμα φυσικά, οι Administators έχουν ρητά αναφέρει ότι οι Ο.Π.Χ. είναι πάνω από όλα. Δεν μπορούμε όμως να ρίξουμε και στην πυρά κάποιον Mod που άφησε κάποια links. Επομένως, σε όλο το Myphone ακολουθούνται οι Ο.Π.Χ. κατά γράμμα, όπως πρέπει να τους ακολουθούν και οι χρήστες. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, στις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ περιπτώσεις για ένα τόσο τεράστιο forum δηλαδή, ο λόγος είναι και πάλι, η εξυπηρέτηση του χρήστη. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επομένως, καμία πολιτική «σβήσε αυτό, άσε εκείνο» και προπαντώς: καμία διάθεση να το παίξουμε χωροφύλακες. Αν λοιπόν έχουν συμβεί λάθη, όπως π.χ. στο θέμα του link για το iGo, (που αν όντως περιείχε skin, θα έπρεπε να μείνει) αυτά γίνονται χωρίς σκοπιμότητα, αυτό σας το υπογράφω. Αυτό που χρειάζεται από εσάς, είναι να συμπεριφερθείτε σαν κοινότητα. Αν δείτε κάτι λάθος, αναφέρετέ το και θα το ερευνήσουμε, καλοπροαίρετα. Αν διαφωνείτε με κάποιο Edit, ακολουθήστε τους Ο.Π.Χ. και στείλτε PM στον Mod-S Mod-Admin για να εκφράσετε την αντίδρασή σας. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε ΟΛΑ τα... περίπου 700 Edits που γίνονται καθημερινά στο Myphone για την ορθότητά τους! Εσείς θα μας ενημερώσετε αν κάποιο λάθος συμβεί. Άνθρωποι είπαμε είμαστε και με πολύ καλή διάθεση για διάλογο μάλιστα. Κλείνοντας: Το ξαναλέω, δεν υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά. Προσπαθούμε πάντα να ακολουθούμε την ορθή οδό, τους O.Π.Χ. και προπαντώς το καλό κάθε φίλου-χρήστη. Αυτά τα 3 σε κάποιες περιπτώσεις περιπλέκονται... τότε ίσως γίνονται λάθη. Μην κρίνετε αυστηρά, συζητήστε, ρωτήστε για να μάθετε τι έχει συμβεί. Αν υπάρχουν σύνδεσμοι με πιθανώς παράνομο υλικό, posts που θα έπρεπε να έχουν διαγραφεί και παραμένουν, posts που έγιναν Edit ενώ δεν έπρεπε κλπ, σε ολόκληρο το forum... παρακαλώ να ενημερώσετε τους αρμόδιους Moderators για την ύπαρξή τους. Αν δεν λάβετε απάντηση/λύση (πράγμα απίθανο γιατί όλα τα παιδιά της Ο.Δ. έχουν σαφείς οδηγίες για το τι να κάνουν), επιβάλλεται να στείλετε PM's στους S Mods/Admins. Να είστε σίγουροι ότι θα διορθωθούν όλα όσα πρέπει. Η άποψή μου πάντως είναι, ότι κάποιοι χρήστες «κολλάνε» στο... by the book, ή ψάχνουν να βρουν τις λίγες ατέλειες, παραβλέποντας ότι η Ο.Δ. απαρτίζεται από ανθρώπους και ότι στο κάτω κάτω, να βοηθήσουμε θέλουμε τους χρήστες περισσότερο από όλα. P.S. Btw τη μετακίνηση του θέματος για το HD->iPhone την ενέκρινα και έκανα εγώ. Μια τέτοια - πολύ καλή και πολιτισμένη συζήτηση- για το iPhone όφειλε να ήταν στο forum της Apple. Εκεί θα το έβλεπαν άλλωστε και άλλοι ΝΕΟΙ χρήστες του iPhone, προερχόμενοι από WM, θα συμμετείχαν και θα είχε ακόμα καλύτερη εξέλιξη. Η μετακίνηση δεν είχε τίποτα να κάνει με το ύφος του thread, τις φιλικές συζητήσεις, το πολύ καλό επίπεδο, την συνεργασιακή «ατμόσφαιρα» κ.α. Γιατί να μην θέλουμε τέτοιες συζητήσεις άλλωστε; P.S. Αν δεν απάντησα σε κάποιο ερώτημα που έγινε πιθανώς, συγχωρέστε με, ο χρόνος μου είναι ελάχιστος γιατί το forum «τρέχει», αν και διάβασα όλα τα κείμενα που προηγήθηκαν. Αν κάποιος δεν ικανοποιήθηκε από την απάντησή μου, παρακαλώ να μου στείλει ένα PM, για να λάβει άμεση απάντηση. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις/παρατηρήσεις σας. :) Παράθεση [imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..." Wannabe Editor? Reviewer? Columnist? Join the Unwired Revolution, now! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2009 Αρα λοιπον να υποθεσω οτι η εκφραση "Σύνδεσμοι για custom ipsw και για Cooked ROMS είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Διαχειριστή" ηταν μαλλον "αδοκιμη" και θα πρεπει να διαγραφει. Εαν ειναι ετσι, και οι Σύνδεσμοι για custom ipsw και για Cooked ROMS θεωρουνται παρανομοι, τοτε αποδεχομαι τα παραπανω και είναι σεβαστοι και δεκτοι οι ΟΠΧ του forum και δεν διαμαρτυρομαι. Εαν ομως συνεχιζετε να ασπαζεστε την προσεγγιση περι διακριτικης ευχερειας του κάθε διαχειριστη, τοτε σιγουρα υπαρχει προβλημα και φυσικα δημιουργειτε οι ιδιοι οι διαχειριστες του forum τα 2 μετρα και 2 σταθμα. Και ως εκ τουτου γιαυτο δεν μπορω παρα να διαμαρτυρυθω, οσο μου ειναι δυνατον, μεχρι αυτο να διορθωθει. Γιατι και εγω αποτελω μελος του forum απο το 2003 και νομιζω οτι διατηρει και το επιπεδο και διαθετει και τους ανθρωπους που θα δουλεψουν να το διατηρησουν και να το κανουν ακομη καλυτερο. Φυσικα και τα λαθη ειναι ανθρωπινα και δεν μεμφομαι κανεναν γι αυτο. Τελος οσον αφορα στη μετρακινηση του thread οπως ειπα και στον Περικλη, ουδολως, τοσο εμενα οσο και τους υπολοιπους φανταζομαι, με ενοχλησε. Συνεχιζω να γραφω και να γραφουμε οπου και αν ειναι και διατηρουμε τις προσωπικες μας σχεσεις με ολους και τον καθενα ξεχωριστα σαυτο το thread ανεπαφη και ανεξαρτητη απο τετοιου ειδους λεπτομερειες. Ευχαριστουμε το forum που μας δινει το χωρο και την ευκαιρια για να ανταλλαξουμε αποψεις, γνωσεις και συμβουλες και παραλληλα την ευκαιρια να τα πουμε φιλικα μεταξυ μας. Φιλικα :) Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. October 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2009 @Mythozz Σίγουρα το φόρουμ το myphone είναι τεράστιο και δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί. Για κάποια χρόνια ήμουν admin σε φόρουμ αλλού ενδιαφέροντος και γνωρίζω τις διαδικασίες. Για μένα είναι λάθος να σβυνονται τα custom firmware. Δεν έχω χρόνο να το εξηγήσω, θα πω μόνο ότι στην παρούσα φάση είναι αναγκαία για τους χρειστες και αν δεν τα βρουν εδώ θα πανε αλλού..... Τα φόρουμ για τις WWM & iPhone διαφέρουν από τα υπόλοιπα και χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Στο θέμα το δικό μου μαζί με το skin υπήρχε και μια έκδοση του λογισμικού που επιτρέπει να δεχθεί οποιονδήποτε χάρτη. Φυσικά είναι παράνομο. Όμως το έδωσα μ ένα τροπο που συνηθιζονταν στο συγκεκριμένο φόρουμ και οι mode έκαναν στραβά ματιά για λίγο μέχρι να το πάρουν όσοι το χρειάζονται. Δεν νομίζω να πρέπει να αναφέρω παραδείγματα. Έπειτα η συμπεριφορά του κάθε moderator πρέπει να λαμβάνει υπ όψιν της και την πορεία του μέλους μέσα στο φόρουμ. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να γράφουμε γι αυτό που συνέβη. Απλά τελειονοντας θα πω ότι ο κάθε mode δεν έχει το δικαίωμα να ενεργεί με βάση την συμπάθεια η την αντιπαθεια που έχει για κάποιο μέλος. Αγαπητέ pperiklis, ο διαχειριστής πρέπει να βρει χρόνο να ενημερώσει το μέλος. Και ακόμα περισσότερο όταν το μέλος αυτό δεν έχει 10 πόστο και έχει δείξει μια α συμπεριφορά. Η δύναμη κάθε φόρουμ είναι τα μέλη του. Αυτά κάνουν την διάφορα. Και πρέπει να δίνεται η δέουσα προσοχή σε μέλη που δεν μπαίνουν μόνο για να πάρουν αλλά προσπαθούν και να δώσουν. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. October 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2009 Κώστα, βρίσκω τη συζήτηση μας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και θέλω να καταθέσω τις δικές μου απόψεις. Επειδή τυγχάνει να είμαι και moderator στο myphone θέλω για μία ακόμη φορά να ξεκαθαρίσω ότι μιλώ εκ μέρους μου και μόνο. Κατ' αρχάς επαναλαμβάνω ότι τα custom ipsws δεν είναι παράνομα εκ πεποιθήσεως, δικής μου ή κάποιου άλλου, είναι παράνομα δια νόμου. Συμφωνώ ότι τα δύο fora (WM & iPhone) και άλλα ενδεχομένως, χρειάζονται ιδιαίτερη διαχείριση και προσοχή, νομίζω όμως ότι διαφωνούμε ως προς την ουσία της διαχείρισης. Θεωρώ ότι ακριβώς για τον λόγο ότι υπάρχει περιθώριο διακίνησης παράνομου περιεχομένου, θα πρέπει να διαχειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια ώστε να διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο ως προς την ποιότητα των συζητήσεων και την ανταλλαγή πληροφοριών χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε δημοσίευση παράνομου περιεχομένου με στόχο να προσελκύσουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Κακώς για 'μένα οποιοσδήποτε διαχειριστής έκανε τα στραβά μάτια, διότι τώρα αντί να ακούσει και ευχαριστώ, τον δίνουν αυτοί που ωφελήθηκαν από τις πράξεις (ή τις παραλείψεις) του, στεγνά μάλιστα με ειδικό θέμα στον σχολιασμό. Σε ότι αφορά την διαγραφή, κατά την άποψη μου, εφόσον ένα μέλος, πόσο μάλλον ένα παλαιότερο, έχει κάποια ένσταση ως προς την αντιμετώπιση των δημοσιεύσεων του από κάποιον διαχειριστή μπορεί κάλλιστα να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή ή με κάποιον άλλο διαχειριστή για να ζητήσει εξηγήσεις ή να υποβάλει κάποιο παράπονο. Δεν διαφωνώ ως προς την θέση σου να ενημερώνεται το μέλος με προσωπικό μήνυμα, αλλά δεν συμφωνώ κιόλας με αυτήν. Είναι η θέση σου και την σέβομαι. Τώρα, σε ότι αφορά το παράνομο περιεχόμενο: Δεν έχω καμία διάθεση να ηθικολογήσω και να προσποιηθώ ότι ζω σε έναν διαφορετικό κόσμο, αγγελικά πλασμένο. Η διακίνηση παράνομου περιεχομένου είναι μία πραγματικότητα στο διαδίκτυο και ουδέποτε θα εκλείψει. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η "επιλογή" και η "εξειδίκευση". Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να έχει πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο, μπορεί να επισκεφτεί αρμόδια sites. Εάν κάποιος επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε σελίδες απαλλαγμένες από παράνομο περιεχόμενο αλλά με χρήσιμες πληροφορίες και πάλι θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να το πράξει. Οι σελίδες με κοινό περιεχόμενο στρουθοκαμηλίζουν. Είναι οξύμωρο να επιθυμείς να συμμετέχουν στο forum δημιουργοί εφαρμογών και την ίδια στιγμή να μπαίνει ο άλλος στο θέμα της εφαρμογής και να ρωτά που μπορεί να την βρει σπασμένη! Δεν είναι δυνατόν να διαχωρίσεις το παράνομο περιεχόμενο σε αθώο και πονηρό. Οι custom ipsws και τα σπασμένα ipas "βλάπτουν" εξίσου, δεν έχει αναλάβει κανένας ιεραποστολική αποστολή να προστατέψει τα πνευματικά δικαιώματα της Apple, ωστόσο η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να γίνεται αμερόληπτα για όλους, κανενός δεν είναι ισχυρότερα ή ασθενέστερα από κάποιου άλλου. Κι επειδή το κείμενο είναι αυστηρό και απρόσωπο πολλές φορές, πριν κλείσω να σημειώσω ότι γράφτηκε με πολύ καλή διάθεση, για συζήτηση πάνω απ' όλα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. October 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2009 Η συζήτηση είναι αρκετά ενδιάφερουσα και θα καταθέσω και γω την άποψη μου μιας και το θέμα σύγκρισης των cooked roms με τα custom ipsws ξεκίνησε εν μέρη από μένα πρίν καμιά δεκαρία μέρες στο φόρουμ όταν ρώτησε ένα μέλος αν μπορεί να ανεβάσει custom ipsw και του απάντησε αρνητικά ο L1onh3art (αν δεν κάνω λάθος). Τότε ρώτησα από κάτω γιατί επιτρέπονται τότε οι cooked roms στα WM. Για το αν τα ipsws είναι παράνομα οι απαντήσεις του Περικλή και των υπολοίπων admins/mods με καλύπτουν απόλυτα αφού γνωρίζουν καλύτερα την πολιτική της Apple πάνω στο θέμα. Πάμε τώρα στα WM... Εδώ έχουμε δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι το Hard SPL (ή το USPL σε ορισμένες περιπτώσεις) και το άλλο είναι οι cooked roms. Μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα. Ας τα εξηγήσουμε λοιπόν. Ας μου επιτρέψει ο Μάνος (MsK) να διαφωνήσω μαζί του στο ότι το Hard SPL είναι παράνομο (προσοχή: μιλάω για παράνομο και όχι αν σε βγάζει εκτός εγγύησης - το δευτερο δε συνεπάγεται το πρώτο). Το Hard SPL είναι ένα εργαλείο παρέμβασης στην εκάστοτε συσκευή το οποίο φτιάχνεται από κάποιον developer χωρίς τη χρήση κάποιας εφαρμογής ή λογισμικού που να αποτελεί πνευματικό δικαίωμα κάποιου άλλου. Γράφει κάποιος μερικές γραμμές κώδικα που ξεκλειδώνουν κάποια αρχεία στη συσκευή και αλλάζουν τον bootloader. Καθαρά και μόνο για τον λόγο αυτό δε θα μπορούσε να αποτελέσει παράνομο λογισμικό. Για μένα αυτή η διαδικασία μοιάζει κατά πολύ στο jailbreak με το δεύτερο βέβαια να είναι κάτι μεγαλύτερο και να προσφέρει από μόνο του πολλά ενώ το πρώτο από μόνο του δεν είναι τίποτα αν μετά δεν περαστεί μια cooked rom. Πάμε τώρα στην ταμπακιέρα, δηλαδή τις cooked roms. Με μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει γρήγορα ότι είναι παράνομες γιατί αποτελούν "πειραγμένες/βελτιωμένες" εκδόσεις ενός λειτουργικού συστήματος το οποίο προφανώς και καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα περιορίζοντας την ελεύθερη διακίνησή του. Τα πράγματα όμως (μάλλον) δεν είναι τόσο απλά. Για να το εξηγήσω θα χρησιμοιποιήσω το XDA, μια ιστοσελίδα/φόρουμ γνωστή στην πλειονότητα των χρηστών WM συσκευών. Το XDA για όσους δεν γνωρίζουν είναι η Μέκκα των cooked roms αλλά ταυτόχρονα όποιος το παρακολουθεί γνωρίζει κάτι παραπάνω από καλά ότι τα warez απαγορεύονται μαχαίρι. Αν κάποιος τολμήσει να δώσει εκεί παράνομο λογισμικό δεν θα φάει απλά ban αλλά πρώτα θα έχουν σπεύσει να τον "κράξουν" και πολλά μέλη της κοινότητας πράγμα λογικό αφού αποτελείται και από πολλούς developers. Η πολιτική του συγκεκριμένου φόρουμ (χωρίς προφανώς να αποτελεί πανάκεια) προσωπικά εμένα μου δημιουργεί την απορία γιατί ένα φόρουμ που απαγορεύει μαχαίρι το παράνομο λογισμικό επιτρέπει κατά κόρον τις cooked roms. Αν προσπαθήσω να το εξηγήσω μπορώ να καταλήξω σε 1-2 σκέψεις. Και πάλι υπάρχει όμως ένα διαχωρισμός. Μια cooked rom αποτελείται από το λειτουργικό των windows mobile και συνήθως και από "πειραγμένες" εκδόσεις του manilla ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι της HTC μιας και μιλάμε για HTC συσκευές ως επί το πλείστον. Τώρα, το πρώτο όπως είπα και παραπάνω μπορεί να θεωρήσει (και όχι άδικα) ότι είναι de facto παράνομο. Παρόλα αυτά θα μου επιτρέψετε να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μιας και συνήθως οι εκδόσεις των windows mobile που χρησιμοποιούνται στις cooked roms είναι builds τα οποία έχουν δοθεί για beta testing ή έχουν διανεμηθεί στους developers. Αν ισχύει αυτό το τελευταίο τότε δεν πρόκειται για παράνομο λογισμικό όπως δε θεωρείται παράνομο να σηκώσω λινκ εδώ στο φόρουμ για κατέβασμα μιας beta έκδοσης των WM7 για pc. Εδώ βέβαια μια πολύ πιο ξεκάθαρη απάντηση θα μπορούσε να δώσει είτε κάποιος άριστος γνώστης του rom cooking είτε κάποιος cooker εξηγώντας από πού και με ποιές διαδικασίες παίρνει το εκάστοτε build του λειτουργικού. Το δεύτερο που περιπλέκει ακόμα περισσότερο το θέμα για μένα είναι τα πειραγμένα αρχεία του manilla που περιέχονται σε αυτές τις cooked roms είτε αυτός είναι το TF3D είτε το SenseUI κλπ. Δε γνωρίζω τι πολιτική ακολουθεί η HTC (συγχωρέστε με που αναφέρω μόνο την HTC αλλά αυτή την εταιρία γνωρίζω χρόνια τώρα και αυτή θεωρώ νούμερο 1 στα WM) και αν θεωρεί τη διανομή των shells της παράνομη. Πιθανότατα θα την θεωρεί. Παρόλα αυτά, ψάχνοντας στο XDA βρήκα μια μόνο απάντηση ενός Mod η οποία αναφέρει κατά γράμμα: "all cooked roms are technically illegal or unofficial" (Πηγή). Εϊναι εντυπωσιακό για μένα το ότι ακόμα και ένας Mod εκεί δε γνωρίζει αν οι cooked roms είναι παράνομες ή απλά ανεπίσημες μιας και βρίσκω τον τρόπο που το λέει απλά αστείο γιατί το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο. Το συμπέρασμα μου είναι το εξής. Για την Apple από τη στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρη θέση της εταιρίας ότι τα custom ipsws είναι παράνομα καλώς κάνει η Ομάδα Διαχείρισης του Myphone και τα απαγορεύει όπως κάνει και μέ κάθε παράνομο λογισμικό. Για τις cooked roms καταλήγω στο ότι ο λόγος για τον οποίο επιτρέπονται είναι καθαρά και μόνο επειδή η κατάσταση δεν είναι άσπρη ή μαύρη αλλά κινείται πολύ στο γκρίζο. Έχω την εντύπωση ότι η Microsoft που γνωρίζουμε όλοι πόσο προσπαθεί να καταπολεμήσει την πειρατεία στο λογισμικό της για υπολογιστές επιτρέπει εσκεμμένα να επικρατεί αυτή η κατάσταση (το ίδιο και η HTC). Δεν είναι αφελείς και γνωρίζουν ότι αν αρχίσουν να απαγορεύουν τις cooked roms με νομικά μέσα κηνυγώντας ιστοσελίδες όπως το XDA τότε θα χάσουν το μεγαλύτερο μερίδιο των πελατών τους γνωρίζοντας ότι "out of the box" το λειτουργικό τους δε μας αφήνει καθόλου ικανοποιημένους. Προσωπικά θα είχα σταματήσει να παίρνω WM συσκευές πολύ παλιά αν δεν υπήρχαν οι cooked roms. Επίσης, η HTC αντίστοιχα έχει πλουτίσει στην κυριολεξία εξαιτίας του XDA. Μπορεί να βγάζουν εκτός εγγύησης τις συσκευές που πάνε στο service με πειραγμένα bootloaders αλλά παρόλα αυτά ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχουν καταφερθεί εναντίον του XDA για παράνομη διακίνηση του λειτουργικού τους γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εαν το κάνουν θα χάσουν και αυτοί μεγάλο μερίδιο της αγοράς μιας και οι χρήστες τρέχουν στο XDA για να δούν πώς θα καλυτερεύσουν τις συσκευές τους. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι όταν κάποιος περνάει μια cooked rom δεν στερεί χρήματα από την Microsoft ή την HTC. Το αντίθετο θα έλεγα. Το ότι θα αγοράσει κάποιος μια συσκευή η οποία μπορεί να σέρνεται όταν την πάρει (βλέπε diamond με τις πρώτες roms) αλλά δεν θα τον νοιάξει γιατί θα μπορεί να τη βελτιώσει μέσα σε 5 λεπτά εξαιτίας του XDA και θα μείνει πελάτης μόνο κέρδος αποφέρει σε αυτές. Για τους παραπάνω λόγους αναφορικά με τις cooked roms θεωρώ ότι η απαγόρευσή τους στο Myphone θα ήταν κάτι παραπάνω από λάθος μιας και παρά την γκρίζα κατάσταση στο νομικό θέμα επιτρέπονται ΠΑΝΤΟΥ. Αυτά από μένα... Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2009 @CarpeNoctum Νικο, σεβαστα ολα αυτα και τα αποδεχομαι. Εκεινο ομως που δεν μπορω εγω προσωπικα να δεχθω ειναι αυτο "Σύνδεσμοι για custom ipsw και για Cooked ROMS είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Διαχειριστή" Ας ξεκαθαρισει μια και καλη το forum τι ειναι παρανομο και τι οχι και τοτε, ακομη και αν ειναι λαθος θα το αποδεχθω και πιστευω και ολοι οσοι προβληματιζονται μαζι με μενα, μια και συμφωνησα / σαμε με τους ΟΠΧ οταν γραφτηκα / τηκαμε στο forum. Θελουμε ξεκαθαρη πολιτικη και αυτη θα ακολουθησουμε οταν και αν καθορισθει ;) Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. October 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2009 Κώστα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γι αυτό ανέφερα ότι αναφορικά με τα ipsws αφού υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική δέχομαι ότι πρέπει να απαγορεύονται. Για τις cooked roms λοιπόν για να αποφευχθεί η διακριτική ευχέρεια ανέλυσα το σκεπτικό μου γιατί ΔΕΝ πρέπει να απαγορεύονται. Μιλάμε για 2 ξεκάθαρα διαφορετικές περιπτώσεις που πρέπει να διαχωριστούν και να επικρατεί ενιαία πολιτική για την καθεμιά ξεχωριστά. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts