p_k Δημοσιεύτηκε July 5, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 5, 2009 Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ το εξής στον υπολογιστή μου: Όταν τον ανοίγω αργεί να φορτώσει το antivirus (F-Secure) και το Messenger. Ενώ δηλαδή ανοίγει κανονικά στο συνηθισμένο χρόνο, παίρνει μέχρι και 1,5 λεπτό για να φορτώσει τα 2 προαναφερόμενα. Πριν λίγο καιρό δεν αργούσε τόσο, έκανε ας πούμε γύρω στα 30 δευτερόλεπτα να τα φορτώσει. Κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα, πάει πολύ γρήγορα σε όλες τις εργασίες. Το πρόβλημα είναι όταν μπουτάρει στην καθυστέρηση που είπα. Τον σκανάρω πολύ τακτικά για ιούς, spyware κλπ και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Όχι ότι με πειράζει και πολύ, αλλά απο απλή περιέργεια ρωτάω. Ξέρει κανείς πού μπορεί να οφείλεται; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellsangel81 Δημ. July 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2009 Mπορεί απλά να ανοίγουν πολλά προγράμματα στο start up. Για να δείς ποιά ανοίγουν, πόσα είναι και να τα απενεργοποιήσεις πάς run γράφεις msconfig και επιλέγεις την καρτέλα startup Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 5, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2009 Mπορεί απλά να ανοίγουν πολλά προγράμματα στο start up. Για να δείς ποιά ανοίγουν, πόσα είναι και να τα απενεργοποιήσεις πάς run γράφεις msconfig και επιλέγεις την καρτέλα startup Σ' ευχαριστώ πολύ! Αν πχ. απενεργοποήσω στην εκκίνηση το F-Secure, θα συνεχίσει να προστατεύει τον υπολογιστή; Θα τρέχει δηλαδή; Απλώς δεν θα εμφανίζεται στην εκκίνηση; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. July 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2009 Θα πρεπει να το ανοιγεις εσυ χειροκινητα,δεν θα ανοιγει δηλαδη αυτοματα με το αοιγμα του υπολογιστη. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 Mπορεί απλά να ανοίγουν πολλά προγράμματα στο start up. Για να δείς ποιά ανοίγουν, πόσα είναι και να τα απενεργοποιήσεις πάς run γράφεις msconfig και επιλέγεις την καρτέλα startup Εναλλακτικά μπορείς να εγκαταστήσεις το Tune Up Utilities 2009 για να μπορέσεις να σβήσεις ή απλά να απενεργοποιήσεις ότι επιπλέον ξεκινάει κατά την εκκίνηση. Και το λέω αυτό γιατί όσες φορές προσπάθησα να κάνω κάτι με το msconfig πάντα μετά μου πέταγε διάφορα μηνύματα του στυλ "έχει αλλαχθεί κάτι, θες να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση???" Υ.Γ.: Προφανώς με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα (defragment, καθαρισμό του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία, καθαρισμό της registry, επιπλέον optimization) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellsangel81 Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 Σ' ευχαριστώ πολύ! Αν πχ. απενεργοποήσω στην εκκίνηση το F-Secure, θα συνεχίσει να προστατεύει τον υπολογιστή; Θα τρέχει δηλαδή; Απλώς δεν θα εμφανίζεται στην εκκίνηση; Τα antivirus και τα προγράμματα του συστήματος τα κρατάς. Απλά σβήνεις τα άχρηστα προγράμματα στύλ msn κλπ. Αν εγκαταστήσεις το tune up που λέει ο φίλος σου έχει reccomendations για ποιά προγράμματα θα ήταν καλό να βγάλεις και ποιά όχι. Έτσι θα κάνεις αυτόματα και πιο γρήγορα τις αλλαγές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 μονο τα χρησιμα προγραμματα ασε! ολα τα αλλα απενεροποιησε τα. εγω μονο antivirus και 2 αρχεια του συστηματος εχω αφησει να ανοιγουν κατα την εκκινηση! ολα τα απενεργοποιησα μεσω msconfig. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m_name_is_george Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 Ωραιο αυτο.Ειχα και εγω αυτο το προβλημα με το msn.Αν όμως φύγω και το antivirus μου κατα την εκκινηση, οταν υπαρχει καποιος ιος θα με ειδοποια ή θα πρεπει να το ενεργοποιω εγω? Παράθεση If plan A doesn't work, remember, there are 25 other letters in the alphabet!! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 μην απενεργοποιησεις το antivirus σου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellsangel81 Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 Ωραιο αυτο.Ειχα και εγω αυτο το προβλημα με το msn.Αν όμως φύγω και το antivirus μου κατα την εκκινηση, οταν υπαρχει καποιος ιος θα με ειδοποια ή θα πρεπει να το ενεργοποιω εγω? Άν δεν ανοίγει στο start up δεν θα ανοίγει απο μόνο του. Για να σου βγάζει ειδοποιήσεις προυποθέτει το πρόγραμμα να τρέχει. Οπότε θα πρέπει να το ανοίγεις χειροκίνητα. Δεν χρειάζεται να το απενεργοποιήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 Ωραιο αυτο.Ειχα και εγω αυτο το προβλημα με το msn. To msn έχει ρύθμιση από μόνο του ώστε να μην ξεκινά κατά την εκκίνηση των windows. Tools -> Options -> General -> Ξε-τικάρεις την επιλογή "Automatically run Windows Live Messenger when I log on to Windows" Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellsangel81 Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 Το msn δεν είναι το μόνο που καθυστερεί τον υπολογιστή του. Απο το μενού που αναφερόμαστε μπορεί να απεπιλέξει όλες τις εφαρμογές που δεν χρειάζεται να ανοίγουν στο boot. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m_name_is_george Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 To msn έχει ρύθμιση από μόνο του ώστε να μην ξεκινά κατά την εκκίνηση των windows. Tools -> Options -> General -> Ξε-τικάρεις την επιλογή "Automatically run Windows Live Messenger when I log on to Windows" Δεν εννοουσα ότι άνοιγε στο start up.Απλα έκανε πολλή ωρα για να ανοιξει ενω τώρα που έφυγα πολλά προγράμματα ανοιγει απευθειας! Παράθεση If plan A doesn't work, remember, there are 25 other letters in the alphabet!! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 10, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 Αργεί να μου φορτώσει τo εικονίδιo με τις οθονίτσες του ιντερνετ. Τα υπόλοιπα φορτώνουν κανονικά, αυτό είναι η αιτία της καθυστέρησης, καθώς τα F-Secure και Messenger τα απενεργοποίησα. Πήγα στην ΈΝΑΡΞΗ > ΕΚΤΕΛΕΣΗ> msconfig>Εκκίνηση, βλέπω να είναι κλικαρισμένα πολλά, αλλά όχι το συγκεκριμένο. Έχετε καμιά ιδέα πώς θα τo απενεργοποιήσω; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 νομιζω δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο... δηλαδη τωρα ολη η καθυστερηση γινεται απο το εικονιδιο αυτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 Η καθυστερηση οφειλεται στο modem/router σου και δεν γινεται να κανεις κατι.Δηλαδη αν δεν το εμφανισει αυτο ο υπολογιστης δεν ανταποκρίνεται??? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 11, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2009 Τελικά, βρήκα τον τρόπο να μην εμφανίζονται οι οθονίτσες: δεξί κλικ κάτω δεξιά στην οθόνη, εκεί που εμφανίζει την ημερομηνία > Προσαρμογή ειδοποιήσεων > Τοπική σύνδεση Ταχύτητα και επιλέγω το "Πάντα απόκρυψη". Όσο και αν φαίνεται περίεργο ή ανεξήγητο, απενεργοποιώντας την εμφάνιση του εικονιδίου, το πρόβλημα λύθηκε! Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά δε μ' ενδιαφέρει κιόλας, μια και η δουλειά έγινε. Όσο για το αν φταίει το ρούτερ δεν το νομίζω, διότι το συγκεκριμένο το δουλεύω από τον Ιανουάριο χωρίς πρόβλημα. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια! (Οff-topic) Eίναι πολύ ευχάριστο να συναντάς μέλη που έχεις καιρό, χρόνια να συνομιλήσεις μαζί τους. Εννοώ τον zxr, δεν ξέρω αν με θυμάται, από τo παλιό ακόμη board (εποχές unwired). Ericssonakias κι αυτός (αν θυμάμαι καλά), όπως κι εγώ! :) Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2009 προβλημα... παω εκτελεση και γραφω msconfig... αντι να το ανοιξει μου βγαζει μνμ λαθους: "τα windows δεν ειναι δυνατον να βρουνε το msconfig...." Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. July 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2009 δες αν έχεις ιό ή δούρειο ίππο. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2009 τα εχω τσεκαρει... δεν εχω τιποτα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 13, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2009 Κι εκεί που έλεγα ότι ξεκαθάρισα με τις οθονίτσες, να 'τες και πάλι! Ενώ έχω τη ρύθμιση στην προσαρμογή ειδοποιήσεων "πάντα απόκρυψη", για κάποιον λόγο τη χάνει τη ρύθμιση όταν κλείνω και ανοίγω μετά τον υπολογιστή. Όταν κάνω επανεκκίνηση δεν συμβαίνει αυτό, η ρύθμιση παραμένει. Τι μπορεί να φταίει; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. July 13, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2009 (Οff-topic) Eίναι πολύ ευχάριστο να συναντάς μέλη που έχεις καιρό, χρόνια να συνομιλήσεις μαζί τους. Εννοώ τον zxr, δεν ξέρω αν με θυμάται, από τo παλιό ακόμη board (εποχές unwired). Ericssonakias κι αυτός (αν θυμάμαι καλά), όπως κι εγώ! :) p_k και βέβαια σε θυμάμαι και παρόλο που είχαμε καιρό να τα πούμε είχα δει ότι είσαι και στο myphone. Και φυσικά, εκτός απο ericssonakias άψογος χρήστης των Ελληνικών και λάτρης των αρχαίων! Υ.Γ.: mcde συγγνώμη για το off-topic Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m_name_is_george Δημ. July 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2009 Παιδια για να μην ανοιγω καινουριο θεμα θα πω εδω το προβλημα μου. Αν νομιζει καποιος mod ότι ειναι απαραιτητο να ανοικτει νεο θεμα τότε ας το κανει. Λοιπον, όταν ανοιγω τον υπολογιστη μου βγαζει ενα προβλημα που απο πανω λέει American Megatrends και δεν καταλαμβαινω τι γραφει απο κατω. Μου αναφερει hard disk,usb μου λεέι να πατησω και del για το setup και το F8 για κατι αλλο αλλα δεν αναγνωριζει όταν παταω τα κουμπια.Εβαλα και το dvd με τα windows μέσα αλλα δεν κανει run...Το pc το χρειαζομαι...Εχω πολλα δεδομενα πανω και δεν ανοιγει. Στο google που το εψαξα καπως αναφερουν αλλοι παρομοια προβληματα αλλα αυτους τους γραφει να πατησουν το F1 για να συνεχισουν, πραγμα που εμενα δεν το γραφει...:help: Παράθεση If plan A doesn't work, remember, there are 25 other letters in the alphabet!! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. July 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2009 Δοκίμασε να μας γράψεις αναλυτικά τι εμφανίζεται από κάτω, μπορεί να είναι οτιδήποτε, βλάβη μέχρι απλώς τελειωμένη μπαταρία της cmos. Αλλά αν δεν μας γράψεις τι βλέπεις δεν ξέρω αν μπορέσει κανείς να βοηθήσει... Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2009 Ετσι οπως το γραφει μοιαζε με το P.O.S.T. Mηπως αφηνεις δισκακι μεσα ή εχεις καποιο στικακι usb συνδεμενο;Αφαιρεσε τα και ξαναδοκιμασε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts