Jump to content

iPhone 2G: Software Activate/Jailbreak/Unlock [iPhone OS 3.x]


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το συγκεκριμένο θέμα περιλαμβάνει αναλυτικούς οδηγούς για όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για Jailbreak και Unlock του Apple iPhone 2G στις εκδόσεις λειτουργικού 3.x. Ενημερώνεται συχνά ώστε να περιλαμβάνει καινούρια δεδομένα.

 

Το iPhone 2G δεν διατέθηκε ποτέ επίσημα στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η διεξαγωγή activate/jailbreak/unlock ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία του με τα ελληνικά δίκτυα. Μέσω του jailbreak αποκτάτε πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος και παρακάμπτετε τους ελέγχους και τους περιορισμούς που έχει θέσει η Apple. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το jailbreak του 2G είναι το pwnagetool και το redsn0w ενώ το unlock πραγματοποιείται μέσα από τη συσκευή με χρήση του BootNeuter. Το BootNeuter μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή κατά τη διάρκεια του jailbreak ή μετά την ολοκλήρωση του μέσω cydia/icy.

 

Στο θέμα αυτό περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις εξελίξεις αναφορικά με το Jailbreak καθώς και σύνδεσμοι για αναλυτικούς και εικονογραφημένους οδηγούς.

 

Περιεχόμενα θέματος Apple iPhone 2G Software Activate/Jailbreak/Unlock [iPhone OS 3.x]:

Link to comment
Share on other sites

Pwnage project v3

 

Τα PwnageTool (Mac) αυτοματοποιεί το jailbreak μέσω της χρήσης τροποποιημένων αρχείων .ipsw από το iTunes. Η μέθοδος αυτή είναι, πέρα από κάθε αναμφιβολία, η ευκολότερη, η πιο αξιόπιστη και η εν δυνάμη "ανθεκτικότερη" από όσες είχαμε στη διάθεση μας μέχρι σήμερα.

 

Η επιτυχία της μεθόδου θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη για οποιεσδήποτε μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού όσον αφορά στις συσκευές 2G.

 

Η μέθοδος στηρίζεται σε ένα exploit το οποίο βρέθηκε στα κατώτερα επίπεδα του bootloader για το iPhone και το iPod Touch, και για την εκμετάλλευση του είναι απαραίτητο η συσκευή να έχει τεθεί σε DFU mode, μια κατάσταση η οποία μας επιτρέπει να επέμβουμε στη συσκευή χωρίς το iTunes να έχει την δυνατότητα να παρέμβει κατά την αναβάθμιση του λογισμικού. Με βάση αυτή τη μέθοδο, επιτυγχάνεται η τροποποίηση της συσκευής ούτως ώστε να δέχεται κώδικα ο οποίος δεν φέρει την υπογραφή της Apple.

 

Η αναβαθμισμένη έκδοση PwnageTool v3.x προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 

  • Activate/Jailbreak/Unlock του iPhone 2G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 3.0, 3.0.1, 3.1, 3.1.2
  • Activate/Jailbreak του iPod Touch 1G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 3.0, 3.0.1, 3.1, 3.1.2
  • Activate/Jailbreak του iPhone 3G (με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 3.0, 3.0.1, 3.1, 3.1.2)· για το Unlock της συσκευής 3G εγκαταστήστε από Cydia/Installer το πακέτο "ultrasn0w".

Επιπλέον, πέρα από την δυνατότητα Activate/Jailbreak/Unlock προσφέρονται και πληθώρα άλλων λειτουργιών.

 

Αναφέρονται ενδεικτικά:

 

  • διαμόρφωση της χωρητικότητας του system partition
  • εγκατάσταση εφαρμογών κατά τη διαδικασία του Jailbreak (συμπεριλαμβανομένων των installer και cydia)

Για ακόμη ευκολότερη και ταχύτερη διεξαγωγή Jailbreak στη συσκευή κυκλοφορεί μια απλοποιημένη μορφή του PwnageTool η οποία ονομάζεται RedSn0w. Μέσω της εφαρμογής αυτής μπορεί να πραγματοποιηθεί pwn και jailbreak χωρίς να είναι απαραίτητη η δημιουργία από τον χρήστη custom ipsw (δημιουργείται αυτόματα) ενώ η όλη διαδικασία είναι ανεξάρτητη από το iTunes.

 

Το RedSn0w προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 

  • Activate/Jailbreak/Unlock του iPhone 2G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 3.0, 3.0.1
  • Activate/Jailbreak του iPod Touch 1G/2G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 3.0, 3.0.1
  • Activate/Jailbreak του iPhone 3G (με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 3.0, 3.0.1)· για το Unlock της συσκευής 3G εγκαταστήστε από Cydia/Installer το πακέτο "ultrasn0w".

Για να χρησιμοποιήσετε το PwnageTool 3.x/RedSn0w με σκοπό να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε στη συσκευή μια custom έκδοση της firmware 3.x, η συσκευή θα πρέπει να είναι pwned. Το pwn πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την εγκατάσταση της custom ipsw. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να θέσετε τη συσκευή σε DFU mode.

 

Για να πραγματοποιήσετε pwn στη συσκευή και να εγκαταστήσετε την έκδοση λειτουργικού 3.x, ακολουθήστε τους οδηγούς ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας.

 

Με το PwnageTool είναι απαραίτητο το pwn για μια και μοναδική φορά, τη φορά αυτή η συσκευή θα πρέπει να μπει σε DFU mode. Αφού η συσκευή γίνει pwn, σε μελλοντικές αναβαθμίσεις θα πρέπει απλά να δημιουργηθεί το αρχείο custom ipsw μέσω των εφαρμογών και ακολούθως η συσκευή να μπει σε recovery mode και να γίνει restore μέσω iTunes.

 

Με το RedSn0w για mac και windows θα πρέπει να έχει προηγηθεί στη συσκευή restore σε κάποια εργοστασιακή ipsw. Ακολούθως, με την εκτέλεση του RedSn0w και την επιλογή της αντίστοιχης ipsw, η συσκευή γίνεται pwn και περνάνε σε αυτήν οι εφαρμογές cydia/bootneuter και icy και custom logos [ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε]. Η συσκευή μπορεί να αναβαθμιστεί σε custom ipsw έπειτα από χρήση του RedSn0w αλλά το αρχείο custom ipsw για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω iTunes θα πρέπει να κατασκευαστεί με το PwnageTool. Η χρήση του RedSn0w είναι ανεξάρτητη από το iTunes.

Link to comment
Share on other sites

Για να ακολουθήσετε την συγκεκριμένη μέθοδο θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας την έκδοση Mac OS Χ 10.5.7 (ή νεότερη) και το iTunes 9. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή PwnageTool από την ιστοσελίδα της Dev-Team.

 

Στο PwnageTool 3.x υπάρχουν 2 τρόποι λειτουργίας, ο πρώτος (simple mode) απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες και ο δεύτερος (advanced mode) σε προχωρημένους. Κατά τον πρώτο, το σύνολο των επιλογών για τη δημιουργία του αρχείου custom ipsw αυτοματοποιείται καθιστώντας την διαδικασία ιδιαίτερα απλή ενώ κατά τον δεύτερο παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα επιμέρους επιλογών οι οποίες αναλύονται στην συνέχεια.

 

Όταν τρέξουμε την εφαρμογή, σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει κάποια αναβάθμιση διαθέσιμη, η εφαρμογή μας ενημερώνει σχετικά και μας προσφέρει την επιλογή για αναβάθμιση.

 

Εφόσον αναβαθμίσουμε στην κατάλληλη έκδοση iTunes, ανάλογα με την έκδοση firmware που θέλουμε να περάσουμε στη συσκευή μας, επιλέγουμε "OK". Στην επόμενη οθόνη, η εφαρμογή μας ενημερώνει ότι η διάθεση της γίνεται δωρεάν και δεν θα πρέπει κατ' ουδένα λόγο κάποιος να καταβάλει χρήματα για να την αποκτήσει/χρησιμοποιήσει. Επίσης, η Dev Team δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης βλάβης στην συσκευή από την χρήση της εφαρμογής.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16193/16193-500.png

 

Απαντώντας και σε αυτήν την περίπτωση "OK" καταλήγουμε στην βασική οθόνη. Μπορούμε να διακρίνουμε στην πάνω σειρά τις επιλογές για "Simple mode", "Advanced mode", "Log" και "DFU". Στην μεσαία σειρά μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο της συσκευής μας (iPhone 2G, iPod Touch, iPhone 3G) και στην κάτω σειρά υπάρχει ένα εικονίδιο με μπλε βέλος το οποίο επιλέγουμε κάθε φορά για να μεταβούμε στο επόμενο menu.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16318/16318.png

 

Στην συνέχεια, αφού επιλέξουμε τον τρόπο λειτουργίας που μας ενδιαφέρει και την εικόνα η οποία αντιστοιχεί στην συσκευή μας, πατάμε το μπλε βέλος για να προχωρήσουμε.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16345/16345-500.png

 

Α. Simple mode

 

Στην αρχική οθόνη του Simple mode η εφαρμογή θα προσπαθήσει από μόνη της να εντοπίσει το αρχείο της εργοστασιακής ipsw. Σε περίπτωση κατά την οποία αποτύχει θα ζητήσει από εμάς να υποδείξουμε την τοποθεσία του. Έπειτα από το πέρας της αναζήτησης, εφ' ΄όσον το αρχείο βρίσκεται στον υπολογιστή μας, θα εμφανιστεί στην οθόνη η σχετική ειδοποίηση.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16346/16346.png

 

Επιλέγουμε το αρχείο και συνεχίζουμε.

 

Σε περίπτωση κατά την οποία η εφαρμογή δεν μπορεί να εντοπίσει τα αρχεία των bootloaders (3.9 και 4.6) θα ζητήσει να τα αναζητήσουμε στο διαδίκτυο.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16230/16230.png

 

Επιλέγοντας "No" θα μας ζητηθεί να υποδείξουμε χειροκίνητα την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται τα αρχεία.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16231/16231.png

 

Αυτή τη φορά επιλέγουμε "Yes" και κατευθυνόμαστε στην τοποθεσία στην οποία έχουμε αποθηκεύσει τα αρχεία των bootloaders. Εάν υποδείξουμε λάθος αρχείο τότε η εφαρμογή μας ενημερώνει για το σφάλμα και εάν επαναλάβουμε το λάθος η διαδικασία τερματίζεται.

 

http://ppericleous.googlepages.com/Picture14.png/Picture14-full;init:.png

Link to comment
Share on other sites

Τις ίδιες ενέργειες θα εκτελέσουμε και για τα αρχεία που αφορούν στον bootloader 4.6, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16232/16232.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16233/16233.png

 

Εφόσον η τοποθεσία η οποία υποδεικνύεται για τα δύο απαραίτητα αρχεία είναι ορθή, η εφαρμογή μας ενημερώνει ότι πρόκειται να προχωρήσει στην δημιουργία του αρχείου ipsw το οποίο και θα αποθηκεύσει στην επιφάνεια εργασίας.

 

http://ppericleous.googlepages.com/Picture34.png/Picture34-full;init:.png

 

Πριν την δημιουργία του custom ipsw η εφαρμογή θα ρωτήσει εάν είμαστε εγγεγραμμένοι χρήστες σε κάποιον από τους επίσημους παροχείς. Με αυτή την ερώτηση ουσιαστικά διευκρινίζεται εάν μας ενδιαφέρει η δημιουργία ενός custom ipsw το οποίο θα είναι ενεργοποιημένο (activated) ή όχι. Όσες συσκευές λειτουργούν με συμβόλαια σε επίσημους παροχείς οι οποίοι συνεργάζονται με την Apple δεν χρειάζεται να ξεκλειδωθούν αλλά μπορούν να υποστούν μόνο jailbreak ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση σε αυτές εφαρμογών από cydia/icy.

 

http://ppericleous.googlepages.com/Picture35.png/Picture35-medium;init:.jpg

 

Επιλέγοντας αντίστοιχα με την επιθυμία μας "Yes" ή "Νο", η εφαρμογή ξεκινάει τη δημιουργία του custom ipsw. Στην οθόνη εμφανίζονται τα εικονίδια των εφαρμογών οι οποίες ενσωματώνονται στο αρχείο custom ipsw για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η διαδικασία.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16339/16339-500.png

 

Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, η εφαρμογή μας ρωτάει εάν η συσκευή μας είναι pwned.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16236/16236.png

 

Εάν η συσκευή είναι pwned τότε απαντάμε "Yes". Εμφανίζεται στην οθόνη μήνυμα το οποίο μας προτρέπει να βάλουμε τη συσκευή σε recovery mode και να προχωρήσουμε με restore της custom ipsw μέσω iTunes.

 

http://ppericleous.googlepages.com/Picture43.png/Picture43-full;init:.png

 

Επιλέγουμε "OK". Το PwnageTool μας ενημερώνει για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

http://ppericleous.googlepages.com/Picture44.png/Picture44-medium;init:.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση κατά την οποία η συσκευή δεν έχει γίνει pwn ή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει γίνει, τότε στο σχετικό ερώτημα απαντάμε "No". Η εφαρμογή μας προτρέπει να βάλουμε τη συσκευή σε DFU mode ώστε να προχωρήσουμε με την διαδικασία του pwn.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16359/16359-500.png

 

Εφόσον η συσκευή τοποθετηθεί ορθά σε DFU mode η εφαρμογή μας ενημερώνει σχετικά.

 

http://ppericleous.googlepages.com/picture-22.png/picture-22-medium;init:.jpg

 

Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένα καινούριο παράθυρο το οποίο μας προτρέπει να κλείσουμε την εφαρμογή και να εκτελέσουμε το iTunes ώστε να προχωρήσουμε με το restore στην custom ipsw.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16240/16240.png

 

Εάν αποτύχουμε να βάλουμε τη συσκευή σε DFU mode η εφαρμογή αναφέρει αποτυχία και μας προτρέπει να ξαναδοκιμάσουμε.

 

http://ppericleous.googlepages.com/6723.png/6723-full;init:.png

 

Εάν επιλέξουμε να μην ξαναδοκιμάσουμε, εμφανίζεται το σχετικό μήνυμα για αποτυχία και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επαναλάβουμε την διαδικασία.

 

http://ppericleous.googlepages.com/picture-18.png/picture-18-medium;init:.jpg

 

Αφού η επιλογή για pwn της συσκευής ολοκληρωθεί, προχωρούμε με restore μέσω του iTunes στο αρχείο custom ipsw το οποίο έχουμε δημιουργήσει. Για να επιλέξουμε το custom αρχείο πιέζουμε το πλήκτρο alt ενώ πατάμε στην οθόνη "restore".

 

Όταν το restore ολοκληρωθεί, η συσκευή θα επανεκκινήσει και θα εκτελεστεί αυτόματα η εφαρμογή BootNeuter (στην περίπτωση κατά την οποία έχουμε "No" στην ερώτηση "Are you a legit user?"). Η διαδικασία του ξεκλειδώματος ολοκληρώνεται σε δύο μέρη. Κατά το πρώτο εκτελείται flash του bootloader και κατά το δεύτερο flash του baseband. Η συνολική διάρκεια ανέρχεται σε ~5 λεπτά και έπειτα από το πέρας της η συσκευή θα εκτελέσει μια τελευταία επανεκκίνηση. Αφού η επανεκκίνηση ολοκληρωθεί, η συσκευή είναι έτοιμη προς χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Α. Advanced mode

 

Στην αρχική οθόνη του Advanced mode η εφαρμογή θα προσπαθήσει από μόνη της να εντοπίσει το αρχείο της εργοστασιακής ipsw.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16321/16321-500.png

 

Σε περίπτωση κατά την οποία αποτύχει θα ζητήσει από εμάς να υποδείξουμε την τοποθεσία του. Έπειτα από το πέρας της αναζήτησης, εφ' ´όσον το αρχείο βρίσκεται στον υπολογιστή μας, θα εμφανιστεί στην οθόνη η ακόλουθη εικόνα. Επιλέγουμε το αρχείο και συνεχίζουμε.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16346/16346.png

 

Στην επόμενη οθόνη μπορούμε να δούμε μια σειρά από επιλογές στις οποίες περιλαμβάνονται "General", "Bootneuter", "Cydia packages" "Custom packages", "Custom logos" και "Build".

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16324/16324-500.png

 

Επιλέγοντας "General" μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή και πατώντας το μπλε βέλος κάθε φορά να συνεχίσουμε με επόμενη επιλογή.

 

Από την κατηγορία "General" μπορούμε να επιλέξουμε εάν επιθυμούμε να γίνει η συσκευή "Activate", να αναβαθμιστεί η έκδοση baseband (Enable baseband update) και να παραληφθεί η ασφαλής διαγραφή των προηγούμενων αρχείων τα οποία υπάρχουν στη συσκευή (Disable partition wipe-out). Επιπλέον, μας παρέχεται η δυνατότητα να διαμορφώσουμε την χωρητικότητα του system partition (χώρος ο οποίος διατίθεται για την εγκατάσταση εφαρμογών) σύμφωνα με τις ανάγκες μας (προτείνεται να ορίσετε τον χώρο αυτό σε περισσότερα από 600MBs).

Σε περίπτωση κατά την οποία επιθυμούμε να διαγραφούν με ασφάλεια προηγούμενα αρχεία της συσκευής θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η όλη διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα (διαρκεί ~40 λεπτά) και θα πρέπει να επιδείξουμε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16325/16325-500.png

 

Στην επόμενη κατηγορία, "Bootneuter" μπορούμε να επιλέξουμε επιμέρους ενέργειες για την διαδικασία ξεκλειδώματος της συσκευής ώστε αυτή να μπορεί να λειτουργήσει σε όλα τα δίκτυα. Δεν είναι απαραίτητη η αναβάθμιση/υποβάθμιση του bootloader, αρκεί να επιλέξουμε "Neuter" και "Unlock" για να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή.

Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε και "Auto delete BootNeuter.app" διότι το BootNeuter είναι μια εφαρμογή η οποία θα εγκατασταθεί στην συσκευή μας κατά το restore και θα εκτελεστεί κατά την πρώτη εκκίνηση αυτόματα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δεν χρειάζεται η εφαρμογή αυτή να βρίσκεται στη συσκευή μας. Επιλέγοντας την παραμονή της διακινδυνεύουμε την ανυποψίαστη χρήση της από κάποιον ο οποίος περιεργάζεται τη συσκευή και υπάρχει πιθανότητα εάν η διαδικασία διακοπεί απότομα να προκαλέσουμε μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη στη συσκευή.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αυτή μετά περισσότερες από μια φορά, έχει τη δυνατότητα σε περίπτωση κατά την οποία την αφαίρεσε από τη συσκευή να την κατεβάσει από τα cydia/icy και να την εγκαταστήσει εκ νέου.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16349/16349-500.png

 

Από την κατηγορία "Cydia packages" μπορούμε να επιλέξουμε τα πακέτα εκείνα τα οποία περιλαμβάνονται στα repositories του Cydia packager ώστε αυτά να εγκατασταθούν στην συσκευή κατά τη διάρκεια του jailbreak. Διακρίνουμε τρεις υποκατηγορίες: "Select packages", Download packages" και "Manage sources". Από την τρίτη κατηγορία μπορούμε να προσθαφαιρέσουμε sources και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα ενώ από την δεύτερη κατηγορία μπορούμε να κατεβάσουμε τα πακέτα που μας ενδιαφέρουν. Όσα πακέτα επιλέξουμε θα εμφανιστούν στην πρώτη κατηγορία.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16328/16328-500.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16332/16332-500.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16333/16333-500.png

Link to comment
Share on other sites

Στην κατηγορία "Custom packages" υπάρχουν οι επιλογές για εγκατάσταση των εφαρμογών Cydia και iCy. Το πακέτο του Cydia Installer περιλαμβάνει και μια ομάδα εργαλείων συστήματος την οποία συστήνεται ανεπιφύλακτα να έχουμε εγκατεστημένη στην συσκευή μας, πρόκειται για το γνωστό "BSD Subsystem". Από την κατηγορία custom packages μπορούμε να προσθέσουμε και δικά μας πακέτα, ενδεχομένως κάποια τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα cydia/icy.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16334/16334-500.png

 

Η τελευταία κατηγορία ονομάζεται "custom logos". Από την κατηγορία αυτή μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις εικόνες οι οποίες εμφανίζονται κατά το boot της συσκευής και κατά το recovery mode με εικόνες επιλογής μας. Εάν δεν επιθυμούμε να αντικαταστήσουμε τις εικόνες, αφήνουμε τις επιλογές κενές.

Η χρησιμότητα της συγκεκριμένης λειτουργίας, πέρα από τον χαρακτήρα προσαρμογής στις επιθυμίες μας, είναι ότι με τις συγκεκριμένες εικόνες είμαστε πάντοτε βέβαιοι ότι η συσκευή μας έχει γίνει pwned και χρησιμοποιεί ένα αρχείο custom ipsw.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16335/16335-500.png

 

Αφού ολοκληρώσουμε τις επιλογές μας, επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη και πατάμε "Build" για να δημιουργήσουμε το αρχείο ipsw το οποίο έχουμε δομήσει με βάση τις ανάγκες/επιθυμίες μας.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16364/16364-500.png

 

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που εκτελείτε την εφαρμογή PwnageTool θα σας ζητηθούν τα αρχεία για τους bootloaders 3.9 και 4.6. Αρχικά η εφαρμογή θα προσπαθήσει να τα εντοπίσει αυτόματα, εάν δεν τα καταφέρει θα παρουσιάσει τις παρακάτω επιλογές (αντίστοιχα για κάθε έκδοση bootloader).

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16230/16230.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16232/16232.png

 

Εάν έχετε ήδη τα απαραίτητα αρχεία σε κάποια τοποθεσία, απαντήστε no στην ερώτηση και εκτελέστε browse για να την υποδείξετε (αν δεν έχετε τα αρχεία μπορείτε να τα κατεβάσετε από τους συνδέσμους: Bootloader 3.9, Bootloader 4.6)

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16231/16231.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16233/16233.png

 

Θα μας ζητηθεί να υποδείξουμε την τοποθεσία στην οποία επιθυμούμε αποθήκευση του αρχείου καθώς και να ονοματίσουμε το αρχείο που θα δημιουργηθεί.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16350/16350-500.png

Link to comment
Share on other sites

Ακολούθως, η εφαρμογή ξεκινάει τη δημιουργία του custom ipsw. Στην οθόνη εμφανίζονται τα εικονίδια των εφαρμογών οι οποίες ενσωματώνονται στο αρχείο custom ipsw για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η διαδικασία (περίπου 10 λεπτά).

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16234/16234-500.png

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να δώσετε το administrator password.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16358/16358-500.png

 

Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, η εφαρμογή μας ρωτάει εάν η συσκευή μας είναι pwned.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16236/16236.png

 

Εάν η συσκευή είναι pwned τότε απαντάμε "Yes". Εμφανίζεται στην οθόνη μήνυμα το οποίο μας προτρέπει να βάλουμε τη συσκευή σε recovery mode και να προχωρήσουμε με restore της custom ipsw μέσω iTune

 

http://ppericleous.googlepages.com/Picture43.png/Picture43-full;init:.png

 

Σε περίπτωση κατά την οποία η συσκευή δεν έχει γίνει pwn ή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει γίνει, τότε στο σχετικό ερώτημα απαντάμε "No". Η εφαρμογή μας προτρέπει να βάλουμε τη συσκευή σε DFU mode ώστε να προχωρήσουμε με την διαδικασία του pwn.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16209/16209-500.png

 

Ακολουθήστε τις εντολές όπως εμφανίζονται στην οθόνη, Θα σας ζητηθεί να κρατήσετε πατημένα τα κουμπιά home και power για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφήνετε το κουμπί power και εξακολουθείτε να πιέζετε το home για 10 δευτερόλεπτα ακόμη ώστε η συσκευή να τεθεί σε DFU mode.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16210/16210-500.png

 

Εάν αποτύχουμε να βάλουμε τη συσκευή σε DFU mode η εφαρμογή αναφέρει αποτυχία και μας προτρέπει να ξαναδοκιμάσουμε.

 

http://ppericleous.googlepages.com/6723.png/6723-full;init:.png

 

Εφόσον η συσκευή τοποθετηθεί ορθά σε DFU mode η εφαρμογή μας ενημερώνει σχετικά. Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένα καινούριο παράθυρο το οποίο μας προτρέπει να κλείσουμε την εφαρμογή και να εκτελέσουμε το iTunes ώστε να προχωρήσουμε με το restore στην custom ipsw.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16211/16211.png

Link to comment
Share on other sites

Προχωρούμε με restore μέσω του iTunes στο αρχείο custom ipsw το οποίο έχουμε δημιουργήσει. Αρχικά, εκτελούμε το iTunes το οποίο εντοπίζει τη συσκευή.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16212/16212-500.png

 

Για να επιλέξουμε το custom αρχείο πιέζουμε το πλήκτρο alt ενώ πατάμε στην οθόνη "restore".

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16242/16242-500.png

 

Κατευθυνόμαστε στην τοποθεσία όπου έχουμε αποθηκεύσει το αρχείο custom ipsw στον υπολογιστή μας και το επιλέγουμε.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4255/16361/16361-500.png

 

Το iTunes θα πραγματοποιήσει restore στην έκδοση firmware 3.x. H διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16214/16214.png

 

Όταν το restore ολοκληρωθεί, η συσκευή θα επανεκκινήσει και θα εκτελεστεί αυτόματα η εφαρμογή BootNeuter (στην περίπτωση κατά την οποία την έχουμε επιλέξει από την αντίστοιχη κατηγορία). Η διαδικασία του ξεκλειδώματος ολοκληρώνεται σε δύο μέρη. Κατά το πρώτο εκτελείται flash του bootloader και κατά το δεύτερο flash του baseband. Η συνολική διάρκεια ανέρχεται σε ~5 λεπτά και έπειτα από το πέρας της η συσκευή θα εκτελέσει μια τελευταία επανεκκίνηση. Αφού η επανεκκίνηση ολοκληρωθεί, η συσκευή είναι έτοιμη προς χρήση.

 

Αφού πραγματοποιηθεί και το unlock, έχουμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε προηγούμενο backup της συσκευής

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16215/16215-500.png

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να πραγματοποιήσετε jailbreak στο iPhone 3G στην έκδοση λειτουργικού 3.0.

 

Αρχικά, κατεβάστε το RedSn0w από την ιστοσελίδα της Dev-Team.

 

Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή και εκτελέστε το iTunes.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16410/16410.png

 

Επιλέξτε τη συσκευή σας και εκτελέστε restore στην έκδοση λειτουργικού 3.0. Το Update δεν συστήνεται διότι με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται στη συσκευή άχρηστα αρχεία από προηγούμενα jailbreaks.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16411/16411-500.png

 

Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, εκτελέστε την εφαρμογή RedSn0w.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16424/16424.png

 

Επιλέξτε Browse από την αρχική οθόνη της εφαρμογής.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16413/16413-500.png

 

Επιλέξτε το αρχείο ipsw της έκδοσης 3.0 και ακολούθως "open".

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4304/16431/16431-500.png

 

Αφού γίνει επαλήθευση της έκδοσης firmware επιλέξτε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16415/16415-500.png

 

Βεβαιωθείτε ότι το Cydia και το unlock είναι επιλεγμένα και πατήστε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4304/16433/16433-500.png

 

Θα σας ζητηθεί να υποδείξετε την τοποθεσία των αρχείων για τους bootloaders.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4304/16434/16434-500.png

Link to comment
Share on other sites

Επιλέξτε browse και κατευθυνθείτε στην τοποθεσία στην οποία έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία των bootloaders.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4304/16435/16435-500.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4304/16436/16436-500.png

 

Ακολούθως, πατήστε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4304/16437/16437-500.png

 

Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή και θέστε την εκτός λειτουργίας. Πατήστε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16417/16417-500.png

Link to comment
Share on other sites

Το RedSn0w θα σας καθοδηγήσει ώστε να θέσετε τη συσκευή σε DFU mode. Θα σας ζητηθεί να κρατήσετε πατημένα τα κουμπιά home και power για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφήνετε το κουμπί power και εξακολουθείτε να πιέζετε το home για 30 δευτερόλεπτα ακόμη ώστε η συσκευή να τεθεί σε DFU mode.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16418/16418-500.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16419/16419-500.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16420/16420-500.png

 

Θα πραγματοποιηθεί επανεκκίνηση στη συσκευή.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16421/16421-500.png

 

Το RedSn0w θα πραγματοποιήσει upload της καινούριας RAM Disk.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16422/16422-500.png

 

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα ενημερωθείτε σχετικά. Πατήστε το πλήκτρο finish. Η συσκευή θα πραγματοποιήσει επανεκκίνηση και όταν ολοκληρώσει θα είναι πλέον jailbroken.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16423/16423-500.png

 

Στην οθόνη της συσκευής θα δείτε τις παρακάτω εικόνες:

 

http://img17.imageshack.us/img17/7638/70328995.gif http://img199.imageshack.us/img199/3213/82843772.gif

 

Μετά την ολοκλήρωση του jailbreak και την επανεκκίνηση της συσκευής, θα εκτελεστεί αυτόματα το BootNeuter το οποίο θα διεκπεραιώσει το ξεκλείδωμα του baseband. Περιμένετε μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί.

 

Σε περίπτωση που δεν έχετε επιλέξει unlock μπορείτε να μεταφορτώσετε το BootNeuter και από Cydia/Icy και να το εκτελέσετε στη συσκευή για να αναβαθμίσετε/υποβαθμίσετε την έκδοση bootloader ή να εκτελέσετε unlock του baseband.

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να πραγματοποιήσετε jailbreak στο iPhone 3G στην έκδοση λειτουργικού 3.0.

 

Αρχικά, κατεβάστε το RedSn0w από την ιστοσελίδα της Dev-Team.

 

Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή και εκτελέστε το iTunes.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16382/16382.png

 

Επιλέξτε τη συσκευή σας και εκτελέστε restore στην έκδοση λειτουργικού 3.0. Το Update δεν συστήνεται διότι με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται στη συσκευή άχρηστα αρχεία από προηγούμενα jailbreaks.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16383/16383-500.png

 

Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, εκτελέστε την εφαρμογή RedSn0w.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16384/16384.png

 

Επιλέξτε Browse από την αρχική οθόνη της εφαρμογής.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16371/16371.png

 

Επιλέξτε το αρχείο ipsw της έκδοσης 3.0 και ακολούθως "open".

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4302/16389/16389-500.png

 

Αφού γίνει επαλήθευση της έκδοσης firmware επιλέξτε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16373/16373.png

 

Βεβαιωθείτε ότι το Cydia και το unlock είναι επιλεγμένα και πατήστε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4302/16392/16392.png

 

Θα σας ζητηθεί να υποδείξετε την τοποθεσία των αρχείων για τους bootloaders.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4302/16394/16394.png

Link to comment
Share on other sites

Επιλέξτε browse και κατευθυνθείτε στην τοποθεσία στην οποία έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία των bootloaders.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4302/16395/16395-500.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4302/16396/16396-500.png

 

Ακολούθως, πατήστε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4302/16397/16397.png

 

Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή και θέστε την εκτός λειτουργίας. Πατήστε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4302/16398/16398.png

Link to comment
Share on other sites

Το RedSn0w θα σας καθοδηγήσει ώστε να θέσετε τη συσκευή σε DFU mode. Θα σας ζητηθεί να κρατήσετε πατημένα τα κουμπιά home και power για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφήνετε το κουμπί power και εξακολουθείτε να πιέζετε το home για 30 δευτερόλεπτα ακόμη ώστε η συσκευή να τεθεί σε DFU mode.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16376/16376.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16377/16377.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16378/16378.png

 

Θα πραγματοποιηθεί επανεκκίνηση στη συσκευή.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16379/16379.png

 

Το RedSn0w θα πραγματοποιήσει upload της καινούριας RAM Disk.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16380/16380.png

 

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα ενημερωθείτε σχετικά. Πατήστε το πλήκτρο finish. Η συσκευή θα πραγματοποιήσει επανεκκίνηση και όταν ολοκληρώσει θα είναι πλέον jailbroken.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16381/16381.png

 

Στην οθόνη της συσκευής θα δείτε τις παρακάτω εικόνες:

 

http://img17.imageshack.us/img17/7638/70328995.gif http://img199.imageshack.us/img199/3213/82843772.gif

 

Μετά την ολοκλήρωση του jailbreak και την επανεκκίνηση της συσκευής, θα εκτελεστεί αυτόματα το BootNeuter το οποίο θα διεκπεραιώσει το ξεκλείδωμα του baseband. Περιμένετε μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί.

 

Σε περίπτωση που δεν έχετε επιλέξει unlock μπορείτε να μεταφορτώσετε το BootNeuter και από Cydia/Icy και να το εκτελέσετε στη συσκευή για να αναβαθμίσετε/υποβαθμίσετε την έκδοση bootloader ή να εκτελέσετε unlock του baseband.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως η εφαρμογή BootNeuter τρέχει αυτόματα μετά την ολοκήρωση του jailbreak μέσω RedSn0w (εφόσον επιλέξετε unlock). Ωστόσο, έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή και από Cydia και να την εκτελέσετε για να αναβαθμίσετε/υποβαθμίσετε την έκδοση bootloader, να μετατρέψετε το bootloader σε fakeblank, να ξεκλειδώσετε την έκδοση baseband.

 

Εάν η έκδοση baseband στη συσκευή σας έχει ξεκλειδωθεί ήδη, το BootNeuter θα σας ενημερώσει σχετικά και θα εκτελέσει αυτόματα επανεκκίνηση.

 

http://img44.imageshack.us/img44/5990/405p.gif http://img30.imageshack.us/img30/2197/406.gif

 

http://img4.imageshack.us/img4/8674/407h.gif http://img389.imageshack.us/img389/9503/408.gif

 

Εάν το baseband στη συσκευή σας δεν έχει ξεκλειδωθεί, το BootNeuter θα εκτελέσει τις απαραίτητες ενέργειες και θα επανεκκινήσει τη συσκευή σας μόλις ολοκληρώσει. Μην διακόψετε την διαδικασία, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε βλάβη στη συσκευή.

 

http://img30.imageshack.us/img30/9004/409q.gif http://img385.imageshack.us/img385/4255/410.gif

 

http://img252.imageshack.us/img252/662/411.gif http://img139.imageshack.us/img139/2623/412.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...