Jump to content

Αντιστοιχία ελληνικών - ξένων ονομάτων

beton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλα ρε Ναντια, μη κανεις τοσα πολλα posts απλα για να αυξησεις τον αριθμο τους... Γραφε και κατι τουλαχιστον...:whistle:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος beton ( 6 Φεβ. 2004 , 21:44)

Σας ευχαριστώ όλους για τις σαφείς απαντήσεις! Το θέμα μπορεί (και επιβάλλεται) να κλειδωθεί!

Υπάρχει και το potatothread ρε παιδιά...

Λοιπόν φίλε μου για να τελειώνουμε, αυτό που ψάχνει η φίλη σου δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι απ' όσο ξέρω, και πίστεψέ με, ξέρω αρκετά! Αλλά και αν υπήρχε θα ήταν σαφώς λειψή μια τέτοια λίστα γιατί πολλά ονόματα απλά δεν μεταφράζονται! Μένουν ως έχουν ή γίνονται συντομεύσεις χάριν ευφωνίας! Επίσης σε πολλά από τα αρχαιοελληνικά ονόματα γίνεται transliteration (τρισάθλιο συνήθως) δηλαδή γραφή του ονόματος με λατινικούς χαρακτήρες σύμφωνα πάντα με τους φωνητικούς κανόνες της Αγγλικής. Η φίλη σου που κάνει αγγλικά φαντάζομαι θα ξέρει σχετικά... :whistle: Παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα: Το Οδυσσέας γίνεται Ulysses (άουτς!), το Πλάτωνας Plato (αυτό έχει λατινική μορφή), το Αριστείδης Aristeides, και πάει λέγοντας... Δεν βγάζεις άκρη! Εμένα p.x με λένε Αλέξη και όλοι οι Άγγλοι που ξέρω νόμιζαν ότι είναι συντόμευση του Alexander! Δηλαδή είναι αλλά... δεν είναι :p

Λυπάμαι ειλικρινά που σου χάλασα το θέμα, αλλά μη ξεχνάς και τι ώρα ήταν, ε;

Το ζήτημα είναι ότι αυτό που ζητάει είναι σαφώς ήσσονος σημασίας όσον αφορά την διαδασκαλία της Αγγλικής και εγώ τουλάχιστον γέλασα όταν το διάβασα... :confused:

Όσο για αυτό που λες στο τέλος, έχεις σαφώς δίκιο, ας μην ανοίγουμε λοιπόν νέα. ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dBpanos ( 7 Φεβ. 2004 , 01:50)

Καλα ρε Ναντια, μη κανεις τοσα πολλα posts απλα για να αυξησεις τον αριθμο τους... Γραφε και κατι τουλαχιστον...:whistle:

exmmm kapoios allos to kanei ayto :D egw den exw katalavei an prepei na leme greek names se alles glwsses h mono to diko mas

Απλα ο/η beton προσπαθει να βρει ενα site που εχει μεταφρασμενα τα ελληνλκα ονοματα στα αγγλικα...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Nantia ( 6 Φεβ. 2004 , 18:32)

emena pantws sta agglika einai Stacy---> Anastasia koinws! to vaftistiko mou :p to Nantia yparxei san onoma se polles xwres k sthn Ispania enw sta rwssika nantia shmainei elpida :D

Nadezhda gia na akrivologoume, nadia einai h syndomografia toy onomatos Nadezhda.

Αγγελίες στο buy & sell μόνο!