Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic (Pre-Release)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οταν εγραψα μεγεθος του αισθητηρα εννοουσα το φυσικο μεγεθος του αισθητηρα το οποιο επηρεαζει την ποιοτητα του βιντεο και οχι την αναλυση του αισθητηρα.Π.χ μπορει ενας αισθητηρας αναλυσης 5 MP να ειναι μεγαλυτερος απο εναν αλλο ιδιας αναλυσης 5 ΜP,με αποτελεσμα να συλλαμβανει περισσοτερη οπτικη πληροφορια(φως) ανα megapixel αναλυσης,παραγοντας ετσι καλυτερα αποτελεσματα

παντως το πιξελιασμα που αναφερεις αλλα και γενικα η ασταθεια στο βιντεο πραγματι ενοχοποιει περισσοτερο τον αλγοριθμο συμπιεσης παρα τον αισθητηρα.Και μου κανει εντυπωση να υπαρχει τετοιος συμβιβασμος μιας και το απαιτουμενο υποσυστημα h/wστην προκειμενη περιπτωση το υποσυστημα DM500 υπαρχει στο chipset του 5800

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ορίστε δύο φωτογραφίες από το 5800 και όσο για την ποιότητα δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ούτε κουμπάκια που παίζουν δεξιά και αριστερά ούτε να τρίζει το σώμα,η πίσω μεριά κουμπώνει όπως τα HTC G1 και γενικά σαν τα tuch με ότι καλό και κακό συνεπάγεται.Βίντεο δεν ξέρω να ανεβάζω και θα περιμένετε ώστε να το δύνε οι ειδικοί για να σας πούνε οι να ανεβάσουν.

Επιμένω ότι αν βγει με 350 400 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή για πακέτο τηλεφώνου με ότι περιέχει μέσα δηλαδή σκληρή θήκη μεταφοράς καλώδιο σύνδεσης,ένα για τηλεόραση ένα για υπολογιστή,8GB κάρτα,δεύτερο στυλό,ακουστικά διαιρούμενα σε χρήση για να ακούς μόνο και προσθέτοντας άλλο ένα κομμάτι αποκτάς και ένταση απόρριψη κλήσης,τέλος το κορδόνι μεταφοράς με την πένα περασμένη επάνω έτσι ώστε να μην βγάζει συνέχεια τον στυλό.

http://img126.imageshack.us/img126/5835/24122008005uk6.th.jpg

http://img389.imageshack.us/img389/2351/24122008006zi7.th.jpg

Η πρωτη φωτο μια χαρα φαινεται..ι δευτερη πρεπει ναχει μειωμενο φωτισμο??παντως σχεδον ιδιες βγαζει με το ν80 ..
:w00t:

οσο αφορα το nemesis, τη ''βλεπει'' τη συσκευη?το δοκιμασες? γιατι αν τη βλεπει το να περασουμε ελληνικα θα γινει παιχνιδι

Η πρωτη φωτο μια χαρα φαινεται..ι δευτερη πρεπει ναχει μειωμενο φωτισμο??παντως σχεδον ιδιες βγαζει με το ν80 ..

Οι photo που εχω δει σε ξενα reviews ειναι πολυ πιο καθαρες! Αυτες εχουν πολυ θορυβο, μου φαινονται σα παγωμενο frame απο video. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση μεγαλη διαφορα με τις 3mp καμερες (οχι κινητων).

My soul is painted like the wings of butterflies,

Fairy tales of yesterday, will grow but never die,

I can fly, my friends!

Μην συγκρίνεις τις φωτογραφίες αυτες με εκείνες των φωτογραφικών. Η διαφορά στο μέγεθος του αισθητήρα είναι πουλή μεγάλη. Εγώ που έχω δεί άπειρα δέιγματα, είναι μια χαρα η φώτο του (για κινητό). Όλα τα κινητα στο ημίφως έχουν άπειρο θόρυβο.

Αυτό που είναι απίστευτη απογοήτευση είναι το βίντεο και φαίνεται σαν να του έβαλε επίτηδες χειρότερο βίντεο η Νοκια, ίσως για να μήν ανταγωνίζεται άμεσα τα Ν82,95 κτλ. Τι να πω!

Πολύ ευχάριστο που βγαίνει τόσο νωρίς νεότερη αναβάθμιση (11.0.08) και απ' ότι βλέπω από το change log, διορθώνονται αρκετά πράγματα.

Οι photo που εχω δει σε ξενα reviews ειναι πολυ πιο καθαρες! Αυτες εχουν πολυ θορυβο, μου φαινονται σα παγωμενο frame απο video. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση μεγαλη διαφορα με τις 3mp καμερες (οχι κινητων).

Να εχεις υποψιν σου οτι οι φωτογραφιες που αναρτωνται στα διαφορα reviews συχνα υφιστανται προηγουμενως λιγο ρετουσαρισμα:μειωση θορυβου,αυξηση οξυτητας & αντιθεσης,κορεσμος χρωματων κτλ.Ατυο βεβια ισχυει για τα απλα reviews και οχι για τα συγκριτικα

οπως και να χει το 5800 αν θα κινειται στα επιπεδα του ν78,θα πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι.Φυσικα οι προγραμματιστες της Nokia δε θαμας αφησουν ετσι σε μελλοντικες αναβαθμισεις

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Μετριο αποτελεσμα.Αξιοπρεπες,αλλα μετριο

Αν ανέβαζες το βίντεο σε rapidshare, πιστεύω θα ήταν καλύτερα γιατί, έχω την εντύπωση οτι το συγκεκριμένο βίντεο είναι αλλοιωμένο. Και αυτό το λέω γιατί έχω δει πολύ καλύτερης ποιότητας βίντεο απο το 5800.

Στο 5800 υπάρχει η δυνατότητα λήψης βίντεο σε αναλύσεις 640x480 και 640x352. Αν μπορείς και έχεις χρόνο, τράβα το ίδιο βίντεο και με τις 2 αναλύσεις και ανέβασέ τα σε rs για να δούμε το αποτέλεσμα.

Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε και ένα τεστάκι απο κοντά το Σάββατο. ;)

Μιχάλη καλύτερα έλα με τον κατάλληλο εξοπλισμό το Σάββατο μια που τα γνωρίζεις καλά τα εργαλεία διότι εγώ μόνο δυσφήμιση θα του κάνω :p

Μια χαρά τότε, θα του κάνουμε πολλαπλά τεστ και θα ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους. :) :D

ξεφυλιζοντας ενα περιοδικο σημερα (pc mag) επεσε το ματι μου σε διαφιμηστικη καταχωριση του ΓΕΡΜΑΝΟΥ που αναφερει διαθεσιμοτητα τις συσκευης αλα η τιμη ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ .......ρε λετε?

αν και το κοβω για τις γνωστες γαλλογερμανικες ''εισαγωγες''

Τώρα, μάλιστα. :) Καμία σχέση με το you tube. Αξιοπρεπέστατο. Με αρκετά περιθώρια βελτίωσης βέβαια. Είναι η χαμηλή ανάλυση που ανάφερα, η οποία σου επιτρέπει να το δεις στο 5800 full screen χωρίς τα περιθώρια (widescreen δηλαδή). Σε VGA το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Aπογοήτευση το βίντεο που ειδα πάντως σαν κινητο πενταετίας, γιατί έτσι;; ενώ τα περισσότερα μοντέλα βγαζουν πλέον άψογα βιντεο. Όχι βεβαια οτι οι φωτο με ενθουσίασαν αλλά εντάξει λέμε τώρα

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

:) άλλη μια δοκιμή εδώ http://rapidshare.com/files/176387314/nokia_5800_mp4.mp4

Κανεις ενα κοπο σε παρακαλω να το ανεβασεις καπου αλλου γιατι στο rapidshare δεν ειναι διαθεσιμο πλεον..ξεπερασε το οριο των 10 κατεβασματων που βαζει το site:)

τα καλύτερα με τις δυνατότητες του θα έρθουν μετά τα Χριστούγεννα χαχαχαχα

Φίλε μου αναμένουμε! Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο από όσα έχεις αναφέρει όσο και από όσα έχω δει (εικόνες και βίντεο). Βέβαια δεν είμαι και ο πλέον ειδικός για φωτό και βίντεο, αλλά αυτά που είδα με ικανοποιούν σαν χρήστη.

Να είσαι καλά για την μέχρι τώρα ενημέρωση και περιμένουμε και άλλα νέα του 5800ΧΜ.

ΥΓ

Αν μπορείς να μας πεις από την μέχρι τώρα χρήση σου κάποια αρνητικά ή κάτι που δεν σου άρεσε πιστεύω θα ενδιέφερε πολλούς από μας κάποιο μείον.

Κανεις ενα κοπο σε παρακαλω να το ανεβασεις καπου αλλου γιατι στο rapidshare δεν ειναι διαθεσιμο πλεον..ξεπερασε το οριο των 10 κατεβασματων που βαζει το site:)

Το ξανανέβασα χωρίς περιορισμό αυτή την φορά. :)

http://rapidshare.com/files/176434202/nokia_5800_mp4.mp4

ρε παιδια να ρωτησω κατι.ποιο το κακο να παρουμε το τηλεφωνο απο εισαγωγη απο γερμανια η γαλλια?χωρες της ευρωπαικης ενωσης δεν ειναι αυτες?δεν μας καλυπτει η εγγυηση σε περιπτωση βλαβης?γιατι βλεπω σε καποια ποστ ποιο πριν οτι αν το παρουμε απο παραεισαγωγη και οχι απο την αλφα κοπυ οτι θα εχουμε προβλημα.
[sIGPIC][/sIGPIC]AEK FC. FUN

Η φωτο αξιοπρεπεστατη για 3 mp (αν και αυτή που ανέβασες είναι 2), είναι μια μέτρια προς καλή καμερούλα με την οποία μπορείς τουλάχιστον να φωτογραφίσεις μια καλή φάση ή ένα χρήσιμο έγγραφο.

Τώρα το βίντεο δέν το πρόλαβα στο rapidshare, αλλά απο το youtube και άλλα δείγματα που έχω δεί, είναι απλά και μόνο για το youtube - δέν κάνει για προβολή fullscreen. Δυστυχώς είναι αδικαιολόγητα blocky για κάμερα 3 mp. Ama το συγκρίνεις με τα βίντεο των SonyEricsson βέβαια σου φαίνεται σαν HD, ενω αν το συγκρίνεις με αυτά των LG Viewty kai N82 σου φαίνεται τραγικό.

Παιδιά ρίξτε ένα καλό review! Αντε γιατι είμαι στο τσακ να πάρω το viewty αλλά με συγκρατεί η highres οθόνη του 5800 με τις άπειρες δυνατότητες!!!

Το βίντεο του 5800 μπορείς να το κατεβάσεις απο το ποστ 1021. :) Έχεις δει βίντεο απο το youtube και περιμένεις να παίζει καλά full screen; Πως είναι δυνατόν; Ό,τι ανεβαίνει, συμπιέζεται και χάνει πάρα πολύ. Μόνο αν δεις το βίντεο στην αρχική του ανάλυση και συμπίεση μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Ακόμα, το βίντεο του ποστ 1021 δεν είναι στην μέγιστη ανάλυση VGA αλλά σε 640x352.

Το ξανανέβασα χωρίς περιορισμό αυτή την φορά. :)

http://rapidshare.com/files/176434202/nokia_5800_mp4.mp4

Σε ευχαριστώ:happy:. Τώρα για αυτό που είδα..xμμ...έτσι κι έτσι θα έλεγα..ελπίζω να υπάρχει δυνατότητα με λίγο "πείραγμα" στα settings για καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως απογοητευτικό δεν το λες το αποτέλεσμα αλλα ούτε super :)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...