Jump to content

Πως δίνουμε internet σε άλλες συσκευές μέσω wifi

Offroader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να δώσουμε internet access από τη gprs/3g συνδεση του κινητού σε άλλες συσκευές μέσω wifi κάνουμε τα εξής :

1) Δημιουργούμε ένα δίκτυο ad-hoc ρυθμίζωντας τις IP των συσκευών χειροκίνητα(π.χ. ΧΧΧ.ΧΧΧ.0.1 και ΧΧΧ.ΧΧΧ.0.2), και στη συσκεύη που θα παίρνει ίντερνετ από την άλλη δίνουμε ως gateway την ip της συσκευής με το gprs/3g data connection.Επίσης σαν dns servers δίνουμε τις Ιp κάποιων γνωστών dns server, εγώ για παράδειγμα που έχω cosmote χρησιμοποίησα τις ip των dns της οτενέτ (195.170.0.1 και 195.170.2.2).

2)Αφού δημιουργήσουμε το adhoc δίκτυο ξεκινάμε το internet connection sharing (κοινή χρήση internet ελληνικά), και βάζουμε στην επιλογή connection -> Bluetooth PAN. Πιθανώς θα δουλεύει και με usb, απλά εγώ το δοκίμασα έτσι.

3)Θεωρητικά πλέον πρέπει η δεύτερη συσκευή πρέπει να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ.

Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι μπορούμε να δώσουμε πρόσβαση μόνο σε μια συσκευή τη φορά λόγω adhoc network.Εγώ έκανα δοκιμές με το δικό μου HTC S730(το τηλ. με το data connection) και με το HTC TyTN II(με Phone off για σιγουριά! :lol:) ενός κολλητού, και δούλεψε τέλεια.Αν το δοκιμάσετε και με άλλες συσκευές κάντε ένα ποστ να δούμε οτι γίνεται και με άλλα τηλεφωνα.

BTW υπάρχει μια πιο σωστή λύση για αυτή τη δουλειά, και λέγεται wmWifiRouter. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μετατρέπει το κινητό σε wifi Router, μάλιστα υποστηρίζει DHCP και DMZ. Είναι αρκετά καλό αλλά είναι επι πληρωμή, οπότε και η παραπάνω πατέντα είναι καλή για περιστασιακή χρήση.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...