Diplomat Δημοσιεύτηκε January 15, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 15, 2009 Ηθελα να ρωτησω, τι προτεινεται συνηθως για τις μπαταριες των laptop. Ειναι καλο να τις εχουμε πανω στο λαπτοπ συνεχως, ή οταν το χρησιμοποιουμε σαν desktop για ενα Α χρονικο διαστημα, ειναι καλο για το διαστημα αυτο να αποσυνδεουμε την μπαταρια, παρατεινοντας ετσι την διαρκεια ζωης της? Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. January 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2009 Προσωπικά, μιας και το laptop το δουλεύω ως επί το πλείστον στην πρίζα, τη βγάζω την μπαταρία. Ανά κάποια διαστήματα τη βάζω επάνω για να κάνει ένα πλήρη κύκλο φόρτισης και αποφόρτισης για να μην πέφτει η απόδοσή της. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2009 Δεν υπάρχει κανόνας. Εξαρτάται από το μηχάνημα και πως διαχειρίζεται την μπαταρία. Στο Latitude που έχω εδώ και 1.5 χρόνο η μπαταρία είναι μόνιμα στο μηχάνημα, το οποίο στο 90% του χρόνου είναι στην πρίζα κι όμως όταν την χρειαστώ αντέχει 5+ ώρες. Σε παλιότερο Toshiba που είχα, η μπαταρία από την αρχή άντεχε το πολύ 2.5 ώρες και με την πάροδο του χρόνου με παρόμοια χρήση μειώθηκε πολύ η απόδοση της. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niknik Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 Τελευταία έχω παρατηρήσει στο Vaio που έχω, ενώ το φορτίζω 100% και πάω ύστερα από λίγες ημέρες να το ανοίξω, να έχει 'πέσει' η μπαταρία :( Είναι καλύτερο όταν δεν το χρησιμοποιώ, να βγάζω τη μπαταρία? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 σχεδον 3 χρονια εχω το λαπ τοπ. και οσες φορες το λειτουργω (καθε μερα σχεδον και για πολλες ωρες) δεν βγαζω την μπαταρια. το μονο που παρατηρησα ειναι η ελαχιστη αποδοση της. τπτ αλλο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 Τελευταία έχω παρατηρήσει στο Vaio που έχω, ενώ το φορτίζω 100% και πάω ύστερα από λίγες ημέρες να το ανοίξω, να έχει 'πέσει' η μπαταρία :( Είναι καλύτερο όταν δεν το χρησιμοποιώ, να βγάζω τη μπαταρία? Φυσικοτατο αυτο που συμβαινει!! :) Και να τη βγαζεις παλι θα πεφτει οσο να πεις!! Ετσι λειτουργουν οι επαναφορτιζομενες μπαταριες, οσο τις κρατας φορτισμενες και δεν τις χρησιμοποιεις ξεφορτιζουν. σχεδον 3 χρονια εχω το λαπ τοπ. και οσες φορες το λειτουργω (καθε μερα σχεδον και για πολλες ωρες) δεν βγαζω την μπαταρια. το μονο που παρατηρησα ειναι η ελαχιστη αποδοση της. τπτ αλλο Και αυτο ειναι φυσικο, μετα απο τρια χρονια χρησης η μπαταρια χανει τις δυνατοτητες της!! Πανω απο ολα εξαρταται η μαρκα της μπαταριας, υπαρχουν και κινεζικες που μετα απο 10' ξεφορτιζουν!! :p Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 Το γράφω στο προηγούμενο post μου που είναι 1 χρόνο παλιό. Δεν υπάρχει κανόνας, εξαρτάται από τη διαχείριση που κάνει το μηχάνημα. Όμως, μία μπαταρία με την πάροδο του χρόνου έχει απώλειες στην ικανότητα της να αποθηκεύσει ενέργεια. Αυτό συμβαίνει πάντοτε. Δηλαδή και στο συρτάρι να τη βάλεις, πάλι μετά από λίγες μέρες θα σου δείξει ότι δεν είναι πλήρως γεμάτη. Γενικά να βλέπετε τη μπαταρία σαν αυτό που είναι: αναλώσιμο. Επίσης δεν πρέπει να ρωτάς το ίδιο πράγμα σε περισσότερα από ένα topics. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niknik Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 Δεν ήξερα σε ποιό θα απαντήσουν :) Είναι όμως λογικό να έχει χάσει τόσο φορτίο σε 2 ημέρες? Ξέρω ότι μπορεί να πέσει λίγο ύστερα από καιρό. Σκέφτηκα μήπως έχει πρόβλημα η μπαταρία, αλλά αν πάω το notebook για service-έλεγχο θα το αποχωριστώ μέρες :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts