Jump to content

Πρόβλημα με switch


andrikosBO
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα αγόρασα ένα 5port switch για να μπορώ αφενός να μοιράσω στα 2 pc την dsl μου και αφετέρου να έχω και ένα lan. Όλες οι συνδέσεις έγιναν σωστά αφού καθένα από τα 2 μηχανήματα χωριστά μπορεί να συνδεθεί μέσω του xpresslink στο net. Το πρόβλημα είναι (ή μάλλον τα προβλήματα ):

 

1) Αν και ορίζω την σύνδεση σαν κοινόχρηστη, αυτό δεν επιτυγχάνεται

2) Ανύπαρκτο file sharring μεταξύ των 2 Η/Υ αφού στις θέσεις δικτύου αν και ο ένας βλέπει τον άλλο, κανένας δεν μπορεί να προσπελάσει τον άλλο, εμφανίζοντας μηνυμα λάθους "Αδυναμία προσβασης.. να γίνει έλεγχος δικαιωμάτων.. από τον διαχειρηστή... " Όμως τα δικαιώματα, ας πούμε από την κοινόχρηστη είναι όλα ckecked και αφετέρου δεν υπάρχει password protected account ( και να υπήρχε θα έπρεπε να ζητάει κωδικό πρόσβασης ).

 

Αυτά εν ολίγοις...

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Link to comment
Share on other sites

ta pc leitourgiko xp forane? gia na ginei kati tetoio xreiazeste to service pack apo thn microsoft. an den exeis original windows (pou mallon den exeis ;) ) tote kataibase to apo kanena kazaa, dc++ ktl ktl

 

an ola auta pou lew ta exeis kanei tote tekare ta network settings se ola ta pc, onoma workgroup, protocols, internet options

 

good luck

Link to comment
Share on other sites

Τα windows Που χρησιμοποιώ είναι XP και original. Ο 1ος Η/Υ κάνει liveupdate καθημερινά. Ο 2ος όχι και τόσο συχνά. settings/tcpip/workgroups κλπ τα έχω τσεκάρει πολλάκις.. Πάρ' αυτα το πρόβλημα συνεχίζεται..
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να βάλεις τα ίδια passwords στα ίδια usernames και στα δύο μηχανήματα. Κοίταξε αν έχεις ορίσει σωστά ποιά folders θα είναι shared και απενεργοποίησε (έτσι κι αλλιώς) το simple file sharing. Δεν ξέρω αν όλα αυτά θα βοηθήσουν, αλλά αυτά σκέφτηκα τώρα.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...