Jump to content

Σε ένα μικρό δίκτυο 10-15 Pc κλείνουμε τον server ή όχι;


xyz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά γειά σας και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!Έστω ότι έχουμε μια υλοποίηση δικτύου σε μια επιχείρηση ή σε ένα εργαστήριο δηλαδή ένα δίκτυο υπολογιστών 10 -15 pc σύν 1 ο Server.Στο τέλος της δουλειάς όλων των ατόμων στο δίκτυο εργαστηρίου και αφού κλείσουν οι υπόλοιποι σταθμοί ο Server είναι σωστό ή όχι να κλείνει;;Δηλαδή τον σβήνουμε ή τον αφήνουμε μονίμως ανοικτό;Ιδίως αν έχει συνδεδεμένο UPS.Πόιό είναι σωστότερο;;Δεδομένου ότι σε πολλά δίκτυα η επιλογή shut down στον υπολογιστή-server δεν είναι ενεργοποιημένη(Λειτουργικό WIN2000 Server ή Win2003 Server στον σέρβερ και Win2000 Pro στούς σταθμούς).Παρακαλώ ας μου λύσει κάποιος administrator δικτύου την απορία.Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση
Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση σου είναι λίγο γενική.Καταρχάς για τι είδους server μιλάμε?

 

Αλλά και πάλι εγώ προσωπικά στην δουλειά μου δεν κλείνω ποτέ τους servers.Οι servers είναι μηχανήματα σχεδιασμένα να δουλεύουν ασταμάτητα σαν τα σκυλιά.Αν μου λες ότι έχει και UPS δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να τον κλείσεις!

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._
Link to comment
Share on other sites

Ο server είναι για να είναι συνέχεια ανοικτός όταν τον χρειάζονται άλλοι υπολογιστές (file-printer-mail κλπ server), δεν υπάρχει κανόνας, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι να μην κλείνει ποτέ. Τώρα άμα θες να τον κλείνεις το βράδυ και να το ανοίγεις κάθε πρωϊ, τι να σου πω; κάντο.

Αλλά σκέψου αυτό: θες να προσπελάσεις ένα αρχείο το πρωϊ, ανοίγεις το σερβερ και το pc σου, περιμένεις να "σηκώσει" services, να βρει ένας τον άλλο και μετά να δουλέψεις... έρεβος!

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...