Jump to content

Ώρες κοινής ησυχίας και σεβασμός - Ηχορρύπανση

aggelopas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2η μέρα και σήμερα που το σκύλι απο πάνω ξύνει τα νύχια του!

παιδιά τα νεύρα μου!

με πήρε ο ύπνος πολύ αργά! που εγώ δεν έχω πρόβλημα ύπνου....

δεν περίμενα ποτέ να μ'ενοχλεί κάτι τέτοιο. αμαν!

όπως λέτε κι εσείς μια μονοκατοικία θα μας σώσει στο πανόραμα...:p

Never Give Up:!:

Join friend!

• Απαντήσεις 202
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μπιλακε απατασαι οικτρα!!!

οικογενειακος μας φιλος εφυγε απο το τριοροφο που ζουσε στο πανοραμα λογω του γειτονα του με τον οποιο τα σπιτια τους ηταν κολλητα..ο λογος?

δυνατη μουσικη του γειτονα σε ωρες βραδυνες κυριως,πετουσε σκουπιδια στην αυλη του,αφηνε τα σκυλια του λυτα και αλλα πολλα που ουτε να τα φανταστεις δε μπορεις

απο το 99 εχει φυγει απο το σπιτι,και ακομα στα δικαστηρια ειναι(εχουν υποβαλει μυνηση ο ενας εναντια στον αλλο)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Εμείς έχουμε από πάνω ένα αυθαίρετο στο οποίο μένει ένα ζευγάρι ξένων (Αλβανοί,Ρώσοι,μου διαφεύγει τι είναι ακριβώς) οι οποίοι δεν κοιμούνται ποτέ.Ένα περίεργο πράγμα όμως :confused:

Μες στη νύχτα τους πέφτουν πράγματα,αλλάζουν τη διαρρύθμιση του χώρου τους και άλλα όμορφα :wacko:

Επίσης το πρωί κατά τις 6 που φεύγουν κατεβαίνουν τις σκάλες κάνοντας τόσο θόρυβο λες και επιδιώκουν να μας ξυπνήοσυν...:mad:

2η μέρα και σήμερα που το σκύλι απο πάνω ξύνει τα νύχια του!

παιδιά τα νεύρα μου!

με πήρε ο ύπνος πολύ αργά! που εγώ δεν έχω πρόβλημα ύπνου....

δεν περίμενα ποτέ να μ'ενοχλεί κάτι τέτοιο. αμαν!

όπως λέτε κι εσείς μια μονοκατοικία θα μας σώσει στο πανόραμα...:p

Mπιλάκο μου, έτσι είναι. Οι άλλοι κάνουν υπομονή το μεσημερι που οπως μας ειπες βάζεις δυνατα τη μουσικη, εσύ με τη σειρά σου θα κάνεις στον σκύλο του αποπάνω ;)

Mπιλάκο μου, έτσι είναι. Οι άλλοι κάνουν υπομονή το μεσημερι που οπως μας ειπες βάζεις δυνατα τη μουσικη, εσύ με τη σειρά σου θα κάνεις στον σκύλο του αποπάνω ;)

μα τον σκυλο δεν τον ενοχλώ! :p

Join friend!

Mπιλάκο βαλτου σκυλου σκυλαδικα ετσι μπορει να σταματησει και να κοιμηθεις ησυχος

Mπιλάκο βαλτου σκυλου σκυλαδικα ετσι μπορει να σταματησει και να κοιμηθεις ησυχος

λες ε?

εχε χαρη που ειμαι φιλόζωος!

και το σκυλι που λέω ειναι ενα συμπαθητικό ροτβαϊλερ μολις 55κιλακια!

το οποίο μαδάει τρίχες και η μάνα μου τα έχει δεί όλα!

Join friend!

Γι΄αυτό τέτοια σκυλιά δεν τα καταπιέζεις μέσα σε ένα διαμέρισμα...

Το καημένο.....και είναι μόλις 10 κιλά βαρύτερο από μένα! :O

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Γι΄αυτό τέτοια σκυλιά δεν τα καταπιέζεις μέσα σε ένα διαμέρισμα...

Το καημένο.....και είναι μόλις 10 κιλά βαρύτερο από μένα! :O

Γενικότερα δεν είναι ωραίο να ταλαιπωρείς τα ζώα σε διαμέρισμα. Γι'αυτό κι εγώ δεν έχω ζώα. (δυστυχώς:worry: )

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Με βάση την φυσιολογική έρευνα του Ινστιτούτου Max Plank της Γερμανίας και της μικτής επιτροπής από γιατρούς και τεχνικούς της διεθνούς ένωσης καταπολέμησης του θορύβου καθορίστηκαν ως μέσες ανεκτές στάθμες θορύβου αυτές που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα (I) και οι οποίες λαμβάνονται υπόψη διεθνώς από τα δικαστήρια, σε περιπτώσεις οχλήσεων από γειτονικούς θορύβους:

ΠΙΝΑΚΑΣ I

Μέσες ανεκτές τιμές θορύβου

Δωμάτια ύπνου (ανοικτό παράθυρο) 25-30 db (A)

Δωμάτια ασθενών 30-40 db (A)

Δωμάτια πνευματικώς εργαζομένων 20-30 db (A)

Χώροι συνηθισμένης εργασίας 50-70 db (A)

Θορυβώδη εργοστάσια > 80 db (A)

Χώροι κατοικιών την ημέρα 45 db (A)

Περιοχές αναρρωτηρίων – Κήποι Αναψυχής 30-40 db (A)

Μονάδα μέτρησης της στάθμης θορύβου είναι το Decibel (db). Σύμφωνα με αυτή τη μονάδα, το τελευταίο όριο της ανθρώπινης αντοχής είναι 140 db, ενώ οι συνεχείς θόρυβοι των 120 db προκαλούν μόνιμη ζημιά στην ανθρώπινη υγεία. Όπως αναφέρεται στο Π.Δ. 1180/81 τα επίπεδα θορύβου που αναγνωρίζονται στην ελληνική νομοθεσία είναι αυτά που ανφέρονται στο πίνακα ΙΙ και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στα δικαστήρια:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ

Επιτρεπόμενες τιμές ανάλογα με τις περιοχές

Περιοχές στις οποίες επικρατεί το αστικό στοιχείο 50 db (A)

Περιοχές ημιαστικές 60 db (A)

Βιομηχανικές περιοχές 70-80 db (A)

Κατοικίες που βρίσκονται σε επαφή 45 db (A)

Για να γίνει κατανοητή η σχέση της μονάδας db με διάφορες πηγές θορύβου παραθέτουμε τον Πίνακα ΙΙΙ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙΙ

ΕΝΤΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΟΡΥΒΩΝ

1. Ψύθιρος 20 db

2. Ομιλία 30 db

3. Κατοικίες χωρίς πολύ κυκλοφορία 40 db

4. Ησυχος δρόμος 50 db

5. Επιβατικό αυτοκίνητο 60 db

6. Κλάμα παιδιού 80 db

7. Θορυβώδης δρόμος 80 db

8. Σταθμός λεωφορείων 90 db

9. Βαρύ φορτηγό 93 db

10. Δισκοπρίονο 105 db

11. Μοτοσυκλέτα χωρίς σιγαστήρα 120 db

12. Απογείωση αεροπλάνου 110-120 db

Καλα ειναι δυνατο να πιστεψες τη βλακεια του αστυνομικου οτι τον ενοχλεις!!!

Ζητατε παντα το ονομα του αστυνομικου που εμφανιζετε μπροστα σας ειδικα αν δεν τον εχετε καλεσει εσεις και την ταυτοτητα του(αστυνομικη εννοειται).Πηγαινετε στην αστυνομια αυτοπροσωπως και κανετε αναφορα που θα γραφτει στο βιβλιο συμβαντων,λαβετε και ενα αντιγραφο της αναφορας.

Τους τσαμπουκαδες των αστυνομικων να μην τους αντιμετωπιζετε ποτε με προσωπικες προσβολες αλλα με ψυχραιμια να αναφερετε την αναγκη να επικοινωνησετε με τον ανωτερο του διοτι δεν σας καταλαβαινει!

οι αστυνομικοι θα σου πανε κοντρα μονο αν καταλαβουν οτι εισαι ασχετος,φοβητσιαρης η" κινδυνευει το ψωμακι τους(εδω ερχεται η "ανικανοτητα" αντιμετωπισης των θορυβων απο τα κεντρα διασκεδασης).

Πολλες φορες υπαρχουν ατομα που θα σε εξυπηρετησουν χωρις προβληματα.

Λοιπον αν θελετε να αντιμετωπισετε τα προβληματα πρεπει να αρχισετε αποκτωντας εμπειριες και να χρησιμοποιησετε και λιγο το μυαλο σας.

Ο δυνατος ανθρωπος δεν πεφτει χωρις να κανει μαχη.

Υ.Γ.EMPEROR ειναι ενα metal συγκροτημα.

Οι καμπανες μου φταινε οταν χτυπανε κατα τις 6.30 το πρωι για 1 λεπτο τρεις φορες εως τις 8.30 λες και ο κοσμος δεν εχει ρολοι να δει την ωρα 'η δεν ξερει ποτε θελει να παει στην εκκλησια και κανεις εχει το δικαιωμα να κοιμηθει το πρωι.Επισης το χειροτερο ειναι τα μεγαφωνα στις εκκλησιες.

Υπάρχει νόμος που? Στην Ελλάδα? Δε νομίζω...

Καλή η μάχη για να διεκδικήσεις πράγματα, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να φτάνουμε στα άκρα για κάτι που θεωρώ ότι υπέκεινται στο ηθικό στοιχείο του χαρακτήρα του καθενός.

Μια άλλη λύση είναι να βριζόμαστε και να παίζουμε ξύλο, αλλά δεν το θεωρώ σώφρον.

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

• 5 months later...

Μετά από καιρό που είναι ανενεργό το topic αυτό, θα πω κι εγώ τον πόνο μου.

Από πάνω μου μένει μια οικογένεια που γενικά δε σέβεται τίποτα. Φασαρία, πετάνε νερά, οτιδήποτε μπορειτε να φανταστείτε. Το πιο εκνευριστικο πάντως είναι η μουσική. Συχνά πυκνα (σχεδόν κάθε μέρα), ακούγονται τα άπαντα του Γονίδη (τουλάχιστον) σε ένταση που ξεπερνά κατά πολύ την ένταση που βάζω εγώ στο σπίτι μου όταν ακούω μουσική. Εκτός του ότι γενικά είναι ενοχλητικό, γράφω το διδακτορικό μου αυτή την περίοδο και φυσικα αυτό το φαινόμενο είναι 100 φορές πιο ενοχλητικό. Κατά καιρούς έχω αποπειραθεί να συνεννοηθώ μαζί τους, αλλά μάταια. Έχω στυπήσει τον τοίχο μερικές φορές, αλλά έχει πάντα παρωδικό χαρακτήρα η όποια λύση. Σήμερα πια ανέβηκα πάνω και παραλίγο να πλακωθούμε (που θα είχε γίνει αν εγώ δεν ήμουν ψύχραιμος). Μιλάμε γι ένα επίπεδο ανθρώπων φοβερά χαμηλό και τώρα που το σκέφοτμαι έπρεπε να του κάνω μια μήνυση για χειροδικία.

Επειδή το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, αναρωτιέμαι τι δυνατότητες αντίδρασης έχω εγώ (πέρα από το να σπάσω τα νεύρα σε όλη την πολυκατοικία βάζοντας κι εγώ στη διαπασών τη μουσική....με τα μηχανήματα που έχω θα γκρεμίσω το τετράγωνο). Μπορώ να καταθέσω αγωγή? Με ποια αιτιολογία?

• 6 years later...

όταν λέτε ότι το ξέρετε από πρώτο χέρι, τι ενοείτε? ...για βοηθήστε μας.

Οι από πάνω μου είναι αφόρητοι.Το 13 παιδί τους παίζει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ μεσα στο διαμέρισμα. Από τις δονήσεις τρανταζόνταν το σωμα του καλολιφερ και εβγαζε παραλληλα ενα μεταλικο ηχο το καπακι του. ολα αυτά πανω από τα κεφάλια μας. Μετακομιζουν τα επίπλα καθημερινά για αυτο το σκοπο.Πετάνε συνεχεια βαριά αντικειμενα στο πάτωμα.Οταν καλέσαμε το 100 μας είπαν οτι δεν είναι ωρες κοινής ησυχίας! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ!!!Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.

:respect:

όταν λέτε ότι το ξέρετε από πρώτο χέρι, τι ενοείτε? ...για βοηθήστε μας.

Οι από πάνω μου είναι αφόρητοι.Το 13 παιδί τους παίζει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ μεσα στο διαμέρισμα. Από τις δονήσεις τρανταζόνταν το σωμα του καλολιφερ και εβγαζε παραλληλα ενα μεταλικο ηχο το καπακι του. ολα αυτά πανω από τα κεφάλια μας. Μετακομιζουν τα επίπλα καθημερινά για αυτο το σκοπο.Πετάνε συνεχεια βαριά αντικειμενα στο πάτωμα.Οταν καλέσαμε το 100 μας είπαν οτι δεν είναι ωρες κοινής ησυχίας! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ!!!Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.

:respect:

δυστυχως δεν μπορεις να κανεις πολλα.Ανθρωπος χωρίς παιδεία και κοινό νου, δύσκολα βάζει μυαλό.

Εμένα η απο πάνω(μετακόμισε τον σεπτέμβριο και ειναι 18αρα φοιτήτρια) είναι κάτι παραπλήσιο.

Οποτε έρχονται οι γονεις της φωνάζουν με τη χαρακτηριστική χωριάτικη προφορά και τους ακούνε όλοι.Απο το τι θα μαγειρέψουν για να φάνε, το "πάρε τη θειά σου να ρωτήξεις αν ταισε τα κοτόπλα" μέχρι το πόσο συχνά πάνε τουαλέτα,τι μπορεί να τους πείραξε κτλ.Με κάθε λεπτομέρεια.

Οταν ειναι η φοιτητρια μονη της, περπαταει με τα τακουνια, βαζει σκουπα 1-2 το βράδυ και σέρνει όλα τα έπιπλα και διαφορα αλλα τετοια ευχαριστα.Κατα τη διαρκεια της μερας δε ξερω τι γινεται γιατι λείπω...

Τωρα που έκανε και σχέση έχουμε και κλάματα γτ ο καλός της της κακομιλάει και αρχίζει αυτη το κλάμα.

Στην πολυκατοικία δε ξερω αν ενοχλούνται άλλοι, υποθετω πως δεν μιλάνε καθώς για τον διπλανό της ο οποιος μαθαίνει ηλεκτρικη κιθαρα, ειχε κανει μια γιαγια παραπονα πως "αυτα ειναι του σατανα πραγματα"(επαιζαν ντεθ μεταλ και βγηκε η γιαγια στο μπαλκονι και φωναζε.Μετα εγραψε και ανακοινωση την οποια φωτογραφισα). Ενω λοιπον η γιαγια εκανε παραπονα ο "γειτονας" την εβρισε...

Οποτε δεν βγαινει ακρη εκει μεσα...

Φρικ σε ζηλεύω,σ' αυτή την πολυκατοικία δεν πλήττεις ποτέ. :lol: Αυτό με τη γιαγιά ήταν πολύ epic. :lol:

ενδιαφέρουσα, ναι.

Αν θέλεις μπορείς να μετακομίσεις εδώ πάντως...Δε θα βαρεθείς ποτε!!

Την ανακοινωση θα ψαξω να τη βρω!!!

:lol:

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα τώρα. :lol: Βλέπω 2 γραφικούς χαρακτήρες.. Το κυρίως μέρος είναι δικό σου και η γιαγιά έδωσε την τελική πινελιά? :rotfl:

Δεν ξέρω ποιος εγραψε τι.

Υποψιάζομαι πως επειδή η γιαγια ειχε βγει και φωναζε "τι πραγματα ειναι αυτα, σα δε ντρεπεστε σατανιστες,"κτλ, πως το κατω το εγραψε αυτη..

η απο πάνω...που κλαίει 12-1 τη νύχτα και μετά βάζει ηλεκτρική...