Jump to content

πρόβλημα με θύρες usb

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λόγω του οτι ο υπολογιστής μου είχε μόνο 2 θύρες usb ταχύτητας 1.1.. αγόρασα αυτό

Έχω όμως το εξής πρόβλημα

Στην εσωτερική θύρα, για να μην την αφήσω να πάει χαμένη, έβαλα μια προέκταση usb που είχα, το οποίο καλώδιο είναι γύρω στα 2 μέτρα. Επίσης στην μια την εξωτερική θύρα σύνδεσα ένα hub με 4 θύρες.

Όταν όμως θέλω να συνδέσω κάτι στο hub ή στην προέκταση (πχ το κινητό μου) δεν το αναγνωρίζει. Επίσης και το φλασάκι μου, στην αρχή το έβλεπε.. αργότερα άλλες φορές όχι και άλλες φορές το βλέπει αλλά δεν ανοίγει!

Ότι συνδέω απευθείας στις θύρες λειτουργεί κανονικά με τη μία!

Τί μπορεί να φταίει? Δεν γίνεται να ψάχνω τον υπολογιστή από πίσω για να συνδέσω πχ το φλασάκι! Επίσης πριν πάρω τις θύρες 2.0 το hub λειτουργούσε μια χαρά στην 1.1. Πώς γίνεται τώρα σε καλύτερη θύρα να έχει αυτό το πρόβλημα?

Πιθανώς να μην έχει αρκετή τάση ή να μην μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα στην θύρα για να δουλέψει σωστά. Το USB 2.0 είναι πιο απαιτητικό εδώ. Αλλά γενικά με τα παθητικά hub μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. Έχω πάθει το ίδιο με hub και δύο συγκεκριμένα USB sticks, αν πήγαινα να τα βάλω ταυτόχρονα στο hub δεν δούλευε το ένα. Με άλλο hub έτυχε και δούλευαν, ενώ με το ίδιο hub σε άλλο υπολογιστή πάλι πρόβλημα. Γενικά αν καταφεύγεις σε τέτοιες λύσεις πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς.
Read The F...ing Manual First

• 3 weeks later...
Έκανα φορματ σε laptop acer και οι θύρες usb δε λειτουργούν. Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω;

Έκανα φορματ σε laptop acer και οι θύρες usb δε λειτουργούν. Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω;

Drivers της μητρικης εβαλες?

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Νομίζω τους έχω βάλει όλους τους drivers.Τουλάχιστον αυτούς που είχε στο cd που δόθηκε με την αγορά του υπολογιστή και είχε μέσα τους φακέλους (cpu,display,audio,touchpad,modem,802.11,lan,bluetooth) τα έβαλα όλα. Τι άλλο έχω παραλείψει;; :O

Αν για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς υπάρχει κάποιο Service Pack, φρόντισε να το εγκαταστήσεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Επίσης σιγουρέψου ότι στον πίνακα ελέγχου εμφανίζονται όλες οι συσκευές εγκατεστημένες κανονικά και χωρίς θαυμαστικά ή ερωτηματικά. Τσέκαρε για chipset drivers, αν έχεις κάνει την εγκατάσταση(90% οι usb όταν δεν φαίνονται είναι από εκεί).

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"