Jump to content

Υπερθέρμανση κάρτας γραφικών

stavros11
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα laptop HP Pavillion dv9700 και έχω ένα προβληματάκι με την κάρτα γραφικών.

Έχω βάλει στην πλευρική εργαλιοθήκη των Vista μία μικροεφαρμογή που λέει τη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών. Το παρακολουθώ μερικές φορές και βλέπω ότι που και που πιάνει 76-77 βαθμούς (σε κελσίου μιλάω). Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ.

Μπορεί, να μου πείτε ότι η μικροεφαρμογή έχει πρόβλημα, αλλά αν έχω αναμένο το laptop για μερικές ώρες, νιώθω ότι η θερμοκρασία είναι πολύ ανεβασμένη σε όλα τα σημεία... Και στο πληκτρολόγιο και στο touch pad κτλ. Καλά από την κάτω μεριά ψίνεις και ομελέτα :p.

Είμαι ανάμεσα σε δύο πράγματα.

1) Να πάρω μία ψύκτρα για την κάρτα γραφικών. Αν αγκίξω όμως το laptop νιώθω ότι γενικά έχει ανεβασμένη θερμοκρασία, ενώ η ψύκτρα θα βοηθήσει μόνο την κάρτα γραφικών...

2) Να πάρω μία βάση με ανεμηστιράκια (που συνδέετε με USB για ρεύμα), για να ρίχνει λίγο τη θερμοκρασία από κάτω...

Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο ??

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

σειρα μου να σε βοηθησω φιλε μου αν το εχεις πολυ καιρο το λαπ τοπ σιγουρα θα εχει μαζεψει σκονη η οποια κλεινει της θυρηδες του αερα μπορεις να πας καπου που να εχει πιεση αερα και να το φυσηξεις να καθαρισει

Οπως ειπε και ο grigoriso θελει καθαρισμα και αν εχεις παλι προβλημα με την θερμοκρασια αν ξερεις απο λαπτοπ βγαλε τη ψυκτρα αποπου περναει(λογικα και απο την καρτα γραφικων) καθαρισε την θερμοαπαγωγικη παστα που εχει και βαλε καινουργια εμενα μου εριξε κατα πολυ τη θερμοκρασια.Υπαρχουν και βασεις με ανεμιστιρακια που βοηθουν ειδικα τωρα το καλοκαιρι
Nokia 3210->t68i->Nokia 3410->Nokia 6510->Nokia 8850->Sharp GX20->Sharp GX30i->Sharp V703->Nokia N80->Nokia 6110 Navigator->Nokia 6210 Navigator->Nokia N85->Nokia N97->Nokia 6710 Navigator->Nokia N86->iphone 3G 16GB->iphone 3GS 16GB->HTC Desire->HTC Desire HD->Iphone 4 32GB->HTC Trophy 7->Galaxy S->Nexus S->Iphone 4s 16GB->Galaxy S2->Nexus 5 32GB-> Galaxy s6 edge Gold

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά :)

αν το εχεις πολυ καιρο το λαπ τοπ

Μου το είχε πάρει ο πατέρας μου στα γενέθλιά μου (τυχαίνει να έχω σήμερα γενέθλια :lol:), αλλά δεν θυμάμε αν ήταν πέρσυ ή πρόπερσυ. Το πιο πιθανό πέρσυ. Άρα χθες προχθές έκλεισε ένα χρόνο.

αν εχεις παλι προβλημα με την θερμοκρασια αν ξερεις απο λαπτοπ βγαλε τη ψυκτρα αποπου περναει(λογικα και απο την καρτα γραφικων) καθαρισε την θερμοαπαγωγικη παστα που εχει και βαλε καινουργια εμενα μου εριξε κατα πολυ τη θερμοκρασια.

Αν ήταν desktop, υπήρχε περίπτωσση να το κάνω, αλλά με hardware απο laptop, (εννοώ συναρμολόγηση) δεν έχω ξαναασχοληθεί.

Υπαρχουν και βασεις με ανεμιστιρακια που βοηθουν ειδικα τωρα το καλοκαιρι

Μάλλον θα πάρω κάτι τέτοιο

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

Χρονια πολλα:D αν ξερεις απο σταθερο δεν ειναι δυσκολο να το κανεις βγαζεις το πλαστικο καπακι και βλεπεις απο που περναει ο σωληνας της ψυκτρας(cpu,gpu και καπου αλλου που δεν θυμαμε) ξεβιδωνεις τις βιδες που κουμπωνει πανω η ψυκτρα στο καθενα τη σηκωνεις λιγο να καθαριζει και βαζεις καινουργια παστα το χω κανει σε 3 λαπτοπ ως τωρα ειναι η ιδια διαδικασια
Nokia 3210->t68i->Nokia 3410->Nokia 6510->Nokia 8850->Sharp GX20->Sharp GX30i->Sharp V703->Nokia N80->Nokia 6110 Navigator->Nokia 6210 Navigator->Nokia N85->Nokia N97->Nokia 6710 Navigator->Nokia N86->iphone 3G 16GB->iphone 3GS 16GB->HTC Desire->HTC Desire HD->Iphone 4 32GB->HTC Trophy 7->Galaxy S->Nexus S->Iphone 4s 16GB->Galaxy S2->Nexus 5 32GB-> Galaxy s6 edge Gold