STK Δημ. February 5, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2015 Καλησπερα σε ολους... εχω κι εγω προβλημα στη μυτη, συγκεκριμενα στις κογχες. Το εχω ψαξει αρκετα, εχω γυρισει πολλους γιατρους και ο τελευταιος που πηγα χτες μου ειπε πως δε ρισκαρει (!) να κανει κατι επειδη το θεμα ειναι στις μεσαιες κογχες (πραγμα σπανιο) και λιγο να φυγει το χερι μπορει να δημιουργηθουν επιπλοκες... οπως καταλαβατε επι χρονια χρησιμοποιω spray οταν δεν μπορω να αναπνευσω απο τη μυτη. Εχει συναντησει κανεις κατι παρομοιο; μηπως καποιο γιατρο ή ινστιτουτο να μου προτείνει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. February 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2015 Τρομερά υπερβολικά όλα αυτά. 2 φορές έχω κάνει συρρίκνωση κογχών με ραδιοσυχνότητες και το αποτέλεσμα κράτησε λίγους μήνες και τις 2 φορές. Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, δεν θα είχανε τέτοιο τεράστιο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν οι ωρλάδες, ούτε θα σε αποτρέπανε οι πιο πολλοί να κάνεις καυτηριασμό γιατί είναι άσκοπο μιας και το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί. Πλέον όταν μιλάμε για καυτηριασμό, για ραδιοσυχνότητες κυρίως μιλάμε και σε καμιά περίπτωση δεν είσαι "εξαίρεση" αν το πρόβλημα επιστρέψει μετά από λίγο καιρό, το πλέον σύνηθες είναι κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα, αν λυθεί το πρόβλημα σου με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου πολύ τυχερό. Και οι 2 ωρλάδες που πήγα ορκιζόντουσαν πως μετά την επέμβαση το πρόβλημα μου θα λυθεί μια και καλή, δεν θα 'χω κανένα πρόβλημα κτλ. Κοροιδίες, και μιλάμε για τα τοπ ονόματα της πόλης όπου χτυπάνε 400άρια για την 10λεπτη αυτή επέμβαση. Το θέμας της καλής αναπνοής είναι τρομερά πολύπλοκο, αν ΔΕΝ είσαι αλλεργικός σε κάτι ή αν ΔΕΝ έχεις τρομερά στραβό διάφραγμα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μόνιμη λύση. Ε τότε μάλλον είμαι η εξαίρεση, εκτός κι αν έχω πέσει στη μοναδική περίπτωση ειλικρινούς γιατρού, εφόσον όπως λες όλοι οι υπόλοιποι λένε ψέμματα μέχρι να σε πείσουν να κάνεις την επέμβαση. Και φυσικά το θέμα της αναπνοής είναι εξαιρετικά περίπλοκο, από την άποψη ότι ειδικά με τις ρινικές κόγχες μιλάμε για ζωντανό οργανισμό, που ακόμα και η στάση του κορμιού να είναι διαφορετική, γεμίζουν και αδειάζουν με ποσότητα αίματος πολλές φορές τη μέρα, αλλάζοντας τη φυσιολογία τους, δίνοντας στον ασθενή την αίσθηση ότι μπουκώνουν και ξεμπουκώνουν. Και φυσικά δεν είναι φυσιολογικό να έχεις άδεια την αναπνευστική οδό 24 ώρες το 24ωρο. Κάποιες στιγμές όταν οι κόγχες γεμίζουν με αλλεργιογόνα, αντιδρούν γεμίζοντας με ποσότητα αίματος που τις κάνει και πρήζονται, κι επίσης παράγουν βλέννα, που βγαίνοντας από τη μύτη συμπαρασύρει αλλεργιογόνα και μικροβιακό φορτίο. "It's not a bug, it's a feature", που λένε και οι φίλοι μας οι μηλόφωνοι. :p Προσωπικά έχω αρκετές αλλεργίες, κάποιες από τις οποίες έχουν φύγει μετά το χειρουργείο, ιδίως η φαρμακευτική ρινίτιδα που είχα λόγω συνεχούς χρήσης αποφρακτικών επί ενάμισι χρόνο επειδή δε μπορούσα αλλιώς να πάρω ανάσα, αλλά αλλεργικές ρινίτιδες κλπ, δε φεύγουν με χειρουργεία κλπ, τις κουβαλάς μια ζωή. Προσωπικά σε περιπτώσεις συναχιού, γρίπης και αλλεργιών λόγω γύρης, σκόνης κλπ, το φάρμακο για μένα είναι φυσιολογικός ορός. Δύο αμπουλίτσες με φυσιολογικό ορό ή μία τζούρα ειδικό σκεύασμα με θαλασσινό νερό, είναι αρκετό να έρθω στα ίσα μου. Και φυσικά παίζει ρόλο η ζωή που κάνεις, αν είσαι σε επιβαρυμένο περιβάλλον (αστική ρύπανση σε μεγαλουπόλεις), ή καπνίζεις, ή γενικά δεν προσέχεις τον εαυτό σου, επηρεάζει όλο το σώμα σου, όχι μόνο την αναπνοή. Καλησπερα σε ολους... εχω κι εγω προβλημα στη μυτη, συγκεκριμενα στις κογχες. Το εχω ψαξει αρκετα, εχω γυρισει πολλους γιατρους και ο τελευταιος που πηγα χτες μου ειπε πως δε ρισκαρει (!) να κανει κατι επειδη το θεμα ειναι στις μεσαιες κογχες (πραγμα σπανιο) και λιγο να φυγει το χερι μπορει να δημιουργηθουν επιπλοκες... οπως καταλαβατε επι χρονια χρησιμοποιω spray οταν δεν μπορω να αναπνευσω απο τη μυτη. Εχει συναντησει κανεις κατι παρομοιο; μηπως καποιο γιατρο ή ινστιτουτο να μου προτείνει; Πρώτη φορά ακούω για μεσσαίες κόγχες, πραγματικά είναι σπάνια περίπτωση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων έχει θέμα με τις κάτω κόγχες. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STK Δημ. February 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2015 (edited) Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου, ναι η αληθεια ειναι πως ειναι σπανια περιπτωση και ειδικα αυτα που ακουσα για πιθανες επιπλοκες με αποθαρρυναν... Edited February 6, 2015 by STK Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KonKart Δημ. February 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2015 Καλησπερα σε ολους... εχω κι εγω προβλημα στη μυτη, συγκεκριμενα στις κογχες. Το εχω ψαξει αρκετα, εχω γυρισει πολλους γιατρους και ο τελευταιος που πηγα χτες μου ειπε πως δε ρισκαρει (!) να κανει κατι επειδη το θεμα ειναι στις μεσαιες κογχες (πραγμα σπανιο) και λιγο να φυγει το χερι μπορει να δημιουργηθουν επιπλοκες... οπως καταλαβατε επι χρονια χρησιμοποιω spray οταν δεν μπορω να αναπνευσω απο τη μυτη. Εχει συναντησει κανεις κατι παρομοιο; μηπως καποιο γιατρο ή ινστιτουτο να μου προτείνει; Από τα 13 μου μέχρι τα 25 κάθε φορά που ξάπλωνα, χωρίς otrivin, δεν μπορούσα να ανασάνω. Ο γιατρός μου συνέστησε είτε επέμβαση, είτε μια συντηρητική θεραπεία με αναπνοές, physiomer, κλπ και κόψιμο το otrivin. Τις πρώτες μέρες υπέφερα, έχοντας και χρόνια ρινίτιδα αλλεργική συν τους κλειστούς πόρους στην μύτη, αλλά σιγά σιγά κατάφερα και κοιμάμαι χωρίς καθόλου σταγόνες. Είδα βελτίωση μέχρί 30%. Από εκεί και μετά, μόνο επέμβαση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STK Δημ. February 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2015 Καταλαβαινω τι λες φιλε... ειχα κανει κι εγω επεμβαση παλια με υπερηχους αλλα δεν κρατησε πολυ το αποτελεσμα. Και δεν ειναι το θεμα μονο οταν ξαπλωνω, συνηθως με πειραζουν και οι αλλαγες θερμοκρασιας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mandy75 Δημ. October 26, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2015 Ψάχνω για καλό γιατρό χειρουργό ωρλ Θεσ/κη για κόγχες και ρινικό διάφραγμα . Κάποιους ωρλ που έχω επισκεφτεί ως τώρα στην Θεσ/κη δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη . Αν κάποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία θετική ή αρνητική από κάποιον γιατρό θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώμη του σε προσωπικό μήνυμα . Ευχαριστώ ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts