Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

επειδη ακουγονται πολλα τωρα τελευταια για φορολογηση πιστωικων καρτων θελω να βγαλω καρτα παιδι στη μητερα μου δηλαδη να μοιραζομαστε το ιδιο πιστωτικο υπολοιπο. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. εχω την cosmote mastercard θαπαιρνω την εκπτωση και απο την καρτα της μανας μου η μονο απο την κυρια?
υπογραφή εκτός ορίων

Γιατι δν ανοιγεις εναν λογαριασμο απευθειας στην Πειραιως? Θα σου δωσουν κατευθειαν την χρεωστικη Visa που μπορεις να τη χρησιμοποιεις παντου στο ιντερνετ και δν εχει εξοδα φορτισης, μαλιστα καταθεση μπορεις να κανεις και απο το ATM

Ο κόσμος αγνοεί (ηθελημένα πολλές φορές) ότι την ίδια δουλειά που θέλει να κάνει με μια προπληρωμένη ή μια πιστωτική, μπορεί να την κάνει και με μία χρεωστική. Ίσως τελικά πρέπει κάποιοι να συνεχίσουν να το αγνοούν ώστε να συντηρούνται και οι πιστωτικές και το όλο σύστημα πίσω από αυτές.

Οι χρεωστικες πολυ σπανια εχουν δοσεις ενω πολλες επιχειρησεις δεν τις υποστηριζουν!

Στο ιντερνετ παντως καλο ειναι να χρησιμοποοειται χρεωστικη.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

@dimitris15 Από την κάρτα της μάνας σου θα παίρνει έκπτωση η ίδια στον δικό της λογαριασμό cosmote Edited by Vasileios

Ο κόσμος αγνοεί (ηθελημένα πολλές φορές) ότι την ίδια δουλειά που θέλει να κάνει με μια προπληρωμένη ή μια πιστωτική, μπορεί να την κάνει και με μία χρεωστική. Ίσως τελικά πρέπει κάποιοι να συνεχίσουν να το αγνοούν ώστε να συντηρούνται και οι πιστωτικές και το όλο σύστημα πίσω από αυτές.

Αν ο σκοπός είναι η αγορά με δόσεις ή υπάρχει προσωρινη έλλειψη ρευστού τότε η χρεωστική δεν κάνει. Για αγορές ebay, paypal ktl μια χαρά είναι.

Οι χρεωστικες πολυ σπανια εχουν δοσεις ενω πολλες επιχειρησεις δεν τις υποστηριζουν!

Στο ιντερνετ παντως καλο ειναι να χρησιμοποοειται χρεωστικη.

Ε??? Οι χρεωστικές ποτέ δεν έχουν δόσεις :confused:

επειδη ακουγονται πολλα τωρα τελευταια για φορολογηση πιστωικων καρτων θελω να βγαλω καρτα παιδι στη μητερα μου δηλαδη να μοιραζομαστε το ιδιο πιστωτικο υπολοιπο. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. εχω την cosmote mastercard θαπαιρνω την εκπτωση και απο την καρτα της μανας μου η μονο απο την κυρια?

Συμφωνα με το φετινο Ε1 επειδη το έψαξα.. μπαίνουν αυτά που αγόρασες με την πιστωτική που δεν είναι καταναλωτικές ανάγκες.. Πχ αν αγόρασες αυτοκίνητο με την πιστωτική κτλ.

Επίσης , υπάρχει σχέδιο που ακούγεται ότι πιο πολύ κοιτάνε να σπρώξουνε τον κόσμο να τις χρησιμοποιεί για ευνοητους λογους παρά να τους αποτρέψει. Είχα διαβάσει και για έκπτωση στον ΦΠΑ όταν χρησιμοποιούνται κάρτες σε οποιαδήποτε ποσό.. Βέβαια είναι μόνο φήμες ακόμα.. θα το μάθουμε στους επόμενους μήνες..

Edited by Alex0077

Συμφωνα με το φετινο Ε1 επειδη το έψαξα.. μπαίνουν αυτά που αγόρασες με την πιστωτική που δεν είναι καταναλωτικές ανάγκες.. Πχ αν αγόρασες αυτοκίνητο με την πιστωτική κτλ.

Επίσης , υπάρχει σχέδιο που ακούγεται ότι πιο πολύ κοιτάνε να σπρώξουνε τον κόσμο να τις χρησιμοποιεί για ευνοητους λογους παρά να τους αποτρέψει. Είχα διαβάσει και για έκπτωση στον ΦΠΑ όταν χρησιμοποιούνται κάρτες σε οποιαδήποτε ποσό.. Βέβαια είναι μόνο φήμες ακόμα.. θα το μάθουμε στους επόμενους μήνες..

Μερικες προωθητικες ενεργειες σε συνεργασια με ρην τραπεζα εχουν αλλα γενικα δεν μπορεις. Ουσιαστικα αντι για μετρητα πληρωνεις μεσω τραπεζης απο τον λογαριασμο σου εν αντιθεση με την πιστωτικη που ουσιαστικα ειναι δανεικα τα λεφτα.

Συμφωνω παντως οτι προτρεπουν τον κοσμο ναπληρωσει με καρτα.

Στα ξενοδοχεια πχ δεν δεχονται χρεωστικη για κρατηση! Τα αεροπορικα εισειτηρια τα κλεινεις πιο ευκολα με καρτα κλπ.

Αν κανεις σωστη χρηση της πιστωτικης ειναι εργαλειο

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Μερικες προωθητικες ενεργειες σε συνεργασια με ρην τραπεζα εχουν αλλα γενικα δεν μπορεις. Ουσιαστικα αντι για μετρητα πληρωνεις μεσω τραπεζης απο τον λογαριασμο σου εν αντιθεση με την πιστωτικη που ουσιαστικα ειναι δανεικα τα λεφτα.

Συμφωνω παντως οτι προτρεπουν τον κοσμο ναπληρωσει με καρτα.

Στα ξενοδοχεια πχ δεν δεχονται χρεωστικη για κρατηση! Τα αεροπορικα εισειτηρια τα κλεινεις πιο ευκολα με καρτα κλπ.

Αν κανεις σωστη χρηση της πιστωτικης ειναι εργαλειο

Για πες μου δηλαδη ενα παραδειγμα γιατι μου φαινεται περιεργο δεν το χω ξαναδει.. που να κανεις δοσεις σε συνεργασια με την τραπεζα με χρεωστική κάρτα

Ηταν προσφορα της πειραιως ή της αλφα με την μπονους δεν θυμαμαι καλα. Ενταξει συμφωνω οτι δεν υπαρχουν δοσεις με χρεωστικη απλα επειδη ειχα δει αυτην την προσφορα δεν ημουν απολυτος. Αν την βρω θα σε πω ακριβως

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Ηταν προσφορα της πειραιως ή της αλφα με την μπονους δεν θυμαμαι καλα. Ενταξει συμφωνω οτι δεν υπαρχουν δοσεις με χρεωστικη απλα επειδη ειχα δει αυτην την προσφορα δεν ημουν απολυτος. Αν την βρω θα σε πω ακριβως

Της αλφα με την μπονους δεν ηταν σιγουρα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν πρόκειται να την βρείς .

Όσο και αν ψάξεις .

Σε χρεωστική ακόμα και αν στα κρατάνε με δόσεις , σου δεσμεύουν από την αρχή όλο το ποσό, από τον λογαριασμό σου . Άρα δώρο άδωρο...άντε να κερδίσεις ελάχιστους τόκους.

Edited by Vasileios

@dimitris15 Από την κάρτα της μάνας σου θα παίρνει έκπτωση η ίδια στον δικό της λογαριασμό cosmote
δεν μπορω να παιρνω στο δικο μου κινητο οπως τωρα?
υπογραφή εκτός ορίων

αμαξι δε αγορασα αγορασα ομως κινητο και παιχνιδια για το ps3 επρεπε να τα δηλωσω? σκεφτομαι μηπως τα κινητρα ειναι παγιδα για να τσακωσουν κοσμο
υπογραφή εκτός ορίων

δεν μπορω να παιρνω στο δικο μου κινητο οπως τωρα?

Όχι δεν γίνεται .

Δεν πρόκειται να την βρείς .

Όσο και αν ψάξεις .

Σε χρεωστική ακόμα και αν στα κρατάνε με δόσεις , σου δεσμεύουν από την αρχή όλο το ποσό, από τον λογαριασμό σου . Άρα δώρο άδωρο...άντε να κερδίσεις ελάχιστους τόκους.

Αυτο που λες μαλλον θα ειναι. Παντως και στην πιστωτικη ακομα και αν παρεις με δοσεις παλι κανει ενα ειδος δεσμευσης. Πχ εχεις υπολοιπο 300€ δεν μπορεις να παρεις κατι με 500€ ακομα και αν το βαλεις σε δοσεις.

Παγιο πληρωνετε η οχι;

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

αμαξι δε αγορασα αγορασα ομως κινητο και παιχνιδια για το ps3 επρεπε να τα δηλωσω? σκεφτομαι μηπως τα κινητρα ειναι παγιδα για να τσακωσουν κοσμο

Οχι αυτα δεν επρεπε να τα δηλωσεις..

Παγίδα.. δεν ξέρω.. εγώ συμφωνώ πάντως.. Απλά οι συναλλαγές με κάρτες φαίνονται.. Οπότε μπορούν να τσακώσουν εύκολα το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή με ΦΠΑ κτλ.. Θα ταν ένα μεγάλο θετικό βήμα να καταργηθούν τα μετρητά που ίσως γίνει κάποτε.

Αυτο που λες μαλλον θα ειναι. Παντως και στην πιστωτικη ακομα και αν παρεις με δοσεις παλι κανει ενα ειδος δεσμευσης. Πχ εχεις υπολοιπο 300€ δεν μπορεις να παρεις κατι με 500€ ακομα και αν το βαλεις σε δοσεις.

Παγιο πληρωνετε η οχι;

Ναι αλλα αυτο που λες δεν εχει νοημα .. Έχεις έναν λογαριασμό με 1000 ευρώ πχ.. Θες να παρεις κατι αξιας 500 ευρώ με 2 δόσεις..

Στην χρεωστική το μόνο που θα γινόταν είναι να σου δεσμεύσει τα 500 από την αρχή.. Και να στα χρεωσει 250 τον εναν μηνα και 250 τον αλλον.

Αλλα ποιο το νοημα?? Το διαθέσιμο υπόλοιπο θα είναι 500 ευρώ από την αρχή.. :wacko:

Στην πιστωτική το υπόλοιπο που δεσμεύεται είναι ξένο κεφάλαιο.

Συνδρομή εννοείς??

Ναι.

Βασικα ποια ειναι με το χαμηλοτερο επιτοκια και με τι συνδρομη σημερα; πχ εγω ειδα οτι εχω 15%+ και 15€ το χρονο συνδρομη.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Από τις 13 πιστωτικές πληρώνω συνδρομή στις μηδέν

Ναι.

Βασικα ποια ειναι με το χαμηλοτερο επιτοκια και με τι συνδρομη σημερα; πχ εγω ειδα οτι εχω 15%+ και 15€ το χρονο συνδρομη.

Οι περισσότερες είναι με δωρεάν συνδρομή..

Το χαμηλότερο επιτόκιο νομίζω το έχει το ΤΤ 14,75%

Σαν χαμηλότερο επιτόκιο επίσης έχει η Flex απο citibank αλλά με προυποθέσεις (έως 13,20%) με συνδρομή 50 ευρώ όμως που αυτή δεν τη γλιτώνεις

Από τις 13 πιστωτικές πληρώνω συνδρομή στις μηδέν

Με το τσιγκελι σας τα βγαζω :)

Εσυ που εχεις και 13 ποια εχει το χαμηλοτερο επιτοκιο;

Edit: τωρα ειδα την αλλη απαντηση.

Γενικα εγω δεν την χρησιμοποιω, πιο πολυ με την χρεωστικη στο PayPal και γενικα στο ιντερνετ.

Θελω να την καταργησω αυτη που εχω τωρα, αν και πολλες φορες λεω κρατα την για ωρα αναγκης πχ σε ταξιδι

Edited by aliengoa

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Το ποια έχει το χαμηλότερο επιτόκιο αξίζει μόνο στην περίπτωση που καθυστερείς τις δόσεις σου.

Κάποιος που είναι τακτικός και πληρώνει κανονικά 99 στις 100 φορές, ενδιαφέρεται περισσότερο για την ανταπόδωση που θα του προσφέρει η κάθε κάρτα (bonus, πόντους, εκπτώσεις, λεφτά, άτοκες δόσεις κλπ) ώστε να βγαίνει κερδισμένος :)

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Οχι αυτα δεν επρεπε να τα δηλωσεις..

Παγίδα.. δεν ξέρω.. εγώ συμφωνώ πάντως.. Απλά οι συναλλαγές με κάρτες φαίνονται.. Οπότε μπορούν να τσακώσουν εύκολα το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή με ΦΠΑ κτλ.. Θα ταν ένα μεγάλο θετικό βήμα να καταργηθούν τα μετρητά που ίσως γίνει κάποτε.

Να καταργηθούν τα μετρητά αποκλείεται. Να μπει πλαφόν στις συναλλαγές με μετρητά ίσως. Ακόμα και τότε όμως σπας το ποσό στα όρια του πλαφόν και πληρώνεις ότι πόσο θες..

me > you