Jump to content

Φτηνοτεροι AMD64...ποτε;;;

Draken
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξερω οτι ειναι καθαρα θεωρητικη η ερωτηση αλλα επειδη θελω να αγορασω ενα συστημα και δεν σκοπευω να μου "μεινει στο χερι" υστερα απο ενα χρονο θα ηθελα να ρωτησω ποτε πιθανολογειτε να φτηνυνουν οι 64αρηδες επεξεργαστες τις AMD (περιμενα μειωσεις τιμων μες τον Ιανουαριο αλλα τπτ). Ποια ειναι η στρατηγικη των εταιριων;;; Μπορω να κανω υπομονη...μερικες βδομαδες ;) 'Η καλυτερα να τα ξεχασω ολα και να παω να παρω τον barton που ονειρευομαι :p

ηδη εχουν πεσει δραματικα!!!!

μιλαμε για τιμη χωρις φπα 260 ευρω ο athlon64 3200+

αυτον ηδη εχω παραγγειλει εγω ;)

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος porcupine (28 Ιαν. 2004 , 17:54)

ηδη εχουν πεσει δραματικα!!!!

μιλαμε για τιμη χωρις φπα 260 ευρω ο athlon64 3200+

αυτον ηδη εχω παραγγειλει εγω ;)

Μολις ειδα απο γνωστο μαγαζι σημερα οτι οι τιμες εχουν υποχωρισει...τουλαχιστον 10 € στους "κατωτερους" AMD... Οσο αφορα τα 260 € ακομα τα θεωρω πολυ...ποτε υπολογιζετε να δουμε τιμες της ταξης των 160-170 € ;;;;

BTW: athlon64 3200+ 246€ (χωρις φπα)

edit: Η τιμη που προανεφερα ειναι για επεξεργαστη tray (χωρις ανεμιστηρακι) οποτε 260€ ειναι καλη τιμη αν προκειτε για τον box...btw απο που τον παραγγειλες αν επιτρεπετε;;;

πριν 10 μερες οι τιμες ηταν στα 480 χωρις φπα για τον athlon64 3200+ οποτε η μειωση κατα 200 ευρω νομιζω ειναι κατι παραπανω απο ισχυρη.Αλλωστε η επομενη καλη μειωση σιγουρα θα υπαρξει απο την στιγμη που οι πιεσεις ευρω εναντι δολαριου θα συνεχιστουν ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Draken (28 Ιαν. 2004 , 20:42)

Οσο αφορα τα ?260 ακομα τα θεωρω πολυ...ποτε υπολογιζετε να δουμε τιμες της ταξης των 160-170 ;;;;

Αν πουλήσουν τώρα αυτούς τους επεξεργαστές στις τιμές που λες, θα πρέπει να το κλείσουν το μαγαζί... Περίμενε να βγουν νέοι, πιο γρήγοροι επεξεργαστές για να πέσουν οι τιμές των παλιότερων, όπως γίνεται πάντα.

Φίλε Draken εγώ έχω να σου προτείνω να σκεφτείς σοβαρά και να σταθμίσεις τις ανάγκες σου, να υπολογίσεις τι θέλεις πραγματικά και τι όχι και στο τέλος να πάρεις αυτό που χρειάζεσαι, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο, και όλα αυτά βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την αναμονή για την πτώση των τιμών, γιατί πολύ απλά μια ζωή θα αναμένεις... ;)

Μια φιλική συμβουλή, αν θες σκέψου την :)

exei dikio o trobocop kai an 8es thn gnwmh mou ksexna tous amd kai athlon. intel kai mono intel, 8a mou peis: ma oi intel einai panakriboi! 8a sou apanthsw me ena aplo paradeigma: 2 filoi mou phran ton idio upologisth me ta idia xarakthristika apo diaforetiko magazi, o enas thn tetarth kai o allon thn paraskeuh. molis kleisane akribws ena xrono kai oi 2 tous kahke h mhtrikh! tou enos thn tetarth kai tou allou thn paraskeuh. 8a mou peis sumptwsh, h partida me tis mhtrikes den htan kalh, ok... alla kane prwta gia thn aksiopistia tou AMD, Athlon kai Intel...

Trust me

Αυτά είναι παραμύθια φίλε μου και λυπάμαι που τα λες σοβαρά.

Είπαμε να 'μαστε υποκειμενικοί αλλά όχι κι έτσι!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (29 Ιαν. 2004 , 00:49)

Αυτά είναι παραμύθια φίλε μου και λυπάμαι που τα λες σοβαρά.

Είπαμε να 'μαστε υποκειμενικοί αλλά όχι κι έτσι!

file mou o ka8enas exei thn apopsh tou. basismenos sthn empeiria mou kai se paradeigmata lew thn dikh mou.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lospsi (29 Ιαν. 2004 , 01:19)

exei dikio o trobocop kai an 8es thn gnwmh mou ksexna tous amd kai athlon. intel kai mono intel, 8a mou peis: ma oi intel einai panakriboi! 8a sou apanthsw me ena aplo paradeigma: 2 filoi mou phran ton idio upologisth me ta idia xarakthristika apo diaforetiko magazi, o enas thn tetarth kai o allon thn paraskeuh. molis kleisane akribws ena xrono kai oi 2 tous kahke h mhtrikh! tou enos thn tetarth kai tou allou thn paraskeuh. 8a mou peis sumptwsh, h partida me tis mhtrikes den htan kalh, ok... alla kane prwta gia thn aksiopistia tou AMD, Athlon kai Intel...

Trust me

Μου αρέσει που βγάζεις συμπεράσματα από τα λεγόμενά μου....

Σε καμία ππερίπτωση δεν του είπα "Πάρε Intel και όχι AMD" ούτε και το αντίστροφο! Αυτό που είπα ήταν να μην έχει την λογική "περιμένω για να πέσουν οι τιμές" γιατί απλά θα περιμένει για πάντα! Και όταν πέσουν οι τιμές θα έχει βγει κάτι καλύτερο και θα περιμένει και για αυτό... Σχήμα υπερβολής φυσικά αλλά έτσι είναι!

Αλλά αν πρέπει σώνει και καλά να πάρω θέση στο ερώτημα του φίλου Draken το οποίο ήταν "Φτηνοτεροι AMD64...ποτε;;;" και όχι "Intel ή AMD???" :eek: :eek: :mad: θα του πρότεινα να πάρει τώρα κάποιον Athlon XP με τα μισά χρήματα και αργότερα (αρκετά αργότερα) να πάρει κορυφαίο μηχάνημα 64μπιτο (και όχι τους πρώτους και αδοκίμαστους 64ηδες) με σημερινές και χαμηλότερες τιμές... ;)

Σε καμιά περίπτωση δεν είπα ότι είναι κακό να προτιμάς ιντέλ. Θα μπορούσα κι εγώ να μαι φαν.

Άλλα δε συμφωνείς ότι είναι γελοίο να έχουν οι επεξεργαστές ημερομηνία λήξης και να καίγονται ακριβώς σε ένα χρόνο; !!!!

Μου κανε επίσης εντύπωση που δεν ανέφερες τίποτα, ούτε μοντέλο ούτε κατάστημα ούτε ημερομηνίες που αγοράστηκαν και κάικαν... :whistle:

Εν τέλει ο δικός μου, ενός γείτωνα και τόοοοοσου κόσμου με amd πάνω από χρόνο γιατί δε κάικε! Έλεος δηλαδή....

εν κατακλειδι

Amd 3200 me Amd64 3200 εχουνε περιπου την ιδια τιμη!

γιατι λοιπον να μην παρεις τον 64αμπιτο απο την στιγμη που εχει καλυτερη cache απο τον barton?

φιλικα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (29 Ιαν. 2004 , 10:04)

Μου αρέσει που βγάζεις συμπεράσματα από τα λεγόμενά μου....

Σε καμία ππερίπτωση δεν του είπα "Πάρε Intel και όχι AMD" ούτε και το αντίστροφο! Αυτό που είπα ήταν να μην έχει την λογική "περιμένω για να πέσουν οι τιμές" γιατί απλά θα περιμένει για πάντα! Και όταν πέσουν οι τιμές θα έχει βγει κάτι καλύτερο και θα περιμένει και για αυτό... Σχήμα υπερβολής φυσικά αλλά έτσι είναι!

Αλλά αν πρέπει σώνει και καλά να πάρω θέση στο ερώτημα του φίλου Draken το οποίο ήταν "Φτηνοτεροι AMD64...ποτε;;;" και όχι "Intel ή AMD???" :eek: :eek: :mad: θα του πρότεινα να πάρει τώρα κάποιον Athlon XP με τα μισά χρήματα και αργότερα (αρκετά αργότερα) να πάρει κορυφαίο μηχάνημα 64μπιτο (και όχι τους πρώτους και αδοκίμαστους 64ηδες) με σημερινές και χαμηλότερες τιμές... ;)

parekshghsh!

egw eipa oti exeis dikio gi auto edw "να σκεφτείς σοβαρά και να σταθμίσεις τις ανάγκες σου, να υπολογίσεις τι θέλεις πραγματικά και τι όχι και στο τέλος να πάρεις αυτό που χρειάζεσαι, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο, και όλα αυτά βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την αναμονή για την πτώση των τιμών, γιατί πολύ απλά μια ζωή θα αναμένεις..." den eipa oti proteineis kapoio sugkekrimeno!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (29 Ιαν. 2004 , 14:34)

Σε καμιά περίπτωση δεν είπα ότι είναι κακό να προτιμάς ιντέλ. Θα μπορούσα κι εγώ να μαι φαν.

Άλλα δε συμφωνείς ότι είναι γελοίο να έχουν οι επεξεργαστές ημερομηνία λήξης και να καίγονται ακριβώς σε ένα χρόνο; !!!!

Μου κανε επίσης εντύπωση που δεν ανέφερες τίποτα, ούτε μοντέλο ούτε κατάστημα ούτε ημερομηνίες που αγοράστηκαν και κάικαν... :whistle:

tous upologistes tou phrane kai oi 2 apo agglia prin apo 2 xronia. ekshghse mou tote to skhniko pws ginete kai oi 2 epeksergastes na kahkan meta apo ena xrono akribws!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (29 Ιαν. 2004 , 14:34)

Εν τέλει ο δικός μου, ενός γείτωνα και τόοοοοσου κόσμου με amd πάνω από χρόνο γιατί δε κάικε! Έλεος δηλαδή....

na tous xaireste :!:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lospsi (29 Ιαν. 2004 , 17:14)

na tous xaireste :!:

:!: Φυσικά και τους χαιρόμαστε! ;) Εγώ έχω έναν "καυτό" ( :p ) Thunderbird @ 1200 εδώ και 2,3 χρόνια, δεν έχει κάνει ποτέ "κιχ" και μέχρι στιγμής δεν έχει αρνηθεί να τρέξει τίποτα! Ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα! :eek: :eek: :eek:

Υ.Γ. Το θέμα Intel vs. AMD είναι εδώ, αν θέλετε το ξεθάβουμε και συνεχίζουμε εκεί, μιας και όπως φαίνεται με τους 64ρηδες υπάρχουν εξελίξεις που δεν έχουν συζητηθεί... :worry:

μαλλον εχετε ξεφυγει απο την ερωτηση του topic και εχετε ορεξη για σκοτωματα....

αν θελετε να συνεχισετε τις αντιπαραθεσεις πηγαινετε στο amd Vs intel Να φωναξετε οσο θελετε...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συμφωνώ, αν έχετε να πείτε κάτι πάνω στο θέμα του topic έχει καλώς, διαφορετικά προτιμήστε άλλο πιο κατάλληλο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (29 Ιαν. 2004 , 19:25)

Συμφωνώ, αν έχετε να πείτε κάτι πάνω στο θέμα του topic έχει καλώς, διαφορετικά προτιμήστε άλλο πιο κατάλληλο.

Τρίτο συνεχόμενα ποστ για το ίδιο πράγμα! Όχι και άσχημα! :wacko:

Πιστεύω μέχρι τώρα το έχουν καταλάβει όλοι... :rolleyes:

Λοιπον θα ειμαι συντομος γιατι βιαζομαι και θα επανερθω αργοτερα. Δεν τιθεται καν θεμα για intel γιατι πολυ απλα τους αντιπαθω. Οσο για ασθενειες νεοτητος ισως να εχετε δικιο αλλα δεν εχω κανενα προβλημα να παρω τα ρισκα :cool: Οποτε μαλλον σε καμια βδομαδα που θα ξανακατεβω Αθηνα θα παω για κανενα 64bit"ο" συστημα. Ευχαριστω ολους που απαντησαν και δεν θα ηθελα επ ουδενι να γινει το topic, topic αντιπαραθεσης. Μια τελευταια απορια...επειδη βρισκω διαφορες 60€ περιπου αναμεσα σε AMD64 3000+ και AMD64 3200+ εχει μεγαλες διαφορες ο πρωτος εκτος απο την 512 cache εναντι 1mb του δευτερου;;;

Ευχαριστω και παλι.

ναι φυσικα!αλλωστε ειναι και αλλη τεχνολογια!οι διαδικασιες γινονται στην cache και οχι στην ram και αυτο ειναι ενα θετικο συν το γεγονος οτι εχει καπως χαμηλοτερη θερμοκρασια απ'οτι ο Barton

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μα ρε παιδιά είπα εγώ κάτι υπέρ της μίας και κατά της άλλης;

Αλλά όταν ακούω γελοιότητες που ξεπερνάνε κάθε όριο λογικής πως να μην αντιδράσω; Ακόμα και επεξεργαστή transmetta να πάρεις δε θα σου κάνει τέτοιο πράγμα!!!

Και δε το κάνω για να τη μπω η να προσβάλλω αλλά μας διαβάζουν και άνθρωποι όχι ιδιαίτερα σχετικοί κι άμα πιστέψουν ότι οι amd καίγονται ακριβώς μετά από ένα χρόνο και στα καλά καθούμενα θα είναι κάτι φοβερά δυσάρεστο.

Πλήρης απομάκρυνση από τη λογική και την πραγματικότητα :mad:

edit: sorry έχεις δίκιο φίλε trobocop{r} άλλωστε σα κολημένος ακούγομαι και πίστεψε με δεν είμαι... Συγνώμη που ξανααναφέρθηκα στο ίδιο πράγμα ενώ έχει εξαντληθεί :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (30 Ιαν. 2004 , 01:08)

Μα ρε παιδιά είπα εγώ κάτι υπέρ της μίας και κατά της άλλης;

Αλλά όταν ακούω γελοιότητες που ξεπερνάνε κάθε όριο λογικής πως να μην αντιδράσω; Ακόμα και επεξεργαστή transmetta να πάρεις δε θα σου κάνει τέτοιο πράγμα!!!

Και δε το κάνω για να τη μπω η να προσβάλλω αλλά μας διαβάζουν και άνθρωποι όχι ιδιαίτερα σχετικοί κι άμα πιστέψουν ότι οι amd καίγονται ακριβώς μετά από ένα χρόνο και στα καλά καθούμενα θα είναι κάτι φοβερά δυσάρεστο.

Πλήρης απομάκρυνση από τη λογική και την πραγματικότητα :mad:

Τα τρια ποστ δεν ήταν αρκετά, ε; :confused:

Ξέρεις, χάνεις το δίκιο σου έτσι... ;)