geofromalimos Δημοσιεύτηκε April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 11, 2008 Αγαπητοί συνforumίτες τα τελευταία χρόνια της ζωής μου ασχολούμαι κατα κύριο λόγο με δίκτυακές συσκευές - εφαρμογές με αποτέλεσμα οι γνώσεις μου σε hardwareικό επίπεδο να μην είναι τόσο εξειδικευμένες όσο πολλοί από εσάς (Alexkass,mcde,druides και αλλοι πολλοί)... Θέλω λοιπόν να συνθέσω ένα HTPC για το σαλόνι μου. Κατ'αρχάς το θέλω για αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας (1080p).Επίσης δεν είμαι ούτε intelακιας ούτε AMDάκιας.Είμαι ικανοποιημένος και από τις 2 εταιρίες.Θέλω τουλάχιστον 2gb ram.Επίσης θέλω να υπάρχει μια hdmi έξοδος είτε Onboard στην mobo είτε σε μια κάρτα γραφικών.Δίσκος εντάξει δεν είναι πρόβλημα.Θέλω να υπάρχει οπτική έξοδος ήχου η οποία θα πηγαίνει σε ενισχυτή 5.1.Το κουτί φυσικά θα είναι τύπου HTPC... Θα ήθελα να λάβετε υπ'όψιν σας και ότι στο μέλλον θα μπεί και Blu Ray drive (προς το παρόν το PS3 κάνει τη δουλειά του:)) οπότε το μηχάνημα θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει στην αναπαραγωγή blu-ray.Μην ξεχάσετε και τον παραγοντα θόρυβο - τροφοδοτικό... Ακούω λοιπόν τιμές και προτάσεις! Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2008 εδώ και καιρό έχω media center pc που λειτουργεί ώς τηλεόραση και παιχνιδομηχανή. intel c2d E6550 2.33Ghz 3GB ram 320 + 500GB HDD (+ 1T +1T network hdd) lg dvd-rw mobo asus p5k (δε θες κάτι παραπάνω, πίστεψέ με) ati hd 2600 512MB hdmi (όπως γνωρίζουν και οι πέτρες οι μόνες κάρτες που δουλεύουν άριστα το hdmi είναι οι ati) samsung LCD 26'' LE26S81B (και καλώδιο 0.5μ HDMI από πλαίσιο) linksys WUSB300N msft Wireless Entertainment Desktop 8000 κάρτα tv: Pinnacle hybrid 330 for vista media center (μακριά από avermedia) λειτουργικό ΜΟΝΟ (αν θες σοβαρό media center) windows vista home premium (of ultimate) 32bit (γιατί συνήθως οι κάρτες TV δεν έχουν οδηγούς για 64bit). τηλεχειριστήριο: philips SRM7500. λίγο ακριβό αλλά πολύ καλύτερο από τα κλασικά της msft (η κάρτα tv που σου λέω έχει και χειριστήριο αλλά όχι τόσο καλό). μην πάρεις Logitech γιατί τα περισσότερα δεν είναι πλήρως συμβατά με mce. ups apc για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο xbox360 for windows vista wireless controller για halo2, pro, crysis, gears of war και ό,τι άλλο θέλεις. ;) ελπίζω να βοήθησα κάπως Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2008 1.ati hd 2600 512MB...Όταν λέμε HDMI εννοείς ότι έχει onboard η με αντάπτορα?Επίσης όντως δίνει έξοδο 1366x720?Ή θα μου κόβει στα πλάγια και πάνω κάτω? 2.Έχω ηδη Logitech...Οπότε δεν σκέφτομαι να αγοράσω κάτι άλλο προς το παρόν. 3.Αλήθεια εσύ πως έχεις ήχο?Η mobo σου έχει επάνω οπτική έξοδο? 4.Τι κουτί έχεις? 5.Από θέματα θορύβου πως πας? Και πάλι ευχαριστώ. Λοιπόν Alex έκανα μια πρόχειρη “μελέτη” πάνω σε αυτά που μου προτείνεις. Συμπεριέλαβα και τον παράγοντα τιμή και όλες οι τιμές είναι από e-shop(ναι ξέρω ότι υπάρχουν και σε άλλα e-shops πιο φτηνά,βλέπε skroutz.gr...) 1.Cpu O INTEL CORE 2 DUO E6550 κοστίζει 143 ευρώ. Με 17 ευρώ παραπάνω παίρνω τον AMD PHENOM 64 9500 2.2GHZ QUAD-CORE. Τι θα πρότεινες? 2.Motherboard Ποιά Asus p5k εννοείς?Είδα πχ την ASUS P5KPL-VM (mini ATX) και την ASUS P5KPL. Εσύ ποιά έχεις.Σε περίπτωση που θα πρότεινες AMD έχεις κάτι καλό υπ’όψιν σου? 3.Graphics Για αυτή εδώ τι λες ASUS EAH3650?Για δες εδώ ... 4.Case Εδώ είναι το πρόβλημα!Είναι λίγο ακριβά ή μου φαίνεται?Για κάτι τέτοιο με βλέπω αλλά είναι εξωφρενική η τιμή!!! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2008 εγώ πήρα κλασικό κουτί desktop (από τα μικρά βέβαια) μιας και το μόνο που φαίνεται στο έπιπλο είναι το lg drive και το power botton. για θόρυβο δεν έχω. όταν δουλεύει είτε βλέπω ταινία είτε ακούω μουσική και δεν έχω πρόβλημα. όταν το κλείνω μπαίνει σε standby. γιατί θες να μπλεχτείς? η intel βγάζει σίγουρα καλύτερους και πιο αξιόπιστους επεξεργαστές. δε λέω ότι θα έχεις πρόβλημα με amd αλλά γιατί να το κάνεις? νοοτροπία ΚΚΕ... ο κομ*****σμός πέθανε (ευτυχώς :p) και εκείνοι άλλα λένε. για γραφικά η κάρτα έχει αντάπτορα στο κουτί της. οι ati (ψάξε όπου θες) είναι σαφώς καλύτερες στη διαχείριση hdmi (video + audio). η κάρτα που λες είναι αρκετά πιο ακριβή, η 2600 στα medium παίζει μια χαρά το crysis. τι θες τη σύνδεση ήχου από την mobo? αφού ο ήχος πάει κατευθείαν (από hdmi) στην TV. πάρε τον από εκεί. σίγουρα έχει τις κατάλληλες εξόδους. ποιο Logitech χειριστήριο έχεις? υποστηρίζει mce? αν όχι απλά πέτα το. μιλάμε για ένα pc που μία φορά το μήνα θα το πλησιάζεις (για να δεις ποια updates θες). όλο τον άλλο καιρό το δουλεύεις με το controller. εγώ έδωσα 700-800ευρώ (χωρίς την TV) για το σύστημα. εσύ αν θες να δώσεις παραπάνω μπορείς να πας και σε quad core και σε άλλες κάρτες και σε άλλα πράγματα. απλά σου αναφέρω ένα σύστημα ρολόι. δλδ που κάνει αυτά που θες χωρίς να κολλάει πουθενά (με το config που δίνω) και μπαίνει σε hybrid sleep αλλά και βγαίνει άμεσα και χωρίς κανένα κόλλημα. θα μου πεις τόσο σοβαρό είναι αυτό? φυσικά! σκέψου ότι το desktop wallpaper στο htpc το βλέπω μόνο όταν κάνει restart για τα updates. πληκτρολόγιο και mouse δεν τα ακουμπάω, μόνο σε κάποια games. αν εσύ θες ένα πισί που να είναι κάποιες φορές και htpc είναι άλλο θέμα. εγώ μιλάω για κλασικό living room pc, δλδ μια συσκευή που να ΜΗ φαίνεται ότι είναι πισί. για τα Blue-ray τα πράγματα είναι θετικά. ήδη η επόμενη έκδοση mce (μέσα στο έτος) θα υποστηρίζει άμεσο παίξιμο μέσω mce χωρίς άλλα προγράμματα όπως power dvd etc. και φυσικά το σύστημα αυτό τα παίζει μια χαρά. Υ.Γ. τα πάντα τα κάνεις από το χειριστήριο (20εύρω ένα απλό για mce). αν για να δουλέψει το htpc θες mouse τότε έχασες το στοίχημα και απλά οδηγείσαι στην αγορά ενός ακόμα απλού desktop pc. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2008 τι θες τη σύνδεση ήχου από την mobo? αφού ο ήχος πάει κατευθείαν (από hdmi) στην TV. πάρε τον από εκεί. σίγουρα έχει τις κατάλληλες εξόδους. ποιο Logitech χειριστήριο έχεις? υποστηρίζει mce? αν όχι απλά πέτα το. μιλάμε για ένα pc που μία φορά το μήνα θα το πλησιάζεις (για να δεις ποια updates θες). όλο τον άλλο καιρό το δουλεύεις με το controller. Εγώ απλώς θέλω μια οπτική ινα να φεύγει από το pc και να πηγαίνει στον ενισχυτή μου.Ο ενισχυτής δεν έχει είσοδο HDMI.Η τηλεόραση έχει HDMI και οπτική ίνα. Αν πχ στείλω από το pc HDMI στην TV και απο την TV οπτική στον ενισχυτή και παίζω ένα mkv με 5.1 ήχο θα έχω 5.1? Έχω το harmony 555 το οποίο είναι συμβατό με vista media center... Εμένα λόγω χώρου το pc δεν μπορεί να είναι κλασσικό desktop.Βρήκα ένα οικονομικό στο pixmania το οποίο μπορείς να δεις εδώ Επίσης δεν μου είπες ποια ακριβώς είναι η mobo σου!Για πες! Μνήμη 2x2gb θα πρότεινες?Λες να υπάρχει πρόβλημα με τα vista x86? Επίσης τι HDMI δίνει η ati σου?Είναι 1.3? Καλά έσκασες 200+ για keyboard??Τώρα το είδα!Too much ρε φίλε! Εσύ το pc σου αυτό για τι ακριβώς το χρησιμοποιείς?Blu ray?Αρχεία mkv κτλ?Απο περιέργεια ρωτάω! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2008 1. λογικά αυτό που λες θα γίνεται με τον ήχο. εγώ απλά βγάζω από την TV τα καλώδια για τα ηχεία και το woofer. 2. πολύ καλό χειριστήριο :) 3. δες στο eshop.gr αν και αυτό που δείχνεις μια χαρά φαίνεται :) 4. μα σου είπα, η asus p5k. απλή ούτε wifi ούτε τπτ. μόνο 1000Mbit eth, Firewire, raid. υποστηρίζει και crossfire. σίγουρα τώρα θα έχουν βγει καλύτερες στα ίδια λεφτά :) απλά αγαπάω την asus. και την εκτιμώ ταυτόχρονα. αν μπορώ να διαλέξω κάτι για hardware, αυτό θα είναι asus. 5. 4GB για HTPC? είναι πάρα πολύ. πάρε 3Χ1 @ 800. πιο φτηνό και αγοράζεις όσο θες. Kingston έχω. 6. δε γνωρίζω, αλλά δουλεύει άριστα με την TV. προηγούμενα μοντέλα samsung (δεν ξέρω για άλλες μάρκες) είχαν πρόβλημα με το font smoothing. τέρμα όμως αυτό :) 7. το χρειάζομαι γιατί δουλεύω (αν δουλεύω) σε μεγάλη απόσταση. είναι BT. 8. γράφω καθημερινές εκπομπές (series + manual), από το πρωί το έχω να παίζει playlist μουσικής, βλέπω ταινίες και σειρές (πολλές όμως), βλέπω τον καιρό (από το gadget @ mce), καίω cds (1-2 την εβδομάδα), μία φορά ή 2 το μήνα φτιάχνω ένα movie dvd για να ελευθερώσω δίσκο από τα recorded. τα περισσότερα αρχεία είναι wmv, avi (xvid, divx). 9. blue-ray όχι ακόμα αλλά θα έρθει η σειρά του. αρχές 2009 έρχεται το "fiji". Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 13, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2008 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!Αρχίζω σιγά σιγά να καταλήγω κάπου.Αλλά το fiji τι σχέση έχει? Πως και δεν βλέπεις mkv αρχεία?Γενικώς HD υλικό δεν βλέπεις?Εγω κατά κύριο λόγο για mkv αρχεία το θέλω.. Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2008 βλέπω αλλά όχι συχνά. λόγω ότι δεν μου έχει έρθει ο N. και streaming σε mkv με G δε παίζει ;) δες στο σάιτ του Paul Thurrott για τα νεώτερα για το fiji. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 13, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2008 Λοιπόν νομίζω ότι κατέληξα: Επεξεργαστής: intel core 2 duo E8200 στα 2.66ghz.Εκρηκτικές επιδόσεις και 6mb cache.Τιμή 149 ευρώ.Link εδώ. Motherboard GIGABYTE P31-DS3L.Τιμή 62 ευρώ.Γενικώς είναι μια ολοκληρωμένη motherboard και έχει και onboard optical out.Ιδανικό για την περίπτωση μου.Link εδώ. Μνήμες 2 kingston των 1 gb έκαστη.Τιμή 39 ευρώ και για τις 2.Link εδώ.Βέβαια με άλλα 60 ευρώ μπορώ να πάρω δύο εξαιρετικές μνήμες kingston με latency 3-3-3-10.Αλλά εντάξει δεν θέλω να το παρακάνω με την τιμή...:126: Κάρτα γραφικών ASUS EAH3650.Επειδή εχει chipset ΑΤΙ,άφθονη μνήμη και εντελώς αθόρυβη!Τιμή 53.79 ευρώ.Link εδώ. Κουτί ADVANCE 2610.Επειδή είναι οικονομικό και όμορφο!Τιμή 86 ευρώ.Link εδώ. Τροφοδοτικό CORSAIR CMPSU-450VX.Επειδή το σύστημα μου δεν έχει απαιτήσεις μεγαλύτερες των 250w και το συγκεκριμένο τροφοδοτικό σύμφωνα με πολλά reviews θεωρείται εξαιρετική επιλογή!Και υψηλή ποιότητα,και απόδοση και χαμηλά επίπεδα θορύβου.Τιμή 67.5 ευρώ.Link εδώ. Δίσκος WD5000AAKS.Επειδή μια ζωή με WD δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα.Τιμή 71 ευρώ.Link εδώ. Συνολικό κόστος 529 ευρώ. Αυτά που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι τα εξής: 1.Η κάρτα γραφικών έχει μέσα το HDMI adaptor? 2.Για τις μνήμες εσείς τι λέτε? 3.Για το τροφοδοτικό επίσης?Κάτι καλύτερο-οικονομικότερο? 4.Για mouse και keyboard επίσης?Για να ακούσω! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2008 1. δε γνωρίζω. δε κοστίζει όμως τπτ (νομίζω πρέπει να γράφει HDMI για να έχει θύρα ή αντάπτορα) 2. εγώ έχω 3 τέτοιες. 2 είναι μέτριες για τέτοιο σύστημα... vista mce θα τρέχει. 3. δε γνωρίζω εγώ έχω 450άρι. 250άρι είναι έλεος. τσίμα τσίμα. μια κάρτα δικτύου, τηλεόρασης κλπ κλπ και πάει. 4. δες αυτό που έχω. το eshop έχει καλή τιμή. 5. δε βλέπω να έχεις κάρτα τηλεόρασης... γιατί? καλό σύστημα γενικά :) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 14, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2008 3. δε γνωρίζω εγώ έχω 450άρι. 250άρι είναι έλεος. τσίμα τσίμα. μια κάρτα δικτύου, τηλεόρασης κλπ κλπ και πάει. 450άρι είναι!Απλώς 250 είναι η κατανάλωση του όλου configuration! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2008 μια χαρά τότε :) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 14, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2008 Νέα σύνθεση Alex ετοιμάσου! Επεξεργαστής: Athlon 64 X2 4850E 2.5GHZ.Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μου,έχει ελάχιστη κατανάλωση(45W),και είναι η πρόταση της AMD για HTPC.Τιμή 71 ευρώ. Motherboard GIGABYTE GA-MA78GM-S2H.Τιμή 80 ευρώ.Με το ολοκαίνουργιο chipset 780G ιδανικό για αναπαραγωγή HD περιεχομένου.Φυσικά υπάρχει ενσωματωμένη μια ATI Radeon HD3200 και το optical interface για τον ήχο!Μην ξεχάσω και την Onboard HDMI και την υποστήριξη έως 16GB μνήμης.Και όλα αυτά σε Mini ATX!!!! Μνήμες 2 kingston των 1 gb έκαστη.Τιμή 39 ευρώ.Στη μνημη παρέμεινα σταθερός! Κουτί Εδώ σε θέλω!Τίποτα σε mini ΑΤΧ έχεις να προτείνεις?Γιατί με βλέπω να το κατασκευάζω μόνος μου! Τροφοδοτικό CORSAIR CMPSU-450VX.Και εδώ παραμένω σταθερός με τιμή 59 ευρώ από pixmania!!!Εξαιρετική επιλογή ίσως και υπερβολή για το ελάχιστης κατανάλωσης σύστημα μου. Δίσκος WD5000AAKS.Τιμή 71 ευρώ.Και εδώ σταθερός! Συνολικό κόστος ΜΟΝΟ 320 ευρώ... Δεν είναι και υπερυπολογιστής αλλά για home χρήση και για την περίπτωση μου είναι εξαιρετικός νομίζω.(Για gaming έχω το ps3...) Alex περιμένω σχόλια... Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2008 τιμή είναι άριστη. όμως δεν ξέρω τπτ για τους amd. πραγματικά δεν ξέρω το πόσο καλά πάει αυτή η mobo και αν έχει θέματα με τα vista. συμβουλή πριν την αγορά: κάνε 2-3 searchs @ google για προβλήματα. αν δε σου βγάλει τπτ προχώρα το. επίσης δες για benchs. βέβαια μεταξύ μας άσε τι δίνουν οι εταιρίες για htpc ως κατάλληλη cpu. θες ισχύ... αρκετή ισχύ. ειδικά για αρχεία βίντεο αλλά και για το stop/record @ mce TV. η διαφορά βέβαια στα λεφτά είναι μεγάλη. εγώ πάλι θα πήγαινα για τον Intel. Υ.Γ. ps3 για gaming? :p να μου έλεγες για BL να πω οκ. αλλά για gaming ΜΟΝΟ 360 :p (δουλεύει καλά και ως extender) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 15, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2008 Ένα εξαιρετικό review είναι αυτό...Προσωπικά εντυπωσιάστηκα! Όσο για το 360 δεν το έχω δοκιμάσει αρκετά για να εκφέρω άποψη πάντως στο ps3 έχω κατα καιρούς κολλήσει με παιχνιδάρες όπως πχ Ninja Gaiden Sigma,το άλλο κορυφαίο που το πήρα και αυθεντικό αλλά δεν το θυμάμαι (με την κοκκινομάλλα που έριχνε βρωμόξυλο),το uncharted και διάφορα άλλα!Όσο για το Blu Ray για να είμαι ειλικρινής ήταν και ο βασικός λόγος που το πηρα. Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2008 άντε λοιπόν καλορίζικο. αν έχεις πρόβλημα στο σετάρισμα των καναλιών στο mce πες το :) αν και δε πιστεύω :p Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 25, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2008 Λοιπόν σήμερα παρέλαβα την Gigabyte GA-MA78GM-S2H.Κόστος 80,65 με τα μεταφορικά από το you.gr. Επόμενο βήμα η αγορά επεξεργαστή. Εδώ λοιπόν έχω κάποιους ενδοιασμούς.Για να εκμεταλευτώ πλήρως το chipset 780G πρέπει να έχω Phenom? Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
venumis Δημ. May 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2008 1ον οι AMD ειναι και γ@μώ τους επεξεργαστές , τιμή/απόδοση = 10' 2ον καλά κάνεις και θέλεις οπτική έξοδο , πολλά mobo πλέον την έχουν , εγώ πήρα μια pci της link 7.1 optical in & out στα 30€ και παίζει άψογα DTS, DOLBY σε συνεργασία με τον ενισχυτή 3on οτι πάρεις να είναι ΑΤΙ στο θέμα κάρτας γραφικών , η 3850 είναι άριστη απλά δεν ξέρω απο θόρυβο τι λέει .. Αν υπάρχει κάπια κάρτα με ψυκτρες σε αυτα τα χαρακτηριστικά προτίμησε την. 4ον ο καλύτερος player κατά την γνώμη μου είναι ο k-lite classic media player Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htrul18 Δημ. September 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2008 Γειά σας! :) Μετακομιζω σε ένα μήνα περίπου και σκέφτομαι στο νέο μου σπίτι να στήσω ένα HTPC. Επειδή υπάρχει το παρόν thread θεώρησα πως είναι καλύτερα να ποστάρω εδώ παρά να ανοίξω ένα ολόιδιο. Δεν προβληματίζομαι ακόμη με το τι hardware θα αγοράσω αφού η αγορά θα γίνει σε 1-1,5 μήνα τουλάχιστον και μέχρι τότε πολλά αλλάζουν. Έχω κάποιες απορίες όμως. Θέλω να αποφύγω τη χρήση ενισχυτή. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό και να έχω πάλι 5.1 ήχο; Διάβασα μια λύση για σύνδεση του HTPC στην TV με HDMI και κατευθείαν σύνδεση των ηχείων στην TV (με προϋπόθεση να έχει αυτή τη δυνατότητα η TV). Έχω κάποιες ενστάσεις πάνω σ' αυτό. Αν είναι τα ηχεία συνδεδεμένα κατευθείαν στην TV όταν παρακολουθώ ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα θα το ακούω αναγκαστικά από όλα τα ηχεία; Ή οι τηλεοράσεις που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα παρέχουν και την επιλογή ανάμεσα στα ηχεία της TV και τα 5.1 κάθε στιγμή; Επίσης δεν θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτή η TV ακόμη κι αν θέλω μόνο να ακούσω μουσική; (να σημειώσω κάπου εδώ ότι δεν έχω αγοράσει ούτε TV ακόμη. Θα είναι το πολύ 32άρα λόγω χώρου πάντως οπότε μόνο 720p θα αναπαράγω.) Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν βολεύει το surfing στην TV. Όπως το σκέφτομαι πιστεύω ότι θα μου αρέσει αλλά καλύτερα να ακούσω γνώμες από σας που το έχετε δοκιμάσει. Και για msn πείτε μια γνώμη. Η κάρτα τηλεόρασης χρησιμεύει σε κάτι άλλο εκτός από την εγγραφή προγραμμάτων και ο δέκτης ραδιοφώνου; Το HTPC θέλω να το έχω και σαν κατεβαστήρι (το utorrent ανοιχτό όλη μέρα κλπ). Υπάρχει πρόβλημα μ' αυτό; Και μια ψιλο ξεκάρφωτη ερώτηση: Ένα ασύρματο router πρέπει να είναι συνδεδεμένο ενσύρματα τουλάχιστον σε ένα PC; Ή γίνεται σε όλα ασύρματα; Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο ποστ. Θα είναι η πρώτη μου επαφή με HTPC και γενικά με media center οπότε έχω πολλές απορίες. :) Παράθεση Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snik Δημ. September 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2008 Καταρχήν το HDMI δίνει ήχο και εικόνα άλλα μπορείς να πάρεις και μόνο την εικόνα αν θες και να συνδέσεις κάποια 5.1 ηχεία κατευθείαν στον υπολογιστή. Ετσι εχω κάνει έχω με μια 32αρα που εχω και μέχρι στιγμής λειτουργεί μια χαρά. Το surfing στην TV έμενα με εχει βολέψει πάρα πολύ,έτσι είμαι τον τελευταίο χρόνο.Το HTPC το έχω στο υπνοδωμάτιο μου και μπαίνω ίντερνετ απο το κρεβάτι. Για το κατεβαστηρι τώρα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα,έτσι και αλλιώς το utorrent ελαφριά εφαρμογή είναι...δηλαδή δεν θα κουράζεται ο υπολογιστής με αποτέλεσμα να θερμαίνεται.Εγώ έχω περίπου κάνα 6μηνο να κλείσω το PC μονο restart του κανω που και που. Το ρουτερ μπορεί να ειναι και ασύρματα νομίζω σε εναν υπολογιστή άπλα πρέπει να εχει ασύρματη κάρτα δικτύου.Αυτό από έμενα δεν νομίζω να ξέχασα κάποια ερώτηση...ότι άλλο θες εδω είμαστε :) Παράθεση All about wedding photography Photo Studio Commercial Photography Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. September 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2008 η φτηνή λύση (αυτή έχω κάνει) είναι htpc->hdmi->tv->5.1 αν διαβάσεις την προηγούμενη σελίδα θα σου λυθούν όλα. τα έχω γράψει αναλυτικά μιας και htpc έχω από τους πρώτους (με όλες τις παιδικές ασθένειες). Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htrul18 Δημ. September 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2008 η φτηνή λύση (αυτή έχω κάνει) είναι htpc->hdmi->tv->5.1 αν διαβάσεις την προηγούμενη σελίδα θα σου λυθούν όλα. τα έχω γράψει αναλυτικά μιας και htpc έχω από τους πρώτους (με όλες τις παιδικές ασθένειες). Ναι το διάβασα αυτό αλλά πιστεύω πως έχει αρκετά μειονεκτήματα. 1) Πρέπει να βρω τηλεόραση με 5.1 έξοδο. 2) (αυτό είναι πιο πολύ απορία παρά ένσταση) Αν συνδεθεί οπως λες δεν θα είναι υποχρεωτικό για να ακούσω μουσική να είναι ανοιχτή και η τηλεόραση; Το έψαξα λίγο από τότε που έκανα το post και κατέληξα στη λύση των 5.1 ηχείων για υπολογιστή. Απέφυγα τη χρήση ενισχυτή γιατί ανεβάζει πολύ το budget αλλά έτσι κι αλλιώς δε μου χρειάζεται (δεν θέλω μεγάλες εντάσεις). Τηλεόραση μάλλον θα πάρω την Sony Bravia KDL 37V4500. Επειδή αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε φάση μετακόμισης συμβουλές για το hardware θα σας ζητήσω σε 1-2 εβδομάδες. Ευχαριστώ πολύ! :) Παράθεση Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. September 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2008 1. για να ακούσεις μουσική σε ένα htpc πρέπει να έχεις οθόνη για να δεις το mce. 2. htpc χωρίς vista δεν μπορεί να υπάρξει (έστω xp mce2005). 3. πρέπει να αγοράσεις κάποιο καλό τηλεχειρηστήριο (εγώ πήρα με οθόνη για να είμαι άνετος). συμβατό πάντα με mce. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htrul18 Δημ. September 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2008 1. για να ακούσεις μουσική σε ένα htpc πρέπει να έχεις οθόνη για να δεις το mce. 2. htpc χωρίς vista δεν μπορεί να υπάρξει (έστω xp mce2005). 3. πρέπει να αγοράσεις κάποιο καλό τηλεχειρηστήριο (εγώ πήρα με οθόνη για να είμαι άνετος). συμβατό πάντα με mce. Ναι ναι το καταλαβαίνω αυτό! Το σκέφτομαι όπως το PC ας πούμε. Ανοίγω και TV και HTPC, βάζω μια playlist να παίζει και μετά κλείνω την TV γιατί έτσι κι αλλιως δεν θέλω να βλέπω 37 ίντσες visualization... Με τη σύνδεση που έχεις εσύ φαντάζομαι αυτό δε γίνεται γιατί ο ήχος περνάει από την TV. Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς κατέληξα στη λύση των ηχείων για PC. Για hardware τα λέμε σε 1-2 βδομάδες! ;) Παράθεση Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htrul18 Δημ. September 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2008 Επανέρχομαι γιατί πιστεύω πως ήρθε η ώρα για την έρευνα αγοράς του hardware! Θα ήθελα να μου προτείνετε μία σύνθεση μέχρι 700 ευρώ (χωρίς τα ηχεία). Ζητούμενα: - Αναπαραγωγή 720p υλικού (καλό θα είναι να υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής και 1080p) - 5.1 έξοδος ήχου. Είτε με κάρτα ήχου είτε on-board. Ότι κρίνετε καταλληλότερο. - Δυνατότητα gaming. Θέλω να παίζω κανένα ποδοσφαιράκι, Half Life 2, Assasin's Creed, DIABLO 3 :p. - Μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Το υλικό (ταινίες, μουσική κλπ.) θα είναι αποθηκευμένο στο HTPC και όχι σε κάποιο δίκτυο. - Κάρτα τηλεόρασης με δέκτη ραδιοφώνου. Αυτό για εγγραφές από ΤV και ραδιόφωνο. Αυτά είναι πιστεύω. Σε κουτί έχω σχεδόν καταλήξει. Μ' άρεσε πολύ αυτό. Και ωραίο εξωτερικά και αρκετούς χώρους και λογική τιμή (103 ευρώ). Σόρρυ για το διπλό ποστ αλλά έχει περάσει καιρός και αν έκανα έντιτ δε θα το έβλεπε κανένας... Παράθεση Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts