Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Γεια σας... εχω την εξης απορια :

Εχω πιστωτικη καρτα Eurobank η οποια ληγει τον επομενο μηνα (Απριλιο). Εαν δεν θα μπορεσω να εξοφλησω ολοκληρο το χρεωστικο υπολοιπο τοτε τι γινεται? Μου δινουν καποια προθεσμια ?

Για δευτερη καρτα δεν νομιζω να μου δωσουν διοτι εχω πολυ χαμηλο εισοδημα για την περιοδο 2012 - 13.

Σας ευχαριστω

Εχω πιστωτικη καρτα Eurobank η οποια ληγει τον επομενο μηνα (Απριλιο). Εαν δεν θα μπορεσω να εξοφλησω ολοκληρο το χρεωστικο υπολοιπο τοτε τι γινεται? Μου δινουν καποια προθεσμια ?

Για δευτερη καρτα δεν νομιζω να μου δωσουν διοτι εχω πολυ χαμηλο εισοδημα για την περιοδο 2012 - 13.

Σας ευχαριστω

Κατά πάσα πιθανότητα θα σου την ανανεώσουν αυτόματα.. τι πιστωτικό όριο έχεις; Όλοι έχουμε πλέον χαμηλά εισοδήματα, δεν μας πήραν τις κάρτες :)

Υπάρχει κάπου επίσημη ανακοίνωση για τα ΑΤΜ;;

Δεν ξέρω για ανακοίνωση. Το είδα σαν μήνυμα στην οθόνη ΑΤΜ της eurobank και είπα να το γράψω. Όσο αφορά λοιπόν τα ΑΤΜ τους, καμία απολύτως προμήθεια. :)

Σας ευχαριστω

Αυτόματα θα ανανεωθεί και περίπου τέλος του Απριλίου θα σου στείλουν την καινούρια κάρτα. Απαιτητό όλο το υπόλοιπο γίνεται μόνο αν καταγγείλουν τη σύμβαση.. Δηλαδή συνήθως όταν δεν έχεις πληρώσει την ελάχιστη καταβολή για ένα διάστημα 3 μηνών και πάνω..

Γιατί αφήνεις όμως υπόλοιπο ; Από τη στιγμή που έχεις χαμηλό εισόδημα .. Μπορεί ανα πάσα στιγμή να γινει κάποια στραβή και να μην έχεις να βάλεις για τη δόση..

---

Σήμερα επιτέλους έχει επιλυθεί το πρόβλημα με το web banking της alpha και την εφαρμογή alpha safe access που είχα γράψει.. Μετά από τόσες αναβολές... Η καθυστέρηση ήταν ώστε να μην χρεωθώ τα 7 ευρώ με το νέο credential ID.

Edited by Alex0077

Κατά πάσα πιθανότητα θα σου την ανανεώσουν αυτόματα.. τι πιστωτικό όριο έχεις; Όλοι έχουμε πλέον χαμηλά εισοδήματα, δεν μας πήραν τις κάρτες :)

Το πιστωτικο οριο ειναι 2000 ευρω και χρεωστικο γυρω στα 500

Διορθωση : Χρεωστικο υπολοιπο 500 ευρω

Δεν ειναι και κανενα μεγαλο ποσο αλλα πληρωνεις γυρω στα 100 ευρω το χρονο τοκους.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σχετικά με το Λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς, πείτε μου λίγο πως λειτουργεί. Πρέπει να έχεις την κάρτα μαζί σου; Ενεργοποιείται και από το phone banking φαντάζομαι. Εγώ π.χ. όταν κυκλοφορώ κέντρο ποτέ δεν έχω την κάρτα μαζί μου για λόγους ασφαλείας. Θα μπορώ με ένα τηλ στην εξυπηρέτηση να πάρω κωδικό και να σηκώσω λεφτά; Ισχύει και για τα ΑΤΜ Γενικής & Αγροτικής;

Edit

Ας απαντήσω εγώ στα ερωτήματά μου. Χθες βράδυ χρειάστηκα την υπηρεσία οπότε έμαθα και όσα δεν ήξερα.

Όχι, δεν χρειάζεται η χρήση κάρτας. Όχι, δεν γίνεται από τα ΑΤΜ Γενικής-Ατε. Ο κωδικός ισχύει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που καθορίζεις εσύ.

Το μοναδικό πρόβλημα σε αυτή την κατά τα άλλα πρωτότυπη και αποτελεσματική υπηρεσία που θα έπρεπε να είχαν όλες οι τράπεζες, είναι ότι τα ΑΤΜ της Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας δυστυχώς δεν είναι τόσα πολλά και βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία. Π.χ. μονάχα 2 είναι κοντά σε σταθμούς (Ομόνοια-Αττική). Ακόμα και στο Σύνταγμα πρέπει να περπατήσεις κάμποσο για να πας στο κοντινότερο ΑΤΜ. Για Κεραμεικό-Θησείο-Μοναστηράκι δεν το συζητώ. Απλά δεν υπάρχει ούτε ένα. Μακάρι να διαθέσουν την υπηρεσία και στα ΑΤΜ Γενικής-Ατε που σαφώς είναι πολύ περισσότερα στο κέντρο.

Edited by kostas_v

η euribank δεν ηταν να απορροφηθει απο την ALPHA Bank μεσω ανταλλαγης μετοχων τι αλλαξε και μπηκε η εθνικη?
υπογραφή εκτός ορίων

Όταν καταργείς κάρτα ή στην καταργεί η τράπεζα, εφόσον παραμένει υπόλοιπο, εξακολουθείς να λαμβάνεις λογαριασμό κανονικά κάθε μήνα με το υπόλοιπο και την ελάχιστη δόση που πρέπει να πληρώσεις, και μπαίνουν κανονικά οι τόκοι για το ποσό που δεν εξοφλεις.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όταν καταργείς κάρτα ή στην καταργεί η τράπεζα, εφόσον παραμένει υπόλοιπο, εξακολουθείς να λαμβάνεις λογαριασμό κανονικά κάθε μήνα με το υπόλοιπο και την ελάχιστη δόση που πρέπει να πληρώσεις, και μπαίνουν κανονικά οι τόκοι για το ποσό που δεν εξοφλεις.

Ορισμένες τράπεζες δεν καταργούν την κάρτα αν δεν την εξοφλήσεις.

Είναι πάντως εντυπωσιακό πόσο γρήγορα συγχωνεύτηκαν οι τράπεζες και προσωπικά μου δημιουργεί ερωτήματα για τις ανάγκες της κάθε συγχώνευσης και τους πραγματικούς λόγους αλλά και τις συνέπειες, ίσως όχι τόσο προς εμάς αλλά προς τους εργαζόμενους.

Θυμίζω ότι μέσα σε ένα χρόνο συγχωνεύτηκαν: Πειραιώς-Γενική-ΑΤΕ, Alphabank-Εμπορική, Εθνική-Eurobank. Ενδεχομένως και άλλες που μου διαφεύγουν.

Είναι πάντως εντυπωσιακό πόσο γρήγορα συγχωνεύτηκαν οι τράπεζες και προσωπικά μου δημιουργεί ερωτήματα για τις ανάγκες της κάθε συγχώνευσης και τους πραγματικούς λόγους αλλά και τις συνέπειες, ίσως όχι τόσο προς εμάς αλλά προς τους εργαζόμενους.

Θυμίζω ότι μέσα σε ένα χρόνο συγχωνεύτηκαν: Πειραιώς-Γενική-ΑΤΕ, Alphabank-Εμπορική, Εθνική-Eurobank. Ενδεχομένως και άλλες που μου διαφεύγουν.

Είναι απόλυτα λογικό σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Προκειμένου να επιβιώσουν είναι απαραίτητες τέτοιες κινήσεις .

η euribank δεν ηταν να απορροφηθει απο την ALPHA Bank μεσω ανταλλαγης μετοχων τι αλλαξε και μπηκε η εθνικη?

Ηταν τότε με την περίοδο του PSI και τα κουρέματα των ομολογων που είχαν. Μάλλον δεν τα βρήκαν. Νομίζω χάλασε από τη μεριά της alpha κυρίως.

Edited by Alex0077

Είναι απόλυτα λογικό σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Προκειμένου να επιβιώσουν είναι απαραίτητες τέτοιες κινήσεις .

Δεν αντιλέγω.

Δεν σου κάνει εντύπωση η ταχύτητα με την οποία έγιναν; Σε μια Ελλάδα γεμάτη γραφειοκρατία ακόμα και σε απλά θέματα, τέτοιες κινήσεις που μόνο απλές δεν είναι έγιναν η μια μετά την άλλη σε χρόνο ρεκόρ. ;)

Η πρώτη συνέπεια, εκτός τις απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων, θα είναι το κλείσιμο αρκετών υποκαταστημάτων. Ήδη από αρχές του '12 έκλεισαν αρκετά υποκαταστήματα και μάλιστα σε περιοχές που δεν υπήρχε άλλη τράπεζα σε απόσταση 20χλμ. Τώρα με τις συγχωνεύσεις κυριολεκτικά θα ξεκληριστούν οι τράπεζες.

Edited by kostas_v

Ειχα πιστωτικη της εθνικης(go national) η οποια εληξε τον 8 του 12.Ακομα δεν μου εχουν στειλει την καινουρια.Οταν τους πηρα τηλ πριν κανα τριμηνο μου ειπαν οτι επεξεργαζονται τα στοιχεια.Εχει συμβει σε αλλον αυτο να καθυστερουν τοσο πολυ;

Δεν αντιλέγω.

Δεν σου κάνει εντύπωση η ταχύτητα με την οποία έγιναν; Σε μια Ελλάδα γεμάτη γραφειοκρατία ακόμα και σε απλά θέματα, τέτοιες κινήσεις που μόνο απλές δεν είναι έγιναν η μια μετά την άλλη σε χρόνο ρεκόρ. ;)

Η πρώτη συνέπεια, εκτός τις απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων, θα είναι το κλείσιμο αρκετών υποκαταστημάτων. Ήδη από αρχές του '12 έκλεισαν αρκετά υποκαταστήματα και μάλιστα σε περιοχές που δεν υπήρχε άλλη τράπεζα σε απόσταση 20χλμ. Τώρα με τις συγχωνεύσεις κυριολεκτικά θα ξεκληριστούν οι τράπεζες.

Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι έπρεπε να κλείσουν κάποια υποκαταστήματα.. Ήταν υπερβολικά πολλά!! Ας πουμε στο τετράγωνο που μένω .. υπάρχουν τουλάχιστον 15 υποκαταστήματα από διάφορες τράπεζες.. Και μιλάμε για προάστιο Αθήνας.. όχι κέντρο..

Πρέπει να δώσουν περισσότερο έμφαση στα εναλλακτικά δίκτυα.. web banking, mobile banking, phone banking etc..

Ειχα πιστωτικη της εθνικης(go national) η οποια εληξε τον 8 του 12.Ακομα δεν μου εχουν στειλει την καινουρια.Οταν τους πηρα τηλ πριν κανα τριμηνο μου ειπαν οτι επεξεργαζονται τα στοιχεια.Εχει συμβει σε αλλον αυτο να καθυστερουν τοσο πολυ;

Μήπως ετοιμάζονται να κάνουν καταγγελία της σύμβασης?? Την πλήρωνες κανονικά? ή είχες καθυστερήσεις?

Μήπως ετοιμάζονται να κάνουν καταγγελία της σύμβασης?? Την πλήρωνες κανονικά? ή είχες καθυστερήσεις?

Δεν υπηρχε κανενα προβλημα με την καρτα,το μονο που μου ειπαν ειναι οτι αν δεν βγει καινουρια στο εξαμηνο πρεπει να ξανακανω αιτηση.

Ήταν απαίτηση του ΔΝΤ η συγχώνευση.

Δεν υπηρχε κανενα προβλημα με την καρτα,το μονο που μου ειπαν ειναι οτι αν δεν βγει καινουρια στο εξαμηνο πρεπει να ξανακανω αιτηση.

Άρα κάτι πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα για να μην στην ανανέωσαν... Όταν σου είπαν να ξανακάνεις αίτηση. .Δεν το καταλαβαίνω.. Εννοούν αίτηση για καινούρια πιστωτική?? Δηλαδή να ξαναπεράσεις από έγκριση και με πιθανότητα να μην εγκριθεί?

Πολύ περίεργο..αυτό το έχω ξανακούσει αλλά μόνο για κάποιους που είχαν προβλήματα και δεν την πλήρωναν ή καθυστερούσαν να την πληρώσουν.. Εσύ που δεν έχεις όπως λες κανένα πρόβλημα... δεν το έχω ξανακούσει κάτι ανάλογο.

Άρα κάτι πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα για να μην στην ανανέωσαν... Όταν σου είπαν να ξανακάνεις αίτηση. .Δεν το καταλαβαίνω.. Εννοούν αίτηση για καινούρια πιστωτική?? Δηλαδή να ξαναπεράσεις από έγκριση και με πιθανότητα να μην εγκριθεί?

Πολύ περίεργο..αυτό το έχω ξανακούσει αλλά μόνο για κάποιους που είχαν προβλήματα και δεν την πλήρωναν ή καθυστερούσαν να την πληρώσουν.. Εσύ που δεν έχεις όπως λες κανένα πρόβλημα... δεν το έχω ξανακούσει κάτι ανάλογο.

και εμενα μου φαινεται περιεργο.Το πιστωτικο οριο μπορουν να το κατεβασουν οποτε θελουν ή πρεπει να βγει καινουρια καρτα με αλλο πιστωτικο οριο;

Το πιστωτικο όριο μπορούν να το κατεβάσουν και να το ανεβάσουν όσο θέλουν.. Δεν μπορείς να τους πεις κάτι.. Θέλω να πω ότι δεν ειναι παράνομο αν στο κατεβάσουν..

Ορισμένες τράπεζες δεν καταργούν την κάρτα αν δεν την εξοφλήσεις.

Αρα αφηνεις παντα ενα υπολοιπο και εγκλωβιζεις την τραπεζα; Δεν σου την κοβει ποτε; Δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρα αφηνεις παντα ενα υπολοιπο και εγκλωβιζεις την τραπεζα; Δεν σου την κοβει ποτε; Δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες.

Εννοώ για την περίπτωση που θες να την καταργήσεις εσύ και όχι από μόνη της η τράπεζα.

Εννοώ για την περίπτωση που θες να την καταργήσεις εσύ και όχι από μόνη της η τράπεζα.

Δεν εχει καμια σχεση η υπαρξη η μη του πλαστικου της πιστωτικης με ενδεχομενο χρεος προς την τραπεζα. Μια χαρα την ακυρωνεις οπως μια χαρα παραμενει το χρεοσ σου μεχρι να το αποπληρωσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]