Jump to content

Σκληρός δίσκος - Τον βλέπω στο BIOS αλλά όχι στα Windows

anarxaki
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Πριν από λίγο σταμάτησε ο υπολογιστής μου να "βλέπει" τον ένα σκληρό δίσκο. Έκανα επανεκκίνηση ελπίζοντας ότι απλά έτυχε, αλλά συνεχίζει να μην τον δείχνει. Στο BIOS τον δείχνει κανονικά, δείχνει και πόσα GB αλλά στη Διαχείριση Υπολογιστή δείχνει μόνο τους άλλους.

Μέχρι το μεσημέρι τον χρησιμοποιούσα κανονικά (είναι ο δίσκος που πάνε τα Downloads μου) και το μόνο που έκανα από εκείνη την ώρα και μετά είναι ότι εγκατέστησα το VSO ConvertXtoDVD και αποσυνέδεσα-επανασυνέδεσα το πληκτρολόγιο και το mouse.

Τι μπορεί να φταίει; Έχω καινούριo υπολογιστή ο οποίος δουλεύει χωρίς πρόβλημα περίπου 2-3 εβδομάδες. Επίσης έχω επάνω:

1 δίσκο Sata 160GB (με τα Windows)

1 Sata 500GB (αυτός που δε βλέπει πια)

1 εξωτερικό USB 750GB

1 IDE 300GB

και 1 αντιγραφικό επίσης IDE.

Επίσης, επειδή έχω μία υποδοχή για IDE στη ΜΒ, έχω συνδέσει μαζί αντιγραφικό και το δίσκο και μου δημιούργησε πρόβλημα επειδή έβλεπε τον IDE ως δίσκο συστήματος και τον ονόμαζε αυτόματα C. Για τον παρακάμψω έκανα format με τον IDE αποσυνδεδεμένο και μετά άλλαξα τα γράμματα στους δίσκους (κι επί τη ευκαιρία τους έβαλα και με τη σειρά που με βόλευε). Μπορεί να φταίει κάτι από αυτά;

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

δοκιμαζεις πρωτα να αλλαξεις καλωδιοταινιες,

αν δεν παιξει παλι δοκιμαζεις να το αλλαξεις pc,

αν παλι δεν παιζει ισως κατι εχει ψοφησει...

μπες με καμια dos boot κ ριξε κανα dos fdisk,format αν τον δεις απο κει...

Δοκίμασε να μπείς στο προγραμματάκι που είναι μέσα στο system32 και λέγεται cmmngmnt ή κάπως έτσι και δες αν τον βλέπει εκεί...Αν όχι είναι πρόβλημα hardware.
to kako me to na mi kaneis tipota einai oti den boreis na stamatiseis gia na ksekourasteis