navi55 Δημοσιεύτηκε September 24, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 24, 2008 [άκυρο]Από χθες ο υπολογιστής μου δεν ανοίγει, βασικά δεν φορτώνει τα windows και ψάχνει από που να κάνει boot. Άνοιξα και το κουτί και μετά απο λίγο ψάξιμο παρατήρησα οτι φταίει ο σκληρός δίσκος. Έβγαλα τον δίσκο τον δοκίμασα σε άλλον υπολογιστή, πάλι τίποτα.. Το ανεμηστηράκι του σκληρού λειτουργεί κανονικά, και από κάτω που έχει ένα πράσινο λαμπάκι ανάβει για 3-4 δευτερόλεπτα στην αρχή και μετά σβήνει. Τελικά πήρα τον σκληρό και πέρασα από διάφορα καταστήματα και μαγαζια.. και άφησα τον δίσκο σε έναν ο οποίος μου είπε οτι θα τον βάλει σε ένα μηχάνημα και η διαδικασία για back up θα πάρει 2-3 μέρες (ανάλογα). Τον σκληρό τον είχα χωρισμένο σε 2 partition και του είπα να κάνει μόνο τον D που είναι 20 gb και μου είπε οτι θα στοιχίσει γύρω στα 50 ευρώ! Επίσης μου είπε ότι τα ονόματα από τα αρχεία θα αλλάξουν όνομα καθώς και οι επεκτάσεις τους και θα πρέπει να κάνω μετονομασία :cry: Τί πιθανότητες υπάρχουν για να γίνει σωστό back up? Η τιμή που μου είπε είναι καλή? Στην αρχή μου φάνηκαν πολλά, αλλά δεν είχα και άλλη επιλογή. Δεν μου έχει ξανατύχει τέτοιο πρόβλημα και έχω αγχωθεί γιατί έχω αποθηκευμένα σημαντικά αρχεία και δεν θέλω να τα χάσω.. καθώς επίσης φωτογραφίες, τραγούδια κλπ... [/άκυρο] Λοιπόν... τελικά μου είπε ο τεχνικός οτι δεν έφταιγε ο σκληρός (ευτυχώς!!), πήγα να δει τον υπολογιστή και μου είπε οτι το πρόβλημα ήταν με το τροφοδοτικό το οποίο μου το άλλαξε. Βέβαια όταν είχε πάθει το πρόβλημα και είχα ανοίξει το κουτί να δω τί φταίει, το τροφοδοτικό έδειχνε να λειτουργεί κανονικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα εκτός από τον σκληρό. Ωστόσο από χθες το απόγευμα που τον πήρα σπίτι τον έχω ανοίξει 7-8 φορές και 3 φορές μου έκανε 1 reset κατα την εκκίνηση μετά από 3-4 δευτερόλεπτα, αλλά μετά ήταν οκ. Μήπως ξέρει κανένας τί μπορεί να φταίει? Ξέρω είναι λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς το πρόβλημα από μια περιγραφή.. αλλά λέω μήπως και.....!!! :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snik Δημ. September 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2008 Κοιτα δεν ξερω τι backup προκειται να σου κανει αλλα η τιμη ειναι αρκετα φθηνη,απο οτι εχω δει εταιριες που αναλαμβανουν επαναφορα αρχειων σε χαλασμενους δισκους οι τιμες τους ξεκινουν απο 1000 ευρω και αυξανονται οποτε αν στα επαναφερει σωστα σε αυτην την τιμη θα πρεπει να εισαι παραπανω απο ευχαριστημενος! Παράθεση All about wedding photography Photo Studio Commercial Photography Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. September 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2008 Θα χρησιμοποιησει καποιο προγραμμα που θα κανει raw ανακτηση των δεδομενων.Αν καταφερει να ανακτησει τα δεδομενα,γιατι τιποτα δεν ειναι σιγουρο, φωτο και βιντεακια θα ειναι ευκολα να τα βρεις αν και θα εχουν αλλες ονομασιες.Στα αλλα προγραμματα ομως θα εχεις προβλημα γιατι δεν θα ξερεις τι αντιστοιχει σε τι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. September 24, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2008 Αυτό σκέφτομαι και εγω.. Μεγάλη πίκρα! Και που να θυμάμαι από τόσα τραγούδια τους τίτλους; Αλλά αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι κάτι αρχεία που εχω από διαφορά προγράμματα και δεν θα ξέρω τί μου γίνετε! Ελπίζω να παραμείνουν οι ονομασίες τουλάχιστον ή έστω οι επεκτάσεις. Πραγματικά δεν ξέρω τί είναι καλύτερο από τα 2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. September 26, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2008 Διαβάστε λίγο το αρχικό ποστ με την τροποποίηση! :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts