Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Έτσι γίνεται πάντα , ακολουθούν τον λάθος κανόνα , έτσι τους έχουν μάθει οι πελάτες τους , εσύ που είσαι ο σωστός όπως κατάλαβες αποτελείς την εξαίρεση γι αυτούς .

Επανέρχομαι στο θέμα με τον υπάλληλο της Πειραιώς. Τελικά αποφάσισα να μην πάω να δοκιμάσω αν θα έκανε το ίδιο και σε μένα, γιατί τα χρήματα θα τα μετέφερα στο λογαριασμό του πατέρα μου, μιας και δεν γνωρίζω κάποιον άλλο λογαριασμό για να μεταφέρω χρήματα και θα μπορούσε να επικαλεστεί σαν δικαιολογία ότι οι δύο λογαριασμοί ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα, αφού θα έβλεπε τα ονοματεπώνυμα των κατόχων των λογαριασμών μέσω του συστήματος. Όχι ότι είναι καμιά σοβαρή δικαιολογία, αλλά θα μπορούσε να το επικαλεστεί. Θα δοκιμάσω όταν χρειαστεί να μεταφέρω χρήματα σε κάποιον άλλο.

Εγώ πάντως δεν θα άφηνα περισσότερα από 100Κ.. (Και σε καμία τράπεζα φυσικά στην Ελλάδα)

Αυτό ειναι και το σημαντικότερο.. Οτι χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες μετά από αυτό που έκαναν στην Κύπρο.. Και ιδιαίτερα που συνεχίζουν να συζητάνε αυτό το θέμα και για άλλες χώρες, ενώ έλεγαν ότι η Κύπρος ήταν μοναδική ..

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=270694

Δηλαδη εσυ νομιζεις οτι οι καταθεσεις ας πουμε στην Ελβετια ειναι διασφαλισμενες?Εχει το Ελβετικο δημοσιο τα λεφτα να δωσει αν μια μεγαλη τραπεζα πτωχευσει?Ξερεις σε ολα αυτα τα ''ασφαλη'' κρατη που πανε ολοι τα λεφτα τους οι καταθεσεις ποσες φορες ειναι πανω απο το ΑΕΠ της εκαστοτε χωρας?Ελβετια-Λουξεμβουργο-Μαλτα κτλ...για ψαξε και μετα πες μας αν μπορουν τα κρατη να σωσουν τραπεζες με καταθεσεις πολλαπλασιες του ΑΕΠ της χωρας.Το θεμα ειναι να ειναι μια τραπεζα σοβαρη.Αν πτωχευσει την γ@#$σες.Γι'αυτο και οι σοβαρες τραπεζες δινουν εως 1,25% τοκο σε προθεσμιακο λογαριασμο.Επειδη επενδυουν σε ΑΑΑ,ΑΑ,Α ομολογα.

Δηλαδη εσυ νομιζεις οτι οι καταθεσεις ας πουμε στην Ελβετια ειναι διασφαλισμενες?Εχει το Ελβετικο δημοσιο τα λεφτα να δωσει αν μια μεγαλη τραπεζα πτωχευσει?Ξερεις σε ολα αυτα τα ''ασφαλη'' κρατη που πανε ολοι τα λεφτα τους οι καταθεσεις ποσες φορες ειναι πανω απο το ΑΕΠ της εκαστοτε χωρας?Ελβετια-Λουξεμβουργο-Μαλτα κτλ...για ψαξε και μετα πες μας αν μπορουν τα κρατη να σωσουν τραπεζες με καταθεσεις πολλαπλασιες του ΑΕΠ της χωρας.Το θεμα ειναι να ειναι μια τραπεζα σοβαρη.Αν πτωχευσει την γ@#$σες.Γι'αυτο και οι σοβαρες τραπεζες δινουν εως 1,25% τοκο σε προθεσμιακο λογαριασμο.Επειδη επενδυουν σε ΑΑΑ,ΑΑ,Α ομολογα.

Δηλαδή τι θα έλεγες για μια τράπεζα που δίνει 5% τόκο σε απλό τρεχούμενο;

Δεν υπάρχει επένδυση με 100% ασφάλεια. Ούτε οι καταθέσεις ούτε ο χρυσος γενικά.

Αλλά στην Ελλάδα σίγουρα ο κίνδυνος ειναι υψηλότερος σε σχέση με άλλες γι αυτό και υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση ..

καλησπερα!ρε παιδια ακουστε τι εγινε.ειχα κανει εναν αποταμιευτικο λογαριασμο στην πειραιως τον οποιο δεν τηρισα λογο οικονομικων.....μετα απο καποιους μηνες εβαλα 200 ευρω στον λογαριασμο και μου τα φαγανε....ξερετε τι παιζει??θα βγαλω ακρη με την τραπεζα της ελλαδος?

καλησπερα!ρε παιδια ακουστε τι εγινε.ειχα κανει εναν αποταμιευτικο λογαριασμο στην πειραιως τον οποιο δεν τηρισα λογο οικονομικων.....μετα απο καποιους μηνες εβαλα 200 ευρω στον λογαριασμο και μου τα φαγανε....ξερετε τι παιζει??θα βγαλω ακρη με την τραπεζα της ελλαδος?

Τι εννοείς "στα φάγανε" ;

οταν τα εβαλα μετα απο δυο μερες τα λεφτα δεν υπηρχαν στον λογαριασμο

Καταρχήν πώς τα έβαλες;

Με κατάθεση από το ταμείο; Αν ναι, τότε πήρες την απόδειξη οπότε ανά πάσα στιγμή μπορείς να αποδείξεις ότι τα χρήματα μπήκαν.

Με κατάθεση από το ΑΤΜ; Και πάλι παίρνεις απόδειξη όπου και αναγράφεται το ποσό που έβαλες στο φάκελο.

Βιβλιάριο έχεις; Εκεί δεν φαίνονται όλες οι κινήσεις; Δεν γίνεται να φαίνεται η κατάθεση και μετά το υπόλοιπο να φαίνεται 0 χωρίς να υπάρχει άλλη κίνηση.

Με λίγα λόγια, δεν γίνεται να σου τα "έφαγε". Ενδεχομένως να σου τα "έφαγε" κανένας συνδικαιούχος στο λογαριασμό που είδε τα λεφτά και τα έβγαλε χωρίς να σου το πει ή να είχες προγραμματισμένη κάποια εντολή πληρωμής σε υπηρεσία και να μην το θυμάσαι...ή να τα έβαλες σε άλλο λογαριασμό και όχι στο δικό σου (αν π.χ. είπες προφορικά το λογαριασμό ή τον πήγες σε χαρτάκι γραμμένο, αν έκανες λάθος έστω και ένα ψηφίο, μπορεί τα λεφτά να μπήκαν σε άλλο όνομα). Όλες μα όλες οι πιθανότητες λάθους έχουν να κάνουν με τη δικιά σου πλευρά πάντως. Εξέτασε τα παραπάνω ενδεχόμενα ένα ένα.

Edited by kostas_v

Με το online Banking της Alphabank είναι δωρεάν η εξόφληση των λογαριασμών , και πέρνεις και Bonus .

μα ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ τακτική είναι αυτή της τράπεζας?

δηλαδή, με πάγια εντολή (μηδέν κόστος για την τράπεζα), να χρεώνει, ενώ την κίνηση της πιστωτικής, που δίνει και μια μικρή έξτρα έκπτωση,να μη τη χρεώνει?

Εχω παει ήδη και εχω κανει 3 πάγιες, αντε τώρα να τις ακυρώσω! οχι για τα τριάντα λεπτά, αλλά για το ****το της υπόθεσης!

τοσο δυσκολo ειναι στο e-banking της eurobank οταν κανεις αγορες με δοσεις οταν χρεωνεται η δοση να φαινεται ποσες εχεις ακομα πχ Μασουτης δοση 1/5 τους εχωω στειλει e-mail αλλα τιποτα
υπογραφή εκτός ορίων

Ετσι για πλάκα.. Αυτόν τον άκουσε κανείς ; http://www.katohika.gr/2013/04/stranger-irthe-i-ora.html?m=1

Μην αρχίζεις σε παρακαλώ... Δε θα γίνει εδώ μπλογκ με φημολογίες και κινδυνολογίες και "αποκλειστικές πληροφορίες".

Στην Αγροτικη απ'οτι φαινεται αρχισαν να συγχωνευουν και το e-banking με την Πειραιως.

Μπηκα προχθες και μου ελεγε να επιβεβαιωσω το κινητο μου τηλεφωνο γιατι θα μπαινουμε σε λιγο καιρο στο ebanking της Πειραιως με τα στοιχεια μας της Αγροτικης, απ'οτι καταλαβα.

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Δηλαδή τι θα έλεγες για μια τράπεζα που δίνει 5% τόκο σε απλό τρεχούμενο;

Μιλαμε για καταθεση σε Ευρω,ετσι?Οτι πρωτον η τραπεζα ΚΑΙΓΕΤΑΙ αμεσα για ρευστο και γι'αυτο δινει τετοια αποδοση και δευτερον για να βγαλει αυτη την αποδοση πρεπει αυτα τα λεφτα να τα κανει επενδυσεις υψηλου κινδυνου οπως ομολογα κερδοσκοπικα διαβαθμισης κατω του ΒΒΒ- και να τα παιξει στο χρηματηστηριο.Εννοειτε οτι υπαρχει και μεγαλος κινδυνος πτωχευσης μακροχρονια αν συνεχιζει να δινει τετοια επιτοκια και ειδικα σε τρεχουμενο.

τοσο δυσκολo ειναι στο e-banking της eurobank οταν κανεις αγορες με δοσεις οταν χρεωνεται η δοση να φαινεται ποσες εχεις ακομα πχ Μασουτης δοση 1/5 τους εχωω στειλει e-mail αλλα τιποτα

το γραφει στους λογαριασμους που σου στελνουν τους οποιους μπορεις να τους δεις και ηλεκτρονικα μεσω του e-statement.

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Δεν υπάρχει επένδυση με 100% ασφάλεια. Ούτε οι καταθέσεις ούτε ο χρυσος γενικά.

Αλλά στην Ελλάδα σίγουρα ο κίνδυνος ειναι υψηλότερος σε σχέση με άλλες γι αυτό και υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση ..

Σιγουρα δεν υπαρχει 100% ασφαλεια,οσο μεγαλυτερο το ρισκο τοσο μεγαλυτερη αποδοση παιρνεις ετσι ειναι.Απλα εδω στην Ελλαδα εχει παρθει πολιτικη αποφαση στο να μην αφησουν να πτωχευσει καμια τραπεζα,γινεται και η ανακεφαλαιοποιηση τωρα,εγιναν και εξαγορες μικροτερων τραπεζων απο μεγαλυτερες,οποτε ειναι μεγαλη ευκαιρια για οποιον εχει λεφτα να εκμεταλλευτει την κατασταση και να παρει επιτοκιο πολυ υψηλο,που υπο αλλες συνθηκες δε θα το επαιρνε.Η προθεσμιακη καταθεση μεχρι 12 μηνες στην Ελλαδα ειναι επενδυτικη ευκαιρια για οποιον εχει εννοειται το κεφαλαιο.

Αυτό που περιγράφεις ουσιαστικά είναι το πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.Γνωστό σε όλους.Η ασφάλεια στην Ελβετία δεν έγκειται στο γεγονός πως θα σε καλύψει το κράτος εάν πτωχεύσει η τράπεζα,έγκειται στο ότι η τράπεζα δεν θα πτωχεύσει..

Προσωπικά πάντως,σε μία κλίμακα σιγουριάς - ίσως να έβαζα την Αυστρία ακόμα κ ένα click πιο πάνω από την Ελβετία.Πενιχρό επιτόκιο μεν,ασφάλεια μεγάλη δε..

me > you

το γραφει στους λογαριασμους που σου στελνουν τους οποιους μπορεις να τους δεις και ηλεκτρονικα μεσω του e-statement.
το ξερω τοσο δυσκολο ειναι να το βαλουν και εκει?
υπογραφή εκτός ορίων

Μιλαμε για καταθεση σε Ευρω,ετσι?Οτι πρωτον η τραπεζα ΚΑΙΓΕΤΑΙ αμεσα για ρευστο και γι'αυτο δινει τετοια αποδοση και δευτερον για να βγαλει αυτη την αποδοση πρεπει αυτα τα λεφτα να τα κανει επενδυσεις υψηλου κινδυνου οπως ομολογα κερδοσκοπικα διαβαθμισης κατω του ΒΒΒ- και να τα παιξει στο χρηματηστηριο.Εννοειτε οτι υπαρχει και μεγαλος κινδυνος πτωχευσης μακροχρονια αν συνεχιζει να δινει τετοια επιτοκια και ειδικα σε τρεχουμενο.

Μάλιστα... Μιλάμε για την Πειραιώς να πω που δίνει 5% (και μηνιαίο εκτοκισμό) σε τρεχούμενο και μηνιαίο εκτοκισμό εδώ και 9 μήνες. Πάντως είναι περίεργο που συνεχίζει με αυτό το επιτόκιο χωρίς ούτε καν μια μικρή πτώση. ;)

Θα αφησει καμια τραπεζα η Πειραιως ή θα τις παρει ολες ? Συμφωνω οτι η οικονομια της Ελλαδας δεν ειναι για να εχει 15 τραπεζες , αλλα ετσι οπως παει θα εχει 2 , μην πω οτι θα καταντησει μονοπώλιο η κατασταση.

Θα αφησει καμια τραπεζα η Πειραιως ή θα τις παρει ολες ? Συμφωνω οτι η οικονομια της Ελλαδας δεν ειναι για να εχει 15 τραπεζες , αλλα ετσι οπως παει θα εχει 2 , μην πω οτι θα καταντησει μονοπώλιο η κατασταση.

70 τράπεζες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα