mcde Δημ. February 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Πολλές φορές συμβαίνει αυτό. Τα windows δηλαδή να μην δείχνουν κάποια επιλογή refresh rate. Το είχα συναντήσει και παλιότερα σε μια Matrox. Οι περισσότερες οθόνες (και σίγουρα οι καινούργιες) δεν παθαίνουν κάτι αν προσπαθήσεις να τις ρυθμίσεις σε refresh rate που δεν υποστηρίζουν στη συγκεκριμένη ανάλυση. Όταν αλλάξει αυτή η ρύθμιση τα windows εμφανίζουν ένα πλαίσιο διαλόγου όπου πρέπει να επιβεβαίωσεις σε 15 δευτερόλεπτα ότι η οθόνη δουλεύει σωστά. Αν έχεις επιλέξει refresh rate που η οθόνη δεν υποστηρίζει, εμφανίζεται απλά το μήνυμα out of scan range. Με ένα escape, επανέρχεται στην προηγούμενη ρύθμιση. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. February 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis ( 1 Φεβ. 2004 , 17:50) Η οθονη το υποστηριζει... Η καρτα γραφικων το υποστηριζει... Επειδη τα windows νομιζουν οτι δεν υποστηριζονται, δεν θα κατσω να σκασω... Στα technical specs της οθόνης στο site της Hitachi αναφέρει ώς γενική μεγιστη συχνότητα ανανέωσης τα 160Hz άρα δεν νομίζω να τα υποστιρίζει Αν σου καεί μετά από λίγο καιρό δεν πρέπει να ξαφνιαστείς :p :p :p Εμένα στο manual αναφέρει πως η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας ατα 1024x768 είναι τα 85Hz αλλά δουλεύει και στα 100 αλλά αυτό ίσως προκαλέσει ζημιά στην οθόνη γι'αυτό αι την χρησιμοποιώ στα 85 που παρεπιπτόντως είναι μια χαρά Flicker Free και ξεκούραστα...... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikTG ( 1 Φεβ. 2004 , 19:49) Στα technical specs της οθόνης στο site της Hitachi αναφέρει ώς γενική μεγιστη συχνότητα ανανέωσης τα 160Hz άρα δεν νομίζω να τα υποστιρίζει Αν σου καεί μετά από λίγο καιρό δεν πρέπει να ξαφνιαστείς :p :p :p Εμένα στο manual αναφέρει πως η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας ατα 1024x768 είναι τα 85Hz αλλά δουλεύει και στα 100 αλλά αυτό ίσως προκαλέσει ζημιά στην οθόνη γι'αυτό αι την χρησιμοποιώ στα 85 που παρεπιπτόντως είναι μια χαρά Flicker Free και ξεκούραστα...... Ο καιρός που οι οθόνες ήταν πλήρως αναλογικές έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τώρα όλες κλειδώνουν στο σήμα συγχρονισμού μόνο όταν υποστηρίζεται από την οθόνη. Αλλιώς εμφανίζεται το γνωστό μήνυμα που ενημερώνει ότι η συχνότητα είναι εκτός των ορίων της οθόνης. Είναι φύση αδύνατο τις νέες οθόνες να τις χαλάσεις με το σήμα συγχρονισμού. Τα manual συνήθως αναφέρουν σε ποιές συχνότητες είναι προρυθμισμένες, δηλαδή η εικόνα κεντραρισμένη και με ιδανική γεωμετρία. Επίσης αναφέρουν και τις συχνότητες λειτουργίας, αν και συνήθως θέλει λίγο ψάξιμο γιατί δεν είναι στις πρώτες σελίδες. Μήπως μπερδεύτηκες από αυτό; Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. February 1, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Στο manual (της Α230) λέει τα εξής: Preset and user modes When the monitor receives an input signal, it automatically matches the signal to one of the factory preset modes stored in the monitor's memory to provide a high quality picture. For input signals that do not match one of the factory preset modes, the digital Multiscan technology of this monitor ensures that a clear picture appears on the screen for any timing in the monitor's frequency range (horizontal: 30 - 80 kHz, vertical 48 - 170 Hz).If the picture is adjusted, the adjustment data is stored as a user mode and automatically recalled whenever the same input signal is received. Επίσης, τα windows (XP Pro και στις δύο περιπτώσεις) αναγνωρίζουν την E220 (Device Manager --> Monitor) ως "SONY CPD-E220/E220E" ενώ στην περίπτωση της Α230 την αναγνωρίζουν ως "Plug and Play Monitor". Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση αυτό με το ότι δεν μπορώ να τη ρυθμίσω στα 100 Hz. Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος t300 ( 1 Φεβ. 2004 , 21:41) Στο manual (της Α230) λέει τα εξής: Preset and user modes When the monitor receives an input signal, it automatically matches the signal to one of the factory preset modes stored in the monitor's memory to provide a high quality picture. For input signals that do not match one of the factory preset modes, the digital Multiscan technology of this monitor ensures that a clear picture appears on the screen for any timing in the monitor's frequency range (horizontal: 30 - 80 kHz, vertical 48 - 170 Hz).If the picture is adjusted, the adjustment data is stored as a user mode and automatically recalled whenever the same input signal is received. Επίσης, τα windows (XP Pro και στις δύο περιπτώσεις) αναγνωρίζουν την E220 (Device Manager --> Monitor) ως "SONY CPD-E220/E220E" ενώ στην περίπτωση της Α230 την αναγνωρίζουν ως "Plug and Play Monitor". Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση αυτό με το ότι δεν μπορώ να τη ρυθμίσω στα 100 Hz. Το πιο πιθανόν είναι να μην αναγνωρίζεται σωστά από τα windows. Πολλές φορές μου είχαν τύχει οθόνες που δεν αναγνωρίζονταν από τα windows, ειδικά στα windows 95, και όποτε δεν είχα drivers τις δήλωνα ως μια οθόνη με μεγαλύτερες δυνατότητες, και επέλεγα χειροκίνητα το refresh. Συνήθως επέλεγα την Eizo F35 (15''). Αν δεν βρίσκεις σωστό driver, βάλε να σου δείχνει και τα refresh rates που δεν υποστηρίζονται από την οθόνη και διάλλεξε αυτό που σε εξυπηρετεί. Για τα presets σε παραπέμπω στο προηγούμενο post μου. Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. February 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Εγώ δουλέυω σε 1152x864 στα 75Hz. Δε νιώθω να με κουράζει παρόλο που περνάω αρκετές ώρες μπροστά στο PC. Ούτε τα μάτια μου είναι ευαίσθητα. Να τα αφήσω εκεί ή να γυρίσω στα 1024x768 στα 85Hz; Μια Philips 107X4 έχω.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. February 1, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio ( 1 Φεβ. 2004 , 22:24) Το πιο πιθανόν είναι να μην αναγνωρίζεται σωστά από τα windows. Πολλές φορές μου είχαν τύχει οθόνες που δεν αναγνωρίζονταν από τα windows, ειδικά στα windows 95, και όποτε δεν είχα drivers τις δήλωνα ως μια οθόνη με μεγαλύτερες δυνατότητες, και επέλεγα χειροκίνητα το refresh. Συνήθως επέλεγα την Eizo F35 (15''). Αν δεν βρίσκεις σωστό driver, βάλε να σου δείχνει και τα refresh rates που δεν υποστηρίζονται από την οθόνη και διάλλεξε αυτό που σε εξυπηρετεί. Για τα presets σε παραπέμπω στο προηγούμενο post μου. Driver εννοείς της οθόνης;(από εδώ δηλαδή; ) Θεωρητικά πάντα, τι μπορεί να συμβεί εάν βάλεις ρυθμό ανανέωσης μεγαλύτερο από αυτόν που "αντέχει" η οθόνη; Τι μπορεί να καταστραφεί; Η οθόνη, ή η κάρτα γραφικών; Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmaniac Δημ. February 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος t300 ( 1 Φεβ. 2004 , 21:41) Στο manual (της Α230) λέει τα εξής: Preset and user modes When the monitor receives an input signal, it automatically matches the signal to one of the factory preset modes stored in the monitor's memory to provide a high quality picture. For input signals that do not match one of the factory preset modes, the digital Multiscan technology of this monitor ensures that a clear picture appears on the screen for any timing in the monitor's frequency range (horizontal: 30 - 80 kHz, vertical 48 - 170 Hz).If the picture is adjusted, the adjustment data is stored as a user mode and automatically recalled whenever the same input signal is received. Επίσης, τα windows (XP Pro και στις δύο περιπτώσεις) αναγνωρίζουν την E220 (Device Manager --> Monitor) ως "SONY CPD-E220/E220E" ενώ στην περίπτωση της Α230 την αναγνωρίζουν ως "Plug and Play Monitor". Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση αυτό με το ότι δεν μπορώ να τη ρυθμίσω στα 100 Hz. Gia dokimase na katebaseis tous drivers ths othonis sou....(http://www.sony-cp.com/drivers/crt/a_home/a220.exe) Παράθεση Watch When You Stray My Friend... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος t300 ( 1 Φεβ. 2004 , 22:38) Driver εννοείς της οθόνης;(από εδώ δηλαδή;) Θεωρητικά πάντα, τι μπορεί να συμβεί εάν βάλεις ρυθμό ανανέωσης μεγαλύτερο από αυτόν που "αντέχει" η οθόνη; Τι μπορεί να καταστραφεί; Η οθόνη, ή η κάρτα γραφικών; Tίποτα δεν θα γίνει, θα φλικάρει για λίγο, άντε να βγάλει και κανένα μήνυμα σφάλματος, και θα γυρίσει αυτόματα στην default ρύθμιση.... @gkr41: Αν δεν είσαι πολύυυυυυυ κοντά στην οθόνη, μάλλον δεν θα πολυκαταλάβεις την διαφορά, οπότε και έτσι καλά είναι (παρεπιπτόντως, είναι καλή η συγκεκριμένη οθονούλα, την έχω δει από κοντα...... :happy: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. February 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio ( 1 Φεβ. 2004 , 20:53) Ο καιρός που οι οθόνες ήταν πλήρως αναλογικές έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τώρα όλες κλειδώνουν στο σήμα συγχρονισμού μόνο όταν υποστηρίζεται από την οθόνη. Αλλιώς εμφανίζεται το γνωστό μήνυμα που ενημερώνει ότι η συχνότητα είναι εκτός των ορίων της οθόνης. Είναι φύση αδύνατο τις νέες οθόνες να τις χαλάσεις με το σήμα συγχρονισμού. Τα manual συνήθως αναφέρουν σε ποιές συχνότητες είναι προρυθμισμένες, δηλαδή η εικόνα κεντραρισμένη και με ιδανική γεωμετρία. Επίσης αναφέρουν και τις συχνότητες λειτουργίας, αν και συνήθως θέλει λίγο ψάξιμο γιατί δεν είναι στις πρώτες σελίδες. Μήπως μπερδεύτηκες από αυτό; Δεν μπερδευτικά... Στο manual της οθόνης (Hitachi 625) που αναφερει ο gkantemis αναφέρει: Συχνότητα Σάρωσης Οριζόντια (kHz) 30 - 96 Κάθετη (Hz) 50 - 160 Μέγιστη Ανάλυση 1600 x 1200 Όπως βλέπεις στην κάθετη σάρωση έχει 50 - 160 Ηz άρα το 200 πρέπει να είναι εκτός των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης κάρτας. Φυσικά επίσης αναφέρει όμως ότι τα specs μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts