druides Δημ. March 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2006 nai, bebaiws mporeis na krathseis to /home tou mandriva :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. March 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2006 Ωραία... σε ποιόν ακριβώς δίσκο βρίσκονται... Λυθηκε το προβλημμα..Απλα ξεχασα να κανω savee....Thanks menace82 Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. March 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2006 σκέφτομαι να βάλω στο pc μου ενα δέυτερο λειτουργικό και λέω να linux αυτό μιας και έχω ακούσει τόσα κ τόσα καλα :) . ποιό όμως?? δεν έχω ξαναδουλέψει linux..:O μπορώ να το κατεβάσω απο το net μιας και είναι free η να το αγοράσω μαζί με κάποιο περιοδικό?? όσο αναφορα τους drivers θα υπάρχει πρόβλημα ή όπως τα win τα βρήσκει τα περισσότερα μόνο του? Παράθεση Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. March 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2006 σκέφτομαι να βάλω στο pc μου ενα δέυτερο λειτουργικό και λέω να linux αυτό μιας και έχω ακούσει τόσα κ τόσα καλα :) . ποιό όμως?? δεν έχω ξαναδουλέψει linux..:O μπορώ να το κατεβάσω απο το net μιας και είναι free η να το αγοράσω μαζί με κάποιο περιοδικό?? όσο αναφορα τους drivers θα υπάρχει πρόβλημα ή όπως τα win τα βρήσκει τα περισσότερα μόνο του? Άμα έχεις dsl ή κάποιον να αγγαρέψεις να σου τα κατεβάσει θα βρεις ότι διανομή θες στον ftp του ΕΜΠ δωρέαν: ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ Η εγκατάσταση είναι πλέον πολύ εύκολη. Αυτό που θα σε παιδέψει αρκετά είναι οι drivers... Μην αγχώνεσαι, με λίγο ψάξιμο τα περισσότερα θα σοθ δουλέψουν! Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. March 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2006 σκέφτομαι να βάλω στο pc μου ενα δέυτερο λειτουργικό και λέω να linux αυτό μιας και έχω ακούσει τόσα κ τόσα καλα :) . ποιό όμως?? δεν έχω ξαναδουλέψει linux..:O μπορώ να το κατεβάσω απο το net μιας και είναι free η να το αγοράσω μαζί με κάποιο περιοδικό?? όσο αναφορα τους drivers θα υπάρχει πρόβλημα ή όπως τα win τα βρήσκει τα περισσότερα μόνο του? Κυκλοφορει και το περιοδικο LINUX FORMAT που εχει και το SUSE 10.Αυτο σε συμφερει να το αγορασεις αν δεν εχεις DSL γραμμη. Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ankouts Δημ. March 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2006 Καλησπέρα σε όλους. Πήρα το Laptop Amilo 1667G2 και προσπαθώ να βάλω Ubuntu 5.10. Στο τέλος της εγκατάστασης και την στιγμή που πάει να μπεί μου λέει : Failed to start X server. It is likely that it is not set up correctly. Κάποιος από ένα άλλο forum μου είπε πως φταίει η κάρτα ΑΤΙ που έχει το laptop και πως πρέπει να κάνω αυτό. Αν διαβάσετε εκεί θα δείτε ότι λέει για 64bit users You have to downgrade to an older version of libdri.a due to an incompatilbity with the ATI drivers. Download here. E πως να το κατεβάσω αυτό το πράγμα αφού δεν έχω γραφικό περιβάλλον? Και κάτι ακόμα...ως 64bit user, πρέπει μονάχα downgrade να κάνω? Ή και τα άλλα παραπάνω? Οι συμβουλές με απλά λόγια θα με βοηθήσουν, καθώς είμαι πολύ νέος χρήστης στο linux. Ακόμα δεν άρχησα ..έπεσα στα βαθιά :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. March 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2006 Κυκλοφορει και το περιοδικο LINUX FORMAT που εχει και το SUSE 10.Αυτο σε συμφερει να το αγορασεις αν δεν εχεις DSL γραμμη. έχω adsl, τι να κατεβάσω όμως? απο linux μόνο suse κ redhat έχω ακούσει απλά θέλω να μου πείτε τι καλύτερο υπάρχει να το κατβάσω... ΕΜΠ :confused: ? Παράθεση Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. March 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2006 έχω adsl, τι να κατεβάσω όμως? απο linux μόνο suse κ redhat έχω ακούσει απλά θέλω να μου πείτε τι καλύτερο υπάρχει να το κατβάσω... ΕΜΠ :confused: ? ... καθώς και ότι θεωρείτε(-αι) φιλικότερο για τους πρωτάρηδες...:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menace82 Δημ. March 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2006 έχω adsl, τι να κατεβάσω όμως? απο linux μόνο suse κ redhat έχω ακούσει απλά θέλω να μου πείτε τι καλύτερο υπάρχει να το κατβάσω... ΕΜΠ :confused: ? Καλώς ώρισες στον κόσμο του Linux φίλε! ;) Έχουμε και λέμε: Οι πιό εύχρηστες διανομές για αρχάριους χρήστες είναι το Mandriva 2006 και το SuSE Linux 10.0. To Mandriva ξεχωρίζει για την εύκολη του εγκατάσταση και το SuSE για την πληθώρα ρυθμίσεων που μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας το YaST. Αμέσως μετά έρχεται το Kubuntu/Ubuntu 5.10 και το Fedora Core 4 Αν επιθυμείς να προχωρήσεις λίγο παραπάνω, μπορείς να εγκαταστήσεις Debian. Αυτά από μένα.... Υ.Γ. Πες μας τι επέλεξες στο τέλος! Παράθεση Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menace82 Δημ. March 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2006 Καλησπέρα σε όλους. Πήρα το Laptop Amilo 1667G2 και προσπαθώ να βάλω Ubuntu 5.10. Στο τέλος της εγκατάστασης και την στιγμή που πάει να μπεί μου λέει : Failed to start X server. It is likely that it is not set up correctly. Κάποιος από ένα άλλο forum μου είπε πως φταίει η κάρτα ΑΤΙ που έχει το laptop και πως πρέπει να κάνω αυτό. Αν διαβάσετε εκεί θα δείτε ότι λέει για 64bit users You have to downgrade to an older version of libdri.a due to an incompatilbity with the ATI drivers. Download here. E πως να το κατεβάσω αυτό το πράγμα αφού δεν έχω γραφικό περιβάλλον? Και κάτι ακόμα...ως 64bit user, πρέπει μονάχα downgrade να κάνω? Ή και τα άλλα παραπάνω? Οι συμβουλές με απλά λόγια θα με βοηθήσουν, καθώς είμαι πολύ νέος χρήστης στο linux. Ακόμα δεν άρχησα ..έπεσα στα βαθιά :( Παρόλο που έχει βγάλει νέους drivers για τις κάρτες τις, δυστυχώς δεν έχει καλή υποστήριξη για την 64bit αρχιτεκτονική. Τεσπα... Ακολούθησε τις οδηγίες που σου λέει το How-to. Για να κατεβάσεις κάτι δώσε:wget <πλήρης διαδρομή του αρχείου>π.χ. wget http://mail3.mpr.org/mlomker/libdri.a.gz για να κατεβάσεις το παραπάνω αρχείο. Παράθεση Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ankouts Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Παιδιά help, μου λέει να γράψω : sudo apt-get remove linux-restricted-modules-$ (uname -r) Τι θέλει να πεί ο ποιητής με το (uname -r) ?? Το γράφω όπως το βλέπω και μου λέει: syntax error near unexpected token '(' . Ποιά είναι η ακριβής σύνταξη δηλαδή ? Edit: Οκ το έφτιαξα, δεν ήθελε space Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ankouts Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Έχω laptop Amilo A1667G2,Amd Turion64 με ΑΤΙ X700 κάρτα γραφικών, Ubuntu 5.10. To πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να μπώ σε γραφικό περιβάλλον. Ακολούθησα τις οδηγίες εδώ, κατεβάζοντας τον τελευταίο driver, το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν κάνω εγκατάσταση του driver, μου βγάζει errors, και τα παραθέτω: Στο /usr/share/fglrx/fglrx-install.log υπάρχουν αυτά τα μυνήματα : Kernel Module: Trying to install a precompiled kernel module. Kernel Module: Precompiled kernek module version mismatched. Kernel Module: No kernel modul build enviroment - please consult readme. Έχετε κάποια ιδέα βρε παιδιά πώς να καταφέρω να μπώ σε γραφικό περιβάλλον? Λογικά εάν βάλω αυτο τον driver θα καταφέρω να μπώ, σωστά? Πως όμως?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menace82 Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Έχω laptop Amilo A1667G2,Amd Turion64 με ΑΤΙ X700 κάρτα γραφικών, Ubuntu 5.10. To πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να μπώ σε γραφικό περιβάλλον. Ακολούθησα τις οδηγίες εδώ, κατεβάζοντας τον τελευταίο driver, το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν κάνω εγκατάσταση του driver, μου βγάζει errors, και τα παραθέτω: Στο /usr/share/fglrx/fglrx-install.log υπάρχουν αυτά τα μυνήματα : Kernel Module: Trying to install a precompiled kernel module. Kernel Module: Precompiled kernek module version mismatched. Kernel Module: No kernel modul build enviroment - please consult readme. Έχετε κάποια ιδέα βρε παιδιά πώς να καταφέρω να μπώ σε γραφικό περιβάλλον? Λογικά εάν βάλω αυτο τον driver θα καταφέρω να μπώ, σωστά? Πως όμως?? Έχεις μπεί σε αρκετά βαθειά νερά λόγω της ΑΤΙ ...:mad: Δεν είναι εγκατεστημένος ο κώδικας του πυρήνα ωστε να γίνει εγκατάσταση του οδηγού της ΑΤΙ... (όταν εγκαθιστάς έναν οδηγό για κάποια συσκευή, "φτιάχνεται" με τα μέτρα του συστήματός σου) Για να εγκαταστήσεις τον κώδικα του πυρήνα, δώσε τα παρακάτω sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r) sudo apt-get install linux-source Μετά δοκίμασε να ξανά-εγκαταστήσεις τον οδηγό της ΑΤΙ. Παράθεση Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ankouts Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Μπα δε με βλέπω τελικά να το φτιάχνω :( Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες που λένε εδώ αλλά όταν κάνω στο τέλος fglrxinfo, βλέπω αυτό : error: unable to open display :0 και βέβαια δεν δουλεύει η ATI πάλι. Πλέον έχω καταφέρει να μπώ στο xserver επιλέγοντας Vesa driver και όχι ΑΤΙ, αλλά το πακέτο είναι οτι δεν εκμεταλεύομαι ετσι τις δυνατότητες τις ATI όπως επίσης και το resolution, που τώρα είναι 1024x768 ενώ η οθοη μου μπορεί να παίξει μέχρι 1280χ800 :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Παιδια ξερεις κανεις κανενα προγραμματακι για mailpreview αλλα και με δυνατοτητες bounch οπως ειναι το Mailwasher για Windows; Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menace82 Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Μπα δε με βλέπω τελικά να το φτιάχνω :( Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες που λένε εδώ αλλά όταν κάνω στο τέλος fglrxinfo, βλέπω αυτό : error: unable to open display :0 και βέβαια δεν δουλεύει η ATI πάλι. Πλέον έχω καταφέρει να μπώ στο xserver επιλέγοντας Vesa driver και όχι ΑΤΙ, αλλά το πακέτο είναι οτι δεν εκμεταλεύομαι ετσι τις δυνατότητες τις ATI όπως επίσης και το resolution, που τώρα είναι 1024x768 ενώ η οθοη μου μπορεί να παίξει μέχρι 1280χ800 :( Έιχα μπλέξει και εγώ ένα διάστημα με μιά #@*!ΑΤΙ κάρτα. Στο τέλος έβαλα nVidia και ησύχασα! Στα φορητά δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής...:( Ο οδηγός VESA είναι η μόνη επιλογή δυστυχώς.:( Παράθεση Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menace82 Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Παιδια ξερεις κανεις κανενα προγραμματακι για mailpreview αλλα και με δυνατοτητες bounch οπως ειναι το Mailwasher για Windows; Anti-Spam προγράμματα υπάρχουν πολλά... Δεν ξέρω ποιά έχουν την δυνατότητα bounce.... Το MailWasher πάντως κυκλοφορεί και για Λίνουξ η έκδοση Pro, αν και με λίγο τσιμπιμένη τιμή (37,00$) http://www.firetrust.com/firetrust81.html (Αν σε ενδιαφέρει αγόρασέ το, μην το κατεβάσεις παράνομα.) Δεν ξέρω, βέβαια, αν σε βολέυει αυτό http://www.mimedefang.org/. Έχει και την δυνατότητα bouncing. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, τότε STFW (Search The "Fine" Web) :D Edit: Το SpamAssassin έχει όλες τις δυνατότητες που ζητάς, απλά θέλει ρύθμιση. Παράθεση Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MrZ Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Έιχα μπλέξει και εγώ ένα διάστημα με μιά #@*!ΑΤΙ κάρτα. Στο τέλος έβαλα nVidia και ησύχασα! Στα φορητά δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής...:( Ο οδηγός VESA είναι η μόνη επιλογή δυστυχώς.:( Παιδιά εγώ πρέπει να είμαι και πολύ (_(_)φαρδος :p Έχω Ati Radeon 9600XT και αν και newbie σχετικά σε θέματα linux με την πρώτη μου προσπάθεια να περάσω drivers όχι μόνο τα κατάφερα αλλά εγκατέστησα και το control center της Ati :D Το μόνο που έκανα ήταν να εγκαταστήσω το ATI Driver Installer από εδώ https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27 Βέβαια εγώ το πέρασα σε desktop με debian ελπίζω να φανείς τυχερός όπως εγώ ;) Παράθεση Ride fast Ride hard Ride home. ZX6R Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ankouts Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Αμ δε με βλέπω για τυχερό :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
const_ili Δημ. March 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2006 Γεια σας....εχω desktop pc με τα εξής χαρακτηριστικά: CPU INTELP4 (s775)/64BIT 640 (3,2GHz) 8 M/b P5 ASUS P5GD1 Pro (i915P, s775) SVGA PCI EXP.EN6600SILENCER-256 MB ASUS Τώρα χρησιμοποιώ windows xp home...Θέλω όμως να χρησιμοποιήσω τα 64ΒΙΤ μιας κ τα windows δεν με αφήνουν.... Υπάρχει κάποια διανομή που προτείνετε; ΣΗΜ. η πρώτη διανομή που χρησιμοποίησα ήταν η Mandrake 10..... θα προτιμούσα αν όχι αυτή κάτι ανάλογης ευκολίας στην εγκατάσταση... ---Θα πρέπει να κάνω ειδικές ρυθμίσεις για την 64βιτη λειτουργία; :ninja: :ninja: Παράθεση TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LuckyStriker Δημ. March 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2006 Γεια σας....εχω desktop pc με τα εξής χαρακτηριστικά: CPU INTELP4 (s775)/64BIT 640 (3,2GHz) 8 M/b P5 ASUS P5GD1 Pro (i915P, s775) SVGA PCI EXP.EN6600SILENCER-256 MB ASUS Τώρα χρησιμοποιώ windows xp home...Θέλω όμως να χρησιμοποιήσω τα 64ΒΙΤ μιας κ τα windows δεν με αφήνουν.... Υπάρχει κάποια διανομή που προτείνετε; ΣΗΜ. η πρώτη διανομή που χρησιμοποίησα ήταν η Mandrake 10..... θα προτιμούσα αν όχι αυτή κάτι ανάλογης ευκολίας στην εγκατάσταση... ---Θα πρέπει να κάνω ειδικές ρυθμίσεις για την 64βιτη λειτουργία; :ninja: :ninja: 8a sou protina ena apo ta e3is debian mandrake suse makria apo ta red hut , mias kai ta vrika arketa disola. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
const_ili Δημ. March 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2006 8a sou protina ena apo ta e3is debian mandrake suse makria apo ta red hut , mias kai ta vrika arketa disola. kapoios mou anefere thn gentoo.... ti leei? aksizei?? Παράθεση TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
druides Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 kat emena nai.. poly pio sta8ero, exei klhronomhsei polla pragmata apo freebsd... gia mena kai mono to porting system tou arkei :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. March 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 1. Γενικά ισορροπημένες διανομές θεωρούνται οι debian(ubuntu), redhat/fedora. Ευκολία χρήσης, πληθώρα πακέτων, ευκολία επέκτασης σε λογισμικό. 2.Πάρα πολύ εύκολες στην χρήση εμφανίζονται οι mandrake, suse: ειδικά το yast (contol center) δίνει την ευκαιρία ακόμα και στον πιο αρχάριο να σετάρει το σύστημά του. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση να μάθει οτιδήποτε. Όσο για το gentoo, περιμένω από όποιον το προτείνει, να υπογράψει δήλωση του νόμου 105, ότι αναλαμβάνει και την υποχρέωση να βοηθάει όποιον τον πιστέψει και ασχοληθεί μαζί του. Το πιο άσκοπο πράγμα στον κόσμο, είναι το λεγόμενο distro-war. H επιλογή λειτουργικού ή διανομής είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
const_ili Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 ela vre...mhn eisai toso afsthros....kalo mou fainetai to gentoo....egw thelw pantws kati apla efxrhsto na synyparxei me ta windows gia na kanw thn fash mou k me linux...pantws apo o,ti eida an kai den ta lege kathara sto site tou gentoo... yposthrizei arketa pou den to kanoun oi alles dianomes.... px opws h debian....kai to upgrade einai kata kapoio tropo aftomato... Παράθεση TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts