Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

H μοναδικη βραδυνη με zoom που βρηκα ειναι αυτη.Αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι με χερι η με τριποδα.

Αν και απ'οτι βλεπω απο την ταχυτητα πρεπει να ειναι με τριποδα

14007810250_10ee8e55db_c.jpg

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε λιγα χρονια που τα κινητα παλι θα γινουν σαν ψειρες,και θα μας βγαινει πατωντας ενα κουμπι μια οθοναρα 10 ιντζων σπαστη τοτε θα μαλωνουμε για αλλα! :lol::lol:!!

Το zoom έχεις ως κύρια συσκευή?

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Nαι το Κ πλεον.

Με μια δερμάτινο back cover ειναι υπέροχο κι ας ειναι χοντρουλικο.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κοιταξε για να καταλαβεις ... το οπτικο zoom σαν δυνατοτητα καλοδεχουμενη οπωσδηποτε (βεβαια εδω μπαινει και ο παραγοντας του ογκου/μεγεθους).Αλλα εγω θα προτιμουσα χιλιες φορες το κινητο μου να εχει οπτικο σταθεροποιητη οπωσδηποτε παρα να διαθετει οπτικο zoom.Δηλαδη το τελευταιο κριτηριο που θα κοιτουσα θα ηταν το οπτικο zoom.

........................................

Εμένα π.χ. μου αρέσει ιδιαίτερα να τραβάω φωτο με μοναδικές στιγμές που μπορεί να πετύχω κυρίως με την οικογένεια ή ιδιαίτερα τοπία που δεν "πιάνεται" το θέμα που θέλω να βγάλω χωρίς zoom, ή τουλάχιστον έχει μεγάλη διαφορά η φωτο σαν θέμα αν αυτό δεν είναι κοντά.

Για παράδειγμα, είναι τα παιδιά στη θάλασσα και παίζουν και πετυχαίνω μοναδική φωτό με π.χ. Χ10 zoom που αλλιώς απο μακριά δεν θα είχε νόημα. Ή επίσης το ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο μεγάλο και ένα εκκλησάκι, ή κάποιες φωτο που ανέβασα στο νήμα πριν απο μερικές σελίδες με το κρουαζιερόπλοιο και το βαρκάκι, κλπ, στις οποίες, χωρίς το zoom δεν θα είχε έμφαση το θέμα. Τόσα χρόνια με τα κινητά και την κάμερά τους βγάζω ωραίες φωτο μεν, αλλά με τα zoom βλέπω άλλη διάσταση που μου δίνεται η δυνατότητα να "συνθέσω" καλύτερα μια απεικόνιση (στη φωτο) αυτού που μου αρέσει και να του δώσω έμφαση, αφού πιθανόν να μην με ενδιαφέρει το γύρω περιβάλλον (στη σύνθεσή μου, γούστα είναι αυτά, υποκειμενικά).

Είναι απλά, τι αρέσει στον καθένα.

Τον παράγοντα όγκου/μεγέθους, δεν τον λογαριάζουμε, διότι η κάθε συσκευή έχει τα υπέρ και τα κατά της που δεν είναι συζήτηση αυτού του θέματος προφανώς.

Εννοείται :) πως η καλύτερη συσκευή θα ήταν το K zoom (με το HW zoom) και με το κάμερα HW του 1020... :happy:

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Το ξερω,και για την εποχη του ηταν οντως επανασταση και πολυ ιδιαιτερο εμφανισιακα! Δεν θυμαμαι πως λεγοταν το μοντελο.

Nokia N93?

Ναι :)

Pixon, όπως είδες και στη σύγκριση που είχα στείλει, προφανώς και το Κ θα το διαλύσει σε μακρινά,πχ δες φωτογραφία με την βάρκα. Αν και θυμάμαι δεν είχε κάνει ζουμ με το 808, που θα είχε ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα

Στις άλλες μου φαίνεται λογικό να είναι πιο καθαρό το 808 :)

Btw, S4 zoom vs K?

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Θεωρω δεν εχουν μεγαλες διαφορες, εγω το αλλαξα για το πλεονεκτημα της φορητοτητας,για καθε μερα στην δουλεια κτλ.

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Ναι :)

Pixon, όπως είδες και στη σύγκριση που είχα στείλει, προφανώς και το Κ θα το διαλύσει σε μακρινά,πχ δες φωτογραφία με την βάρκα. Αν και θυμάμαι δεν είχε κάνει ζουμ με το 808, που θα είχε ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα

Στις άλλες μου φαίνεται λογικό να είναι πιο καθαρό το 808 :)

Btw, S4 zoom vs K?

Το Κ μεγαλύτερη οθόνη, πολύ γρήγορο, έως 20Χ ψηφιακό ζουμ (αρκετά καλό) μετά το 10Χ, επιλογή στην κάμερα να εστιάζεις σε δύο σημεία (για το αντικείμενο και για τον φωτισμό), το ζουμ το κάνεις με τα κουμπιά έντασης. Δυνατότητα του βίντεο 60fps.

Στο S4 μου αρέσει το δαχτυλίδι που το βρίσκω πιο εύχρηστο στο ζουμ και θεωρώ οτι έχει καλύτερο xenon (πιο δυνατό). Έδωσα το Κ και ξαναπήρα το S4 zoom.

Εννοούσα για φωτογραφίες :)

Σαν υπόλοιπο hardware το Κ σίγουρα είναι αρκετά πιο δυνατό :)

Μεγαλύτερη ως γνωστόν ανάλυση το Κ, ποιοτικά δύσκολο να συγκρίνω γιατί και τα δύο είναι πολύ ικανοποιητικά οπότε δεν βλέπεις κάτι συγκεκριμένο ως πρώτη άποψη, θα κοιτάξω συγκεκριμένες φωτο να πω τι πιστεύω. Πάντως επειδή με το Κ έβγαλα πολύ ωραίες φωτο που και όσοι τις είδαν εντυπωσιάστηκαν με τις δυνατότητές του, δεν νομίζω οτι θα υπερέχει σε τίποτα το S4.

Επειδή έχω το zoom σαν δεύτερη συσκευή την οποία παίρνω μόνο όταν σκοπεύω να τραβήξω φωτογραφίες, το προτιμώ απο το Κ γιατί ειναι πιο κοντά σε κάμερα και δέχεται τρίποδο.

Δεν χρειάζεται να κουβαλάω κάμερα και τηλέφωνο συν ότι οι φωτο μεταφέρονται ακαριαία στο tablet μου και γενικά διαθέτει τρομερές ευκολίες σε σχέση να οποιαδήποτε ψηφιακή αυτής της κατηγορίας. Συν ότι κοστίζει μόνο 200 ευρώ.

Όσο για το zoom αν δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξα τις προηγούμενες μέρες, θα καταλάβετε πόσο σημαντικό ειναι. Ειναι όλες καδραρισμενες. Δεν χρειάστηκε σε καμία crop.

Τις πέρασα στο iPhoto του Mac και στην αυτόματη διόρθωση δεν άλλαζε τίποτα. Το μόνο που έκανα ηταν να δώσω manual σε κάποιες λίγο περισσότερο φως στα σκιερά μέρη.

Όταν βγάζεις 500 φωτο και δεν χρειάζεται ούτε μια διόρθωση, τότε ναι η κάμερα ειναι καλή.

Αυτο που είπε ο Keras για τις φωτο στα παιδιά του που έπαιζαν στην παραλία ειναι πέρα για πέρα αληθινό.

Με νορμαλ κάμερα κινητού, θα αναγκαστεις να κανεις crop και τα χαρακτηριστικά στα πρόσωπα θα διακρίνονται αμυδρά. Με λίγα λόγια δεν έχεις ολοκληρωμένη φωτογραφία.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Επειδή έχω το zoom σαν δεύτερη συσκευή την οποία παίρνω μόνο όταν σκοπεύω να τραβήξω φωτογραφίες, το προτιμώ απο το Κ γιατί ειναι πιο κοντά σε κάμερα και δέχεται τρίποδο.

Δεν χρειάζεται να κουβαλάω κάμερα και τηλέφωνο συν ότι οι φωτο μεταφέρονται ακαριαία στο tablet μου και γενικά διαθέτει τρομερές ευκολίες σε σχέση να οποιαδήποτε ψηφιακή αυτής της κατηγορίας. Συν ότι κοστίζει μόνο 200 ευρώ.

Όσο για το zoom αν δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξα τις προηγούμενες μέρες, θα καταλάβετε πόσο σημαντικό ειναι. Ειναι όλες καδραρισμενες. Δεν χρειάστηκε σε καμία crop.

Τις πέρασα στο iPhoto του Mac και στην αυτόματη διόρθωση δεν άλλαζε τίποτα. Το μόνο που έκανα ηταν να δώσω manual σε κάποιες λίγο περισσότερο φως στα σκιερά μέρη.

Όταν βγάζεις 500 φωτο και δεν χρειάζεται ούτε μια διόρθωση, τότε ναι η κάμερα ειναι καλή.

Αυτο που είπε ο Keras για τις φωτο στα παιδιά του που έπαιζαν στην παραλία ειναι πέρα για πέρα αληθινό.

Με νορμαλ κάμερα κινητού, θα αναγκαστεις να κανεις crop και τα χαρακτηριστικά στα πρόσωπα θα διακρίνονται αμυδρά. Με λίγα λόγια δεν έχεις ολοκληρωμένη φωτογραφία.

Δεν εχει καταλαβει κατι μου φαινεται.Αυτο το thread ειναι για το πιο κινητο βγαζει τις καλυτερες φωτογραφιες.

Δεν μας ενδιαφερει ουτε η τιμη του, ουτε πως γινεται η μεταφορα των φωτογραφιων, ουτε ποσο βολικο ειναι.Μας ενδιαφερει η ποιοτητα

της φωτογραφιας και μονο.Και στο φιναλε το zoom δεν βελτιωνει την ποιοτητα της φωτογραφιας.Ειτε τη βγαλεις με zoom ειτε οχι...ιδια ποιοτητα θα παρεις.Ενας καλης ποιοτητας φακος ομως η ενας μεγαλυτερος φακος θα σου βελτιωσει την ποιοτητα.

Και τελος ανεβαστε και καμια φωτο...γιατι με τα λογια μονο δεν ξημερωνει.

Κώστα, Θεωρώ οτι δεν είναι ακριβώς ετσι όπως τα λες, διότι ο τίτλος του θέματος, και μην μου πεις πως το μεταφράζω εγώ, ξέρεις ποιός είναι.

Ο όρος "καλύτερες φωτογραφίες" δεν αναφέρεται μόνο στην ποιότητα. Είναι και άλλα πράγματα που κάνουν την φωτογραφία καλύτερη, όπως ξέρεις.

Εκτός αυτού, είναι απαξιωτικό το ύφος π.χ. της απάντησής σου ανωτέρω, που κάνει κάποιον να μην ασχοληθεί άλλο με το θέμα.

Και σε τελική ανάλυση, είμαστε άνθρωποι εδώ που ξεζουμίζουμε κάποιες συσκευές για συγκεκριμένο θέμα. Τόσο βαρετό ή αδιάφορο είναι για εσένα (που ίσως όχι για άλλους που παρακολουθούν και ενημερώνονται) να διαβάζεις και για τα υπερ και τα κατά μιας συσκευής απο αυτές που αναλύουμε τη φωτο τους;

Μπορεί να είναι λίγο off topic τα συμπληρωματικά, αλλά φαντάζομαι οτι για κάποιον που θέλει να πάρει μια συσκευή με κύριο κριτήριο την κάμερα τον βοηθάει να διαβάζει και τα υπόλοιπα και καταλαβαίνεις φαντάζομαι σε τι αναφέρομαι.

EDIT: Απο τα σημαντικότερα που έχουν γραφεί θεωρώ οτι είναι αυτά που αναφέρει ο Κώστας ανωτέρω: "Όταν βγάζεις 500 φωτο και δεν χρειάζεται ούτε μια διόρθωση, τότε ναι η κάμερα ειναι καλή"

Και: "Όσο για το zoom αν δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξα τις προηγούμενες μέρες, θα καταλάβετε πόσο σημαντικό ειναι. Ειναι όλες καδραρισμενες. Δεν χρειάστηκε σε καμία crop"

Αυτά δεν είναι συστατικά της "καλύτερης φωτογραφίας" ;

Edited by keras

Εγω λεω να μην ασχοληθουμε αλλο..το θεμα πλεον γινεται ειρωνικο και εριστικο κ δεν αξιζει,οτι καλη θεληση κ να καταβαλαμε..

galaxy Κ zoom - white

Εγώ λέω να ασχοληθούμε. Και αυτό γιατί μας αρέσει. Και θα ανεβάσω και 2-3 απο το Κ (όπως και στις σελίδες 85 και 87), για να τις δούμε και να καταλάβουμε τι λέμε.

Κι ας μην είναι και καλές και προσεγμένες, γιατί δεν τις τράβηξα για να τις ανεβάσω εδώ, αλλά γιατί έκανα δοκιμές σε καθημερινή χρήση με το πλεονέκτημα του K zoom που παίζει χωρίς αντίπαλο, και όποιος θέλει ας τις προσέξει.

Edited by keras

Ας ανεβασω και γω μερικες απο Ν8 που εχω ξαναβαλει :p Η δευτερη ειναι μεσα απο παραθυρο, η τριτη ενω περπαταω και στις αλλες απλα ορθιος :)

Full auto και οι 4

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/28/9cj3.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/812/yhi2.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/571/s9ex.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/24/upcx.jpg

Μπορεί κάποιος να δει και την ποιότητα και τις δυνατότητες του K zoom..

Νέο λιμάνι Μυκόνου

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/2014-07-22072807_zpse8bdfe89.jpg~original

Απο το πλοίο χωρίς zoom (στο βάθος επάνω απο το 2ο κεφάλι, η πορτοκαλί βάρκα που φαίνεται στην απο κάτω καθαρά)

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/2014-07-19192352_zps6e118b4a.jpg~original

Απο το πλοίο με zoom

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/2014-07-19192426_zps6f33ce3a.jpg~original

Καθαρά τοπίο (μύλοι Μυκόνου - αριστερά στο βάθος κορυφή)

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/2014-07-20200449_zps11918d5f.jpg~original

Εστιάζοντας σε συγκεκριμένο θέμα του ανωτέρω τοπίου (μύλοι) με 20Χ zoom

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/2014-07-20200414_zpsdc68ee1c.jpg~original

Edited by keras

Μην το ψάχνετε, καθένας κρίνεται απο τα γραπτά του. Καλώς η κακώς μένουν σαν τις φωτογραφίες που ανεβαζουμε, μόνο που αυτά δεν επιδέχονται ρετουσαρισμα εκ των υστέρων :)

Μπορεί κάποιος να δει και την ποιότητα και τις δυνατότητες του K zoom..

Νέο λιμάνι Μυκόνου

Απο το πλοίο χωρίς zoom (στο βάθος επάνω απο το 2ο κεφάλι, η πορτοκαλί βάρκα που φαίνεται στην απο κάτω καθαρά)

Απο το πλοίο με zoom

Καθαρά τοπίο (μύλοι Μυκόνου - αριστερά στο βάθος κορυφή)

Εστιάζοντας σε συγκεκριμένο θέμα του ανωτέρω τοπίου (μύλοι) με 20Χ zoom

Τις κατεβασα ολες για να τις δω σε full αναλυση.Αρκετα καλες ειναι αλλα και παλι υστερουν σε σχεση με 1020/808.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ανεβαζω κι εγω μερικες απο club

14813490335_965a64ae02_c.jpg

14627036187_f880c0158d_c.jpg

14626885080_39d6ff8f14_c.jpg

Edited by navi55

Μια σχεδον βραδυνη φωτο με φοντο την Παρνηθα.

Ρυθμισεις αυτοματο.

Χωρις τριποδο κλπ, με το χερι.

Στο μεσον, στην αρχη των πολλων φωτων, φαινονται δυο κοκκινα φωτακια το ενα κατω απο το αλλο (για οποιον τα βλεπει χωρις να ζουμαρει, εγω εχω πρεσβυωπια και δυσκολευομαι... :) ).

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140803_211257_zpsxgumrm77.jpg

Να τα λοιπον τα φωτακια με 10Χ zoom που μαλιστα διαβαζεται το ενα: ΚΤΕΟ...

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140803_211351_zps2wceo8un.jpg

Δεν νομιζω οτι υπαρχει κινητο που μπορει να το κανει αυτο με τετοια ποιοτητα και ετσι απλα, μεσα σε ενα λεπτο...

Edited by keras

Χαλια !! χαλια μαυρα!! αυριο ολοι οι zoumακιδες ραντεβου στην χωματερη να τα πεταξουμε ομαδικα!! :lol::lol::lol: (Οι φωτο μιλανε απο μονες τους...)!!

galaxy Κ zoom - white

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...