Jump to content

Μετανάστευση στην Αμερική

corkala
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To άρθρο δεν γράφει αυτο που λες. Μην διαβάζεις μόνο αυτά που θέλεις να ακούσεις.

Ενταξει δεν ειναι οτι διαβαζω μονο αυτα απλα το ειδα και ειπα μηπως μπορει να εχει καμια ισχυ στην περιπτωση που προανεφερα...

Και κατι αλλο τελευταιο. Ειμαι 17 χρονων και εχω και μια ταξη λυκειου ακομα.όταν θα κανω την αιτηση τωρα τον οκτωβρη για το DV LOTTERY 2016 τι να επιλεξω στο education:high school,no degree ή high school with degree δεδομενου ότι αμα και καλα τυχω, μεχρι να παω στην συνεντευξη θα εχω παρει απολυτηριο….και αμα επιλεξω το no degree θα μπορεσω να επιλεγω????????

• Απαντήσεις 189
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ενταξει δεν ειναι οτι διαβαζω μονο αυτα απλα το ειδα και ειπα μηπως μπορει να εχει καμια ισχυ στην περιπτωση που προανεφερα...

Και κατι αλλο τελευταιο. Ειμαι 17 χρονων και εχω και μια ταξη λυκειου ακομα.όταν θα κανω την αιτηση τωρα τον οκτωβρη για το DV LOTTERY 2016 τι να επιλεξω στο education:high school,no degree ή high school with degree δεδομενου ότι αμα και καλα τυχω, μεχρι να παω στην συνεντευξη θα εχω παρει απολυτηριο….και αμα επιλεξω το no degree θα μπορεσω να επιλεγω????????

high school with degree. Λες να μην πάρεις απολυτήριο λυκείου;

Significant tags: achievement, dreams, failure, fear

high school with degree. Λες να μην πάρεις απολυτήριο λυκείου;

χαχαχα το παιρνω το απολυτηριο......ανετα !!!!αρα δεν θα εχω προβλημα αμα τυχω(καλα αμα τυχω κερναω ολο το φορουμ:lol::lol:)και παω στην συνεντευξη γιατι μεχρι τοτε θα το εχω παρει????Ασε που θα ριξω και εγω και η αδερφη μου για το dv lottery 2016 και πιστευω οτι πρεπει να ειμαστε πολυ κολοφαρδοι για να τυχουμε και οι δυο!!!!!!:lol::lol::D

Ευχαριστω

Τί σας έχει πιάσει όλους με τη μετανάστευση στην Αμερική (ΗΠΑ) δεν το καταλαβαίνω.Υπάρχουν χώρες εκτός των ΗΠΑ με πολύ πιο αναπτυγμένο βιοτικό επίπεδο και ευκαιρίες δουλειάς, σύστημα υγείας και παιδείας και ευκολότερες διαδικασίες μετανάστευσης.Πχ Καναδάς,Αυστραλία,Βόρεια Ευρώπη κ.α.Σίγουρα δεν πας και εκεί τόσο εύκολα αλλά με ένα καλό πτυχίο με ζήτηση υπάρχουν δυνατότητες.Δεν ξέρω αν αυτή η εμμονή με τις ΗΠΑ οφείλεται στη τηλεόραση και υπερπροβολή αμερικάνικων ταινιών και σειρών αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Τί σας έχει πιάσει όλους με τη μετανάστευση στην Αμερική (ΗΠΑ) δεν το καταλαβαίνω.Υπάρχουν χώρες εκτός των ΗΠΑ με πολύ πιο αναπτυγμένο βιοτικό επίπεδο και ευκαιρίες δουλειάς, σύστημα υγείας και παιδείας και ευκολότερες διαδικασίες μετανάστευσης.Πχ Καναδάς,Αυστραλία,Βόρεια Ευρώπη κ.α.Σίγουρα δεν πας και εκεί τόσο εύκολα αλλά με ένα καλό πτυχίο με ζήτηση υπάρχουν δυνατότητες.Δεν ξέρω αν αυτή η εμμονή με τις ΗΠΑ οφείλεται στη τηλεόραση και υπερπροβολή αμερικάνικων ταινιών και σειρών αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Δεν ξερω φιλε για σενα αλλα εμενα ενα παγκακι να μου δωσουν στην Time Square η στο Central Park και ας πεθανω....:lol::D:p τουλαχιστον θα πεθανω ευχαριστημενος!!!!:lol:

Εχω κολλημα σου λεω με την Αμερικη και ειδικα με την Νεα Υορκη.....Εγω θα παω ο κοσμος να χαλασει...Ακομα και αν χρειαστει να περασω απο τα συνορα του μεξικου!!!!!!!!!:happy:

Οσο για αλλη χωρα και Γερμανια εχω σκεφτει και εχω και φιλους και συγγενεις αλλα προτεραιοτητα εχει η Αμερικη καθως και εκει εχω πολους φιλους και ξαδερφια

Edited by NikolaR10

Δεν ξερω φιλε για σενα αλλα εμενα ενα παγκακι να μου δωσουν στην Time Square η στο Central Park και ας πεθανω....:lol::D:p τουλαχιστον θα πεθανω ευχαριστημενος!!!!:lol:

Εχω κολλημα σου λεω με την Αμερικη και ειδικα με την Νεα Υορκη.....Εγω θα παω ο κοσμος να χαλασει...Ακομα και αν χρειαστει να περασω απο τα συνορα του μεξικου!!!!!!!!!:happy:

Οσο για αλλη χωρα και Γερμανια εχω σκεφτει και εχω και φιλους και συγγενεις αλλα προτεραιοτητα εχει η Αμερικη καθως και εκει εχω πολους φιλους και ξαδερφια

Ωραια η Νεα Υορκη πραγματικα... αν και χειμωνα που πηγα περσι ζορι το κρυο εκανε -14 και λεγαμε παμε βολτα (η Βαση μας ηταν στο Rocky Hill CT) μιαμιση ωρα δρομος απο ΝΥ.Θα εμενα και γω ανετα σε μια τετοια πολη αλλα το να παρεις παραμονη ειναι σχεδον αδυνατο οποτε θα προτιμησω Γερμανια που εχω σπουδασει εκει κιολας.Και εισαι και ενα 2ωρο με το αεροπλανο :lol:

Έχω επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη.Ναι είναι μια φαντασμαγορική εκ πρώτης όψεως μεγαλούπολη.Πολλά φώτα,τεράστια κτίρια και αχανείς εκτάσεις.Αυτό όμως είναι αυτό που βλέπει ένας επισκέπτης.Για έναν κάτοικο είναι απλά η ρουτίνα του.Το ίδιο και για κάποιο μετανάστη.

Δε ξέρω ποια είναι η ηλικία σου ,ακούγεσαι αρκετά νέος, αλλά μην παρασύρεσαι από εικόνες στη τηλεόραση και το ίντερνετ.Οι ΗΠΑ δεν είναι η ιδεατή χώρα που δείχνουν.Και σίγουρα δεν πρόκειται να βρεις το νόημα της ζωής σου απλά βρισκόμενος στη times square ή το central park.Θα τα θαυμάσεις ναι.Αλλά υπάρχουν άπειρα σημεία στο πλανήτη να θαυμάσεις.Χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις σε καθένα από αυτά.Μετά τους πρώτους ενθουσιασμούς, αυτό που μένει είναι το τί σου προσφέρει η χώρα που θα ζήσεις.Και στη παρούσα φάση υπάρχουν χώρες που σου προσφέρουν πολύ περισσότερα από τις ΗΠΑ.Τεσπα, δεν σου κάνω κήρυγμα απλά μην παρασύρεσαι και σκέψου λίγο πιο ώριμα τα κριτήρια επιλογής χώρας μετανάστευσης.

Όλα αυτά βέβαια αν πραγματικά χρειάζεται να μεταναστεύσεις..

Καλή συνέχεια

Edited by zafos90

Έχω επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη.Ναι είναι μια φαντασμαγορική εκ πρώτης όψεως μεγαλούπολη.Πολλά φώτα,τεράστια κτίρια και αχανείς εκτάσεις.Αυτό όμως είναι αυτό που βλέπει ένας επισκέπτης.Για έναν κάτοικο είναι απλά η ρουτίνα του.Το ίδιο και για κάποιο μετανάστη.

Δε ξέρω ποια είναι η ηλικία σου ,ακούγεσαι αρκετά νέος, αλλά μην παρασύρεσαι από εικόνες στη τηλεόραση και το ίντερνετ.Οι ΗΠΑ δεν είναι η ιδεατή χώρα που δείχνουν.Και σίγουρα δεν πρόκειται να βρεις το νόημα της ζωής σου απλά βρισκόμενος στη times square ή το central park.Θα τα θαυμάσεις ναι.Αλλά υπάρχουν άπειρα σημεία στο πλανήτη να θαυμάσεις.Χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις σε καθένα από αυτά.Μετά τους πρώτους ενθουσιασμούς, αυτό που μένει είναι το τί σου προσφέρει η χώρα που θα ζήσεις.Και στη παρούσα φάση υπάρχουν χώρες που σου προσφέρουν πολύ περισσότερα από τις ΗΠΑ.Τεσπα, δεν σου κάνω κήρυγμα απλά μην παρασύρεσαι και σκέψου λίγο πιο ώριμα τα κριτήρια επιλογής χώρας μετανάστευσης.

Όλα αυτά βέβαια αν πραγματικά χρειάζεται να μεταναστεύσεις..

Καλή συνέχεια

Φιλε εχεις απολυτο δικιο και καταλαβαινω τι εννοεις....οντως ειμαι κοντα στα 18 και γενικα σε τετοιες ηλικιες ο ανθρωπος ειναι παρωρμητικος και αμα κατει του μπει στο μυαλο δεν σκεφτεται συνεπειες και δυσκολιες αλλα ολα του φαινονται ευκολα και οπως σωστα προανεφερες μετα τους πρωτους ενθουσιασμους βλεπεις την ουσια την καταστασης και αν η πραξη που εκανες σε βοηθησε η ηταν απλα μια φουσκα...Αν και να σου πω την αληθεια θα χρειαστει καιρος για να μου φυγει αυτη η επιθυμια (ισως να χρειαστει να παω εκει να δω πως ειναι περα απο τα "καλα" μιας πολης/χωρας.) Αλλα για Ελλαδα εχω βαρεθει...δεν ξερω.....θελω καινουριο περιβαλον....

Τελος παντων Σε ευχαριστω για τη αποψη σου και καλη συνεχεια

Εγώ πάντως θέλω να πάω για τον Dean Winchester!:love::love: όσοι βλέπουν Supernatural με καταλαβαίνουν!!

Λες αν σε καταλαβαίνει ένα ανδροκρατουμενο φόρουμ? :p

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Φιλε εχεις απολυτο δικιο και καταλαβαινω τι εννοεις....οντως ειμαι κοντα στα 18 και γενικα σε τετοιες ηλικιες ο ανθρωπος ειναι παρωρμητικος και αμα κατει του μπει στο μυαλο δεν σκεφτεται συνεπειες και δυσκολιες αλλα ολα του φαινονται ευκολα και οπως σωστα προανεφερες μετα τους πρωτους ενθουσιασμους βλεπεις την ουσια την καταστασης και αν η πραξη που εκανες σε βοηθησε η ηταν απλα μια φουσκα...Αν και να σου πω την αληθεια θα χρειαστει καιρος για να μου φυγει αυτη η επιθυμια (ισως να χρειαστει να παω εκει να δω πως ειναι περα απο τα "καλα" μιας πολης/χωρας.) Αλλα για Ελλαδα εχω βαρεθει...δεν ξερω.....θελω καινουριο περιβαλον....

Τελος παντων Σε ευχαριστω για τη αποψη σου και καλη συνεχεια

Πηγαίνεις φοιτητης, περνεις student visa και όταν παρεις πτυχιο OPT και στα χρονια που εισαι εκει βρίσκεις ένα τροπο να μεινεις. Πολύ απλο στην δικια σου ηλικια.

Το μεγαλο πρόβλημα στην Αμερική είναι η ασφαλεια υγειας αλλα φοιτητης δεν εχει πρόβλημα γιατι είναι ασφαλισμένος και εχει και προσβαση σε πανεπιστημιακα νοσοκομεια. Φυσικα πληρωνεις διδακτρα αλλα ευκολα θα τα παρεις πισω όταν δουλεψεις.

America is the best στις μικρες ηλικιες!

Take five..

• 2 years later...

Καλησπέρα στην παρέα έχω δυο ερωτήσεις 1) σύντομα θα παντρευτώ με την κοπέλα μου ( αμερικανίδα) η πρόσκληση συζύγου που θα μου στήλη ξέρεις κάποιος ποσό αργεί για να με καλεση το προξενείο για συνέντευξη ;

2) εφόσον αποκτήσω αμερικανική υπηκοότητα (η οποία θα είναι και η δεύτερη) έχω δίκαιωμα να μην υπηρετήσω στον ελληνικό στρατό ; ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Καλησπέρα στην παρέα έχω δυο ερωτήσεις 1) σύντομα θα παντρευτώ με την κοπέλα μου ( αμερικανίδα) η πρόσκληση συζύγου που θα μου στήλη ξέρεις κάποιος ποσό αργεί για να με καλεση το προξενείο για συνέντευξη ;

2) εφόσον αποκτήσω αμερικανική υπηκοότητα (η οποία θα είναι και η δεύτερη) έχω δίκαιωμα να μην υπηρετήσω στον ελληνικό στρατό ; ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Να πας στρατό και μετα να παντρευτείς...δεν έχει καμία σχέση με το ότι θα αποκτησεις δεύτερη υπηκοότητα το θεμα του στρατού..

Και να το κάνεις Γιατί αν τύχει να έρθεις Ελλάδα και πείθεις ανυπότακτος με το που πατήσεις το πόδι σου Ελλάδα θα σε μπουζουριασουνε.. Και μεσα

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Φίλε dimgeo σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι με την απόκτηση τις δεύτερης υπηκοότητας και εφόσον διαμένεις εκεί υπερησχυει τις πρώτης και οι υποχρεώσεις σου σταματάνε στην πρώτη δίκιο έχεις από την μια Αλλά και 9 μήνες δεν είμαι και λίγος καιρός κήπος έχεις τπτ ακουστά για την πρώτη ερώτηση ευχαριστώ και πάλι

Όσο αφορά την αμερικανική υπηκοότητα

Ο γάμος με Αμερικανίδα πολίτη, δεν παρέχει άμεσα αμερικανική υπηκοότητα. Πράσινη κάρτα θα λάβεις, και έτσι θα καταστείς μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ (permanent resident). Δικαίωμα υπηκοότητας θα έχεις μετά το πέρας 3 χρόνων συνεχόμενης παραμονής στις ΗΠΑ. Το πόσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να σε καλέσουν για συνέντευξη, δε το γνωρίζω. Ωστόσο, έχε κατά νου, πως θα χρειαστεί να κάνεις και ιατρικές εξετάσεις.

Όσο αφορά το στρατό

Η πράσινη κάρτα ή η αμερικανική υπηκοότητα δεν αναίρει την υποχρέωση σου να καταταγείς στον Ελληνικό στρατό. Υποθέτω πως είσαι εντός της αναβολής σου. Αν το αποφασίσεις και φύγεις στις ΗΠΑ για μόνιμα, χωρίς να υπηρετήσεις, όταν θα τελειώσει η αναβολή σου, θα σου έρθει το χαρτί να παρουσιαστείς. Όταν λάβεις το εν λόγω χαρτί, θα πρέπει να επισκεφτείς την Ελληνική πρεσβεία της περιοχής σου και να δηλώσεις μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ. Έπειτα θα πρέπει να ενημερώσεις τη στρατολογική διεύθυνση που υπάγεται ο δήμος σου, πως κατοικείς στις ΗΠΑ, ώστε εφόσον κηρυχθείς ανυπότακτος, να θεωρηθείς εξωτερικού και όχι εσωτερικού. Δώσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, διότι μόνον οι ανυπότακτοι εξωτερικού δικαιούνται ελληνικό διαβατήριο και επιτρέπεται να εισέρχονται στην Ελλάδα, αλλά δικαιούνται μόνο 30 ημέρες παραμονής. Μόνο αν υπερβεις αυτές τις 30 ημέρες, θα σε πιάνουν. Επίσης, η ανυποταξία συνοδεύεται με ένα ωραιότατο πρόστιμο των 6000 ευρώ. Το πρόστιμο καθώς και η ανυποταξία αίρονται μόνον όταν θεωρηθείς, από το ελληνικό κράτος, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Οι προϋποθέσεις για να κριθείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, δεν έχουν σχέση με το αν έχεις την αμερικανική υπηκοότητα ή όχι. Για το ελληνικό κράτος μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θεωρείσαι μετά από 7 συνεχόμενα έτη εργασίας στην χώρα του εξωτερικού - θα σου ζητηθούν εκκαθαριστικά εφορίας. Αν κάνεις οτιδήποτε άλλο, εκτός από το να εργάζεσαι - π.χ. σπουδάζεις, τα χρόνια για να κριθείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, αυξάνονται στα 11.

Edited by Itchrist86

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″