Jump to content

Σοβαρό πρόβλημα με σκληρό Seagate

niknik
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To μοντέλο Barracuda 7200.11 έχει bug στο firmware προκαλώντας έτσι σοβαρά προβλήματα σε ποσοστό 30% !!!

Εγώ έχω αγοράσει αυτό

Στην ανακοίνωση που διάβασα αναφέρει για δωρεάν data-recovery. Καλύπτει όμως τον Έλληνα καταναλωτή και σε τι ποσοστό μπορεί να πετύχει το data recovery?

Με ανησυχεί το όλο θέμα μιας και το ποσοστό να προκύψει πρόβλημα στο δίσκο είναι 30%, αρκετά μεγάλο για ένα επώνυμο και τόσο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ προιόν. Γι'αυτό το λόγο άνοιξα και νέο thread.

Το πρόβλημα που έχουν αυτοί οι δίσκοι, σύμφωνα με τη Sea Gate, είναι ότι υπάρχει η πιθανότητα λόγο λάθους στο firmware να μην μπορεί ο υπολογιστής να αναγνωρίσει τον σκληρό. Και αυτό ισχύει μόνο σε δίσκους με ημερομηνία παραγωγής Δεκέμβριος του 2008.

Τα δεδομένα όμως δεν χάνονται. Υπάρχουν.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρία αυτό το πρόβλημα λύνεται με ένα firmware update.

Για να δείτε αν έχετε αγοράσει έναν από αυτούς τους δίσκους κοιτάξτε http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/news.jsp?DocId=207931#Id109278

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ ωραία! Τι μπλέξιμο πάλι και αυτό!

Θεωρητικά ανήκω στην ομάδα "κινδύνου" 'εχοντας το ST3750330AS αλλά είναι αγορασμένος το Νοέμβριο. Οπότε χρειάζομαι update ή όχι???

Και θα το έκανα αμέσως αλλά πώς να κρατήσω backup από 400GB??? Είναι σοβαροί οι άνθρωποι??? Και εγώ που προτίμησα Seagate για να είμαι πιο ήσυχος :(

Λέει ότι η προβληματική παρτίδα είναι παραγωγής Δεκεμβρίου κι εσύ τον αγόρασες τον Νοέμβριο.

Οπότε ησυχάζω και σας ενημερώνω αν έχω κάποιο πρόβλημα! Ελπίζω να διαβάσουν αρκετά άτομα (αγοραστές Seagate) το άρθρο για να προλάβουν καταστάσεις. Σας ευχαριστώ.

Και πάλι αν διαβάσετε την ανακοίνωση της εταιρίας αν κάνετε update στο firmware δεν επιρεάζονται τα δεδομένα σας.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Με τρομάζει αυτό:

"if possible, your data should be backed up before upgrading the drive firmware",

βέβαια μπορεί να το γράφουν για να είναι νομικά καλυμμένοι.

Παιδιά όσοι έχετε κάποιον απο αυτούς τους δίσκους και έχει αυτο το συγκεκριμμένο firmware ( SD15 ) είναι πάρα πάρα πολύ πιθανό να έχετε πρόβλημα στο άμεσο μέλλον.

Προσωπικά είχα τον ST31000340AS με firmware SD15 και σταμάτησε μετά απο μία εκκίνηση να αναγνωρίζετε απο το BIOS ενώ ο δίσκος λειτουργεί ( platters ) .

Τώρα πλέον μετα απο ένα τέτοιο ξενέρωμα, γιατί το πλαίσιο σου κάνει αντικατάσταση και όχι δωρεάν ανάκτηση δεδομένων όπως προσφέρει η seagate ( λογικό ) .

Δέν θα τον αλλάξω αλλά θα αναγκαστώ να τον φτιάξω μόνος μου με δική μου ευθύνη γιατί:

1) Δεν θέλω να στείλω τον δίσκο σε ένα υπερατλαντικό ταξίδι και να μπώ σε αυτήν την διαδικασία να α) προβληθούν τα προσωπικά αρχεία μου σε τρίτους. β) να μπώ σε μία διαδικασία που θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Πολύ απλά δεν θα ξανααγοράσω κάποιο προιόν της seagate γιατί πολύ απλά για μένα είναι προβληματική εταιρία.

Να προσθέσω ότι το δίσκο τον αγόρασα στις 13/10/2008 . Επομένως είναι γελοία τα περί παρτίδας την ημερομηνία 12/2008 .

Παιδιά όσοι έχετε κάποιον απο αυτούς τους δίσκους και έχει αυτο το συγκεκριμμένο firmware ( SD15 ) είναι πάρα πάρα πολύ πιθανό να έχετε πρόβλημα στο άμεσο μέλλον.

Προσωπικά είχα τον ST31000340AS με firmware SD15 και σταμάτησε μετά απο μία εκκίνηση να αναγνωρίζετε απο το BIOS ενώ ο δίσκος λειτουργεί ( platters ) .

Τώρα πλέον μετα απο ένα τέτοιο ξενέρωμα, γιατί το πλαίσιο σου κάνει αντικατάσταση και όχι δωρεάν ανάκτηση δεδομένων όπως προσφέρει η seagate ( λογικό ) .

Δέν θα τον αλλάξω αλλά θα αναγκαστώ να τον φτιάξω μόνος μου με δική μου ευθύνη γιατί:

1) Δεν θέλω να στείλω τον δίσκο σε ένα υπερατλαντικό ταξίδι και να μπώ σε αυτήν την διαδικασία να α) προβληθούν τα προσωπικά αρχεία μου σε τρίτους. β) να μπώ σε μία διαδικασία που θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Πολύ απλά δεν θα ξανααγοράσω κάποιο προιόν της seagate γιατί πολύ απλά για μένα είναι προβληματική εταιρία.

Να προσθέσω ότι το δίσκο τον αγόρασα στις 13/10/2008 . Επομένως είναι γελοία τα περί παρτίδας την ημερομηνία 12/2008 .

Καλα κανεις,μην ξαναπαρεις ουτε μπρελοκ SeaGate.

Αρχισε να παιρνεις μονο WD.

Πρωτο post σε φορουμ για κινητα και ηταν για σκληρο δισκο.! Ουαου!!!!!!

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Και αφού κάηκε ο άνθρωπος τί να κάνει? 'Επρεπε πρώτα να κάνει 1000+ post για να μπορεί να γράψει την περιπέτειά του με έναν 'σκληρό'?

Τσπ και εγώ αγορασμένο τότε περίπου τον έχω, με το ίδιο firmware και μάλιστα από ΠΛΑΙΣΙΟ. Ωραία νέα! Από 750 είναι πολύ δύσκολο να κάνεις back up.

D4RKWIND πες μας και εμάς πως σκέφτεσαι να τον φτιάξεις? Μπορεί να μας χρειαστεί σύντομα :(

Και αφού κάηκε ο άνθρωπος τί να κάνει? 'Επρεπε πρώτα να κάνει 1000+ post για να μπορεί να γράψει την περιπέτειά του με έναν 'σκληρό'?

Τσπ και εγώ αγορασμένο τότε περίπου τον έχω, με το ίδιο firmware και μάλιστα από ΠΛΑΙΣΙΟ. Ωραία νέα! Από 750 είναι πολύ δύσκολο να κάνεις back up.

D4RKWIND πες μας και εμάς πως σκέφτεσαι να τον φτιάξεις? Μπορεί να μας χρειαστεί σύντομα :(

1) Υπάρχουνε moderators και μπορούνε να κλείσουνε το θέμα ακόμα να το διαγράψουνε. Ούτε και εγώ μπήκα στο forum αυτό για το συγκεκριμμένο θέμα, απλά με μία αναζήτηση στο google έπεσα στο φόρουμ στο οποίο είμαι εδώ και λίγο καιρό μέλος. niknik αυτο δεν ήταν για σένα.

Άκου τώρα τι θα κάνω: δες αυτό παρακάτω λίνκ για να καταλάβεις. Μην το διακυνδινέψεις να πάθεις κάτι παρόμοιο. Προσωπική μου άποψη ή σύμβουλή αν θές και δέχεσαι!

http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=128807

Δεν μπορώ να ξέρω αν η ζημιά που έπαθε ο δίσκος σου οφείλεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ούτε εσύ μπορείς να το γνωρίζεις αυτό, γιατί δεν έχουμε τις γνώσεις που χρειάζονται. Δυστυχώς, το πιο ευπαθές τμήμα ενός υπολογιστή είναι ο δίσκος. Είναι πολύ εύκολο να πάθει κάτι και το έχουμε γράψει πολλές φορές αυτό. Το να χαρακτηρίζεις γελοίες τις ανάκοινώσεις του κατασκευαστή δεν νομίζω ότι βοηθάει κάπου, ειδικά όταν δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις επακριβώς τι συνέβη στον δίσκο σου.

Δεν μπορώ να ξέρω αν η ζημιά που έπαθε ο δίσκος σου οφείλεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ούτε εσύ μπορείς να το γνωρίζεις αυτό, γιατί δεν έχουμε τις γνώσεις που χρειάζονται. Δυστυχώς, το πιο ευπαθές τμήμα ενός υπολογιστή είναι ο δίσκος. Είναι πολύ εύκολο να πάθει κάτι και το έχουμε γράψει πολλές φορές αυτό. Το να χαρακτηρίζεις γελοίες τις ανάκοινώσεις του κατασκευαστή δεν νομίζω ότι βοηθάει κάπου, ειδικά όταν δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις επακριβώς τι συνέβη στον δίσκο σου.

Φίλε μου ξέρω τι έχει ο δίσκος μου και δεν θέλω να κατηγορήσω εσκεμμένα καμία εταιρία. Σαφώς και η seagate φημήζεται για τις επιδόσεις των δίσκων της και γι'αυτο διάλεξα και αγόρασα τον συγκεκριμένο δίσκο. Όμως δεν δικαιολογίται απο μία εταιρία που έχει πουλήσει τόσους πολλούς δίσκους να κάνει πάρα πολύ καιρό να αναγνωρίσει το πρόβλημα. Έπρεπε να φτάσει σε σημείο να πέσουνε οι server της απο τις πολλές "καταγγελίες" για να πράξει κάτι τέτοιο. Επίσης δεν δικαιολογείται να "ανεβάζει" προβληματικό στο ήδη προβληματικό firmware στην ιστοσελίδα της με αποτέλεσμα να το κατεβάσουνε πολλοί και να έχουνε πρόβλημα. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως και σοβαρότερο.

Μιλάω πάντα για την γνώμη μου και την εκφράζω με ότι τρόπο θέλω και όπου θέλω, δεν είμαι αναγκασμένος να δικαιολογίσω καμία εταιρία.

Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι σε περίοδο εξεταστική και χρειάζομαι σημειώσεις μέσα απο το δίσκο μου και για λόγο που δεν ευθύνομαι εγώ και δεν ενημερώθηκα απο κανέναν ( είμαι μέλος στην ιστοσελίδα της seagate και έχω δηλώσει απο τότε που πήρα τον δίσκο μου ) πρέπει να αγχόνομαι και να ψάχνω ένα τρόπο να πάρω αυτές τις σημειώσεις ( γραμμένες απο εμένα, εργασίες πολλών ωρών ) .

D4RKWIND επειδή σε βλέπω πιο έμπειρο από εμένα στο συγκεκριμένο θέμα, πόσο επικίνδυνο για τα δεδομένα μου είναι να περάσω από πάνω το νέο firmware???

Μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε ποιός είναι ο αντιπρόσωπος της Seagate στην Ελλάδα?

D4RKWIND επειδή σε βλέπω πιο έμπειρο από εμένα στο συγκεκριμένο θέμα, πόσο επικίνδυνο για τα δεδομένα μου είναι να περάσω από πάνω το νέο firmware???

Μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε ποιός είναι ο αντιπρόσωπος της Seagate στην Ελλάδα?

Αυτό είναι και το αιώνιο πρόβλημα της ελλάδας μας. Δέν έχει αντιπρόσωπο απ'όσο διάβασα σε ένα φόρουμ πρόσφατα. Μακάρι να είχε. Πάντα υπάρχει κίνδυνος λάθους και αν διαβάσεις πάνω πάνω στο site που σου έδωσα λέει ότι δεν είναι για αρχάριους χρήστες. Βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να το κάνει απλά οι πιθανότητες λάθους είναι μεγαλύτερες. Ούτε εχώ έχω ξανακάνει παρόμοια διαδικασία, αλλά θα δοκίμασω όπως έχω δοκιμάσει πολλά άλλα πράγματα σε ότι και να ήθελα να κάνω. Επειδή δεν "αδειάζω" για να πάω να αγοράσω αυτά που θέλει, μόλις πάω θα το κάνω και θα σου πώ αποτελέσματα. Αν θέλει κάποιος απο εδώ απο μέσα θα βγάλω και βίντεο..

Όσο για αυτό που ρωτάς, δεν ξέρω.. Λογικά θα είναι σίγουρη η διαδικασία αναβάθμισης ή διόρθωσης, όπως θές πέσ'το.. :)

• 9 months later...
ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΙΣΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ NORTHWIND ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ Η ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΟΛΑ Η ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ 350 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ Η ΠΑΣ ΣΤΗΝ SEAGATE ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥΦΕΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝΕ 2000 ΕΥΡΩ ΕΠΕΙΔΕΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΞΩ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΟ ΜΕΣΑ ΕΙΧΑ 300GB ΑΠΟ ΤΑ 500GB ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΦΟΥΛ Η ΤΑΡΙΦΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 3000 ΕΥΡΩ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΣΚΑΣΩ ΤΑ 350 ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΥΡΕΤΗΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕΣ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΔΙΣΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ :cry:

Καλώς ήρθες στο forum.

Μην γράφεις με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης. Επίσης πρέπει να χρησιμοποιείς τελείες και προτάσεις ώστε να είναι ευανάγνωστα τα posts σου.

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΙΣΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ NORTHWIND ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ Η ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΟΛΑ Η ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ 350 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ Η ΠΑΣ ΣΤΗΝ SEAGATE ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥΦΕΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝΕ 2000 ΕΥΡΩ ΕΠΕΙΔΕΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΞΩ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΟ ΜΕΣΑ ΕΙΧΑ 300GB ΑΠΟ ΤΑ 500GB ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΦΟΥΛ Η ΤΑΡΙΦΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 3000 ΕΥΡΩ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΣΚΑΣΩ ΤΑ 350 ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΥΡΕΤΗΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕΣ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΔΙΣΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ :cry:

Φιλαράκι αν δείς πόσο εύκολο είναι να το κάνεις μόνος σου θα πάθεις πλάκα.Σίγουρα όμως θέλει πολύ προσοχή.Έχω δώσει ένα link σε προυγούμενο post μου σε αυτό το θέμα,σχετικά με το πώς μπορείς να επιδιορθώσεις μόνος σου τον δίσκο.Χρειάζεται βασικά ένα σημαντικό πράγμα,αυτό που συνδέει σειριακά με usb για να συνδέσεις τον δίσκο σου με τον μόνο τρόπο που γίνετε με το pc σου,αφού λόγο του ότι έχει πρόβλημα ο αλγόριθμος με τον οποίο πραγματοποιείται η σύνδεση του δίσκου σου μέσω της sata θύρα του με το chipset της μητρικής σου,δέν υπάρχει άλλος τρόπος να επέμβεις στον αλγόριθμο αυτό.

Εγώ το έκανα με σχετική ευκολία αυτό και με μόνο αν θυμάμαι καλά με περίπου 5 ευρώ κόστος.Σίγουρα δεν το έιχα ξανακάνει αλλά με βάση την ποιό πάνω σελίδα που έχω δώσει ήταν πολύ εύκολο.Παρά να ξοδέψεις 350 ευρώ στο προτείνω,εκτός και αν σου περισσέυουν! :)

προσωπικά και γω είχα έναν seagate αγορασμένο πέρσι τον Νοέμβριο και χωρίς να γνωρίζω τίποτα περί firmware problem κτλ.

Πρίν μία βδομάδα άρχισε να κάνει κάτι περίεργους θορύβους, κατέβασα το seatool της εταιρίας για να τον ελέγξω και μου έβγαζε fail σε όλα τα τέστ και επείγων αναβάθμιση firmware (sd15).

Εν τέλει επειδή τα χρειάστηκα, έκανα backup όλα μου τα αρχεία σε dvd και άλλους σκληρούς που είχα και πήγα και τον επέστρεψα (ευτυχώς έχει 3 χρόνια εγγύηση)

Το αστείο ήταν ότι το πλαίσιο δεν είχε άλλο seagate σκληρό με 32mb cache στις 7200 και τελικά αναγκάστηκα να πάρω western digital

LG G2, Galaxy Note, Galaxy Tab II 10.1, Motorola XooM, CT 1002

Φιλαράκι αν δείς πόσο εύκολο είναι να το κάνεις μόνος σου θα πάθεις πλάκα.Σίγουρα όμως θέλει πολύ προσοχή.Έχω δώσει ένα link σε προυγούμενο post μου σε αυτό το θέμα,σχετικά με το πώς μπορείς να επιδιορθώσεις μόνος σου τον δίσκο.Χρειάζεται βασικά ένα σημαντικό πράγμα,αυτό που συνδέει σειριακά με usb για να συνδέσεις τον δίσκο σου με τον μόνο τρόπο που γίνετε με το pc σου,αφού λόγο του ότι έχει πρόβλημα ο αλγόριθμος με τον οποίο πραγματοποιείται η σύνδεση του δίσκου σου μέσω της sata θύρα του με το chipset της μητρικής σου,δέν υπάρχει άλλος τρόπος να επέμβεις στον αλγόριθμο αυτό.

Εγώ το έκανα με σχετική ευκολία αυτό και με μόνο αν θυμάμαι καλά με περίπου 5 ευρώ κόστος.Σίγουρα δεν το έιχα ξανακάνει αλλά με βάση την ποιό πάνω σελίδα που έχω δώσει ήταν πολύ εύκολο.Παρά να ξοδέψεις 350 ευρώ στο προτείνω,εκτός και αν σου περισσέυουν! :)

Και μετά από αυτό δουλεύει ο δίσκος κανονικά ή κάνεις backup τα δεδομένα αλλού?

Επίσης αν μας τύχει πρόβλημα μπορεί να μας σώσεις και εμάς (με πληρωμή φυσικά)?