Jump to content

Αγορά access point - πρόβλημα παρεμβολών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Wirelessly posted (Nokia6600/1.0 (3.42.1) SymbianOS/7.0s Series60/2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0)

Kalispera.Aftes tis meres tha paro diko mou pc kai thelo na to sindeso asirmata me to allo pou einai sto saloni.Stou saloniou eho tin karta dlink 520+ . To provlima einai to exis :sto domatio mou,pou tha mpei to neo pc,eho tis 2 vaseis gia ta asirmata tilefona tou spitiou kai eho dei se filo oti ta dect dimiourgoun megala provlimata sto diktio.Opote i moni lisi einai na paro access point to opoio tha valo exo apo to domatio mou kai tha sindethei me to neo pc me karta diktiou.Skeftomai na agoraso to Netgear WG602GE pou kanei sto plaisio 112.10 euro.Ehete na proteinete kanena allo?Na min kostizei pano apo 115 euro.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Wirelessly posted (Nokia6600/1.0 (3.42.1) SymbianOS/7.0s Series60/2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό μήνυμα από τον/την dimangelid

Kalispera.Aftes tis meres tha paro diko mou pc kai thelo na to sindeso asirmata me to allo pou einai sto saloni.Stou saloniou eho tin karta dlink 520+ . To provlima einai to exis :sto domatio mou,pou tha mpei to neo pc,eho tis 2 vaseis gia ta asirmata tilefona tou spitiou kai eho dei se filo oti ta dect dimiourgoun megala provlimata sto diktio.Opote i moni lisi einai na paro access point to opoio tha valo exo apo to domatio mou kai tha sindethei me to neo pc me karta diktiou.Skeftomai na agoraso to Netgear WG602GE pou kanei sto plaisio 112.10 euro.Ehete na proteinete kanena allo?Na min kostizei pano apo 115 euro.

Xehasa na po oti o vasikoteros logos pou to thelo einai gia internet sharing kai gia na paizo kamia fora diplo need for speed 3 me ton aderfo mou!

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Κοίτα τα Manual να δεις εάν τα dect που έχεις είναι στα 2.4.

Κανονικά, θα πρέπει να μπορείς να βρεις ένα κανάλι που να είναι ελεύθερο από τα dect για να παίξει το wifi, γιατί ειδαλλιώς στο τέλος θα παίζεις εσύ και δεν θα παίζουν αυτα !

Τέλος, υπάρχουν και usb wifi με μία προέκταση καλωδίου, το βγάζεις στην πόρτα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Papashark ( 1 Φεβ. 2004 , 01:17)

Κοίτα τα Manual να δεις εάν τα dect που έχεις είναι στα 2.4.

Κανονικά, θα πρέπει να μπορείς να βρεις ένα κανάλι που να είναι ελεύθερο από τα dect για να παίξει το wifi, γιατί ειδαλλιώς στο τέλος θα παίζεις εσύ και δεν θα παίζουν αυτα !

Τέλος, υπάρχουν και usb wifi με μία προέκταση καλωδίου, το βγάζεις στην πόρτα.

Οι βάσεις που έχω στο δωμάτιό μου είναι της panasonic ( της ίδιας εταιρίας έχει και ο φίλος μου που του δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού του). Προτιμώ να αγοράσω access point γιατί με αυτό μπορώ να κάνω στο μέλλον πολύ περισσότερα!

Εισαι σιγουρος πως το προβλημα το δημιουργουν τα dect?

Και εγω dect της Panasonic εχω... και Bluetooth... και λειτουργουν στο ιδιο σπιτι 3 διαφορετικα PC με Wifi και δεν υπαρχει καποιο προβλημα...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kirimis ( 2 Φεβ. 2004 , 22:29)

Εισαι σιγουρος πως το προβλημα το δημιουργουν τα dect?

Και εγω dect της Panasonic εχω... και Bluetooth... και λειτουργουν στο ιδιο σπιτι 3 διαφορετικα PC με Wifi και δεν υπαρχει καποιο προβλημα...

Μιλάμε πάντα για το σπίτι του φίλου μου και εσωτερικό ασύρματο δίκτυο ( συγκεκριμένα συνδέει το φορητό του με το κανονικό pc ) . Η βάση του ασύρματου τηλεφώνου που έχει είναι ακριβώς δίπλα στο μεγάλο pc ( που έχει την pci κάρτα ασύρματου δικτύου ) και είτε δεν μπορεί να συνδεθεί το ένα pc με το άλλο, είτε όταν συνδέονται η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων είναι αισχρή ( 40-50 kb/sec ... ) . Επίσης έχει στο laptop και ένα bluetooth adapter και κάνει και εκείνο ζημιά. Όλα αυτά τα έχω δει με τα μάτια μου και είναι αποδεδειγμένο ότι φταίνε αυτά. Όμως του χρειάζονται και δεν μπορεί να τα ξηλώσει ή να τα βάλει αλλού...

Κοίτα, τα DECT εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κάνουν ζημιά, λόγω συχνότητας. Τα μεν WiFi και Bluetooth παίζουν στα 2.4 GHz, τα δε DECT στον 1.9 GHz.

Τώρα μεταξύ WiFi και Bluetooth, κανονικά θα έπρεπε να συνυπάρχουν, αλλά στην πράξη έχουν διαπιστωθεί αλληλεπιδράσεις.

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sigmacom ( 3 Φεβ. 2004 , 09:24)

Κοίτα, τα DECT εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κάνουν ζημιά, λόγω συχνότητας. Τα μεν WiFi και Bluetooth παίζουν στα 2.4 GHz, τα δε DECT στον 1.9 GHz.

Τώρα μεταξύ WiFi και Bluetooth, κανονικά θα έπρεπε να συνυπάρχουν, αλλά στην πράξη έχουν διαπιστωθεί αλληλεπιδράσεις.

Υπάρχουν τα DECT στα 2.4GHz (τα οποία έχουν φτιαχτεί για τις ανάγκες των Αμερικάνων)-μάλλον θα έχει τέτοιο ο dimangelid.

Είμαστε όλοι εδώ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Αρχιμήδης ( 3 Φεβ. 2004 , 09:47)

Υπάρχουν τα DECT στα 2.4GHz (τα οποία έχουν φτιαχτεί για τις ανάγκες των Αμερικάνων)-μάλλον θα έχει τέτοιο ο dimangelid.

Αν είναι έτσι, τότε εξηγούνται όλα! :happy:

Τι το θελες το αμερικάνικο DECT dimangelid? :lol:

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Ξαναλέω προς όλους ότι: πρόβλημα με παρεμβολές έχει ένας φίλςο μου, όχι εγώ. και το ασύρματο φυσικά είναι αγορασμένο από Ελλάδα . Τώρα στο θέμα του thread: αγόρασα σήμερα από τα cosmodata της Γλυφάδας το DLINK DWL-120+ που είναι για ασύρματο δίκτυο, απλά συνδέεται σε usb. Έπαθα από το πόσο μικρό είναι μόλις το άνοιξα. Αυτό το σύνδεσα στο pc μου, με προέκταση στο καλώδιο usb 5-6 μέτρα για να βγει έξω από την πόρτα μου, και στο άλλο pc έβαλα την pci ( DLINK 520+ ) . Για να ορίσω ip κ.λ.π. στα 2000 παιδεύτηκα πάρα πολύ και από αυτό διαλύθηκε το tcp/ip και δεν έμπαινε ούτε στο internet! Αναγκάστηκα στο pc μου να κάνω format. Την λύση που έκανα στο άλλο και έφτιαξε το tcp/ip την βρήκα την ώρα που έκανα format στο δικό μου. Μετά από όλα αυτά παίζει τέλεια και οι ταχύτητες είναι το λιγότερο 400 kb/sec, ακόμα και με τελείως κλειστή την πόρτα του σαλονιού :blink: Το pc του σαλονιού θα το ρυθμίσω να παίρνει internet από το δικό μου. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :)