Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Συμφωνω απολυτως. Ειδικα στα χρηματα του το G2 δεν εχει αντιπαλο στο android. Και σαν καμερα και σαν συσκευη.

Με λιγότερα παίρνεις καλύτερη συνολικά συσκευή. Αλλά ως κάμερα είναι κορυφή στην τιμή του.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Με λιγότερα παίρνεις καλύτερη συνολικά συσκευή. Αλλά ως κάμερα είναι κορυφή στην τιμή του.

Με λιγοτερα; για ποια λες;

Με λιγοτερα; για ποια λες;

Κι εγώ απορησα

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Εννοεί καλύτερο ως συσκευή και όχι ως κάμερα. Προφανώς παραπέμπει σε κινέζικο

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Τα κινέζικα θέλουν δουλειά ακόμα... Αν θέλουν βέβαια να πλησιάσουν κορυφή, μπορεί και να μην θέλουν, γιατί έχουν άλλη νοοτροπία.

Εννοεί καλύτερο ως συσκευή και όχι ως κάμερα. Προφανώς παραπέμπει σε κινέζικο

Nαι προφανως εννοει σαν συσκευη αλλα ποια? Αν παμε σε κινεζικο μπορει αλλα θα ηθελα να μαθω ποια καλη και αξιοπιστη παιζει με 250 ευρω καινουργια. Για τα specs ειναι δυσκολο το νουμερο. Καλη συσκευη θεωρειται οταν τα εχει ολα σαν συνολο.

----- προσθήκη μηνύματος 113 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα κινέζικα θέλουν δουλειά ακόμα... Αν θέλουν βέβαια να πλησιάσουν κορυφή, μπορεί και να μην θέλουν, γιατί έχουν άλλη νοοτροπία.

Ενω υπαρχουν αξιολογα κινεζικα (1+1 oppo find 7,mi4) εχουν θεμα με την καμερα. Αλλα θα συμφωνησω σε αυτο που λες, παιζει να εχουν και αλλη νοοτροπια. Παντως η xiaomi παει πολυ καλα και μπραβο τους.

Nαι προφανως εννοει σαν συσκευη αλλα ποια? Αν παμε σε κινεζικο μπορει αλλα θα ηθελα να μαθω ποια καλη και αξιοπιστη παιζει με 250 ευρω καινουργια. Για τα specs ειναι δυσκολο το νουμερο. Καλη συσκευη θεωρειται οταν τα εχει ολα σαν συνολο.

----- προσθήκη μηνύματος 113 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ενω υπαρχουν αξιολογα κινεζικα (1+1 oppo find 7,mi4) εχουν θεμα με την καμερα. Αλλα θα συμφωνησω σε αυτο που λες, παιζει να εχουν και αλλη νοοτροπια. Παντως η xiaomi παει πολυ καλα και μπραβο τους.

Το oneplus one και το Find 7 μια χαρά κάμερα έχουν... Όχι κορυφαία, αλλά ανταγωνιζονται ναυαρχιδες πιο γνωστών.

could you do it again?

Το oneplus one και το Find 7 μια χαρά κάμερα έχουν... Όχι κορυφαία, αλλά ανταγωνιζονται ναυαρχιδες πιο γνωστών.

βραδυνα τοπια δεν μπορει να βγαλει κανενα απο αυτα...εννοειται χωρις τριποδα

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Σε auto καταστασεις σε εσωτερικο χωρο δεν ειναι τοσο καλα. Εχουν θορυβο και ελλειπη λεπτομερεια καθως και οι περισσοτερες λογω ελλειψης ois βγαινουν κουνημενες. Σε ημερησιες και ειδικα το oppo σε hdr ειναι απο τα καλυτερα σε android. Καλυτερο και απο το g3 στις hdr. Eξαλλου φορανε και τον καινουργιο αισθητηρα sony imx 214 (τον τελευταιο τον φοραει το note 4 imx 220.)

Ξερω οτι δεν ειναι το καταλληλο νημα για να ανεβασω τα παρακατω αλλα ειλικρινα θεωρω οτι οι πλεον γνωστες της φωτογραφιας βρισκονται σε αυτο το νημα. Παιδευομαι αρκετο καιρο με το G2 και τωρα με το G3 για να βγαλω long exposure φωτογραφιες. Λογω περιορισμου του android και συγκεκριμενα των drivers, η google στην kitkat εχει κλειδωσει μεγιστη ταχυτητα αργου κλειστρου 0.5 sec.

Ετσι λοιπον μετα απο απειρες δοκιμες μεσω του προγραμματος camera fv-5 καταφερα να πιασω εως και 5 sec. κλειστρο στο g2 αλλα σε αναλυση 1mp (1920x1080) καθως και ενα auto mode long exposure δεν δουλεψε ποτε.

Ειπα λοιπον να το δοκιμασω και στο G3 και προς μεγαλη μου εκπληξη, η αναλυση ανεβηκε στα 4 mp αλλα και το auto mode δουλεψε στα 13mp εν μερει κανονικα.

Σας ανεβαζω λοιπον 2 φωτογραφιες ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ στο χερι σε μορφη dng και με ρυθμισεις (τις οποιες δεν ξερω αν τις εχει κρατησει) κλειστρο 1 sec. iso 200 exposure -1.

Θα ηθελα πραγματικα να μου πειτε τι βλεπετε γιατι προκειται ουσιαστικα για πειραμα.!

(η πρωτη ειναι αχρηστη λογω του αυτοκινητου που περναει μπροστα αλλα κοιταξτε στο background πισω η δευτερη ειναι εν μερη night trail)

16309755916_dfec2952b5_o.pngDSC_0022 by drizosg, on Flickr

16149498939_b975dafd74_o.pngDSC_0029 by drizosg, on Flickr

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Σε auto καταστασεις σε εσωτερικο χωρο δεν ειναι τοσο καλα. Εχουν θορυβο και ελλειπη λεπτομερεια καθως και οι περισσοτερες λογω ελλειψης ois βγαινουν κουνημενες. Σε ημερησιες και ειδικα το oppo σε hdr ειναι απο τα καλυτερα σε android. Καλυτερο και απο το g3 στις hdr. Eξαλλου φορανε και τον καινουργιο αισθητηρα sony imx 214 (τον τελευταιο τον φοραει το note 4 imx 220.)

Ξερω οτι δεν ειναι το καταλληλο νημα για να ανεβασω τα παρακατω αλλα ειλικρινα θεωρω οτι οι πλεον γνωστες της φωτογραφιας βρισκονται σε αυτο το νημα. Παιδευομαι αρκετο καιρο με το G2 και τωρα με το G3 για να βγαλω long exposure φωτογραφιες. Λογω περιορισμου του android και συγκεκριμενα των drivers, η google στην kitkat εχει κλειδωσει μεγιστη ταχυτητα αργου κλειστρου 0.5 sec.

Ετσι λοιπον μετα απο απειρες δοκιμες μεσω του προγραμματος camera fv-5 καταφερα να πιασω εως και 5 sec. κλειστρο στο g2 αλλα σε αναλυση 1mp (1920x1080) καθως και ενα auto mode long exposure δεν δουλεψε ποτε.

Ειπα λοιπον να το δοκιμασω και στο G3 και προς μεγαλη μου εκπληξη, η αναλυση ανεβηκε στα 4 mp αλλα και το auto mode δουλεψε στα 13mp εν μερει κανονικα.

Σας ανεβαζω λοιπον 2 φωτογραφιες ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ στο χερι σε μορφη dng και με ρυθμισεις (τις οποιες δεν ξερω αν τις εχει κρατησει) κλειστρο 1 sec. iso 200 exposure -1.

Θα ηθελα πραγματικα να μου πειτε τι βλεπετε γιατι προκειται ουσιαστικα για πειραμα.!

(η πρωτη ειναι αχρηστη λογω του αυτοκινητου που περναει μπροστα αλλα κοιταξτε στο background πισω η δευτερη ειναι εν μερη night trail)

16309755916_dfec2952b5_o.pngDSC_0022 by drizosg, on Flickr

16149498939_b975dafd74_o.pngDSC_0029 by drizosg, on Flickr

και οι2 ειναι στα 13mp....αλλα δε φαινονται τα exif. Η δευτερη ειναι εντυπωσιακη.

Πρεπει να εχει ταχυτητα 1-2 δευτερολεπτα.

και οι2 ειναι στα 13mp....αλλα δε φαινονται τα exif. Η δευτερη ειναι εντυπωσιακη.

Πρεπει να εχει ταχυτητα 1-2 δευτερολεπτα.

ναι ειναι και οι 2 στα 13mp αλλα exif δεν φαινονται καθολου. Τωρα μιλαω με τον dev του προγραμματος και περιμενω απαντηση.

Αν ειναι οπως τα λες (δηλαδη 1sec+) τοτε πρεπει να αρχισω να κανω παρτυ γιατι αυτο περιμενα πως και πως!!! και μαλλον το βρηκα απο σποντα μιας και φοραω kitkat που δεν υποστηριζει ουτε αυτη long exposure ουτε ομως ο driver της καμερας του κινητου!

αποκλειεται να ειναι κατω απο 1 sec η δευτερη?

επισης ακομα μεγαλυτερη εντυπωση μου εκανε οτι ΑΝ ειναι 1 sec+ βγηκε καλη για "χερατη" πραγμα το οποιο σημαινει οτι δουλευει εξαιρετικα το ois+!!

@keras σε ευχαριστω Κωνσταντινε! :)

ναι ειναι και οι 2 στα 13mp αλλα exif δεν φαινονται καθολου. Τωρα μιλαω με τον dev του προγραμματος και περιμενω απαντηση.

Αν ειναι οπως τα λες (δηλαδη 1sec+) τοτε πρεπει να αρχισω να κανω παρτυ γιατι αυτο περιμενα πως και πως!!! και μαλλον το βρηκα απο σποντα μιας και φοραω kitkat που δεν υποστηριζει ουτε αυτη long exposure ουτε ομως ο driver της καμερας του κινητου!

αποκλειεται να ειναι κατω απο 1 sec η δευτερη?

επισης ακομα μεγαλυτερη εντυπωση μου εκανε οτι ΑΝ ειναι 1 sec+ βγηκε καλη για "χερατη" πραγμα το οποιο σημαινει οτι δουλευει εξαιρετικα το ois+!!

@keras σε ευχαριστω Κωνσταντινε! :)

Περιμενε...με το χερι την εβγαλες? 1 δευτερολεπτο με το χερι δε μπορει να βγει τοσο σταθερη ακομα και με ois.

Δε ξερω ισως και να ειναι 0,5 sec

Περιμενε...με το χερι την εβγαλες? 1 δευτερολεπτο με το χερι δε μπορει να βγει τοσο σταθερη ακομα και με ois.

Δε ξερω ισως και να ειναι 0,5 sec

φτανει ομως το 0.5 για να βγει το night trail η χρειαζεται τουλαχιστον 1 sec.?

----- προσθήκη μηνύματος 42 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γιώργο αν την στείλεις στον dev πιθανόν να μπορεί να σου πει άραγε;

Την εχω στειλει ηδη Κωνσταντινε.! :)

φτανει ομως το 0.5 για να βγει το night trail η χρειαζεται τουλαχιστον 1 sec.?

----- προσθήκη μηνύματος 42 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Την εχω στειλει ηδη Κωνσταντινε.! :)

Και με 1/8 θα έχεις μικρό Light trail. Νταξει,για μια όμορφη εικόνα θες κάπου 7-8 σεκ.

could you do it again?

Aναβαθμισα το G3 σε stock Lollipop (android 5) και πλεον δεν λειτουργουν οι εξτρα καμερες (xcam-camera fv-5.)

Oποτε προς το παρον μεχρι να αναβαθμιστουν και οι εφαρμογες ωστε να ειναι συμβατες με το νεο camera api, τσεκαρω την στοκ εφαρμογη καμερας. Απο ρυθμισεις δεν εχει τιποτα, ουτε iso ουτε υπερθεση. Βεβαια ομολογω οτι αποδιδει εξαιρετικα καλα για point & shoot κατασταση χωρις να ασχοληθεις καθολου.

Σε αυτο που θα ηθελα την αποψη σας, ειναι οι παρακατω φωτο. Τραβηχτηκαν χτες σε ενα μαγαζι με τον μισο φωτισμο απο αυτον που φαινεται στις φωτο. Για καποιο λογο παρατηρω (εκτος αν ειναι ιδεα μου) βελτιωση στους αλγοριθμους της καμερας, υπερ των χρωματων, και περισσοτερο θορυβο παρα την υπερβολικη επεξεργασια που ειχε. (εχει παστελ αλλα μου φαινεται αισθητα λιγοτερο)

Θα περιμενω σχολια σας να μου πειτε αν βλεπετε κατι διαφορετικο απο αυτο που εχουμε συνηθισει.

16158231178_15b6181821_k.jpgstock lg g3 stock cam by drizosg, on Flickr

15723409984_05d52bf276_k.jpgstock lg g3 stock cam by drizosg, on Flickr

16319868106_e60867a115_k.jpgstock lg g3 stock cam by drizosg, on Flickr

Aναβαθμισα το G3 σε stock Lollipop (android 5) και πλεον δεν λειτουργουν οι εξτρα καμερες (xcam-camera fv-5.)

Oποτε προς το παρον μεχρι να αναβαθμιστουν και οι εφαρμογες ωστε να ειναι συμβατες με το νεο camera api, τσεκαρω την στοκ εφαρμογη καμερας. Απο ρυθμισεις δεν εχει τιποτα, ουτε iso ουτε υπερθεση. Βεβαια ομολογω οτι αποδιδει εξαιρετικα καλα για point & shoot κατασταση χωρις να ασχοληθεις καθολου.

Σε αυτο που θα ηθελα την αποψη σας, ειναι οι παρακατω φωτο. Τραβηχτηκαν χτες σε ενα μαγαζι με τον μισο φωτισμο απο αυτον που φαινεται στις φωτο. Για καποιο λογο παρατηρω (εκτος αν ειναι ιδεα μου) βελτιωση στους αλγοριθμους της καμερας, υπερ των χρωματων, και περισσοτερο θορυβο παρα την υπερβολικη επεξεργασια που ειχε. (εχει παστελ αλλα μου φαινεται αισθητα λιγοτερο)

Θα περιμενω σχολια σας να μου πειτε αν βλεπετε κατι διαφορετικο απο αυτο που εχουμε συνηθισει.

Φοβερη βελτιωση...μεγαλη βελτιωση σε χρωματα, exposure αν και σε Iso 400 βλεπω περισσοτερο θορυβο.

Η καμερα εχει αποδωσει σωστα και τα φωτεινα και τα σκοτεινα σημεια...πραμα ποου ειναι πολυ δυσκολο.Και στα χρωματα υπαρχουν αλλαγες προς το καλυτερο.Γενικα εχει γινει πολυ καλη στο καινουριο camera API.Περιμενω δειγματα απο νυχτερινα τοπια με φωτισμους πιο χαμηλους.

Edited by navi55

Φοβερη βελτιωση...μεγαλη βελτιωση σε χρωματα, exposure αν και σε Iso 400 βλεπω περισσοτερο θορυβο.

Η καμερα εχει αποδωσει σωστα και τα φωτεινα και τα σκοτεινα σημεια...πραμα ποου ειναι πολυ δυσκολο.Και στα χρωματα υπαρχουν αλλαγες προς το καλυτερο.Γενικα εχει γινει πολυ καλη στο καινουριο camera API.Περιμενω δειγματα απο νυχτερινα τοπια με φωτισμους πιο χαμηλους.

Χαιρομαι που τις βρισκεις καλες...αρα δεν ειναι η ιδεα μου. Σε γενικες γραμμες για τις συνθηκες φωτισμου τις θεωρω καλες φωτογραφιες.

Αυτο που ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστο, ειναι το ποσο καλα "καταλαβε" η εφαρμογη τις καταλληλες ρυθμισεις για να πιασει μια καλη φωτο. Εντυπωση μου εκαναν η αποτυπωση χρωματων και η διαχειρηση του θορυβου.

Αν ειχα την xcam μπορει να κατεβαζα λιγο το exposure αλλα μιλαμε για μια φωτογραφια καθαρα "στο ποδι" που το κινητο την εβγαλε ουσιαστικα ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

Θα εχεις συντομα και νυχτερινες.

Edited by navi55

Ascend P7 στα 10mp όλα στο αυτόματο

16161792497_a2aaf27825_z.jpg

16321729486_dce7268c73_z.jpg

16161803447_e18c49a580_z.jpg

Τι τρομερά γατια είναι αυτά ρε φίλε ?

Τα χρώματα κάπως μουντα τα βλέπω από κινητό. Η δεύτερη θυμάσαι σε τι ρύθμιση είναι ?

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Τι τρομερά γατια είναι αυτά ρε φίλε ?

Τα χρώματα κάπως μουντα τα βλέπω από κινητό. Η δεύτερη θυμάσαι σε τι ρύθμιση είναι ?

όλες είναι στο αυτόματο δεν έκανα καμία ρύθμιση.. για τη δεύτερη πάντως που ρωτάς iso=64, f/2.0 και ταχύτητα 1/974

16158231178_15b6181821_k.jpgstock lg g3 stock cam by drizosg, on Flickr

15723409984_05d52bf276_k.jpgstock lg g3 stock cam by drizosg, on Flickr

16319868106_e60867a115_k.jpgstock lg g3 stock cam by drizosg, on Flickr

Γιώργο, πολύ καλή απόδοση έχουν οι φωτογραφίες.

Πρέπει να κατεβούν στον υπολογιστή για να φανούν καλά.

Έχουν πολύ καλή έκθεση, έχουν λεπτομέρεια ακόμα και στο βάθος, δεν έχουμε συνηθίσει τέτοια σε android. Καλή απόδοση στα χρώματα, λίγο χάσιμο στις άκρες, και απο ανάλυση στα πρόσωπα αρκετά καλά και στα αντικείμενα πολύ καλά.

Αυτό που βλέπω επίσης είναι οτι δεν υπάρχει τίποτα κουνημένο (στους ανθρώπους), αλλά μπορεί να έτυχε... Είπες σε όλο το μαγαζί να κάτσουν ακίνητοι;; :)

Θεωρώ οτι έχουμε να περιμένουμε πολλά απο εσένα και το G3 σου :)

Edited by keras

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...