Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

και μην ξεχνατε οτι οσο περισσοτερα mp στον ιδιο φακο, χειροτερο αποτελεσμα ;) θυμαμαι μια sony καμερα φιλου, 14 mp που αν το κατεβαζες στα 9 ειχε καλυτερο αποτελεσμα !

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κρατάμε στα χέρια μας τα smartphones HTC Titan, iPhone 4S και Sony Ericsson Xperia Ray. Λειτουργικό σύστημα Windows Phone, iOS και Android, οθόνη 4.7 ίντσες, 3.5 ίντσες και 3.3 ίντσες αντίστοιχα. Φαινομενικά δεν τα συνδέει τίποτα μεταξύ τους. Και όμως, και τα τρία μοντέλα έχουν κάμερα 8 Megapixel. Μπήκαμε λοιπόν στον πειρασμό να κοντράρουμε τις φωτογραφίες τους. Δείτε τα αποτελέσματα.

http://techblog.gr/mobile/htc-titan-vs-iphone-4s-vs-xperia-ray-8-megapixel-photo-sample-2221/

η htc εχει αρχισει και προοδευει σε αυτο τον τομεα

πραγματικη αναβαθμιση.

Νομίζω ότι το Titan είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει από την HTC στον τομέα της φωτογραφίας...και προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο οι λήψεις του από τα άλλα 2!

Στις φωτο κανει μπαμ οτι το ΤΙΤΑΝ εχει τις καλυτερες φωτο, αλλα ειναι λιγο..λιγουλακι παραξενο πως σε καποιες φωτο το τιταν να εχει στην ιδια φωτο καλη-σκοτεινη φωτεινοτητα ενω στις αλλες δυο να παραεχουν φωτεινοτητα. Παιζει τα παιδια να πειραξαν εστω και λιγο τις ρυθμισεις στην καμερα. Πχ στα sony ericsson εχει επιλογες καμερας "φως της ημερας,συννεφια,λαμπα φθορισμου,κτλ" Και πάλι ποτε δεν ειναι ιδια η γωνια ληψης οποτε το φως του ηλιου δεν βγαινει ιδιο σε ολες τις ιδιες φωτογραφιες. Και επiσης σε πολλες φωτο κανει μπαμ οτι τις χειροτερες ληψεις τις εχει το iphone, οποτε παλι μου φαινεται λιγο απιστευτο. Θα επρεπε πιστευω να ειχαν βαλει τα κινητα σε σταθερο σημειο με ενεργοποιημενο τον χρονοδιακοπτη για να τραβηξει τις φωτο χωρις κουνηματα με το χερι, και με ολες τις ρυθμισεις των καμερων τους στις ιδιες ή παρομοιες.

παντως και μονο που μπαινουμε στη διαδικασια να τις συγκρινουμε...παει να πει οτι εχουμε προοδο

πιο παλια...η καμερα των htc ηταν σχεδον διακοσμητικη

καλησπέρα παιδιά! έχω το lg gt540 απο περσι τα Χριστούγεννα και όπως πολλοί θα γνωρίζετε δέν έχει flash..και εχω μια απορία..βλέπω σε κινητά να γράφει flash,led flash,dual led flash κλπ κλπ..πώς εγώ μπορώ να ξέρω πόσο δυνατό είναι ένα flash κινητού πρίν καν το αγοράσω;; έχω πιάσει τα χέρια μου ένα xperia x10 mini νομίζω ήταν (της πρώην κοπέλας μου) και ήμουν ικανοποιημένος απο το flash του ήταν αρκετά δυνατό!! (και σε μέρα και σε νύχτα) επίσης έπιασα στα χέρια μου ένα htc wildfire s νομίζω και το flash του ήταν απαράδεκτο(το δοκήμασα μόνο κάτω απο φώς δεν ξέρω αν για αυτό μου φάνηκε έτσι,παντως ήταν ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΟ)

και σας ροτώ,πως μπορώ να ξέρω ποσο δυνατό φλας έχει μια συσκευη;; διοτι σκεφτομαι να αγοράσω το ideos x5(huawei) αλλα δεν ξέρω αν έχει δυνατό φλας,μιας που η wind δεν το έχει για τεστ συσκευη,αλλα έχει μονο ψέυτικη..:protest::protest:

και απο χαρακτηριστικά με βολευει το honor που θα έρθει τον Γενάρη και το ideos x5 αλλα μαλλον θα πάω με honnor γιατι έχει καλύτερα χαρακτηρηστικά και το αντέχει μεχρι εκεί η τσέπη μου (280 ευρά )

περιμένω για τις απαντήσεις σας :)

Δυστυχώς η ένταση και απόδοση του φλας είναι κάτι σχετικό που δεν μπορείς να ξέρεις χωρίς να το δοκιμάσεις... έτσι την πάτησα και εγώ σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν! Σου λένε ότι έχει dual flash και ψαρώνεις, λες θα βγάζει πιο φωτεινές από το απλό...μπορεί όμως να βγάζει υπερβολικά φωτεινές (να "καίγεται" δηλαδή η φωτό) η να είναι δείχνει ίδιο σε απόδοση με το απλό led! Το Xperia mini μου έκανε και εμένα εντύπωση, αφού από κοντά το βράδυ έβγαζε πολύ καθαρές φωτό και με σωστή φωτεινότητα!! Για εμένα φίλε μου αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το φλας, πρέπει να δοκιμάσεις τα κινητά που θέλεις... αλλιώς ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος! Η μόνη σίγουρη λύση είναι το xenon...αλλά τα κινητά που το "φοράνε" κοστίζουν λίγο παραπάνω!

ασχετο: το xenon το προτιματε επειδη εχει δυνατο φλας η επειδη δεν κοκκινιζουν τα ματια?

σχετικο: το sony ericsson k550im ειχε δυο λεντακια αλλα το βραδυ εβγαζε πολυ χαλια φωτογραφιες.

το sony ericsson w900-995 ειχε-εχει ενα λεντακι και προσωπικα με αφηνει πολυ ικανοποιημενο.

Εχω δει φωτογραφιες απο το κινητο ενος φιλου μου sony ericsson k800 με xenon δεν εχω δει καμια διαφορα. Kαι επισης δεν μου αρεσε που δεν ειχε την λειτουργια φακου χωρις ενεργοποιηση καμερας.

Το θεμα για μενα θα ηταν καλυτερο να αναφεραμε και στο ποια ειναι η ελαχιστη και μεγιστη αποσταση ενος αντικειμενου για να το φωτογραφησεις το βραδυ.

Για παραδειγμα με σβηστα τα φωτα, το w995 κανει την νυχτα μερα στο δωματιο μου, αλλα σε αποσταση μεγαλυτερη των 5 μετρων τα δεντρα στην αυλη αχνοφαινονται. Το xenon θα τα πηγαινε καλυτερα?

Για να φωτογραφιζεις προσωπα το ενα λεντακι πιστευω ειναι υπεραρκετο σε μετριες συσκευες(2-300ευρω)

Τα sharp βγάζουν τις καλύτερες φωτογραφίες εκείνα που έχουν στην Ιαπωνία, όχι τα ευρωπαϊκά μοντέλα. Εκεί μιλάμε για ποιότητα!
Owned HandSets: Nokia 3330- Nokia 6510- Nokia 6600- Samsung D830- Nokia E51- iPhone 3G- Nokia E5- Nokia N9

Αν θες να βγάζεις φωτογραφίες , πάρε φωτογραφική μηχανή και όχι τηλέφωνο!

Ποιότητα φωτογραφίας δεν είναι το μέγεθος !

Τι ποιότητα περιμένεις από ένα φακό που είναι μικρότερος από το κεφάλι μιας καρφίτσας;

xfchristos ο φίλος ρώτησε για κινητό. Αν ενδιαφερόταν για φωτ.μηχανή, θα ρώταγε σε θέμα για ψηφιακές! Γιατί να λέμε όλοι "πάρε φωτ.μηχανή;"...κάποιος (όπως κι εγώ) μπορεί να μην θέλει να κουβαλάει μαζί του και να αρκείται στις τις φωτό του κινητού. Υπάρχουν αρκετά κινητά πλέον που βγάζουν αξιοπρεπέστατες φωτό!

REDHOTSTEF το xenon είναι κανονικό φλας φωτ.μηχανής και συνεπώς το προτιμάμε γιατί αφενός έχει μεγαλύτερη ένταση από ένα ταπεινό ledάκι, αφετέρου αποτυπώνει πιο σωστά τα χρώματα και τις λεπτομέρειες στο σκοτάδι! Βέβαια, υπήρχαν κάποια παλιά μοντέλα όπως το K800 η τα Viewty/Renoir που είχαν πολύ αδύναμο xenon...αλλά πλέον όσα κινητά το ενσωματώνουν, συνήθως αποδίδουν το ίδιο καλά με αρκετές ψηφιακές! Τέτοια (από προσωπική εμπειρία) είναι τα C905, Pixon12, N8...ακόμα και το εξαφανισμένο πλέον Motorola ZN5!! Το Κ550 που λες το είχα και εγώ για μικρό χρονικό διάστημα και σε σύγκριση με το K750 (που επίσης είχα-κορυφαίο για την εποχή του) η απόδοση του φλας ήταν κατώτερη! Είναι αυτό που είπα παραπάνω, πρέπει να δοκιμάσει κάποιος πριν αγοράσει. Τώρα βέβαια αν μιλάμε μόνο για κοντινές φωτό προσώπων, τα περισσότερα ledάκια είναι ικανοποιητικά... αλλιώς πάμε σε xenon αναγκαστικά! Επίσης με όλα τα φλας κοκκινίζουν τα μάτια, είτε είναι xenon είτε led...συμβαίνει και σε καλές ψηφιακές, απλά εκείνες έχουν πιο προηγμένα προγράμματα επεξεργασίας που πλέον διορθώνουν και αυτόματα τα κόκκινα μάτια μετά τη λήψη!

Οι πανοραμικες πως τραβηχτηκαν? Φαινονται πολυ ωραιες ολες οι φωτογραφιες αλλα στις πανοραμικες δεν διακρινω την "γραμμη" που υπαρχει αναμεσα στις ενωμενες φωτο.

Λεω ενωμενες γιατι στα περισσοτερα μοντελα της sony ericsson οι πανοραμικες τραβιουνται με δυο ή τρεις ληψεις της εικονας που θελεις να αποτυπωσεις κατα μηκος. Και σχεδον παντα διακρινεις την διαφορα φωτεινοτητας ή αστοχίας στο προσανατολισμο αναμεσα στις συνεχομενες εικονες που εχεις τραβηξει. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω, -αν εχει δοκιμασει με sony ericsson θα καταλαβει καποιος.

Εκτος και αν εχει ενσωματωμενη λειτουργια να τραβα πανοραμικες ληψεις (το nokia N8 απ οτι καταλαβα) με μια μονο ληψη.

Εχει?

Επισης ειναι πραγματικες πανοραμικες η απλως κοβεται η εικονα πανω και κατω?

:yawn: Σορυ αν σε κουρασα..:p

Είναι νομίζω εφαρμογή nokia panorama. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο conception. Φανταστικές φωτογραφίες πάντως. Η nokia στον τομέα αυτό βασιλέυει με το Ν8 και αναμένω υπομονετικά τον αντικαταστάτη που όπως δείχνει θα είναι ο μόνος που θα ρίξει από το θρόνο το Ν8.

Το Νοkia Panorama που το δοκιμασα εινα χαλι (προς το παρον),φενονται οι ενωσεις ασε που πρεπει να χεις χερι "τριποδα":lol: σε σταθεροτητα...οποτε σ αυτες τις φωτο η ειναι αλλο η εχει πεσει και η σχετικη φωτοσοπια.
Jason the Greek

Οι πανοραμικες πως τραβηχτηκαν? Φαινονται πολυ ωραιες ολες οι φωτογραφιες αλλα στις πανοραμικες δεν διακρινω την "γραμμη" που υπαρχει αναμεσα στις ενωμενες φωτο.

Λεω ενωμενες γιατι στα περισσοτερα μοντελα της sony ericsson οι πανοραμικες τραβιουνται με δυο ή τρεις ληψεις της εικονας που θελεις να αποτυπωσεις κατα μηκος. Και σχεδον παντα διακρινεις την διαφορα φωτεινοτητας ή αστοχίας στο προσανατολισμο αναμεσα στις συνεχομενες εικονες που εχεις τραβηξει. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω, -αν εχει δοκιμασει με sony ericsson θα καταλαβει καποιος.

Εκτος και αν εχει ενσωματωμενη λειτουργια να τραβα πανοραμικες ληψεις (το nokia N8 απ οτι καταλαβα) με μια μονο ληψη.

Εχει?

Επισης ειναι πραγματικες πανοραμικες η απλως κοβεται η εικονα πανω και κατω?

:yawn: Σορυ αν σε κουρασα..:p

Είναι το Nokia Panorama και μπορεί να το διαπιστώσει όποιος θέλει μέσα στις ιδιότητες των φωτό αν τις κατεβάσει!;) Δεν έχω "πειράξει" με άλλο πρόγραμμα τις φωτό, είναι ακριβώς όπως τραβήχτηκαν! Τραβιούνται όντως με 2 η παραπάνω λήψεις κατά μήκος και όσο το δυνατόν πιο σταθερό χέρι για να μην φαίνονται διαφορές στις ενώσεις κλπ. Το N8 δεν είχε ενσωματωμένο πρόγραμμα και έβαλα αυτό από το μαγαζάκι της Nokia το οποίο είναι και δωρεάν! Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο για αυτή τη δουλειά, αλλά προσωπικά έχω βγάλει πολύ πετυχημένες φωτό όπως θα βλέπετε και εσείς...:D

Edited by Conception

μαλλον εχει απολυτα σταθερο χερι... η το προγραμματακι κανει μια μινι επεξεργασια ωστε να φαινεται συνεχομενη, δε ξερω :p

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

demis1980, το πρόγραμμα σε καθοδηγεί ώστε όταν ξεφεύγει πιο πάνω η πιο κάτω το χέρι σου, να επαναφέρεις την εικόνα στη σωστή ευθεία για να βγεί όσο το δυνατόν πιο ακριβής η φωτό. Μετά, το πρόγραμμα επεξεργάζεται τις φωτό που έχεις τραβήξει και τις ενώνει έτσι ώστε να μην φαίνονται οι γραμμές, αλλά να δείχνει σαν μια φωτό! Βέβαια δεν βγαίνουν πάντα ακριβείς, μερικές φορές φαίνονται οι ατέλειες... εγώ πόσταρα τις πιο καλές που έχω τραβήξει μετά από αρκετές προσπάθειες!;)

pgetsopoulos, ναι είχα ξεχάσει να αναφέρω ότι το πρόγραμμα κάνει μια μίνι επεξεργασία, αλλά νομίζω ότι είναι απαραίτητο για να φαίνεται σωστά σαν μια φωτό. Πάντως είναι γεγονός ότι χρειάζεται και αρκετά σταθερό χέρι!

Edited by Conception

το ειχα προσπαθησει με το n8 και δεν το καταφερα

φαινοταν παντοτε η ''συρραφη''

Βέβαια δεν βγαίνουν πάντα ακριβείς, μερικές φορές φαίνονται οι ατέλειες... εγώ πόσταρα τις πιο καλές που έχω τραβήξει μετά από αρκετές προσπάθειες!

οκ κατανοητο πλεον...

• 3 weeks later...

Best Smartphone Cameras 2011

•Apple iPhone 4

•Apple iPhone 4S

•HTC Sensation

•HTC Titan

•Nokia N8

•Nokia N9

•Samsung Galaxy Note

•Samsung Galaxy S II

•Sony Ericsson Ray

•Ricoh GR III Digital

•Sony Alpha NEX-5

http://www.mobile-review.com/review/camera-test-en.shtml

Oλυμπος με ομορφες πινελιες...

http://img444.imageshack.us/img444/2112/98678757.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

αμαν, απιστευτη φωτο!

με Ν8 την εβγαλες? ολα στο αυτοματο?

και λογικα πρεπει να ειναι στα 9mp τραβηγμενη, ετσι?

*Demis, το Arc που ειναι ρε φιλε?

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Guest alexmi900
Best Smartphone Cameras 2011

•Apple iPhone 4

•Apple iPhone 4S

•HTC Sensation

•HTC Titan

•Nokia N8

•Nokia N9

•Samsung Galaxy Note

•Samsung Galaxy S II

•Sony Ericsson Ray

•Ricoh GR III Digital

•Sony Alpha NEX-5

http://www.mobile-review.com/review/camera-test-en.shtml

ολα καλα αλλα το ray τι ρολο βαραει?

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...