niknik Δημοσιεύτηκε July 1, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 1, 2009 Έχω αγοράσει notebook Sony Vaio. Σκέφτομαι να έχω full φορτισμένη τη μπαταρία του και όταν το έχω στο ρεύμα να τη βγάζω. Θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στη λειτυοργία του notebook? Παρακαλώ πολύ όποιος ξέρει να απαντήσει και συγγνώμη αν έχει ρωτηθεί ξανά κάτι παρόμοιο :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
barcode Δημ. July 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2009 Δε νομίζω ότι ηλεκτρολογικά θα είναι σωστό. Οι μετασχηματιστές που δίνουν δεν είναι τόσο αξιόπιστοι όσο ένα τροφοδοτικό και σε περίπτωση απότομης πτώσης της τάσης, τα ρεύματα που θα κυκλοφορήσουν στα κυκλώματα μπορεί να αποβούν καταστροφικά (φαντάζομαι δηλαδή αν το δει κανείς "επιστημονικά") Αντίθετα αν υπάρχει μπαταρία τότε ενδεχόμενη πτώση τάσης δε θα δημιουργήσει πρόβλημα (τα κυκλώματα θα τροφοδοτηθούν από την μπαταρία αυτόματα) Αυτό που συνιστώ εγώ είναι να συνδέεις την τροφοδοσία μόνο οταν αποφορτίζει η μπαταρία ή τουλάχιστον είναι στο 5-10 % και να βγάζεις την τροφοδοσία όταν έχεις πλήρη φόρτιση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. July 4, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2009 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=3507&highlight=%EC%F0%E1%F4%E1%F1%DF%E1 Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niknik Δημ. July 4, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2009 Thanx ZXR. 6 χρόνια μετά έχει αλλάξει κάτι? Γενικά οι γνώμες διίστανται για το αν πρέπει ή όχι να βγαίνει η μπαταρία όταν είναι στο ρεύμα :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. July 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 Περάσανε κιόλας 6 χρόνια από 'κεινο το post??? Απίστευτο! Προσωπικά niknik εξακολουθώ να εφαρμόζω το ίδιο πράγμα. Όταν το laptop δουλεύει σαν desktop το έχω στην τροφοδοσία χωρίς μπαταρία επάνω εκτός κι αν κάθομαι κάπου που ξέρω ότι το ηλεκτρικό δίκτυο έχει αστάθειες οπότε προληπτικά την βάζω πάνω (η μπαταρία είναι σαν UPS σε αυτές τις περιπτώσεις). Διαφορετικά, αραιά και που της κάνω ένα πλήρη κύκλο φόρτισης-αποφόρτισης και την έχω αποθηκευμένη στο συρτάρι μου. Σε όλα μου τα laptop αυτό κάνω και δεν είχα πρόβλημα. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niknik Δημ. July 7, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2009 Δηλαδή αν έχω ένα καλό πολύπριζο με ασφάλεια δεν με προστατεύει από διαφορές της τάσης? Για να βάζω στην άκρη τη μπαταρία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 Αν και δεν ξέρω ακριβώς τί πολύπριζο έχεις η ασφάλεια που αναφέρεις θα σε προστατεύσει αν κάποια στιγμή περάσει υψηλό ρεύμα ή τάση. Αν κοπεί το ρεύμα για παράδειγμα τότε θα σβήσει και το laptop ενώ με την μπαταρία πάνω δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αν είσαι στο σπίτι ή στο γραφείο όπου θεωρούμε πώς το δίκτυο είναι σταθερό τότε δεν χρειάζεται η μπαταρία. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 Se ACER 2 xronwn pote den ebgala thn mpataria apo panw kai sto 90% to xrhsimopoiw me reuma. H mpataria eksakolou8ei na diarkei 1.30h - 1.45h analoga th xrhsh kai tis ry8miseis energeias. Ara h gnwmh mou einai oti an bgazete thn mpataria otan to exete sto reuma, auth apofortizetai siga siga me apotelesma meta apo arketes epanalhpseis na meiwnetai h diarkeia ths. Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 Έχω την εντύπωση ότι (τουλάχιστον σε ορισμένα μοντέλα φορητών), από τη στιγμή που η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, αποσυνδέεται, δεν δέχεται επιπλέον φορτίο (και επομένως δεν καταπονείται) και ο φορητός παίρνει ρεύμα από την πρίζα. Αν κοπεί το ρεύμα ή υπάρξει κάποια "βύθιση", μπαίνει σε λειτουργία πάλι η μπαταρία και με την επαναφορά ρεύματος ξανααρχίζει η φόρτιση και ξαναφτάνει το φορτίο της στο 100%. Κάτι σαν UPS όπως ήδη αναφέρθηκε. Αν αυτό που λέω είναι λάθος, ας με διορθώσει κάποιος ειδικός, ώστε να μην έχω λάθος εικόνα επί του θέματος. :) Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 Σωστή είναι η εντύπωση που έχεις. Το έχω γράψει και αλλού ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται και από τη διαχείριση που κάνει το μηχάνημα. Υπάρχουν φορητά (τα περισσότερα μάλλον) που περνάνε το ρεύμα έτσι κι αλλιώς από τη μπαταρία, ανεξάρτητα από το αν είναι φορτισμένη ή όχι. Υπάρχουν και άλλα που δεν το κάνουν αυτό, τη φορτίζουν μόνο όσο χρειάζεται και μετά το μηχάνημα δεν τροφοδοτείται από αυτήν. Προφανώς στη δεύτερη περίπτωση η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niknik Δημ. July 8, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 Σε Vaio όμως που έχω, γιατί έχει ρύθμιση για φόρτιση της μπαταρίας μέχρι 50%, 70% και 100%? Γράφει επίσης για παράταση ζωής της μπαταρίας να φορτίζει στο 50%. Αν κόβει τη φόρτιση στο 100% που είναι το πρόβλημα? Μάλλον έχω μπερδευτεί λίγο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bakis Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 στο δικό μου Toshiba πάντως αν το δουλεύω μόνο με μπαταρία και όχι στο ρεύμα δεν έχει την ίδια επίδοση... είναι αισθητή η βελτίωση της απόδοσης του όταν είναι στο ρεύμα. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 στο δικό μου Toshiba πάντως αν το δουλεύω μόνο με μπαταρία και όχι στο ρεύμα δεν έχει την ίδια επίδοση... είναι αισθητή η βελτίωση της απόδοσης του όταν είναι στο ρεύμα. Ακομα και αν το βαλεις στην επιλογη ενεργειας για "υψηλες επιδοσεις"; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 Τα περισσότερα φορητά συμπεριφέρονται διαφορετικά χωρίς ρεύμα, μερικές φορές ακόμα και όταν τα ρυθμίσεις να μην κάνουν κάποια οικονομία ενέργειας. Αλλά σ'αυτό το topic δεν συζητάμε αυτό. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts