johnthegreek Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 Γεια σας.Τον Δεκεμβριο του 2006 αγορασα εναν υπολογιστη Fujitsu-Siemens Scaleo P.Ο υπολογιστης χωρις να το ξερω ειχε προεγκατεστημενα τα Windows XP Media Center Edition 2005 που βγαινουν μονο σε αγγλικη μορφη.Το προβλημα ειναι το εξης: Επειδη ο πατερας μου δεν ξερει να χρησιμοποιει αγγλικα Windows XP αναγκαστηκα και περασα fake τα Windows XP Professional.Επειδη ομως ηταν fake μου εκαναν καποια προβληματα και ετσι αναγκαστηκα να ξαναπερασω τα Media Center απο την αρχη.Βαζοντας ομως το CD των XP μου εβγαλε Error οτι ο φακελος ''Recovery'' ελειπε απο το σκληρο με αποτελεσμα να μην μπορω να περασω τα XP.Ετσι λοιπον ειπα να περασω τα XP απο ενα CD που λεγεται ''Operating System-Recovery CD/DVD Windows XP Media Center Version 2005 with Update Rollup 2'' το οποιο δεν ειχε μεσα τους Drivers και επρεπε να τους βαλω χειροκινητα.Και το προβλημα ξεκιναει εδω:Αφου τελειωσε η εγκατασταση με ενα Restart που εκανα παρατηρησα οτι στον υπολογιστη εχουν μεινει καποια σημεια απο τα ελληνικα (fake) XP.Ανοιγωντας ομως κανονικα τα αυθεντικα XP παρατηρησα στο ''My Computer'' οτι η μνημη του σκληρου μου απο 365MB που ηταν αρχικα (Total Size) ''επεσε'' απο τα 365MB στα 96,7MB(Total Size):blink:.Τωρα εγω θελω να σας ρωτησω το εξης: Πως μπορω να ανακτησω την χαμενη μνημη χωρις να κανω ξανα Format γιατι θελω γυρω στα 5 USB των 2 GB για να κανω Back-up ολα μου τα δεδομενα. Σας παρακαλω βοηθηστε:cry::cry:. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. August 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2008 Λογικά η χαμένη μνήμη πρέπει να είναι το recovery partition που όπως και στα Lenovo επαναδημιουργείται με το recovery cd για την δική σου ευκολία. Δεν θα σου πρότεινα να το σκοτώσεις πάντως... Αν και από 300 σε 95 φαίνεται μεγάλη η τρύπα. Βέβαια μπορεί να παίζουν και τίποτα προσωρινά αρχεία μετά την εγκατάσταση που απλώς δε διέγραψε το πρόγραμμα. Αλλά! Πρόσεχε μήπως δημιουργήθηκε και άλλο partition δίχως γράμμα όμως οπότε και δεν φαίνεται, ή μήπως υπάρχει μη κατανεμημένος χώρος στο δίσκο που αντιστοιχεί στα χαμένα σου gb (όλα αυτά από τη διαχείρηση δίσκων των windows)! Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 26, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2008 Λογικά η χαμένη μνήμη πρέπει να είναι το recovery partition που όπως και στα Lenovo επαναδημιουργείται με το recovery cd για την δική σου ευκολία. Δεν θα σου πρότεινα να το σκοτώσεις πάντως... Αν και από 300 σε 95 φαίνεται μεγάλη η τρύπα. Βέβαια μπορεί να παίζουν και τίποτα προσωρινά αρχεία μετά την εγκατάσταση που απλώς δε διέγραψε το πρόγραμμα. Αλλά! Πρόσεχε μήπως δημιουργήθηκε και άλλο partition δίχως γράμμα όμως οπότε και δεν φαίνεται, ή μήπως υπάρχει μη κατανεμημένος χώρος στο δίσκο που αντιστοιχεί στα χαμένα σου gb (όλα αυτά από τη διαχείρηση δίσκων των windows)! Μπορεις να μου πεις τι να κανω για να επανακτησω τη μνημη του υπολογιστη with out format??:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. August 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2008 Μπορεις να μου πεις τι να κανω για να επανακτησω τη μνημη του υπολογιστη with out format??:worry: ΔΕξί κλικ στον υπολογιστή μου και πατάς διαχείρηση (management αν έχεις αγγλικά). Μετά πας διαχείρηση δίσκων (disk management) και δεξιά εμφανίζονται οι δίσκοι σου (λογικά θα έχεις έναν σε πολλά τμήματα) Με μπλέ, εμφανίζονται τα Partition που βλέπεις κανονικά, και μερικές φορές όσα είναι μεν κανονικά αλλά δεν έχουν γράμμα. Με μαύρο εμφανίζεται ο μη κατανεμημένος χώρος. Με δεξί κλίκ πάνω στο μαύρο πατάς δημιουργία διαμερίσματος και σε ένα δεύτερο Partition βγαίνει ο χαμένος σου χώρος. Αν τώρα θες να τον προσθέσεις στο πρώτο, πατάς δεξί κλικ στο πρώτο και απλά extend partition χωρίς να κάνεις νέο διαμέρισμα (επιλογή που μπορεί να μην υπάρχει). Αν δημιουργήσεις 2 διαμερίσματα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το partition magic για να κάνεις την κοπτοραπτική σου πιο εύκολα αν δυσκολευεσαι μέσα από τα windows! Για ότι άλλο απλά απαντάς εδώ! Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. August 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2008 Τα XP τι προβληματα εβγαλαν? Δεν βρηκες drivers ή προβληματα γνησιοτητας? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 27, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Τα XP τι προβληματα εβγαλαν? Δεν βρηκες drivers ή προβληματα γνησιοτητας? Ενώ εγκατέστησα πάλι τα γνήσια αγγλικά Windows XP μετά απο Restart που έκανα κατάλαβα ότι έχουν μείνει κάποια σημεία απο τα ελληνικά (fake) XP που είχα βάλει μετά.Το πρόβλημα είναι το εξής:Απο τι στιγμή που ξαναέβαλα τα αγγλικά τα XP η μνήμη του σκληρού απο τα 360 MB που ήταν όταν τον αγόρασα έπεσε στα 98MB:blink::blink:.Και ρωτάω εγώ τώρα:Πώς μπορώ να επανακτήσω τη μνήμη του υπολογιστή μου απο τα 98 στα 360MB χωρίς να κάνω πάλι Format.Γιατί απο τα πολλά Format τα έχω ''παίξει'':lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. August 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Ρωταω παλι,τα fake XP τι προβλημα σου εβγαλαν και τα εβγαλες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 27, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Ρωταω παλι,τα fake XP τι προβλημα σου εβγαλαν και τα εβγαλες? Δεν μου άνοιγαν την ''Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων'' και το ''Κέντρο Ασφαλείας''. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. August 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Ποια ειναι η μνημη του σκληρου δισκου;Εννοεις το συνολικο μεγεθος του; Και παλι μονο 360 MB ειναι ελαχιστα!Μηπως εννοεις 360GB? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 27, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Ποια ειναι η μνημη του σκληρου δισκου;Εννοεις το συνολικο μεγεθος του; Και παλι μονο 360 MB ειναι ελαχιστα!Μηπως εννοεις 360GB? Σωστά μπερδεύτηκα.Τέλος πάντων.Το Total Size του σκληρού μου αρχικά είναι 360GB και έπεσε στα 98GB Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Σωστά μπερδεύτηκα.Τέλος πάντων.Το Total Size του σκληρού μου αρχικά είναι 360GB και έπεσε στα 98GB Αν δεις πιο πάνω, έχω ήδη απαντήσει. Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχει κατανεμηθεί σωστά ο δίσκος με αποτέλεσμα τα χαμένα gb να είναι είτε δεσμευμένα από άλλο partition, είτε να έχουν παραμείνει μη κατανεμημένα. Μια βόλτα από τη διαχείρηση δίσκων θα σου δείξει πιο είναι το πρόβλημα. Αν όμως θεωρείς ότι σου είναι δύσκολο δοκίμασε με κάποιο πρόγραμμα τύπου partition magic, και εκεί επίσης θα φανεί αν ο δίσκος σου είναι κατανεμημένος πλήρως ή όχι. Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 28, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Αν όμως θεωρείς ότι σου είναι δύσκολο δοκίμασε με κάποιο πρόγραμμα τύπου partition magic, και εκεί επίσης θα φανεί αν ο δίσκος σου είναι κατανεμημένος πλήρως ή όχι. Κατέβασα το Partition Magic Trial Version αλλά στο WinZip όταν πατάω το setup.exe μου βγάζει Error μήνυμα και δεν μου βγάζει κανένα πρόγραμμα χωρίς να εγκαταστήσω το setup.exe.Έχεις κανένα παρόμοιο πρόγραμμα.Εάν δεν έχεις πές μου τι να κάνω χειροκίνητα,χωρίς προγράμματα κ.α. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Εγω θα εκανα ενα ακομη φορματ και θα τα περναγα απο την αρχη σωστα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι για τον δίσκο υπάρχουν στο Disk Management, δες πρώτα αυτό, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1256041#post1256041 Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 31, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 Εγω θα εκανα ενα ακομη φορματ και θα τα περναγα απο την αρχη σωστα. Ναι,αλλά εφόσον το CD των XP που τα έχει περασμένα μια χαρά κάτι έχει πάθει και μου βγάζει Error ότι ο φάκελος ''Recovery'' δεν υπάρχει!:blink:. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts