Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Ξέρει κανείς σε ποια τράπεζα πρέπει να έχω λογαριασμό για να μην χρεώνομαι καταθέσεις από ξένους λογαριασμούς; Πχ στην Alpha Bank νομίζω σε χρεώνουν 3€

Στην τράπεζα Αττικής τα εισερχόμενα εμβάσματα είναι δωρεάν.

απερριφθει η αιτηση και τελος καλο ολα καλα?
εκανα την τριτη αιτηση και απορριφθηκε και με πηρε χθες ενας κυριος απο την eurobank σχετικα με το παραπονο που ειχα κανει το Σαββατο το βραδυ μεσω e-mail να μου πει οτι θα μου εγκρινουν την cosmote Mastercard
υπογραφή εκτός ορίων

Στην eurobank αν έχεις Μεγαλο Ταμιευτήριο και 3000 E μέσα νομίζω ότι είναι δωρεάν τα εμβάσματα από εξωτερικό

Λάθος νομίζεις , Μόνο τα εμβάσματα από εσωτερικό . Για τα υπόλοιπα πληρώνεις κανονικότατα 2 ευρώ.

http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=373&mid=710&lang=gr

επίσης δεν χρειάζετε να έχεις το μεγάλο ταμιευτήριο , αλλά οποιονδήποτε λογαριασμό ή λογαριασμούς με πάνω από 3.000 μέσο υπόλοιπο (συνολικά για όλους τους λογαριασμούς) τον προηγούμενο μήνα .

Edited by Vasileios

Σωστά. Μάλιστα δεν είναι 2 ευρώ αλλά 3-8 Ε ανάλογα με το ποσό.

http://www.eurobank.gr/Uploads/pdf/TimologioStand%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C31102011.pdf#page=8

Με χει κάνει μια δουλειά ένας Ινδός και τον πλήρωνα πάντα με PayPal. Πήγα χθες να τον πληρώσω και μου έβγαλε μήνυμα το PayPal

"We're sorry. We're not able to complete personal payments to account holders in India at this time."

Σκεφτόμουν να τον πληρώσω με έμβασμα, τι προμήθεια θα πληρώσω μέσω web-banking (Alpha Bank έχω αλλά μπορώ να πω και σε κάποιον φίλο μέσω άλλης τράπεζας να κάνει εξυπηρέτηση και να του δώσω τα χρήματα).

Update: Εψαχνα σε όλα τα φόρουμ, και παντού είχανε το ίδιο πρόβλημα. Personal Payments δεν μπορείς να στείλεις, μόνο Purchase.

Edited by soublaki-3

Άρθρο 8 του Paypal user agreement

https://cms.paypal.com/ie/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&content_ID=ua/UserAgreement_full&locale.x=en_US#8. Fees

Please also note that:

you cannot send money for a Personal Transaction from some countries, including Germany or China;

Indian registered Accounts may neither send nor receive Personal Transaction payments. This means that you cannot send Personal Transaction payments to Indian registered Accounts

Edited by Vasileios

Αγόρασα κάτι από eBay, ο πωλητής όμως μου ακύρωσε την επόμενη μέρα τη συναλλαγή και μου επέστρεψε τα χρήματα. Η συναλλαγή όμως, έγινε την τελευταία ημέρα πριν την έκδοση του λογαριασμού με αποτέλεσμα το πιστωτικό να περαστεί στον επόμενο...Δεν θέλω όμως να δώσω 70€ και να περιμένω τον επόμενο μήνα να τα πάρω πίσω.

Τι τόκο θα πληρώσω; Το επιτόκιο για 30 ημέρες; Δηλαδή 75cents (έχω 12% επιτόκιο);

Αγόρασα κάτι από eBay, ο πωλητής όμως μου ακύρωσε την επόμενη μέρα τη συναλλαγή και μου επέστρεψε τα χρήματα. Η συναλλαγή όμως, έγινε την τελευταία ημέρα πριν την έκδοση του λογαριασμού με αποτέλεσμα το πιστωτικό να περαστεί στον επόμενο...Δεν θέλω όμως να δώσω 70€ και να περιμένω τον επόμενο μήνα να τα πάρω πίσω.

Τι τόκο θα πληρώσω; Το επιτόκιο για 30 ημέρες; Δηλαδή 75cents (έχω 12% επιτόκιο);

Δεν χρειάζεται να δώσεις 70 ευρώ.

Η κάρτα σου έχει ήδη πιστωθεί με 70 ευρώ. Πληρώνεις τα υπόλοιπα.

Το ξέρω αυτό, αλλά δεν μου περισσεύουν τα 70€ τώρα, περιμένω κάτι λεφτά από αλλού και μέχρι τότε είναι βλακεία να τα δώσω στην τράπεζα.

επειδη δεν το κατεχω το τραπεζικο καλα αν καταλαβα καλα...αγορασεσ κατι,την επομενη μερα εκδοθηκε λογαριασμος οτι χρωστας 70 ευρω..Σωστα?Αν η επιστροφη των χρηματων απο το παυπαλ γινει μεχρι την ημερομηνια ληξης πληρωμης του λογαριασμου,τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα.Θα ειναι το ιδιο με το να τα κατεθετες εσυ τα χρηματα....Τουλ αυτο συμβαινει με την πιστωτικη μου στην πειραιως..Το εχω κανει απειρες φορες.

Δεν είναι έτσι σε μένα, κοίταξα τις χρεώσεις στο web banking.

Update: Τώρα είδα ότι από τη μετατροπή στην επιστροφή, έχασα γύρω στα 2€...Αμα του ρίξω αρνητική θα φταίω;

Edited by soublaki-3

Δεν είναι έτσι σε μένα, κοίταξα τις χρεώσεις στο web banking.

Update: Τώρα είδα ότι από τη μετατροπή στην επιστροφή, έχασα γύρω στα 2€...Αμα του ρίξω αρνητική θα φταίω;

Φυσικά μπορείς να ρίξεις αρνητική επειδή έδωσε το προϊόν της δημοπρασίας αλλού, όχι επειδή ρίχτηκες στις μετατροπές συναλλάγματος. Αύριο μεθαύριο σε παρόμοια συναλλαγή θα βγεις κερδισμένος (μου έχει τύχει).

Μετά αν δεν γουστάρει τις αρνητικές, θα σου στείλει μήνυμα να την αλλάξεις, και εσύ θα ζητήσεις αποζημίωση για την χασούρα σου προκειμένου να το κάνεις ;)

Όσον αφορά την τράπεζα, καλύτερα να τους πάρεις ένα τηλέφωνο, και να ζητήσεις κάποιον από το τμήμα καρτών σε εργάσιμες ώρες. Κατά πάσα πιθανότητα, αν η πίστωση λογιστικοποιηθεί εντός της προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού, θα μετρήσει μαζί με τις άλλες καταθέσεις (ΑΤΜ/γκισέ) χωρίς να χρεωθείς τόκο. Με κάθε επιφύλαξη.

Ερωτηση γιατι εγω δε ξερω να απαντησω.

Αν χρωστας σε Α τραεζα (καρτες, δανεια κτλ) και εχεις λογαριασμο καταθεσεων σε Β τραπεζα, μπορει η Α να ανοιξει το Β λογαριασμο και να σου παρει λεφτα μεσα απο διατραπεζικο συστημα?

:X

Αν χρωστας σε Α τραεζα (καρτες, δανεια κτλ) και εχεις λογαριασμο καταθεσεων σε Β τραπεζα, μπορει η Α να ανοιξει το Β λογαριασμο και να σου παρει λεφτα μεσα απο διατραπεζικο συστημα?

δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. δεν μπορει να γινει κατι τετοιο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο να αλλάζουν το είδος της κάρτας μας χωρίς να έχουμε δικαίωμα να διατηρήσουμε την παλιά μας κάρτα (VISA) :mad: εδώ VISA και στην Ελλάδα δυσκολεύομαι στις συναλλαγές γιατι πολλά καταστήματα δεν την έχουν και τώρα θα μας την κάνουν MasterCard??? Εχω και American Express και δεν την δέχονται πουθενά τώρα θα έχω τα ιδια και με την MasterCard? :( Ειναι πρόβλημα γιατι την χρησιμοποιώ όπου μπορώ... είναι κρίμα να μην μπορώ να την χρησιμοποιώ παντού γιατι τους ήρθε να την κάνουν MasterCard...

Αν τυχόν σύντροφε σου κάνουν τέτοιο πράγμα είναι η καλύτερη σου. . . .

Τους ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΣ κανονικότατα με ένα δικηγόρο! !

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Το βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο να αλλάζουν το είδος της κάρτας μας χωρίς να έχουμε δικαίωμα να διατηρήσουμε την παλιά μας κάρτα (VISA) :mad: εδώ VISA και στην Ελλάδα δυσκολεύομαι στις συναλλαγές γιατι πολλά καταστήματα δεν την έχουν και τώρα θα μας την κάνουν MasterCard??? Εχω και American Express και δεν την δέχονται πουθενά τώρα θα έχω τα ιδια και με την MasterCard? :( Ειναι πρόβλημα γιατι την χρησιμοποιώ όπου μπορώ... είναι κρίμα να μην μπορώ να την χρησιμοποιώ παντού γιατι τους ήρθε να την κάνουν MasterCard...

η μαστερκαρντ γινεται δεκτη σχεδον οπου γινεται δεκτη και η βιζα. Για την αμερικαν εξπρες συμφωνβ οτι δεν την δεχονται και πολλες επιχειρησεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

η μαστερκαρντ γινεται δεκτη σχεδον οπου γινεται δεκτη και η βιζα. Για την αμερικαν εξπρες συμφωνβ οτι δεν την δεχονται και πολλες επιχειρησεις.

Το σχεδόν πόσο τις % πιστεύεις οτι ειναι; γιατι δεν ξέρω καθόλου...

χωρις να θελω να φανω υπερβολικος,πιστευω οτι ειναι σιγουρα ενα 90%.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε γνωρίζω ποσοστό αλλά επειδή χρησιμοποιώ μόνο mastercard (δεν είχα ποτέ visa) εδώ και πολλά χρόνια, ποτέ δεν είχα πρόβλημα αποδοχής.

Αν τυχόν σύντροφε σου κάνουν τέτοιο πράγμα είναι η καλύτερη σου. . . .

Τους ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΣ κανονικότατα με ένα δικηγόρο! !

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Δηλαδη να παρακαλαμε να μας τυχει ε?

:X

Δηλαδη να παρακαλαμε να μας τυχει ε?

Χωρίς υπερβολή φίλε μου Ναι!!!

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Χωρίς υπερβολή φίλε μου Ναι!!!

και τι θα κανει αμα του τυχει; καλυτερα να μην μπλεκεις σε τετοιες καταστασεις

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλύτερα σίγουρα αλλά θα πρέπει να μάθουμε να μη φοβόμαστε και να μη δισταζουμε.

Αν θα ρωτήσει νομικό για αυτό το θέμα θα μάθει!

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50