captum Δημ. October 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2010 Ο Franklin, το τρελό βαμπίρ της Τάρα ήταν η αποκάλυψη της σεζόν από τους δεύτερους χαρακτήρες. "Έκλεβε" κάθε σκηνή στην οποία συμμετείχε. Ως ηθοποιός μπορεί να ήταν καλός και να είχε στυλ, αλλά το στόρι το βαριόμουν μέχρι θανάτου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 17, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2010 Ως ηθοποιός μπορεί να ήταν καλός και να είχε στυλ, αλλά το στόρι το βαριόμουν μέχρι θανάτου... pun intended?? :ρ Συμφωνώ απόλυτα. Καλός ηθοποιός, πολύ κακό στόρυ. Και κυρίως πολύ κακή συμπρωταγωνίστρια (όχι ότι φταίει η κοπέλα, και πάλι ο χαρακτήρας φταίει) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. October 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2010 Ναι, pun intended :lol: Το τελείωσα, και τώρα είμαι έτοιμος για True Blood Season 4: Η Sookie στη Νεραϊδοχώρα! :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 18, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2010 Ναι, pun intended :lol: Το τελείωσα, και τώρα είμαι έτοιμος για True Blood Season 4: Η Sookie στη Νεραϊδοχώρα! :rolleyes: Το πιο ανησυχητικό είναι πως αυτό που λες θα μπορούσε να είναι και τίτλος για ταινία της Barbie. Ας ελπίζουμε πως δε θα μοιάζει με τέτοια :p Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 23, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Season 4 Trailer (δεν είναι μεν το πρώτο, αλλά είναι το μεγαλύτερο και το μοναδικό που δίνει αρκετές πληροφορίες για την τέταρτη σεζόν) Αντε ένας μήνας έμεινε σχεδόν!! :) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventy_eight78 Δημ. June 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2011 Έλα και δεν κρατιέμαι... ενόψει χρεωκοπίας το True Blood θα είναι ότι καλύτερο για το φετινό καλοκαίρι! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
the_best2905 Δημ. June 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2011 ειδα στην τηλεοραση τα δυο πρωτα επεισοδια και δεν ξετρελαθηκα!ελπιζω η συνεχεια τησ σειρασ και του τριτου κυκλου να ναι καλυτερη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lisa Δημ. June 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2011 βρε παιδιά, έχω προσπαθήσει 2-3 φορές να δω αυτή τη σειρά, από την αρχή, από τη μέση, από την αρχή πάλι και πραγματικα δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει εκεί πέρα... δεν ξέρω γιατί δεν πιάνω το νόημα, μήπως τελικά δε μου αρέσει και αρνούμαι να το παραδεχτώ, μήπως δε με ενδιαφέρουν τα βαμπίρ ως θέμα καθόλου και γι'αυτό αισθάνομαι σα να βλέπω πολιτικούς να μιλάνε -που δεν βγάζεις νόημα δλδ;;!! θα μπορούσε κάποιος να μου πει με 2 λόγια μια περίληψη μικρή;; έχω καταλάβει ότι είναι αυτή ξανθούλα που έχει ερωτευτεί (το γιατί δε το 'χω καταλάβει πάλι) τον μελαχρινό τύπο Μπιλ που δαγκάνει και ότι υπάρχουν και μερικοί κακοί που θέλουν να φάνε τον Μπιλ λάχανο (ο οποίος μεταξύ μας δε μου φαίνεται και πολύ αθώα περιστερά οκ!!) το ότι είναι βαμπίρ δεν είναι μυστικό εκεί που ζουν όλοι αυτοί;; έχω διαβάσει ακόμα και τις υποθέσεις στο ιντενετ αλλά κάπως μου φαίνεται ότι δε βγαζει νόημα αυτή η ιστορία.. εσείς που το παρακολουθείτε και το αντιλαμβάνεστε μπορείτε να με διαφωτίσετε λίγο.. μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια.. Παράθεση 'cause somewhere in the crowd there' s you!.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. June 19, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2011 (edited) βρε παιδιά, έχω προσπαθήσει 2-3 φορές να δω αυτή τη σειρά, από την αρχή, από τη μέση, από την αρχή πάλι και πραγματικα δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει εκεί πέρα... δεν ξέρω γιατί δεν πιάνω το νόημα, μήπως τελικά δε μου αρέσει και αρνούμαι να το παραδεχτώ, μήπως δε με ενδιαφέρουν τα βαμπίρ ως θέμα καθόλου και γι'αυτό αισθάνομαι σα να βλέπω πολιτικούς να μιλάνε -που δεν βγάζεις νόημα δλδ;;!! θα μπορούσε κάποιος να μου πει με 2 λόγια μια περίληψη μικρή;; έχω καταλάβει ότι είναι αυτή ξανθούλα που έχει ερωτευτεί (το γιατί δε το 'χω καταλάβει πάλι) τον μελαχρινό τύπο Μπιλ που δαγκάνει και ότι υπάρχουν και μερικοί κακοί που θέλουν να φάνε τον Μπιλ λάχανο (ο οποίος μεταξύ μας δε μου φαίνεται και πολύ αθώα περιστερά οκ!!) το ότι είναι βαμπίρ δεν είναι μυστικό εκεί που ζουν όλοι αυτοί;; έχω διαβάσει ακόμα και τις υποθέσεις στο ιντενετ αλλά κάπως μου φαίνεται ότι δε βγαζει νόημα αυτή η ιστορία.. εσείς που το παρακολουθείτε και το αντιλαμβάνεστε μπορείτε να με διαφωτίσετε λίγο.. μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια.. Xαχα... θα σου πω εγώ λοιπόν μια μικρή περίληψη για να καταλάβεις τι παίζει στο περίπου, γιατί σε βλέπω απελπισμένη πραγματικά :p Για να μη βάζω spoilers όλη την ώρα ας θεωρήσουμε ότι Ό,ΤΙ γράφω από εδώ και κάτω έχει spoilers για τις αναφερόμενες σεζόν. Πρώτη Σεζόν: Η Σουκι είναι μια σερβιτόρα σε ένα μπαράκι στο Bon Temp, μια φανταστική πόλη στο Νότο των Η.Π.Α. Η Σουκι έχει την ικανότητα να διαβάζει τις σκέψεις των ανθρώπων και γι'αυτό είναι γενικά μοναχική και κλεισμένη στον εαυτό της (όπως και εκείνη αναφέρει κάποια στιγμή στη σειρά "φαντάσου να βγαίνεις πρώτο ραντεβού και να ακούς τις σκέψεις του άλλου"). Μεγάλωσε με τη γιαγιά της και τον αδερφό της γιατί οι γονείς της πέθαναν νωρίς σε ατύχημα (αν θυμάμαι καλά). Οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφές είναι ο αδερφός της Jason, η γιαγιά της, το αφεντικό της Sam, η κολλητή της Tara και ο φίλος της και ξάδερφος της Tara, Lafayette. Γενικά, αυτό που πρέπει να ξέρεις για τη σειρά είναι ότι τα βαμπίρ δεν κρύβονται όπως στις υπόλοιπες σειρές, αλλά αντίθετα προσπαθούν να γίνουν αποδεκτά από τους ανθρώπους. Τώρα θα ρωτήσεις βέβαια, "καλά, τα βαμπίρ δεν τρέφονται με το αίμα ανθρώπων;". Και η απάντηση είναι ναι, ΑΛΛΑ στον φανταστικό κόσμο του True Blood, έχει δημιουργηθεί ένα είδος συνθετικού αίματος (το ομώνυμο "Tru-Blood") το οποίο και υποκαθιστά τις διατροφικές ανάγκες των βαμπίρ και άρα δε χρειάζονται να τρέφονται με το αίμα ανθρώπων. Έτσι, τα βαμπίρ (τα οποία είναι οργανωμένα με ένα σύστημα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε βασιλευομένη δημοκρατία) αποφάσισαν να κάνουν αυτό που πολύ συχνά στη σειρά αναφέρεται ως "coming out of the coffins" (κατά το "coming out of the closet") και να παραδεχτούν την ύπαρξή τους αλλά και να απαιτήσουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους. (με τη λογική πως δεν είναι πλέον επικίνδυνα και πως όπως και οι άνθρωποι έχουν κάνει λάθη, αλλά πλέον είναι διατεθειμένα να ενταχθούν στην κοινωνία κανονικά) Στο μπαρ που δουλεύει η Σούκι, σκάει μύτη ένα βράδυ το πρώτο βαμπίρ που έρχεται για να "ζήσει" στο Bon Temp, ο Bill. Η Sookie τον ερωτεύεται γιατί (μιας και αυτός είναι νεκρός) δε μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις του και έτσι νιώθει...γαλήνια, ενώ εκείνος την ερωτεύεται γιατί...ε ξέρω γω γιατί :p... μάλλον επειδή τον σώζει από κάποιους που προσπαθούν να τον απαγάγουν και να του πάρουν το αίμα του (σημείωση: στο True Blood το αίμα των vampire είναι κάτι σαν ναρκωτικό. Λέγεται "V" και λειτουργεί στους ανθρώπους σαν τα δικά μας ναρκωτικά, ενώ αυξάνει και τις σεξουαλικές τους επιδόσεις στο maximum). Πάνω στη μάχη, για να τον σώσει, η Sookie δίνει στο Bill να πιεί από το αίμα της και (όπως μαθαίνουμε) το αίμα της είναι διαφορετικό από των άλλων ανθρώπων και πολύ πιο ωραίο (sic) για τα βαμπίρ. Εν τω μεταξύ, στην πρώτη σεζόν κυκλοφορεί ελεύθερος και κάποιος που σκοτώνει όσες γυναίκες πηγαίνουν με βαμπίρ (τις οποίες στη σειρά αποκαλού, ευφάνταστα, "fangbangers"). Δε θα σου πω βέβαια ποιός/ποιά είναι, γιατί θα σου χαλάσω όλη τη σεζόν. Τέλος, στα σημαντικά πρόσωπα της σειράς ανήκει και το βαμπιρ Eric, ο οποίος είναι ο "σερίφης" της περιοχής (σερίφης για τα βαμπίρ, όχι για τους ανθρώπους) και ο οποίος χρειάζεται τη βοήθεια της Sookie (η οποία όπως είπαμε διαβάζει τις σκέψεις) για να μπορέσουν να βρουν ποιός κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες που ανέφερα πιο πριν. Ακόμα, υπάρχει και η Jessica :love: η οποία είναι ένα "νέο" κορίτσι που ο Bill αναγκάζεται να μετατρέψει σε βαμπίρ ως τιμωρία για κάτι που έκανε και στη συνέχεια τη φορτώνεται για να της μάθει τη "ζωή" ως βαμπίρ, αφού τα νέα βαμπίρ είναι κάτι σαν τα ανθρώπινα μωρά (δεν έχουν συναίσθηση των δυνάμεών τους, δεν ξέρουν πως να συγκρατήσουν την πείνα τους κτλ). Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η πρώτη σεζόν. Θέλεις να σου γράψω και τις αλλες δύο περιληπτικά ή όχι; Edited June 19, 2011 by DesertSMisSRaiN Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lisa Δημ. June 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2011 κατ'αρχάς σε ευχαριστώ απεριόριστα που μπήκες στον κόπο να γράψεις αυτό και μόνο.. ορίστε κάποιος που έχει δει ξέρει να σου πει χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διάφορά... ώστε αυτή Σούκι είναι γλυκοαίματη ε;; λέω κι εγώ, τι την ποθούν όλοι απεριόριστα... μια απορία έχω, υπάρχουν καλοί και κακοί στη σειρά ή άλλο βλέπουμε, άλλο νομίζουμε και άλλο είναι; αυτός ο Έρικ τι τύπος είναι, από το λίγο που είδα μου άρεσε περισσότερο από τον Μπιλ σα χαρακτήρας, πιο αλέγρος!!! χα χα χα... δε θέλω να σ εβάλω στον κόπο να γράψεις και τα υπόλοιπα, σε ευχαριστώ πολύ ήδη γι'αυτό να σαι καλά... θα προσπαθήσω άλλη μία.. καλοκαίρι είναι... τώρα που τελειώνει το Game of Thrones... άντε να δούμε... Παράθεση 'cause somewhere in the crowd there' s you!.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. June 20, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2011 κατ'αρχάς σε ευχαριστώ απεριόριστα που μπήκες στον κόπο να γράψεις αυτό και μόνο.. ορίστε κάποιος που έχει δει ξέρει να σου πει χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διάφορά... ώστε αυτή Σούκι είναι γλυκοαίματη ε;; λέω κι εγώ, τι την ποθούν όλοι απεριόριστα... μια απορία έχω, υπάρχουν καλοί και κακοί στη σειρά ή άλλο βλέπουμε, άλλο νομίζουμε και άλλο είναι; αυτός ο Έρικ τι τύπος είναι, από το λίγο που είδα μου άρεσε περισσότερο από τον Μπιλ σα χαρακτήρας, πιο αλέγρος!!! χα χα χα... δε θέλω να σ εβάλω στον κόπο να γράψεις και τα υπόλοιπα, σε ευχαριστώ πολύ ήδη γι'αυτό να σαι καλά... θα προσπαθήσω άλλη μία.. καλοκαίρι είναι... τώρα που τελειώνει το Game of Thrones... άντε να δούμε... πρώτα απ'όλα κανένας απολύτως κόπος ;) Χαίρομαι να γράφω για τις σειρές που μου αρέσουν. Δεν ξέρω αν έχεις δει το Six Feet Under ή το American Beauty, αλλά αν δεν τα έχεις δει (ΚΑΚΩΣ :p) να ξέρεις ότι γενικά ο Alan Ball στις σειρές/ταινίες του δε διαχωρίζει "καλούς" και "κακούς". Όλοι είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Δεν παίζει σε "μαύρο" και "άσπρο", του αρέσει περισσότερο το γκρίζο. Όλοι οι ήρωες έχουν καλές και κακές στιγμές. Ας το πούμε έτσι. Γενικότερα η σειρά είναι μια μεγάλη αλληγορία πάνω στο "ξένο" και το διαφορετικό. Τα βαμπίρ π.χ. που θεωρούνται κακά και οι άνθρωποι τα φοβούνται, έχουν στιγμές που φέρονται με πολύ μεγαλύτερη καλοσύνη ή μεγαλοψυχία από τους ανθρώπους (που υποτίθεται πως είναι οι καλοί). Βασικά, δες το σαν οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού θέλεις: ξενοφοβία, ομοφοβία, σεξισμός κτλ. Οι άνθρωποι αποδίδουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και στερεότυπα σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ΟΛΟΙ είναι όπως θεωρούν αυτοί ότι είναι. Πάντως, μέχρι στιγμής ναι, κάθε σεζόν έχει έναν (ή παραπάνω) "μεγάλους" κακούς: η πρώτη είχε το δολοφόνο που σου ανέφερα, η δεύτερη είχε τη μοναδική πραγματικά Michelle Forbes ως Maryann Forrester και τον Reverend Steve Newlin και η τρίτη το βαμπιρ Russell Edgington. Ωστόσο οι μεγαλύτεροι "κακοί' και "καλοί" είναι οι ίδιοι οι κεντρικοί ήρωες που κάποιες φορές ξεπερνάνε τους εαυτούς τους και φέρονται τελείως διαφορετικά (θετικά ή αρνητικά) απ'ότι θα περίμενες. Έχε επίσης υπόψιν σου ότι η πρώτη σεζόν και ιδιαίτερα τα πρώτα 2-3 επεισόδια, είναι από τα χειρότερα της σειράς. Η σειρά αρχίζει να φτιάχνει και σε κάνει πραγματικά να κολλάς μετά τα μισά της πρώτης σεζόν και κυρίως στη φανταστική 2η σεζόν της (η 3 ήταν έτσι κι έτσι). Αν θέλεις να σου γράψω για τις υπόλοιπες 2 σεζόν πάντως, my offer still stands :) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cute_eyes Δημ. June 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2011 ειδα στην τηλεοραση τα δυο πρωτα επεισοδια και δεν ξετρελαθηκα!ελπιζω η συνεχεια τησ σειρασ και του τριτου κυκλου να ναι καλυτερη... μην ελπιζεις πολλα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lisa Δημ. June 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2011 πρώτα απ'όλα κανένας απολύτως κόπος ;) Χαίρομαι να γράφω για τις σειρές που μου αρέσουν. Δεν ξέρω αν έχεις δει το Six Feet Under ή το American Beauty, αλλά αν δεν τα έχεις δει (ΚΑΚΩΣ :p) να ξέρεις ότι γενικά ο Alan Ball στις σειρές/ταινίες του δε διαχωρίζει "καλούς" και "κακούς". Όλοι είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Δεν παίζει σε "μαύρο" και "άσπρο", του αρέσει περισσότερο το γκρίζο. Όλοι οι ήρωες έχουν καλές και κακές στιγμές. Ας το πούμε έτσι. Γενικότερα η σειρά είναι μια μεγάλη αλληγορία πάνω στο "ξένο" και το διαφορετικό. Τα βαμπίρ π.χ. που θεωρούνται κακά και οι άνθρωποι τα φοβούνται, έχουν στιγμές που φέρονται με πολύ μεγαλύτερη καλοσύνη ή μεγαλοψυχία από τους ανθρώπους (που υποτίθεται πως είναι οι καλοί). Βασικά, δες το σαν οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού θέλεις: ξενοφοβία, ομοφοβία, σεξισμός κτλ. Οι άνθρωποι αποδίδουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και στερεότυπα σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ΟΛΟΙ είναι όπως θεωρούν αυτοί ότι είναι. Πάντως, μέχρι στιγμής ναι, κάθε σεζόν έχει έναν (ή παραπάνω) "μεγάλους" κακούς: η πρώτη είχε το δολοφόνο που σου ανέφερα, η δεύτερη είχε τη μοναδική πραγματικά Michelle Forbes ως Maryann Forrester και τον Reverend Steve Newlin και η τρίτη το βαμπιρ Russell Edgington. Ωστόσο οι μεγαλύτεροι "κακοί' και "καλοί" είναι οι ίδιοι οι κεντρικοί ήρωες που κάποιες φορές ξεπερνάνε τους εαυτούς τους και φέρονται τελείως διαφορετικά (θετικά ή αρνητικά) απ'ότι θα περίμενες. Έχε επίσης υπόψιν σου ότι η πρώτη σεζόν και ιδιαίτερα τα πρώτα 2-3 επεισόδια, είναι από τα χειρότερα της σειράς. Η σειρά αρχίζει να φτιάχνει και σε κάνει πραγματικά να κολλάς μετά τα μισά της πρώτης σεζόν και κυρίως στη φανταστική 2η σεζόν της (η 3 ήταν έτσι κι έτσι). Αν θέλεις να σου γράψω για τις υπόλοιπες 2 σεζόν πάντως, my offer still stands :) ωωωωω!!! αφού έχεις αυτή την προθυμάι πολύ θα ήθελα να μάθω...άρα αξίζει να δω τη 2η κατά βάση, αφού την πρώτη την έχω μισοδεί... και μετά βλέπουμε... ναι την καταλαβαίνω αυτή τη φάση που λες με το γκρίζο, κι εμένα έτσι μου αρέσουν οι χαρακτήρες αλλά να πω την αλήθεια το six feet under με κούρασε ανεπανόρθωτα στα πρώτα 5 επεισόδια που κατάφερα να δω, δεν ξέρω δεν μπορούσα, βαριόμουν αφόρητα (άκου τώρα!!!) κι έχω ακούσει τα καλύτερα από όλους, μπορεί να ήταν κι η δική μου φάση ποιος ξέρει.. καμιά φορά κολλάς τυχαία με κάτι και όχι προγραμματισμένα... το american beauty έχω δει την κλασική ταινία, όχι κάποι ασειρά θα το ερευνήσω.... αλλά πχ αγαπημένη σειρά για να καταλάβεις, μια από τις αγαπημένες δλδ boston legal... μετά από 5 επεισόδια είχ ακολλήσιε τρελά κι επειδή έχω βγει οφ τόπικ σταματάω μην πέσει ξύλο!!! ευχαριστώ πάντως!!!:happy: Παράθεση 'cause somewhere in the crowd there' s you!.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hackfree Δημ. June 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2011 έχουν βγει τα 8 πρώτα λεπτά του νέου επεισοδίου..... πολύ σταρ τρεκ είναι Παράθεση technoholic maniac reviewer Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. June 21, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2011 ωωωωω!!! αφού έχεις αυτή την προθυμάι πολύ θα ήθελα να μάθω...άρα αξίζει να δω τη 2η κατά βάση, αφού την πρώτη την έχω μισοδεί... και μετά βλέπουμε... Πρώτα απ'όλα.... το six feet under με κούρασε ανεπανόρθωτα στα πρώτα 5 επεισόδια που κατάφερα να δω, δεν ξέρω δεν μπορούσα, βαριόμουν αφόρητα (άκου τώρα!!!) ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!!:X :p ...αλλά σε καταλαβαίνω. Είναι λίγο βαρύ το θέμα της. Σε μια σειρά/ταινία είναι βαρύ το κλίμα όταν κάποιος πεθαίνει στα π.χ. 5 χρόνια μιας σειράς. Όταν όμως σε ΚΑΘΕ επεισόδιο υπάρχει και τουλάχιστον ένας θάνατος είναι πολύ πιο βαρύ. Δώσε της όμως μια ευκαιρία ακόμα γιατί πραγματικά αξίζει όσο λίγες σειρές. Άσε που το φινάλε της είναι ειλικρινά η καλύτερη ώρα τηλεόρασης που έχω δει ποτέ. Βάζω spoiler tags για να μην πέσει κανένας κατα λάθος στην απάντησή μου και τα δει (και για να μη φωνάζει και ο VeCo :p), αν και θα σου πω μια γενική ιδέα όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μη στις χαλάσω. Επίσης, προχωρώντας μετά την 1η σεζόν, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως γενικά ο κόσμος του True Blood δεν έχει μόνο βαμπίρ. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μαγικά ή φανταστικά πλάσματα, όπως λυκάνθρωποι, shapeshifters, werepanthers, μάγισσες, μάγοι κτλ. Στο τέλος της πρώτης σεζόν αφού έχει αποκαλυφθεί ο/η δολοφόνος των fangbangers, κάνει την εμφάνισή της στην πόλη η Maryann Forester, μια μυστηριώδης γυναίκα που βοηθάει αρχικά την Tara να ξεφύγει από κάποια προβλήματα που έχει μπλέξει αλλά στην πραγματικότητα κρύβει κάτι πολύ πιο σατανικό για το οποίο δουλεύει υπόγεια, προσπαθώντας να πάρει με το μέρος της τους πολίτες του Bon Temp. Η ιστορία αυτή είναι γεμάτη ανατροπές, μυστήριο και... αιρέσεις. Αυτή είναι η μία από τις δύο βασικές υποθέσεις της σεζόν. Η δεύτερη, και αυτή που απασχολεί κυρίως τους κεντρικούς πρωταγωνιστές (Sookie, Bill, Eric, Jason κτλ) είναι η εξαφάνιση ενός από τα σημαντικότερα βαμπιρ ο οποίος τυχαίνει να είναι και αυτός που "έκανε" βαμπίρ τον Eric (στο True Blood, οι "makers" και τα βαμπιρ έχουν μια παράξενη σχέση πατέρα-παδιού αλλά και εραστή-ερωμένου στις περισσότερες περιπτώσεις). Ανακαλύπτουν γρήγορα πως o Godric (το προαναφερθέν βαμπίρ), έχει πέσει αιχμάλωτος του Αιδεσιμότατου Newlin, ενός ιερέα που κηρύττει (όπως θα περίμενε κανείς από έναν παπά) ότι τα βαμπίρ είναι πλάσματα του σκότους και ταυτόχρονα ετοιμάζει του πιστούς για ένα είδος "γενοκτονίας" των βαμπίρ. Στην οργάνωσή του μπαίνει και ο Jason, ο αδερφός της Sookie, ο οποίος γενικά στη σειρά και τα βιβλία θεωρείται κάπως αφελής και ευκολόπιστος. Τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται ακόμα περισσότερο όταν τα βαμπίρ αρχίζουν να υποψιάζονται πως υπάρχει κάποιος προδότης ανάμεσά τους. Γενικά είναι ίσως η καλύτερη σεζόν του True Blood μέχρι και σήμερα. Ιδιαίτερα η ερμηνεία της Michelle Forbes όπως σου ανέφερα και σε προηγούμενο post είναι πραγματικά εξαιρετική. Η δεύτερη σεζόν τελειώνει με τον Bill να κάνει πρόταση γάμου στη Sookie σε ένα εστιατόριο, αλλά πριν αυτή προλάβει να απαντήσει ο Bill εξαφανίζεται. Στην περσινή, τρίτη σεζόν το βασικό θέμα είναι η εξαφάνιση του Bill και η προσπάθεια της Sookie να βρει ποιοί και γιατί τον έχουν απαγάγει. Για να το καταφέρει αυτό (γιατί μπλέκει με τις πιο σκοτεινές δυνάμεις των βαμπίρ), ο Eric για να την προστατεύσει "calls in a favor" από τον Alcide, έναν λυκάνθρωπο. Ο Eric από την πρώτη κιόλας σεζόν έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Sookie, που από τη μεριά του τουλάχιστον είναι ξεκάθαρα ερωτικό ενδιαφέρον. Τον Alcide από την άλλη, δε μπορεί... κάπου θα τον έχεις πετύχει. Και αν όχι τον ίδιο, σίγουρα τους... κοιλιακούς του χαχαχαχα. Ξεκινώντας την έρευνά της η Sookie ανακαλύπτει πως ο Bill έχει πέσει θύμα απαγωγής του Russell Edgington, ενός πολύ δυνατού vampire το οποίο χρειάζεται τη βοήθεια του Bill. Γενικά η τρίτη σεζόν ασχολείται πολύ με το "πολιτικό" παιχνίδι γύρω από τα vampire και τους ανθρώπους (πώς θα φανούν καλά, πώς θα γίνουν συμπαθητικά στους κοινούς ανθρώπους, πώς θα διατηρήσουν την εικόνα τους κτλ). Η τρίτη, αν και είχε κάποια πολύ καλά επεισόδια, είναι ίσως η πιο αδύναμη σεζόν μέχρι στιγμής. Μια βασική διαφορά σε σχέση με τις άλλες σεζόν είναι ότι σε αυτή μαθαίνουμε γιατί η Sookie έχει τις δυνάμεις που έχει και γιατί είναι τόσο "τραβηχτική" για τα βαμπίρ. Είναι επίσης η σεζόν στην οποία η σχέση Sookie-Bill τελειώνει. (αλλά αυτό θα το μάθουμε φέτος). Η τρίτη σεζόν τελειώνει με τη Sookie να αποφασίζει να χωρίσει με το Bill και να ανακαλύπτει ποιά πραγματικά είναι, τον Eric χωμένο κάτω από τόνους τσιμέντου (!) και γενικότερα όλους τους χαρακτήρες σε σύγχηση! Σε όλη τη σειρά φυσικά υπάρχουν και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες οι οποίοι πολλές φορές κλέβουν την παράσταση: H Jessica, η Tara, ο Jason, ο Lafayette και η Pam (βοηθός του Eric στο bar που έχει) έχουν δικές τους ιστορίες οι οποίες κατά την άποψή μου είναι και πολύ πιο ενδιαφέρουσες από την κεντρική ιστορία - ιδιαίτερα στην τρίτη σεζόν. Η σειρά ως σύνολο είναι - προσωπική μου εκτίμηση - ό,τι καλύτερο υπάρχει στην τηλεόραση με αντίστοχο θέμα (φαντασίας/βαμπιρ/τέρατα). Είναι σε σωστές δόσεις σκοτεινή, έξυπνη, sexy (γιατί έλεος παιδιά, τα βαμπίρ είναι τα πιο sexy τέρατα - μην κοιτάτε στο Twilight που είναι ευνούχοι!!), βιαίη και pure fun. Οι υπόλοιπες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση είναι είτε πολύ πιο "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς" (βλ. Vampire Diaries) είτε πολύ μέτριες (βλ. Being Human). Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lisa Δημ. June 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2011 μάλιστα!! σ'ευχαριστώ πολύ, νομίζω με κατατόπισες απόλυτα... τουλάχιστον υπάρχει ένας μπούσουλας!! Θα βλέπω λίγο αυτά που δείχνει η τηλεόραση και αργότερα ίσως δω και τη δεύτερη. χαμός στο ίσιωμα κι εκεί δλδ... να 'σαι καλά πάντως, γιατί πραγματικα΄δεν έβγαζα άκρη. Παράθεση 'cause somewhere in the crowd there' s you!.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. June 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2011 μάλιστα!! σ'ευχαριστώ πολύ, νομίζω με κατατόπισες απόλυτα... τουλάχιστον υπάρχει ένας μπούσουλας!! Θα βλέπω λίγο αυτά που δείχνει η τηλεόραση και αργότερα ίσως δω και τη δεύτερη. χαμός στο ίσιωμα κι εκεί δλδ... να 'σαι καλά πάντως, γιατί πραγματικα΄δεν έβγαζα άκρη. Παντως - για να πεταχτώ κι εγώ στην κουβέντα - οι 2 πρώτες σεζόν είναι g@μάτες, τελείως roller-coaster (με μεγάλο βαθμό cultίλας πάντα). Στην τρίτη μόνο μας τα χάλασε λίγο. Τώρα που σ' έβαλε στο κλίμα ο DesertSMisSRaiN θα σου λεγα να ξαναδεις το 1ο επεισόδιο γιατί είναι φοβερό από άποψη ατμόσφαιρας και για να ξανα-εισαχθείς στον κόσμο της σειράς στον οποίο τα βαμπίρ είναι σε φάση ενταξης στην κοινωνία. Γενικά, νομιζω ειπώθηκε και πριν, ο Alan Ball δεν πάει πουθενά χωρίς τις μεταφορές/αναλογίες/αναφορές του. Κυρίως τον απασχολουν ζητήματα όπως τα δικαιώματα των gay, ο ρατσισμός και το Αμερικανικο όνειρο. Και θα συμφωνούσα κι εγώ όταν τελειώσεις ή βαρεθείς το True Blood, να δινες αλλη μια ευκαιρία στο πιο "γήινο" Six Feet Under: Είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ σειρα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. June 21, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2011 Παντως - για να πεταχτώ κι εγώ στην κουβέντα - οι 2 πρώτες σεζόν είναι g@μάτες, τελείως roller-coaster (με μεγάλο βαθμό cultίλας πάντα). Στην τρίτη μόνο μας τα χάλασε λίγο. Τώρα που σ' έβαλε στο κλίμα ο DesertSMisSRaiN θα σου λεγα να ξαναδεις το 1ο επεισόδιο γιατί είναι φοβερό από άποψη ατμόσφαιρας και για να ξανα-εισαχθείς στον κόσμο της σειράς στον οποίο τα βαμπίρ είναι σε φάση ενταξης στην κοινωνία. Γενικά, νομιζω ειπώθηκε και πριν, ο Alan Ball δεν πάει πουθενά χωρίς τις μεταφορές/αναλογίες/αναφορές του. Κυρίως τον απασχολουν ζητήματα όπως τα δικαιώματα των gay, ο ρατσισμός και το Αμερικανικο όνειρο. Και θα συμφωνούσα κι εγώ όταν τελειώσεις ή βαρεθείς το True Blood, να δινες αλλη μια ευκαιρία στο πιο "γήινο" Six Feet Under: Είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ σειρα! Και είναι και ο τρόπος που τα μεταφέρει αυτά που θέλει να πει μέσα στις σειρές του. Δε σου κουνάει το δάχτυλο και δε σου λέει "λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα, τελεία και παύλα". Σου δίνει τροφή για σκέψη. Μέσα από το χιούμορ (τα "coming out of the coffin" και "God hates fangs" που είναι κλεμμένα από τα αντίστοιχα σλόγκαν εναντίον των gay είναι απλά η επιτομή του black humor) και μέσα από το δράμα, προαπαθεί να σε κάνει να δεις και τις δύο απόψεις και να επιλέξεις εσύ ποιό θεωρείς ότι είναι το "σωστό". Γι'αυτό και οι ήρωές του δεν είναι ποτέ καλοί ή κακοί. Έχουν απλά καλές και κακές στιγμές. Όπως και στην πραγματική ζωή ;) PS: 4 days to go :) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lisa Δημ. June 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2011 ναι το six feet under θέλω κι εγώ να το ξαναπροσπαθήσω.. ίσως δεν ήμουν σε καλή φάση όταν το ξεκίνησα.... δε μπορεί όλοι να συμφωνούν, μα όλοι ότι πρόκειται για απίστευτη σειρά κι εγώ να βαριέμαι... μερικές φορές οι απόψεις για διάφορες σειρές αποκλίνουν πολύ, άλλοι λένε έτσι, άλλοι αλλιώς... είναι πολύ κατανοητό. και δεν αρέσουν σ εόλους τα ίδια, λογικό, μα γι' αυτή τη σειρά δεν έχω ακούσει έναν να λέει κακό πράγμα, θα το ξαναπροσπαθήσω φυσικά.... σε 4 μέρες αρχίζει η 4η λοιπόν και είστε στις επάλξεις;; Παράθεση 'cause somewhere in the crowd there' s you!.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. June 22, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2011 ναι το six feet under θέλω κι εγώ να το ξαναπροσπαθήσω.. ίσως δεν ήμουν σε καλή φάση όταν το ξεκίνησα.... δε μπορεί όλοι να συμφωνούν, μα όλοι ότι πρόκειται για απίστευτη σειρά κι εγώ να βαριέμαι... μερικές φορές οι απόψεις για διάφορες σειρές αποκλίνουν πολύ, άλλοι λένε έτσι, άλλοι αλλιώς... είναι πολύ κατανοητό. και δεν αρέσουν σ εόλους τα ίδια, λογικό, μα γι' αυτή τη σειρά δεν έχω ακούσει έναν να λέει κακό πράγμα, θα το ξαναπροσπαθήσω φυσικά.... σε 4 μέρες αρχίζει η 4η λοιπόν και είστε στις επάλξεις;; Φυσικά, προετοιμάζομαστε... Ξόρκια, σκόρδα, ασημένιες σφαίρες... :p To Six Feet Under είναι πολύ "ιδιαίτερη" σειρά. Αν την παρακολουθήσεις σε φάση που είσαι μες στην τρελή κατάθλιψη, παίζει να αποκτήσεις τάσεις αυτοκτονίας (αν και η ίδια η σειρά, μέσα από το θάνατο θέλει να σε μάθει να ζεις τη ζωή σου). Αν την παρακολουθήσεις σε φάση που είσαι πολύ καλά, θα σε κάνει να βαρεθείς με τη "μαυρίλα" της. Πρέπει να είσαι σε πολύ συγκεκριμένο mood για να την ευχαριστηθείς. ;) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lisa Δημ. June 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2011 όντως!!! γι'αυτό θα περιμένω την κατάλληλη ώρα, χα χα... ίδωμεν!! Παράθεση 'cause somewhere in the crowd there' s you!.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. June 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2011 χθες ξεκινησα και γω το true blood. ειδα τα 2 πρωτα επισοδεια :lol: καλη αισθηση μου αφησε αρχικα αντε καλο μου καψιμο :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventy_eight78 Δημ. June 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2011 (edited) Τι γίνεται, μόνο εγώ το είδα; Τι freak show ήταν αυτό; Στα γρήγορα: (+) Η θείτσα του Χάρι Πότερ, εδώ θα βγάλει το άχτι της. (+) Η γκόμενα της... Τόνι. Και γ@μώ! (-) H μετάλλαξη του Jason! Edited June 27, 2011 by seventy_eight78 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. June 27, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2011 (Τουλάχιστον) μέτρια η πρεμιέρα. Αλλά επειδή καμιά από τις 4 πρεμιέρες της σειράς μέχρι σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα καλη, δεν απογοητεύομαι. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. June 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2011 ****SPOILERS για την πρεμιερα**** Eμένα μ'άρεσε η ιστορία με τη νεραϊδοχώρα και τους λωτούς, ελπίζω να μην τέλειωσε εκεί... Φέτος βλέπω το TB υπό την άμεση επήρεια της Μπάφι και, παρόλο που οι δύο σειρές δεν έχουν καμία σχέση στο στυλ, δεν μπορούσα να αποφύγω τα "ααα, αυτό είχε γίνει και στη Μπάφι....και ααα κι αυτό είχε γίνει και στη Μπάφι...κι αυτό επίσης" Ελπιζω να μου περάσει όσο θα προχωράει η σεζόν γιατί τρέφω περισσότερες ελπίδες απ' όσες είχα πέρσι που δε μου πήγαινε καλά το (ανυπαρκτο?) story-arc. + το σατανικό μπεμπέ + ο νέος Μπιλ + Τζέσικα - Χοϋτ - λίγο βαρετό αυτό με τους μάγους (πφφφ...είχε γινει και στη Μπάφι) - πολύ βαρετό αυτό με τον Jason + Επιτέλους γλιτώσαμε από την Τάρα την κλαψιάρα (αν και... αυτό κι αν είχε γίνει στη Μπάφι :p) Το καλύτερο που είχαν να κάνουν είναι που τοποθέτησαν την ιστορία ένα χρόνο μετά: δημιουργεί μια πολύ καλή δυναμική για τους χαρακτήρες με τα μυστικά που έχουν προκύψει στο μεταξύ και τα οποία η Σουκι αγνοεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts