f_ste Δημοσιεύτηκε March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 25, 2009 Καλησπέρα.Μου έφερε ενας φίλος μου σήμερα ενα toshiba satellite με windows vista για να του περάσω τα xp.Αφου έφτιαξα τα recovery disks ξεκίνισα την εγκατάσταση αλλα αφου φορτώσει τα αρχικά αρχεία των xp ύστερα μου βγάζει μπλέ οθόνη που γράφει οτι η εγκατάσταση τερματίζεται για να μην πάθει ζημιά ο υπολογιστής μου. Δοκίμασα με 3 διαφορετικα CDs.Έκανα και format με το g-parted αλλα πάλι τα ίδια. Τα φώτα σας μάστορες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hawkpilot Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 f_ste said: Καλησπέρα.Μου έφερε ενας φίλος μου σήμερα ενα toshiba satellite με windows vista για να του περάσω τα xp.Αφου έφτιαξα τα recovery disks ξεκίνισα την εγκατάσταση αλλα αφου φορτώσει τα αρχικά αρχεία των xp ύστερα μου βγάζει μπλέ οθόνη που γράφει οτι η εγκατάσταση τερματίζεται για να μην πάθει ζημιά ο υπολογιστής μου. Δοκίμασα με 3 διαφορετικα CDs.Έκανα και format με το g-parted αλλα πάλι τα ίδια. Τα φώτα σας μάστορες... Αν το laptop έχει SATA δίσκο χρειάζεσαι τους drivers για τον controller. Θα χρειαστεί να τους περάσεις σε δισκέτα και την ώρα που ξεκινά το CD πρέπει να πατήσεις F6 όταν δεις το μήνυμα για φόρτωμα drivers 3ου κατασκευαστή. Αν το laptop δεν έχει οδηγό δισκέτας μάλλον πρέπει να φτιάξεις custom CD και να ενσωματώσεις τους drivers του controller. Ψάξε για το πρόγραμμα nLite. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
f_ste Δημ. March 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 ok φιλε μου σε ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Αν το setup αναγνωρίζει τον δίσκο, ξεκινάει η αντιγραφή των αρχείων και κολλάει κάπου εκεί, τότε δεν χρειάζονται drivers. Χρειάζονται αν στο setup δεν εμφανίζεται ο δίσκος. Για την περίπτωση που δεν βλέπει τον δίσκο (ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει τον sata controller) υπάρχει σχετικό topic: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=189680 Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις που εμφανίζεται κάποιο μήνυμα λάθους κατά τη διάρκεια του setup, το πρόβλημα είναι hardware. Είτε πρόκειται για μνήμη, δίσκο είτε για κάτι άλλο. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
f_ste Δημ. March 26, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2009 mcde said: Αν το setup αναγνωρίζει τον δίσκο, ξεκινάει η αντιγραφή των αρχείων και κολλάει κάπου εκεί, τότε δεν χρειάζονται drivers. Χρειάζονται αν στο setup δεν εμφανίζεται ο δίσκος. Για την περίπτωση που δεν βλέπει τον δίσκο (ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει τον sata controller) υπάρχει σχετικό topic: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=189680 Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις που εμφανίζεται κάποιο μήνυμα λάθους κατά τη διάρκεια του setup, το πρόβλημα είναι hardware. Είτε πρόκειται για μνήμη, δίσκο είτε για κάτι άλλο. Ο λόγος για τον οποίο ήθελε ο φιλος μου τα xp ειναι διοτι το μηχάνημα σερνοταν με τα vista αν και είναι καινουριο μοντέλο με 3 gb ram.Δοκίμασα να του περάσω άλλη έκδοση windows vista και το προβλημα είναι το ίδιο και χειρότερο.Εκτός απο το οτι δεν αποκρίνεται με το παραμικρό, κάνει περίπου 10 λεπτα να μπεί στα windows. Οπότε φίλε μου μάλλον έχεις δίκιο και έχει πρόβλημα η μνήμη και θα το πάει αυριο στο σέρβις.Το θέμα είναι οτι δεν με αφήνει το μηχάνημα να περάσω τα recovery disk γιατι λέει οτι είναι corrapted. Δεν νομιζω να του πειράζει την εγγύηση αυτο έτσι?Τα άλλα vista που του πέρασα είναι απο αυθεντικό CD με το SN του δικού του υπολογιστή. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας:):happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts