diamantius Δημοσιεύτηκε March 31, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 31, 2008 Χαιρετώ τα πλήθη. Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά που ανοίγω κι άλλο σχετικό θέμα, όμως είναι κάπως πιο εξειδικευμένα τα πράγματα. Όπως ξέρουμε όλοι, υπάρχει ένα θεματάκι με το mio c320b (ίσως και το c520 -δεν είμαι σίγουρος) με το Destinator: Σέρνεται του κερατά! :X Αν και μου αρέσει περισσότερο το miomap ως εφαρμογή, εντούτοις δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι οι χάρτες της NGi είναι ΠΟΛΥ καλύτεροι και άρα το Destinator είναι μονόδρομος, για την Ελλάδα τουλάχιστον. Μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκα κάποια tweaks στο internet, τα οποία ΙΣΩΣ βελτιώνουν την απόδοση του Destinator. Στην πράξη, το πρόγραμμα συνεχίζει να είναι ένα click πιο αργό από το mio, όμως ίσως έτσι να είναι εκ των πραγμάτων. Όποιος θέλει, μπορεί να τα δοκιμάσει και να καταθέσει τις απόψεις του: Πρόκειται για registry tweaks τα οποία βρήκα μαζεμένα στο site της ΕΤΕΝ (http://eten-users.eu/index.php?showtopic=11506&view=findpost&p=64396). Δεν τα χρησιμοποίησα όλα φυσικά, μόνο αυτά που έχουν κάποια λογική με τη συσκευή μου. Συγκεκριμένα: [b]Improve graphic layer cache performance [/b] HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\GLYPHCACHE\ Change the value of 'limit' from 8192 to 16384 or 32768 Στο 320b, όπως έχει ήδη αναφερθεί στο forum από τον bbbb νομίζω, δεν υπάρχει καν το κλειδί GLYPHCACHE. Αυτή η αλλαγή από μόνη της δεν φαίνεται να κάνει πολλά, αλλά σε συνδυασμό με την επόμενη, εγώ τουλάχιστον, νομίζω ότι βλέπω διαφορά: [b]Speed up SD Card Transfer [/b] HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Class\MMC_CLASS HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Class\SDMEMORY_CLASS HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Class\SDMEMORY_CLASS\High_Capacity Change 'BlockTransferSize' from 64 to 16, 128 or 256. This doesn't influence benchmark points but SD feels much more responsive. Above cache tweak gives 4x read from SD!! Έχω αλλάξει την τιμή αυτή σε 256 και η διαφορά στο φόρτωμα του χάρτη είναι αισθητή. Να σημειώσω ότι ΔΕΝ έχω πειράξει την filecache ακόμα. Το σχετικό κλειδί αναφέρεται στη σελίδα που παράθεσα πιο πάνω. Αν κάποιος μπει στον κόπο να το κάνει, μπορεί να αναφέρει τα αποτελέσματα εδώ. Υ.Γ. Εννοείται πως για τα παραπάνω βασική προϋπόθεση είναι το ξεκλείδωμα του c320b. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει για το σκοπό αυτό το MioPocket 1.2 Release 15 (υπάρχει στο forum του gpspassion). Μάλιστα, έχω εφαρμόσει τα registry tweaks στο startup κι έτσι εφαρμόζονται και μετά από hard-reset/shutdown. Αν τα κάνετε manually, χρειάζεται soft-reset για να ενεργοποιηθούν. Θα ήθελα το feedback σας, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν όντως υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο, ή είναι απλά ψυχολογικό δικό μου :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_22 Δημ. April 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 4, 2008 Φίλε μου πως πειράζεις αυτές τις ρυθμίσεις;Μπορέις να μου περγράψεις λίγο τη διαδικασία;Γίνεται μεσω των windows ή θέλω κάποιο άλλο πρόγραμμα για να πειράξω τη registry;Έχω ξεκλειδώσει κ εγώ το mio με το skylight και το destinator πάει πολύ αργά.Άσε που καθε φορά που βγαίνω απ'το προγραμμα πρέπει να ξανασυνδέσω το gps. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
diamantius Δημ. April 8, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2008 Δεν ξέρω για το Skylight, αλλά το miopocket περιλαμβάνει registry editor. Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις .reg αρχεία με τις αλλαγές, τα οποία να φορτώνονται μετά από κάθε reset, αφού τα τοποθετήσεις στο σωστό σημείο εννοείται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_22 Δημ. April 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2008 Τελικά κατάφερα να κάνω τα registry tweeks που προανέφερες δεν ειδα καμια διαφορά να πω την αληθεια!Μετά απο Soft reset παραμενουν οι ρυθμίσεις μετά απο hard reset ομως χάνονται!Ποιό είναι το σωστό σημείο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
diamantius Δημ. April 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2008 mesa sto folder MioAutoRun/Registry/Custom Milaw gia to Miopocket panta. An valeis tis allages ekei me th morfh kapoiou .reg arxeiou, tis fortwnei automata sto startup kai etsi ginontai apply akoma kai meta apo hard reset. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts