Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Εκανα αιτηση μεσω eurobank.22.000 ειχα περσι.φετος δε μου εχει ερθει ακομα η δηλωση και εβαλα τη περσινη.θα δοκιμασω και τη yes αν δε κατσει η cosmote

Δε θα έχεις πρόβλημα με 22 πιστεύω!

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Εμένα έχει η cosmote 1000€ πιστωτικό όριο... Αυξάνει με το καιρό η μπα πλέον;

Αυξάνει αλλά πολύ δύσκολα.. ίσως σε κάποιο χρονικό διάστημα.

Το βασικό πιστωτικό όριο πλέον πάντως είναι τα 500 ευρώ στις περισσότερες τράπεζες (για νέες κάρτες)

Το όριο είναι για συνολικό ποσό 'η για δόσεις?

Δηλαδή αν το όριο είναι 500 κι εγώ κάνω μία αγορά 600 σε 2 άτοκες δόσεις από κάποιο μαγαζί? Γίνεται?

Δηλαδή αν το όριο είναι 500 κι εγώ κάνω μία αγορά 600 σε 2 άτοκες δόσεις από κάποιο μαγαζί? Γίνεται?

Όχι δεν γίνεται. Θα πρέπει το σύνολο των δόσεων να μην υπερβαίνουν το πιστωτικό όριο. Δεν παίζει ρόλο η κάθε δόση χωριστά.

Μπορείς όμως αν η κάρτα σου δεν έχει υπόλοιπο και έχεις πιστωτικό όριο 500 ευρώ, να κάνεις κατάθεση 100 ευρώ ώστε να φτάσεις τα 600.

Μπορείς όμως αν η κάρτα σου δεν έχει υπόλοιπο και έχεις πιστωτικό όριο 500 ευρώ, να κάνεις κατάθεση 100 ευρώ ώστε να φτάσεις τα 600.

Οντως ισχυει αυτο? Ενδιαφερον...

Edited by TheBerliner

Ισχυει οτι ειπε ο Αλεξ. Μαλιστα αν κανεις μια αγορα 500€ με 10 ατοκες δοσεις αφου θα εχει μπει η πρωτη δοση θα εχεις υπολοιπο 50€ αλλα διαθεσιμο για αγορες θα εχεις 0...

Όχι δεν γίνεται. Θα πρέπει το σύνολο των δόσεων να μην υπερβαίνουν το πιστωτικό όριο. Δεν παίζει ρόλο η κάθε δόση χωριστά.

Κατάλαβα. Δηλαδή το όριο της κάρτας είναι τα λεφτά που υπάρχουν στον λογαριασμό της κάρτας + το πιστωτικό όριο της κάρτας?

Εμενα η κοσμοτε εχει οριο τα 2000 ευρω

και 17%επιτοκιο:mad:

ηρθε σε 6 μερες

Λογικο ειναι το επιτοκιο... Εμενα απο την Πειραιως εχει 16,95% :X

Παντως επειδη ελεγαν οι φιλοι πιο πανω για δυσκολια εκδοσης καρτων, απερριψαν απο γνωστη μου αιτηση για φοιτητικη visa, που δν καταθετεις εκκαθαριστικο ή οτιδηποτε αλλο. Ισως μετρησε το οτι δν ειχε λογαριασμο.

Εμενα η κοσμοτε εχει οριο τα 2000 ευρω

και 17%επιτοκιο:mad:

ηρθε σε 6 μερες

Εμένα πάλι με 19,2% ?? :p

Κατάλαβα. Δηλαδή το όριο της κάρτας είναι τα λεφτά που υπάρχουν στον λογαριασμό της κάρτας + το πιστωτικό όριο της κάρτας?

Ναι κάπως έτσι.. Αν πληρώσεις την κάρτα παραπάνω από το υπόλοιπο και πάει στο - (μείον).. δηλαδή πιστωτικό υπόλοιπο.. προσμετράται και αυτό στο πιστωτικό όριο.

Αχα! Ευχαριστώ!

Οι δόσεις που έχουν πληρωθεί αφαιρούνται από το όριο ε?

Αν έχω όριο 500 ευρώ και αγοράσω 500 ευρώ πράγματα σε 5 δόσεις (100 τον μήνα), μετά από 2 μήνες θα μπορώ να αγοράσω μέχρι 200 ευρώ? (Αφού θα έχω ξεχρεώσει τις 2 πρώτες μου δόσεις).

Συγγνώμη που σε ζαλιζω αλλά θέλω να μάθω μερικά πράγματα πριν αρχίσω τις αγορές μου :)

Αχα! Ευχαριστώ!

Οι δόσεις που έχουν πληρωθεί αφαιρούνται από το όριο ε?

Αν έχω όριο 500 ευρώ και αγοράσω 500 ευρώ πράγματα σε 5 δόσεις (100 τον μήνα), μετά από 2 μήνες θα μπορώ να αγοράσω μέχρι 200 ευρώ? (Αφού θα έχω ξεχρεώσει τις 2 πρώτες μου δόσεις).

Συγγνώμη που σε ζαλιζω αλλά θέλω να μάθω μερικά πράγματα πριν αρχίσω τις αγορές μου :)

Ναι καπως ετσι. Γενικα το ζητημα με τις δοσεις βολευει αρκετα, ακομα και εκει που δν ειναι ατοκες, η επιβαρυνση ειναι μικρη σε συγκριση με την ευκολια που σου προσφερεται. Γιατι δν ειναι ευκολο για κανενα μας να δινει μαζεμενα λεφτα.

Της ατε την prepaid που ενώθηκε με την Πειραιώς την φτιάξανε τελικά να μεταφέρουμε τα λεφτα απο το μηχάνημα ???

Mobile User: iphone 5 16gb

Tablet User: ipad mini retina 4g

Ισχυει οτι ειπε ο Αλεξ. Μαλιστα αν κανεις μια αγορα 500€ με 10 ατοκες δοσεις αφου θα εχει μπει η πρωτη δοση θα εχεις υπολοιπο 50€ αλλα διαθεσιμο για αγορες θα εχεις 0...

Αν ήταν έτσι κανένας δεν είχε μπει μεσα με τις πιστωτικές. Αν έχεις πιστωτικο όριο 500 και αγοράσεις κάτι με 10 άτοκες, τον επομενο μήνα θα μπορείς να αγοράσεις κάτι μέχρι 450 ευρω κτλ κτλ. Στην ουσία το πιστωτικό όριο είναι το μέγιστο των δόσεων που μπορείς να εχεις ανά μήνα. Καταλαβαίνεις πόσο εύκολο είναι να ξεφύγεις αν δεν κάνεις ορθή χρήση. :)

Αν ήταν έτσι κανένας δεν είχε μπει μεσα με τις πιστωτικές. Αν έχεις πιστωτικο όριο 500 και αγοράσεις κάτι με 10 άτοκες, τον επομενο μήνα θα μπορείς να αγοράσεις κάτι μέχρι 450 ευρω κτλ κτλ. Στην ουσία το πιστωτικό όριο είναι το μέγιστο των δόσεων που μπορείς να εχεις ανά μήνα. Καταλαβαίνεις πόσο εύκολο είναι να ξεφύγεις αν δεν κάνεις ορθή χρήση. :)

Και γω αυτής της άποψης είμαι..

Φυσικα και οχι, οταν κανεις μια αγορα με δοσεις, το συνολικο ποσο δεσμευεται στην καρτα σου χωρις να χρεωνεται. Και χρεωνεται μονο η δοση καθε μηνα. Κατω κατω στο λογαριασμο λεει: Υπολοιπο δοσεων, αυτα ειναι τα λεφτα που ναι μεν ειναι δεσμευμενα αλλα δεν εχουν χρεωθει ακομα. Αυτη τη στιγμη η καρτα μου εχει υπολοιπο 680€ και διαθεσιμο 80€ ενω το οριο ειναι 800€. Τα υπολοιπα 40 ειναι μια δοση απο ενα ξενοδοχειο τα οποια δν εχουν χρεωθει ακομα. Δν νομιζω οτι αλλες τραπεζες λειτουργουν διαφορετικα απο την Πειραιως

Της ατε την prepaid που ενώθηκε με την Πειραιώς την φτιάξανε τελικά να μεταφέρουμε τα λεφτα απο το μηχάνημα ???

Γιατι δν ανοιγεις εναν λογαριασμο απευθειας στην Πειραιως? Θα σου δωσουν κατευθειαν την χρεωστικη Visa που μπορεις να τη χρησιμοποιεις παντου στο ιντερνετ και δν εχει εξοδα φορτισης, μαλιστα καταθεση μπορεις να κανεις και απο το ATM

Αφου εχω της ατε και κανει για την πειραιως την αλλαξα

Η prepaid όμως χρεώνεται έξοδα φόρτισης ενώ η debit όχι

Βρήκα αυτό:

"1. Τι Είναι το Μηνιαίο Πιστωτικό Όριο;

Μηνιαίο πιστωτικό όριο είναι το μέγιστο ποσό συναλλαγών που ο κάτοχος μπορεί να πραγματοποιήσει με τη χρήση της πιστωτικής του κάρτας κάθε μήνα. Το όριο αυτό καθορίζεται από την τράπεζα κατά την έκδοση της κάρτας και μπορεί να αναθεωρηθεί από την τράπεζα κατά τη διάρκεια ισχύος της κάρτας.

Το μηνιάιο πιστωτικό όριο δεν αναφέρεται στη αξία κάθε μεμονωμένης αγοράς, αλλά στο σύνολο της αξίας των αγορών.

Το όριο δεν υπολογίζεται με βάση ημερολογιακούς μήνες, αλλά με βάση την περίοδο χρέωσης ενός μήνα, όπως αυτή ορίζεται από τη σύμβαση του κατόχου με την τράπεζα (π.χ. 18 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου)

Το μηνιάιο πιστωτικό όριο δεν είναι πάντα το ίδιο με το μηνιαίο όριο υπερανάληψης μετρητών."

http://www.moneyexpert.gr/default.aspx?pid=74

Έχει κάποιο ημερήσιο ποσό ανάληψης η Εθνική;

Προσπάθησα σήμερα να κάνω ανάληψη μετρητών μέσω atm άλλης τράπεζας και μου εμφάνισε μήνυμα ότι το ποσό ανάληψης υπερβαίνει το όριο. Νόμιζα ότι ήταν λόγω της διαφορετικής τράπεζας και του Δίας, αλλά και στης Εθνικής μου εμφάνισε το ίδιο. "Σήκωσα" κάποιο ποσό και από τα δύο atm αλλά στην τρίτη μου προσπάθεια δεν μπορούσα να κάνω καμμία άλλη ανάληψη, ούτε 50€!

Προσπάθησα σήμερα να κάνω ανάληψη μετρητών μέσω atm άλλης τράπεζας και μου εμφάνισε μήνυμα ότι το ποσό ανάληψης υπερβαίνει το όριο. Νόμιζα ότι ήταν λόγω της διαφορετικής τράπεζας και του Δίας, αλλά και στης Εθνικής μου εμφάνισε το ίδιο. "Σήκωσα" κάποιο ποσό και από τα δύο atm αλλά στην τρίτη μου προσπάθεια δεν μπορούσα να κάνω καμμία άλλη ανάληψη, ούτε 50€!

Ναι.το default οριο ειναι ή 600 ή 800 ευρω.δε θυμαμαι ποιο...

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Ναι.το default οριο ειναι ή 600 ή 800 ευρω.δε θυμαμαι ποιο...

800€ είναι το όριο, αν είμαστε ανάμεσα σ'αυτά τα δύο, γιατί "σήκωσα" πάνω από 600, αλλά όχι πάνω από 800.

Ευχαριστώ. :)

Φυσικα και οχι, οταν κανεις μια αγορα με δοσεις, το συνολικο ποσο δεσμευεται στην καρτα σου χωρις να χρεωνεται. Και χρεωνεται μονο η δοση καθε μηνα. Κατω κατω στο λογαριασμο λεει: Υπολοιπο δοσεων, αυτα ειναι τα λεφτα που ναι μεν ειναι δεσμευμενα αλλα δεν εχουν χρεωθει ακομα. Αυτη τη στιγμη η καρτα μου εχει υπολοιπο 680€ και διαθεσιμο 80€ ενω το οριο ειναι 800€. Τα υπολοιπα 40 ειναι μια δοση απο ενα ξενοδοχειο τα οποια δν εχουν χρεωθει ακομα. Δν νομιζω οτι αλλες τραπεζες λειτουργουν διαφορετικα απο την Πειραιως

Κάποιες δεσμεύουν όλο το ποσό και το αποδεσμεύουν σιγά σιγά με την ωρίμανση τον δόσεων. Δηλαδή έχεις πιστωτικό όριο 1000 ευρώ και αγοράζεις κάτι τον Ιανουάριο με 10 άτοκες δόσεις.. Τον πρωτο μηνα θα εχεις 900, τον δευτερο 800, τον τριτο 700 κτλ.

Άλλες πάλι τράπεζες που νομίζω ότι τελευταία σε αυτή την περίπτωση ανήκουν οι περισσότερες... δεσμεύουν την στιγμή μόνο της συναλλαγής όλο το ποσό (και τα 1000 ευρώ δηλαδή στο παράδειγμα) και όταν λογιστικοποιηθεί η συναλλαγή σε 2-3 εργάσιμες αμέσως σπάει το ποσό... και σε χρεώνει μόνο την πρώτη δόση.. οποτε και στην κάρτα σου φαίνεται ότι έχεις κάνει μόνο 1 αγορά αξίας 100 ευρώ.. Το διαθέσιμο υπόλοιπο δηλαδή γίνεται 900 ευρώ

Ε ναι.. έχει όριο.. Νομίζω είναι 1200 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Αλλά το βράδυ το όριο πέφτει αυτόματα στα 500 ευρώ (περίπου εκεί δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό) για λόγους ασφαλείας. Μπορείς βέβαια να πάρεις την εξυπηρέτηση εκείνη την ώρα και να σου αλλάξουν το όριο σε όσο θέλεις για να κάνεις την ανάληψη.. και μετά ξαναμπαίνει κανονικά το όριο.

Edited by Alex0077