Γιάννης Δημοσιεύτηκε February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 2, 2009 Πηγα πριν λιγο στην Τροχαια Καλιθεας και ηρθε ενας οδηγος να παρει πινακιδες , διπλωμα και αδεια κυκλοφοριας ενας γιατι τον ειχαν γραψει οτι δεν ειχε ασφαλιση. Ο οδηγος ειχε το προσωρινο σημα αλλα κατα δηλωση αυτου που ηταν στον κισε παραλαβης πινακιδων το προσωρινο σημα εχει ισχυ μονο για την ασφαλιστικη και οχι για την Τροχαια και το προστιμο ειναι η αφαιρεση των παραπανω στοιχειων και 500 ευρω προστιμο που ομως δεν το καταβαλλουμε οταν παμε να παρουμε τα παραπανω εαν προσκομισουμε το κανονικο ασφαληστιριο. Μεχρι τοτε ομως δεν εχουμε ουτε πινακιδες ουτε τιποτα !!! Πηρα πριν λιγο τηλ στην Τροχαια Νεας Ιωνιας και μου δειευκρινησαν οτι το προσωρινο σημα εχει ισχυ μονο αν εχει και σφραγιδα του ασφαλιστη με τα στοιχεια του και το ΑΦΜ του. Σαν αιτια μου ειπαν οτι αυτο το ζητανε γιατι το προσωρινο σημα δεν εχει τυπωμενο τον αριθμο κυκλοφοριας που ειναι χειρογραφος και μπορει καποιος να βρει ενα σημα και να γραψει τον δικο του αριθμο. Δεν ειμαι σιγουρος τελικα τι ισχυει απο τα παραπανω αλλα καλα ειναι να ζηταμε και την σφραγιδα του ασφαλιστη. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vatan Δημ. February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 σε εμενα δινει το προσωρινο σημα τυπωμενο σε εκτυπωτη και οχι γραμμενο με το χερι παντως... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. February 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 σε εμενα δινει το προσωρινο σημα τυπωμενο σε εκτυπωτη και οχι γραμμενο με το χερι παντως... Τα προσωρινα σηματα ειναι ολα τυπωμενα σε εκτυπωτη αλλα αριθμο κυκλοφοριας γραφουν τυπωμενο ???Αν δεν γραφουν και οσα εχω παρει εγω δεν τον ειχαν τυπωμενο τοτε χρειαζεται και σφραγιδα του ασφαλιστη. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 σε εμενα δινει το προσωρινο σημα τυπωμενο σε εκτυπωτη και οχι γραμμενο με το χερι παντως... και σε μενα το ιδιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vatan Δημ. February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 Τα προσωρινα σηματα ειναι ολα τυπωμενα σε εκτυπωτη αλλα αριθμο κυκλοφοριας γραφουν τυπωμενο ???Αν δεν γραφουν και οσα εχω παρει εγω δεν τον ειχαν τυπωμενο τοτε χρειαζεται και σφραγιδα του ασφαλιστη. ναι τυπωμενος ειναι και ο αριθμος κυκλοφοριας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. February 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 σε εμενα δινει το προσωρινο σημα τυπωμενο σε εκτυπωτη και οχι γραμμενο με το χερι παντως... Αυτο οπως εγραψα παρακατω παντα ετσι γινεται αλλα ο αριθμος κυκλοφοριας ειναι τυπωμενος ??? Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. February 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 ναι τυπωμενος ειναι και ο αριθμος κυκλοφοριας. Σε εμενα με Αγροτικη Ασφαλιστικη δεν ειναι τυπωμενος. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 Προσωπικα δεν πηρα ποτε προσωρινο σημα. Εστειλαν με φαξ μια φωτοτυπια της ασφαλειας στην αντιπροσωπεια για να παραλαβω το αυτοκινητο και την επομενη μερα ειχα στα χερια μου με courier τα παντα. Αυτα με την anytime. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 Για να έχει ισχύ το προσωρινό σήμα, χρειάζεται: - Υπογραφή εκείνου που εισέπραξε τα ασφάλιστρα - Ημερομηνία είσπραξης ασφαλίστρων - Κωδικός ασφαλιστή (αν ανήκει σε εταιρικό δίκτυο) ή πρακτορείου (αν είναι ανεξάρτητος) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pakgr Δημ. February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 Τυπωμένο ή χειρόγραφο στις μέρες μας που ο καθένας έχει εκτυπωτή δεν κάνει διαφορά, έτσι και αλλιώς είτε με το χέρι είτε με το πληκτρολόγιο κάποιος το έχει γράψει. «το προσωρινο σημα εχει ισχυ μονο για την ασφαλιστικη και οχι για την Τροχαια» Η τροχαία οφείλει να ελέγχει αν έχουμε ασφάλεια… για αυτό μας δίνει η ασφαλιστική το προσωρινό σήμα… ο ΝΟΜΟΣ επιτρέπει στις ασφαλιστικές να δίνουν προσωρινά σήματα συνεπώς οι τροχοΝΟΜΟΙ θα πρέπει να τους τηρούν τους ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΣ 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331) Άρθρο 6α ««««««««««««««««««««««««««««««««««««« "1. Η παροχή ασφαλιστής κάλυψης πριν από την έκδοση του ασφαλιστηρίου προϋποθέτει σύμβαση προσωρινής κάλυψης η οποία αποδεικνύεται με την προσωρινή βεβαίωση και το ειδικό σήμα που χορηγούνται από τον ασφαλιστή κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 5. Η προσωρινή βεβαίωση ισχύει μέχρι την έκδοση του ασφαλιστηρίου και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τριάντα (30) ημέρες από την έκδοσή της. Απαγορεύεται, για τον ίδιο ασφαλιστικό κίνδυνο, η επανέκδοση προσωρινού σήματος, εκτός εάν η ασφαλιστική επιχείρηση που το εξέδωσε τεθεί, κατά τη διάρκεια της ισχύος του, σε ασφαλιστική εκκαθάριση ή αναστολή εργασιών ή αρνηθεί την ανάληψη του εν λόγω κινδύνου. Σε περίπτωση παραβίασης της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλονται, σε βάρος του διαμεσολαβητή, οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 του π.δ. 298/1986" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. February 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 Τυπωμένο ή χειρόγραφο στις μέρες μας που ο καθένας έχει εκτυπωτή δεν κάνει διαφορά, έτσι και αλλιώς είτε με το χέρι είτε με το πληκτρολόγιο κάποιος το έχει γράψει. «το προσωρινο σημα εχει ισχυ μονο για την ασφαλιστικη και οχι για την Τροχαια» Η τροχαία οφείλει να ελέγχει αν έχουμε ασφάλεια… για αυτό μας δίνει η ασφαλιστική το προσωρινό σήμα… ο ΝΟΜΟΣ επιτρέπει στις ασφαλιστικές να δίνουν προσωρινά σήματα συνεπώς οι τροχοΝΟΜΟΙ θα πρέπει να τους τηρούν τους ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΣ 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331) Άρθρο 6α ««««««««««««««««««««««««««««««««««««« "1. Η παροχή ασφαλιστής κάλυψης πριν από την έκδοση του ασφαλιστηρίου προϋποθέτει σύμβαση προσωρινής κάλυψης η οποία αποδεικνύεται με την προσωρινή βεβαίωση και το ειδικό σήμα που χορηγούνται από τον ασφαλιστή κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 5. Η προσωρινή βεβαίωση ισχύει μέχρι την έκδοση του ασφαλιστηρίου και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τριάντα (30) ημέρες από την έκδοσή της. Απαγορεύεται, για τον ίδιο ασφαλιστικό κίνδυνο, η επανέκδοση προσωρινού σήματος, εκτός εάν η ασφαλιστική επιχείρηση που το εξέδωσε τεθεί, κατά τη διάρκεια της ισχύος του, σε ασφαλιστική εκκαθάριση ή αναστολή εργασιών ή αρνηθεί την ανάληψη του εν λόγω κινδύνου. Σε περίπτωση παραβίασης της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλονται, σε βάρος του διαμεσολαβητή, οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 του π.δ. 298/1986" Εχω βαλει το ιδιο θεμα και στην insomnia και ενας ασφαλιστης συμφωνει με αυτα που μου ειπαν για την ισχυ του σηματος.. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=299721 Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pakgr Δημ. February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 Στην insomnia ο ασφαλιστής ή δεν διάβασε καλά ή δεν ξέρω τι γράφει… «…φροντίζουμε πάντα να μπαίνουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου. …" Δηλαδή το προσωρινό σήμα δεν είχε τα στοιχεία του αυτοκινήτου??? Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα θα το ψάξω λίγο περισσότερο… αλλά και εγώ ασφαλιστής είμαι και πελάτες μου δεν αντιμετώπισαν ποτέ πρόβλημα με την τροχαία με τα προσωρινά σήματα, ακόμα και σε μία ανάλογη περίπτωση που είχαν πιάσει έναν ανασφάλιστο με μηχανή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. February 3, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2009 Στην insomnia ο ασφαλιστής ή δεν διάβασε καλά ή δεν ξέρω τι γράφει… «…φροντίζουμε πάντα να μπαίνουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου. …" Δηλαδή το προσωρινό σήμα δεν είχε τα στοιχεία του αυτοκινήτου??? Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα θα το ψάξω λίγο περισσότερο… αλλά και εγώ ασφαλιστής είμαι και πελάτες μου δεν αντιμετώπισαν ποτέ πρόβλημα με την τροχαία με τα προσωρινά σήματα, ακόμα και σε μία ανάλογη περίπτωση που είχαν πιάσει έναν ανασφάλιστο με μηχανή. Οσες φορες εχω παρει εγω προσωρινο σημα ηταν ενα χαρτακι σε μεγεθος της θηκης του παρπριζ , τυπωμενο μεν με στρογγυλη σφραγιδα της εταιριας αλλα κανενα στοιχειο του αυτοκινητου.Εγω εγραφα με στυλο τον αριθμο κυκλοφοριας. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. February 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2009 Οσες φορες εχω παρει εγω προσωρινο σημα ηταν ενα χαρτακι σε μεγεθος της θηκης του παρπριζ , τυπωμενο μεν με στρογγυλη σφραγιδα της εταιριας αλλα κανενα στοιχειο του αυτοκινητου.Εγω εγραφα με στυλο τον αριθμο κυκλοφοριας. Ο ασφαλιστής συμπληρώνει το σήμα, όχι ο πελάτης. Κατά τ'άλλα, το προσωρινό σήμα φυσικά και έχει ισχύ για την Τροχαία, γι'αυτό τον λόγο το δίνουμε άλλωστε (έχω δώσει άπειρα ως τώρα :p) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. February 3, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2009 Ο ασφαλιστής συμπληρώνει το σήμα, όχι ο πελάτης. Κατά τ'άλλα, το προσωρινό σήμα φυσικά και έχει ισχύ για την Τροχαία, γι'αυτό τον λόγο το δίνουμε άλλωστε (έχω δώσει άπειρα ως τώρα :p) Οταν ο αριθμος κυκλοφοριας ειναι χειρογραφος πως μπορει να ξερει καποιος ποιος τον εγραψε ??? Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. February 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2009 Οταν ο αριθμος κυκλοφοριας ειναι χειρογραφος πως μπορει να ξερει καποιος ποιος τον εγραψε ??? Σου είπα τι πρέπει να γίνεται κανονικά, όχι τι κάνει ο κάθε ασφαλιστής. Τα δικά μου σήματα τα συμπληρώνω εγώ, όπως και πρέπει να κάνω μιας και τα υπογράφω κιόλας, και όχι ο χ, ψ, ω πελάτης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. February 3, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2009 Σου είπα τι πρέπει να γίνεται κανονικά, όχι τι κάνει ο κάθε ασφαλιστής. Τα δικά μου σήματα τα συμπληρώνω εγώ, όπως και πρέπει να κάνω μιας και τα υπογράφω κιόλας, και όχι ο χ, ψ, ω πελάτης. Ευχαριστω. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts