Jump to content

2G/3G/3GS: Ενεργοποίηση Push Notifications σε activated-hacktivated συσκευή


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης λειτουργικού 3.0 αποτελούν τα push notifications. Πρόκειται για ειδοποιήσεις τις οποίες οι εφαρμογές μπορούν να αποστείλουν στον χρήστη όταν υπάρχει κάποια αλλαγή στην δραστηριότητα τους χωρίς να χρειάζεται οι εφαρμογές αυτές να τρέχουν στο περιθώριο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε για παράδειγμα να παραμείνετε συνδεδεμένοι σε κάποιον IM client ακόμη και μετά την έξοδο σας από την εφαρμογή και να ειδοποιηθείτε όταν κάποια από τις επαφές σας σας αποστείλει μήνυμα. Το μήνυμα αυτό προβάλλεται με 3 τρόπους (ανάλογα με την εφαρμογή και τις ρυθμίσεις που έχετε ορίσει): ήχοι, υπενθυμίσεις, ταμπέλες.

 

Στις hacktivated συσκευές, σε εκείνες δηλαδή στις οποίες η ενεργοποίηση έχει διεξαχθεί μέσω των εργαλείων PwnageTool και RedSn0w και όχι μέσω iTunes, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κάποιες επιπλέον ενέργειες έπειτα από το jailbreak της συσκευής. Στον συγκεκριμένο οδηγό περιγράφονται οι ενέργειες αυτές (αφορούν hacktivated συσκευές 2G/3G/3GS).

 

Προσοχή! Για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε μέσω iTunes τη συσκευή σας. Στην περίπτωση που έχετε το iPhone 2G, θα χρειαστείτε την κάρτα SIM η οποία βρισκόταν στη συσκευασία της συσκευής όταν την αγοράσατε (πχ. κάρτα SIM από AT&T Αμερικής ή O2 Αγγλίας).

Link to comment
Share on other sites

Μέρος 1ο: Τα βήματα που ακολουθούν θα πρέπει να διεξαχθούν σε συσκευή η οποία έχει ενεργοποιηθεί μέσω iTunes.

 

Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας μέσω iTunes θα πρέπει να πραγματοποιήσετε restore σε εργοστασιακή έκδοση ipsw (εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το RedSn0w για jailbreak) ή σε custom ipsw (σε περίπτωση που θα δημιουργήσετε το συγκεκριμένο αρχείο μέσω PwnageTool). Στην δεύτερη περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να επιλέξετε να γίνει activation της συσκευής μέσω του εργαλείου αλλά μέσω iTunes!

 

Εκτελέστε restore έχοντας μέσα στη συσκευή την κάρτα SIM του επίσημου παροχέα (στην περίπτωση του iPhone 2G τις κάρτες της AT&T ή της O2). Αφού το restore ολοκληρωθεί το iTunes θα σας ζητήσει να δώσετε τα στοιχεία λογαριασμού σας στο iTunes. Παρακάμψτε την διαδικασία και προχωρήστε με την ενεργοποίηση της συσκευής. Όταν η ενεργοποίηση ολοκληρωθεί, θα ενημερωθείτε σχετικά από το iTunes.

 

http://img43.imageshack.us/img43/7807/picture6ksg.png

 

Στην οθόνη της συσκευής θα εμφανιστεί ένα μήνυμα το οποίο θα σας ενημερώσει ότι η διαδικασία της ενημέρωσης θα διαρκέσει μερικά λεπτά, επιλέξτε απόρριψη.

 

http://jkontherun.files.wordpress.com/2009/06/iphone-3gs-activation.jpg

 

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει PwnageTool η συσκευή σας είναι ήδη jailbroken. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το εργοστασιακό αρχείο ipsw, εκτελέστε το RedSn0w και πραγματοποιήστε jailbreak στη συσκευή. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, εγκαταστείστε από Cydia το πακέτο OpenSSH.

 

http://www.simonblog.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/05/openssh_cydia.jpg

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη στη συσκευή σας μία εφαρμογή με push notifications (πχ. IM+, Beejive IM). Ενεργοποιήστε την υπηρεσία από τις ρυθμίσεις (ρυθμίσεις->γνωστοποιήσεις).

 

http://www.theiphoneblog.com/images/stories/2009/05/iphone_30_settings_notifications_on.png

 

Mεταφορτώστε στον υπολογιστή σας το αρχείο zip από την διεύθυνση http://bit.ly/FxBtZ και αποσυμπιέστε το στην επιφάνεια εργασίας. Μέσα στον φάκελο PushFix θα βρείτε τα αρχεία inject, nimble και readme.txt.

 

Μεταφέρετε μέσω SSH το αρχείο nimble στην τοποθεσία /private/var/Keychains στη συσκευή.

 

http://img35.imageshack.us/img35/2161/picture8h.png

 

Ορίστε τα permissions στο αρχείο nimble σε 755.

 

http://img240.imageshack.us/img240/3144/picture7v.png

 

Μέσω mobile terminal, ή μέσω terminal σε υπολογιστή συνδεδεμένο με τη συσκευή μέσω SSH, δώστε την εντολή ssh root@[η διεύθυνση IP με την οποία είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο η συσκευή σας] και τον κωδικό ασφαλείας που έχετε ορίσει (αν δεν έχετε ορίσει, ο προεπιλεγμένος είναι alpine). Στην συνέχεια δώστε την εντολή cd /private/var/Keychains για να μεταβείτε στην τοποθεσία /private/var/Keychains και την εντολή ./nimble για να εκτελέσετε το αρχείο nimble.

 

http://img194.imageshack.us/img194/2560/picture9qqw.png

 

Περιμένετε μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί και τερματίστε το terminal.

 

http://img188.imageshack.us/img188/1486/picture10m.png

Link to comment
Share on other sites

Στην τοποθεσία /private/var/Keychains θα δημιουργηθούν 4 αρχεία: youtube-cert.bin - youtube-key.bin - push-cert.bin - push-key.bin. Αποθηκεύσετε τα αρχεία αυτά στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

 

http://img194.imageshack.us/img194/8789/picture11fwo.png

 

Η διαδικασία μέσω ενεργοποίησης από το iTunes ολοκληρώθηκε. Για να συνεχίσετε, πραγματοποιήστε restore της συσκευής και ενεργοποιήστε την μέσω PwnageTool και RedSn0w.

Link to comment
Share on other sites

Μέρος 2ο: Τα βήματα που ακολουθούν θα πρέπει να διεξαχθούν σε συσκευή η οποία έχει ενεργοποιηθεί μέσω PwnageTool/RedSn0w (hactivated).

 

Εγκαταστείστε μέσω Cydia το OpenSSH στην συσκευή σας.

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη στη συσκευή σας μία εφαρμογή με push notifications (πχ. IM+, Beejive IM). Ενεργοποιήστε την υπηρεσία από τις ρυθμίσεις (ρυθμίσεις->γνωστοποιήσεις).

 

Μεταφέρετε μέσω SSH τα αρχεία inject, nimble στην τοποθεσία /private/var/Keychains στη συσκευή.

 

Μεταφέρετε το αρχείο keychain-2.db που θα βρείτε στην τοποθεσία αυτή, στον υπολογιστή σας (πραγματοποιήστε αντιγραφή και διαγράψτε το πρωτότυπο από τη συσκευή).

 

Μεταφέρετε στην τοποθεσία /private/var/Keychains τα αρχεία youtube-cert.bin - youtube-key.bin - push-cert.bin - push-key.bin τα οποία προέκυψαν από τις ενέργειες σας στο πρώτο μέρος του οδηγού.

 

http://img200.imageshack.us/img200/3048/picture1gnk.png

 

Ορίστε τα permissions στα αρχεία inject, nimble σε 755.

 

http://img232.imageshack.us/img232/6126/picture3p.png http://img12.imageshack.us/img12/1759/picture4zkv.png

 

Μέσω mobile terminal, ή μέσω terminal σε υπολογιστή συνδεδεμένο με τη συσκευή μέσω SSH, δώστε την εντολή ssh root@[η διεύθυνση IP με την οποία είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο η συσκευή σας] και τον κωδικό ασφαλείας που έχετε ορίσει (αν δεν έχετε ορίσει, ο προεπιλεγμένος είναι alpine). Στην συνέχεια δώστε την εντολή cd /private/var/Keychains για να μεταβείτε στην τοποθεσία /private/var/Keychains και την εντολή ./inject για να εκτελέσετε το αρχείο inject.

 

http://img189.imageshack.us/img189/2348/picture2hvx.png

 

Περιμένετε μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί και τερματίστε το terminal.

 

Απεγκαταστήστε την εφαρμογή με τα push notifications και επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

 

*Έπειτα από την επανεκκίνηση θα χρειαστεί να επανεισάγετε το password σας για την είσοδο στο δίκτυο wifi.

 

Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή με τα push notifications.

 

Συγχαρητήρια, έχετε πλέον ενεργοποιήσει την υπηρεσία στη συσκευή σας!

 

http://www.iClarified.com/images/news/4423/16858/16858.jpg

 

*Η διαγραφή του αρχείου
keychain-2.db
έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των κωδικών ασφαλείας που έχετε ορίσει στη συσκευή. Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα χρειαστεί να επανεισάγετε τους κωδικούς αυτούς (πχ. στο δίκτυο wifi, όπως αναφέρθηκε πριν, και στους λογαριασμούς αλληλογραφίας).

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...