Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

μπηκα και σημερα για να δω αν μου χρεωσε το paypal στην καρτα μου το 1,5 ευρο για να την κανω confirm και τπτ...λεει οτι 30 Σεπτ θα μ το εκανε χρεωση,αλλα μου ειπαν οτι επειδη ηταν ΣΚ βα μην το εκανε χρεωση...ποσες μερες κανει περιπου?

γινεται να κανω αγορα απο καταστημα, να εχω παρει κανονικα την αποδειξη αγορας και η συναλλαγη να μην φαινεται καν μεσα στο συστημα της τραπεζας;

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Ναι γίνεται , μπορεί να αργήσει ακόμα και 3 ημέρες , ειδικά αν έγινε σε μηχανάκι άλλης τράπεζας

Θέλω να αγοράσω έναν υπολογιστή από eBay ο οποίος κοστίζει γύρω στα 680€. Αυτή τη στιγμή έχω εναν υπολογιστή προς πώληση τον οποίο πιστεύω ότι μπορώ να πιάσω γύρω στα 420-450€. Εστω ότι παίρνω τα 450€ στο χέρι και το αγοράζω μέσω eBay. Μόλις έρθει το statement εγώ δίνω τα 450€ που έχω πάρει από την πώληση. Τα άλλα 230€ όμως δεν τα έχει και ως γνωστόν μέσω eBay δεν υπάρχει πληρωμή με δόσεις, οπότε θα τα χρωστάω στην τράπεζα.

Η κάρτα μου έχει επιτόκιο 11.75% και τόκο υπερημερίας 2.5%

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να τα υπολογίζει αυτά;

Βρήκα αυτό το προγραμματάκι, αλλά δεν ξέρω αν κάνει καλά τη δουλειά του.

Edited by soublaki-3

Παιδια ειχα κανει μια αγορα μεσω paypal απο μια credit card της Πειραιως,την καρτα αυτη την εχασα και εκανα link την αντικατασταση της καρτας στο paypal.Με την καρτα που εχασα ειχα κανει μια αγορα και επεστρεψα το προιον πισω και μου κανανε refund με τον τροπο που ειχα πληρωση και λεει απο το paypal οτι τα λευτα θα πανε στην καρτα που ειχα πληρωση,η καρτα ομως ηταν η παλια...θα πανε στον λογαριασμο τα λευτα?λετε να εχω προβλημα?

Τα χρήματα θα πάνε στην κάρτα με την οποία έγινε η συναλλαγή. Η τράπεζα κανονικά θα σου τα βάλει στόν νέο αριθμό ( έτσι έγινε σε δικιά μου κάρτα σε άλλη τράπεζα ) . Αν δεν συμβεί , θα πας να τα εισπράξεις ως θετικό υπόλοιπο στην κάρτα που ακύρωσες.

αυτο στην Πειραιως παω και το λες για το θετικο υπολοιπο?σε ποσες μερες θα δω αν εχει μπει?χθες μου ηρθε email για το refund?δλδ θα παω στην Πειραιως και θα πω τι?

Θέλω να αγοράσω έναν υπολογιστή από eBay ο οποίος κοστίζει γύρω στα 680€. Αυτή τη στιγμή έχω εναν υπολογιστή προς πώληση τον οποίο πιστεύω ότι μπορώ να πιάσω γύρω στα 420-450€. Εστω ότι παίρνω τα 450€ στο χέρι και το αγοράζω μέσω eBay. Μόλις έρθει το statement εγώ δίνω τα 450€ που έχω πάρει από την πώληση. Τα άλλα 230€ όμως δεν τα έχει και ως γνωστόν μέσω eBay δεν υπάρχει πληρωμή με δόσεις, οπότε θα τα χρωστάω στην τράπεζα.

Soublaki να σου ζητήσω μία χάρη;;; Ποιο είναι το λινκ από το σάιτ που βρήκες το εξέλ;;:) Αν μπορείς πες μου!!! Ευχαριστώ πολύ!!!

Έχω εγώ ένα προγράμμα για υπολογισμούς (το χρησιμοποιούμε στην εταιρία που δουλεύω) εάν θες μπορώ να στο στείλω με εμαιλ

Edited by VeCo
Διόρθωση quote

Αν το έκανα σωστά (υπολόγισα ότι η πιστωτική σου θα έχει το υπόλοιπο 680 ευρώ οπότε άσχετα πόσα θα πληρώσεις , από τη στιγμή που δεν εξοφλείς όλο το ποσό θα τοκιστεί όλο το υπόλοιπο της κάρτας σου.. φρόντισε τον μήνα που θα το αγοράσεις να μην κάνεις και άλλες αγορές) θα πληρώσεις 6,65 ευρώ επιπλέον αν εξοφλήσεις το ποσό τον επόμενο μήνα. Γιατί δεν κάνεις την αγορά όμως αμέσως μόλις κλείσει ο λογαριασμός του μήνα και ανοίξει ο επόμενος έτσι ώστε να έχεις περιθώριο 40 μέρες περίπου να πληρώσεις και χωρίς τόκο? Εκτός και αν δεν έχεις τα λεφτά ούτε σε 40 μέρες..

Edited by Alex0077

Δεν κατάλαβες τι θέλω να κάνω...Θέλω να το πάρω στην ουσία με δόσεις. Από τη στιγμή που το eBay και το PayPal δεν δίνουν τη δυνατότητα, σκεφτόμουν αυτό το πράγμα. Εγώ το υπολόγισα ότι θα πληρώσω στο χρόνο πάνω 20€ παραπάνω. Δεν ξέρω αν το υπολόγισα σωστά, περιμένω από φίλη που δουλεύει σε τράπεζα να το δει μην το πληρώσω 5 φορές πάνω.

Δεν κατάλαβες τι θέλω να κάνω...Θέλω να το πάρω στην ουσία με δόσεις. Από τη στιγμή που το eBay και το PayPal δεν δίνουν τη δυνατότητα, σκεφτόμουν αυτό το πράγμα. Εγώ το υπολόγισα ότι θα πληρώσω στο χρόνο πάνω 20€ παραπάνω. Δεν ξέρω αν το υπολόγισα σωστά, περιμένω από φίλη που δουλεύει σε τράπεζα να το δει μην το πληρώσω 5 φορές πάνω.

Κατάλαβα τι λες.. Θα το κάνεις με δόσεις μέσω της κάρτας σου.. Ε έτσι όπως σου είπα είναι.. Τι δεν καταλαβα? Πχ αγοράζω εγώ μία τηλεόραση 500 ευρώ και μόλις έρθει το satement πληρώνω 400 και χρωστάω 100 . σωστά? Στον επόμενο μήνα η τράπεζα θα μου τοκίσει και τα 500 ευρώ όχι μόνο τα 100 που χρωστάω όμως.. έτσι δεν είναι? Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι.

Δεν ξέρω πώς είναι, γι' αυτό καλύτερα να μου πει η φίλη μου, για να μην τρέχω μετά...

Σίγουρα πάντως τοκίζεται όλο το ποσό και όχι μόνο αυτό που χρωστάς.. Θα στο πει και η φίλη σου.

Οι ανθρωποι στη citibank ειναι απαιχτοι.Προχθες προσπαθω να κανω μια συναλλαγη με τη καρτα υψους 210 ευρω και δεν γινοταν δεκτη.Η καρτα ειχε οριο 6.500 ευρω και χρησιμοποιημενη πιστωση 10 ευρω.Τους παιρνω τηλ. και μου λενε σας κατεβασαμε το οριο στα 200 ευρω.Εχω την καρτα απο το 1991 ποτε δεν αμελησα πληρωμη και τα τελευταια χρονια ποτε δεν ειχα υπολοιπο πανω απο 100 ευρω.Την ακυρωσα και ησυχασα αφου πρωτα βεβαια ειχα γινει ρεζιλι στο καταστημα. Edited by ioma

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Οι ανθρωποι στη citibank ειναι απαιχτοι.Προχθες προσπαθω να κανω μια συναλλαγη με τη καρτα υψους 210 ευρω και δεν γινοταν δεκτη.Η καρτα ειχε οριο 6.500 ευρω και χρησιμοποιημενη πιστωση 10 ευρω.Τους παιρνω τηλ. και μου λενε σας κατεβασαμε το οριο στα 200 ευρω.Εχω την καρτα απο το 1991 ποτε δεν αμελησα πληρωμη και τα τελευταια χρονια ποτε δεν ειχα υπολοιπο πανω απο 100 ευρω.Την ακυρωσα και ησυχασα αφου πρωτα βεβαια ειχα γινει ρεζιλι στο καταστημα.

καλα και δεν σε ενημερωσαν οτι χαμηλωσαν ο οριο?

Oxi.Μου ειπαν οτι μου εχουν στειλει επιστολη.

Oxi.Μου ειπαν οτι μου εχουν στειλει επιστολη.

μπορει και να χαθηκε η επιστολη. διοτι εμενα οσες φορες εχουν αλλαξει το πιστωτικο οριο μου εχουν στειλει επιστολη.

Κατάλαβα τι λες.. Θα το κάνεις με δόσεις μέσω της κάρτας σου.. Ε έτσι όπως σου είπα είναι.. Τι δεν καταλαβα? Πχ αγοράζω εγώ μία τηλεόραση 500 ευρώ και μόλις έρθει το satement πληρώνω 400 και χρωστάω 100 . σωστά? Στον επόμενο μήνα η τράπεζα θα μου τοκίσει και τα 500 ευρώ όχι μόνο τα 100 που χρωστάω όμως.. έτσι δεν είναι? Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι.

Αυτό είναι αλήθεια;:( Δεν έχω καμία σχέση με πιστωτικές και θα ήθελα να μάθω, γιατί αν αυτό είναι αλήθεια ρε παιδιά... Στέκει λογικά;

Μου στείλαν και εμένα επιστολή από CITIBANK ότι μου κατεβάζουν το όριο από 1600 ευρώ σε 1000 , λόγω του ότι <<αντιμετωπίζω δυσκολίες στην εξόφληση της >>

Και απορούσα γιατί πάνω από 5 ημέρες δεν έχω καθυστερήσει ποτέ.....

Αλλά εν πάσει περιπτώσει 1.000 ευρώ είναι αρκετά για την χρήση που κάνω στην συγκεκριμένη κάρτα.

Αυτό είναι αλήθεια;:( Δεν έχω καμία σχέση με πιστωτικές και θα ήθελα να μάθω, γιατί αν αυτό είναι αλήθεια ρε παιδιά... Στέκει λογικά;

Θα σου τοκίσουν τα 500 ευρώ από την ημέρα αγοράς μέχρι που πλήρωσες τα 400 , στην συνέχεια θα σου τοκίζουν τα 100. Αν όμως τα πληρώσεις όλα ( εντός της Προθεσμίας) δεν πληρώνεις τόκο καθόλου από την ημερομηνία αγοράς μέχρι την ημερομηνία εξόφλησης

Edited by Vasileios

Μου στείλαν και εμένα επιστολή από CITIBANK ότι μου κατεβάζουν το όριο από 1600 ευρώ σε 1000 , λόγω του ότι <<αντιμετωπίζω δυσκολίες στην εξόφληση της >>

Και απορούσα γιατί πάνω από 5 ημέρες δεν έχω καθυστερήσει ποτέ.....

Αλλά εν πάσει περιπτώσει 1.000 ευρώ είναι αρκετά για την χρήση που κάνω στην συγκεκριμένη κάρτα.

Eγω φιλε μου 20 χρονια δεν καθυστερησα ουτε μια μερα,συν τοις αλλοις εχω και master και dinners και αυτες εξοφλουνται πριν της ωρας τους και μου κατεβασαν 6300 ευρω την πιστωση.Με 200 ευρω τι αγορα μπορω να κανω;Ενα ξενοδοχειο δεν μπορω να κλεισω.

ΥΓ Την ωρα που εγραφα το μηνυμα με πηραν τηλ. και μου ειπαν αν τους στειλω φωτοτυπια το εκκαθαριστικο θα μου ανεβασουν το οριο.Αμ δε εχω κανει αλλου αιτηση για visa.Επαιξαν και εχασαν.Aφου δεν θελουν τους καλους πελατες εμενα δεν με πειραζει.

Εμένα πάλι στη citibank visa μου το ανέβασαν από 1000 σε 1500 παρ όλο που είναι φοιτητική. Βέβαια πληρώνω πάντα όλο το ποσό και μάλιστα με το που βγει ο λογαριασμός. Το θεωρώ φυσιολογικό με την κρίση που περνάνε κυρίως οι τράπεζες αυτόν τον καιρό.

Οι ανθρωποι στη citibank ειναι απαιχτοι.Προχθες προσπαθω να κανω μια συναλλαγη με τη καρτα υψους 210 ευρω και δεν γινοταν δεκτη.Η καρτα ειχε οριο 6.500 ευρω και χρησιμοποιημενη πιστωση 10 ευρω.Τους παιρνω τηλ. και μου λενε σας κατεβασαμε το οριο στα 200 ευρω.Εχω την καρτα απο το 1991 ποτε δεν αμελησα πληρωμη και τα τελευταια χρονια ποτε δεν ειχα υπολοιπο πανω απο 100 ευρω.Την ακυρωσα και ησυχασα αφου πρωτα βεβαια ειχα γινει ρεζιλι στο καταστημα.

Εννοείς υπόλοιπο 100 ευρώ συνολικό δηλαδή που εξοφλείς? Ή απλήρωτο υπόλοιπο 100 ευρώ/? Αν οι συνολικές αγορές που κάνεις είναι 100 ευρώ δεν είναι και τόσο απίστευτο που το έκαναν. Από τη στιγμή που βλέπουν ότι δεν την χρησιμοποιείς πολύ και ιδιαίτερα αν έχεις και άλλες πιστωτικές από την ίδια τράπεζα. Από την άλλη η μείωση είναι τεράστια δεν θα πρεπε να την κάνουν τόσο απότομα.

Μα η πιστωτική είναι η πιο ακριβή μορφή δανεισμού.. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να εξοφλείς όλο το ποσό.. Βέβαια σε κάποεις περιπτώσεις έχεις περιθώριο ακόμα και 40 μέρες χωρίς να πληρώσεις καθόλου τόκο.. Πχ κάνεις μια αγορά 1 Οκτωβρίου... ο λογαριασμός εκδίδεται 30 Οκτωβρίου και έχει ημερομηνία λήξης της πληρωμής 10 Νοεμβρίου.. Αν πληρώσεις το ποσό μεχρι τότε δεν πληρώνεις καθόλου τόκο. Επίσης είναι χρήσιμη για αγορές με άτοκες κυρίως δόσεις που κάνουν πολλά μαγαζιά πλέον.. Το να αφήνεις ανεξόφλητο ποσό δεν είναι σωστή χρήση.. Αν θέλεις για μικρο ποσά πιο λογικό και σωστό είναι να χρησιμοποιήσεις την υπερανάληψη που έχει πολύ καλύτερα επιτόκια στις περισσότερες τράπεζες ή αν θες ένα μεγάλο ποσό να πάρεις δάνειο καταναλωτικό.

Edited by VeCo
Χρησιμοποιείτε την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ