Jump to content

Τοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας!

CaeSaR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από τον OverClocker

Τα καψήματα δεν έγιναν από την τοποθέτηση αλλά από αυτό που λέει το nickname μου

OverClocking

Μην τσαντίζεσαι ντε! Πλάκα έκανα (διάβαζε και λίγο τα smilies).

Πάντως ο καλός ο overclocker δεν καίει CPU's :p

Ποιός σου είπε πως τσαντίστηκα.Απλά φώναξα το χόμπι μου

Συμφωνώ ότι ο καλός ο OverClocker δεν καίει αλλά δεν με ρώτησες τι έκαψα.

Έναν Pentium Pro,AMD Duron 700,Athlon 1000 επεξεργαστές που δεν υπήρχε νόημα στην ζωή τους δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης και έτσι τους έκαψα επίτηδες,εν γνώση μου

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41

Μην τσαντίζεσαι ντε! Πλάκα έκανα (διάβαζε και λίγο τα smilies).

Πάντως ο καλός ο overclocker δεν καίει CPU's :p

Τι λες ρε φίλε overclocker.........μας δουλεύεις? πως νομίζεις ότι καίγονται οι επεξεργαστές? και πάλι για να καούν θέλουν υψηλό vcore..... κάπου στα 2volt... για πάνω απο 6 μήνες... και πάλι electromigration.... δεν καίγονται αμέσως... θάλουν υψηλότερη τάση μετά για την ίδια συχνότητα...... ή το πολύ πολύ να σου αρχίσει μπλέ οθόνες ακόμα και στα default.... και μια τελευταία εκδοχή αν εχιες θερμοκρασίες πάνω απο 60 σε συνδιασμό με υψηλό Overclocking...

Το πολύ πολύ να έβαζες λάθος την ψύκτρα... πάντος δεν πιστεύω ότι έκαψες επεξεργαστή απο overclocking....... :!:

Motorola MPX220 + 1GB MiniSD Sandisk

http://www.danasoft.com/sig/JiMk.jpg

Εμ! έτσι έγινε.Συγκεκριμένα οι Athlon/Duron ήταν στα 2.3 με τον Duron να πλισιάζει τα 1,2 και τον Athlon τα 1,5

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ :!: :!: :!: :blink: :wacko: :eek:

Για πόσο καιρό δούλευαν σε τέτοια τάση?

Αρχικό Μήνυμα από τον JiMk

την απλώνεις με το δακτυλάκι :p ώστα να καλύψει όλο το core..... αυτά...

Το έχω διαβάσει αρκετές φορές αλλού:

Δεν ακουμπάμε με το χερι την πάστα λόγω της πιθανότητας να αφήσουμε πάνω της νεκρά κύτταρα και βρωμίτσες που ελαττώνουν την απόδοσή της. Ένα ελαστικό γάντι θα ήταν το ιδανικό. Εγώ χρησιμοποίησα σακούλα αντί γαντιού, αφού την καθάρισα με λίγο οινόπνευμα (καθαρό εννοείται!).

Αρχικό Μήνυμα από τον OverClocker

Ας πεί κάτι και ένας έμπειρος

1.Πρώτα καθαρίζεις τον επεξεργαστή και την ψύκτρα με βενζίνα χωρίς να έχει κανένα φόβο.

2.Βάζεις την θερμοαγώγιμη πάστα(όχι πολύ αλλά ούτε λίγη) σε όλη την επιφάνεια του πυρήνα κόμα και στις άκρες γιατί υπάρχει περίπτοση κατά την τοποθέτηση της ψύκτρας να σπάσει μια γωνίτσα πάνω απ'τον πυρίνα πράγμα που είναι συνχνό φαινόμενο με αποτέλεσμα αν δεν έχει επαφή αυτή η μικρή γωνίτσα με την ψύκτρα μπορεί να μην μπουτάρει(να μην συκώνεται)το Pc.

3.Καθώς θα βάζεις την ψύκτρα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός γιτί κατά την κούμποση της ψύκτρας πάνω στην μητρική δεν θα πρέπει να κουνηθει ή άντε να κουνηθεί πολύ λίγο η ψήκτρα.Αν κουνηθεί τότε ξαναβάλε λιγη πάστα και κάνε όλη την διδικασία απ την αρχή.

Μια συμβουλή:Βγάλε το τροφοδοτικό για να έχεις πλήρη ελευθερία των κινήσεων

4.Η θερμοαγώγιμη πάστα θα έχει το ανώτατο αποτέλεσμα μετά από περίπου 3 μέρες και όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω βάλε Arctic Silver 3 είναι η καλύτερη που κυκλοφορεί στην Ελλάδα

5.Τον υπολογιστη μπορείς να τον ανοίξεις αμέσως αρκεί να είσαι σίγουρος ότι έχεις συνδέσει την τροφοδοσία της ψύκτρας πάνω στην MotherBoard

Μην το μπερδεύετε το παιδί:!:

Εδώ μηλάει ένας έμπειρος :cool: :p :whistle: με 3 καψίματα στο ενεργητικό του :whistle: :!: :alien:

Καλά δεν είπε κανείς ότι δεν είσαι έμπειρος βρε αδερφέ. :p Αλλά μην το πέρνεις και προσωπικά.

Παιδία έχω έναν duron 1,2 και με cooler που χρησιμοποιούσα σε Athlon xp 1800+ έχει θερμοκρασίες 55-65 ενώ στον Athlon έχει μόλις 45-52 why?

Έχω Βάλη την ίδια paste και την ίδια ποσότητα

Τι φtάiει ?

Αρχικό Μήνυμα από τον Exposed_Bone

Παιδία έχω έναν duron 1,2 και με cooler που χρησιμοποιούσα σε Athlon xp 1800+ έχει θερμοκρασίες 55-65 ενώ στον Athlon έχει μόλις 45-52 why?

Έχω Βάλη την ίδια paste και την ίδια ποσότητα

Τι φtάiει ?

Ο Duron τι πυρήνα έχει? o Athlon τι είναι? palomino? tbred? τι?

Πάντως 60 C για ένα Duron είναι υπερβολικά πολύ. Μήπως κάτι δεν έκανες καλά; Ο ανεμιστήρας τις CPU, στις πόσες στροφές δουλεύει;
I Am The One, Orgasmatron...

!!!!!

Και δεν κάνει θόρυβο;

Από που πέρνεις την ένδειξη; Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό το νούμερο.

I Am The One, Orgasmatron...

Wirelessly posted (SIE-S55/16 UP.Browser/6.1.0.5.c.4 (GUI) MMP/1.0)

Αρχικό μήνυμα από τον/την JiMk

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ :!: :!: :!: :blink: :wacko: :eek:

Για πόσο καιρό δούλευαν σε τέτοια τάση?

GYRO STOUS 4 MHNES