Jump to content

Αδέσποτα σκυλιά


TN97
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να σας πω την εμπειρεία μου.:D

Ήμουνα στο μπουρνάζι,δίλπα στην εθνική οδό και μοίραζα φυλλάδια. Κιαι έρχεται ένα σκυλί,το πρόσωπό του ήτανε κάπως άγριο και έρχεται ήρεμα και με δάγκωσε.Και μου έκανε και μεγάλη πληγή.Επίσης με δάγκωσε και ένα σκυλίαλλά αυτό δεν ήταν αδέσποτο αλλά το μόνο που κατάφερε ήτανε μια τρύπα στην φόρμα.:lol: Επίσης στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει πρόβλημα με τα σκυλιά, Και εκεί πήγανε να με δαγκώσουνε πολλές φορές,εκ των οποίων στην μία περίπτωση σήκωσα ένα ξύλο και με το που τοπήρα από κάτω όλα τα σκυλια που με περιτριγυρίζανε έφυγαν όλα.Τι πρέπει να κάνω σε αυτήν την περίπτωση?:O Μύνηση στον Οργανισμό λιμένος Πειραιώς(ΟΛΠ)?:blink:

 

Αλλά ένας φίλος μου στάθηκε πολύ τυχερός. Είχε ενα σκυλί πολλά χρόνια όσπου πρίν από δυόμισι περίπου χρόνια βρέθηκε ένα σκυλί αδέσποτο στην γειτονιά.Το τάισε και στο τέλος το πήρε και αυτό δικό του.Όσπου μία μέρα γέννησε πέντε κουταβάκια.:lol::lol::lol: Τότε αποφάσισε να δώσει τα πέντε κουταβάκια και να κρατήσει την μάνα τους. Αλλά επειδή άρχισε να δαγκώνει περαστικούς(λογικό αφού είχε γεννήσει)έδωσε αυτό μαζί με τέσσερα κουτάβια και κράτησε ένα από τα κουτάβια.

Κύριος είναι μόνο ο ΘΕΟΣ.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι συνέχεια ανάμεσα σε αδέσποτα είμαι και ποτέ δεν μου έχει επιτεθεί κανένα.

Αν η πρώτη αντίδραση μόλις βλέπετε σκυλί να σας πλησιάζει είναι να του "πετάτε πέτρες" ή να του "κατεβάζετε καδρόνια στο δόξα πατρί", τότε κάπου λογικό είναι που και αυτά γίνονται φοβισμένα και επιθετικά με το παραμικρό.

 

Στην παραλία εγώ βλέπω μωρά παιδάκια να περνάνε ανενόχλητα ανάμεσα από 10 σκυλιά και κακιασμένους γέρους που βλέπουν σκυλί στα 12 μέτρα και αρχίζουν τα "ουυυυστ κοπρόσκυλο στο διάλο, ουυυστ! :hunter: " και μετά αναρωτιούνται γιατί τα σκυλιά τους γαβγίζουν και γίνονται επιθετικά.

 

Επίσης, όταν λέτε να τα μαζέψουν...να τα πάνε πού;

Δεν πιστεύω να έχει την εντύπωση κανείς πως υπάρχουν τίποτα μέρη που μαζεύουν τα αδέσποτα σκυλάκια και τα περιποιούνται, τα φροντίζουν, τα ταίζουν κτλ και ζουν όλα μαζί ευτυχισμένα.

Το "μαζέψτε τα" ένα πράγμα σημαίνει για τους δήμους.

Σκοτώστε τα να μην τα βλέπουμε.

 

Επειδή μιλώντας για καδρόνια προφανώς αναφέρεσαι σε εμένα, θέλεις να μου πεις τί έπρεπε να κάνω; Πριν απαντήσεις, σε παρακαλώ να διαβάσεις ξανά το post μου.

 

"Κακά" σκυλιά που δαγκώνουν χωρίς λόγο δεν υπάρχουν.

Μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προκαλεί πόνο για την ευχαρίστηση του.

Για να γίνει έτσι ένα σκυλί, κάποιος ή κάποιοι το βλάψανε στο παρελθόν

100%.

 

Δεν διαφωνώ καθόλου, τα σκυλιά έχουν λόγο που αγριεύουν. Και το λέω αυτό, παρόλο που και στις 3 περιπτώσεις ούτε καν που τα ενόχλησα, αυτά μου επιτέθηκαν. Καταλαβαίνω δηλαδή ότι κάποιος τα έχει πειράξει πριν από μένα και την πληρώνω εγώ.

 

Το θέμα όμως είναι, γιατί πρέπει να την πληρώσω εγώ ή ο Χ ή ο Ψ; Πρέπει να γίνει κάτι σε αυτή την χώρα για να παρθούν μέτρα; Πρέπει κάποιος να χάσει ακόμα την ζωή του για να κάνουμε κάτι;

 

Είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουμε γεμίσει αδέσποτα και κάποια από αυτά αποτελούν κίνδυνο για όλους μας. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι; Με το να λέμε «κακοί άνθρωποι, εμείς φταίμε για όλα» κτλ, δεν λύνεται το πρόβλημα.

 

Το πως συμπεριφέρεται κανείς στα ζώα είναι για μένα αλλά και γενικά πιστεύω,

ένας πολύ σημαντικός δείκτης για το επίπεδο αυτού του ατόμο και την ανθρωπιά του.

Το να χτυπάς τα ζώα ή να προτείνεις να τα θανατώσουν επειδή "χέζουν στα πεζοδρόμια και κουβαλάνε αρρώστιες" λέει πολλά για μένα.

 

Μαζί σου.

 

Πέτρες και καδρόνια δεν θα πετούσα ποτέ σε σκυλί, εκτός πια και αν κινδύνευε η ζωή μου, τι να πω. Αλλά με λίγη λογική πιστεύω πως δύσκολα σου επιτίθεται ένα σκυλί στα καλά καθούμενα. Δεν μπορεί εγώ να είμαι ο τυχερός. Τώρα αν δεις 4-5 να μαλώνουν και πας και εσύ να χωθείς, εσύ φταις, όχι το σκυλί. Αλλά δεν νομίζω πια πως κινδυνεύουν οι ζωές μας από τα κακά αδέσποτα που κάθε 3 και λίγο επιτίθενται στους περαστικούς χωρίς λόγο. Περιστατικά σίγουρα θα υπάρχουν, για τον λόγο που ανέφερα, αλλά δεν νομίζω πως είναι ο κανόνας.

 

Θες να μας πεις ότι θα προτιμήσεις να σε δαγκώσει ένα σκυλί, το οποίο ούτε καν προκάλεσες, από το να αμυνθείς; Εάν το εννοείς αυτό φίλε μου, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να μπω στην λογική σου. Και εγώ αγαπάω τα ζώα και ιδιαίτερα τα σκυλιά, αλλά όχι και να τα αφήσω να με δαγκώσουν για να μην τους προκαλέσω... ψυχολογικά προβλήματα. Να έχουμε ένα μέτρο στο τί λέμε.

 

Ερώτηση: σου έχει επιτεθεί ποτέ σκυλί;

 

Από την άλλη το κράτος θα έπρεπε να δώσει ένα έστω συμβολικό ποσό για να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι όπου θα μπορούν αυτά τα ζώα να λαμβάνουν

την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να στειρώνονται, να τρέφονται ή αν όντως είναι σε τραγική κατάσταση να θανατώνονται με αξιοπρέπεια.

Αλλά και αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός, εδώ για τους πολίτες δεν φροντίζουν, θα δώσουν λεφτά για τα αδέσποτα...

 

Συμφωνούμε απόλυτα. Και εγώ είμαι της άποψης να τα μαζέψουν οι αρμόδιοι φορείς, να τα φροντίσουν, να μην τα αφήνουν να γυρνάνε σαν την άδικη κατάρα. Θα είναι καλύτερα και για αυτά και για εμάς.

Link to comment
Share on other sites

@tiffgraf : καταλαβαίνω την οργή σου και ειλικρινά σου απαντάω για να λήξει το θέμα εδώ και να καταλάβεις το σκεπτικό....πολλοί διαφωνούμε με την άποψη που σχολίασες, ίσως πολλοί να εκνευριστήκαμε κιόλας. Δε σημαίνει όμως αυτό ότι πρέπει να επιτεθούμε προσωπικά στον υποστηρικτή της, ή να ''κράζουμε κόσμο''....τα ειρωνικά σχόλια περί moderation δε , τα αφήνω εντελώς εκτός, αναγνωρίζοντας την συναισθηματική σου φόρτιση.

Προσπάθησε ,λοιπόν, σε παρακαλώ να μας πείσεις (έστω και αν είναι αυτονόητο για σενα-μπορεί και για μένα) με όμορφο τρόπο και κόσμια. Πρωτίστως ,γιατί έτσι αρμόζει σε κάποιον που σέβεται τον εαυτό του και δευτερευόντως, γιατί έτσι επιβάλλουν οι κανόνες του φόρουμ.

Φιλικά όπως πάντα...:)

 

p.s: αν σου λέει κάτι, είμαι διαίτερα ευαίσθητος με τα ζώα, σε σημείο που θα μπορούσα να κάνω έγκλημα ακόμα και για αδέσποτο...

Link to comment
Share on other sites

Πόσο κοστίζει μια στείρωση στο κτηνιατρείο;

Eμενα προσωπικα μου ειχαν πει 150 ευρω...μονιμη λυση,αφαιρει τα γεννητικα οργανα

 

υπαρχει και η λυση με το χαπι που πρεπει να ξερεις ποτε ειναι σε περιοδο αναπαραγωγης και να της το δινεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Link to comment
Share on other sites

παιδια εχω ενα θυληκο Akita Uno επειδη γενναει συχνα δεν μπορω συνεχεια να βρισκω ατομα ωστε να δινω τα κουταβια θα ηθελα να μου πειτε εαν η στειρωση ειναι εποδινη για την σκυλιτσα μου
υπογραφή εκτός ορίων
Link to comment
Share on other sites

παιδια εχω ενα θυληκο Akita Uno επειδη γενναει συχνα δεν μπορω συνεχεια να βρισκω ατομα ωστε να δινω τα κουταβια θα ηθελα να μου πειτε εαν η στειρωση ειναι εποδινη για την σκυλιτσα μου

δεν ειναι επωδυνη γιατι τα ναρκωνουν και αφαιρουν τα γεννητικα οργανα

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι επωδυνη γιατι τα ναρκωνουν και αφαιρουν τα γεννητικα οργανα
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου
υπογραφή εκτός ορίων
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
πεδια εμενα με αγριευουν μερικα αδεσποτα οταν βγαζω το σκυλο μου διλαδι δεν μπορει το κρατος να κανει τιποτα? ετσι οπως παμε δεν 8α μπορουμε ουτε τα δικα μας σκιλια να βγαζουμε δεν υπαρχει κανενας νομος για αυτο? Edited by mike19966
Link to comment
Share on other sites

πεδια εμενα με αγριευουν μερικα αδεσποτα οταν βγαζω το σκυλο μου διλαδι δεν μπορει το κρατος να κανει τιποτα? ετσι οπως παμε δεν 8α μπορουμε ουτε τα δικα μας σκιλια να βγαζουμε δεν υπαρχει κανενας νομος για αυτο?

Να κάνει τι το κράτος;Να τα μαλώνει που αγριεύουν στον σκύλο σου;

 

Γιατί δεν κρατάς καμιά λιχουδιά να τους ρίχνεις μακρυά σου για να είναι απασχολημένα;Εγώ αυτό κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...