Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Καλησπέρα,έκανα χθες το βράδυ μια κατάθεση σε μια στοιχηματική εταιρία μέσω moneybookers και τώρα που κοιτάω στο e-banking της eurobank δε μου δείχνει την κίνηση αυτή στην κάρτας...ξέρετε τι παίζει? μήπος απλά αργεί να ενημερώσει το σύστημα?...νόμιζα ότι ενημερώνεται στιγμιαία μόλις γίνει κάπια κίνηση...ευχαριστώ

Για να επανέλθουμε πίσω στο θέμα του τόπικ που είναι οι πιστωτικές κάρτες.

Απάντηση,, μπορεί να χρειαστούν 1-2 μέρες για να περαστεί η κίνηση στην τράπεζα (τα Σαββατοκύριακα, δεν γίνονται ενημερώσεις -στη eurobank τουλάχιστον- οπότε οι κινήσεις της Πέμπτης/Παρασκευής μπορεί να φανούν Δευτέρα/Τρίτη)

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Καλησπέρα!

Μιας και είμαι εντελώς άσχετη με το θέμα...θα ηθελα τα φώτα σας στο εξής:

Παρόλο που είμαι εναντίων γενικώς στο θέμα πιστωτικής κάρτας...είναι χρήσιμη η άτιμη σε κάποιες περιπτώσεις :p όπως κλείσιμο εισιτηρίων και ξενοδοχείου εντός και εκτός ελλάδος.

Γιαυτό αποφάσισα και εγώ οτι ήρθε ο καιρός να βγάλω μία για τη συγκεκριμένη χρήση.

Τι είδους κάρτα θεωρείτε οτι είναι καλύτερη και απο ποια τραπεζα???

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!:D:D

Υ.Γ. Θα ήθελα βέβαια να μήν πληρώνω κερατιάτικα, δηλαδή να μην έχει κάποια συνδρομή. Τέλος να σημειωσω οτι για λίγο καιρό ακόμα θα είμαι φοιτήτρια

Edited by Cathrinaki

Καλησπέρα!

Μιας και είμαι εντελώς άσχετη με το θέμα...θα ηθελα τα φώτα σας στο εξής:

Παρόλο που είμαι εναντίων γενικώς στο θέμα πιστωτικής κάρτας...είναι χρήσιμη η άτιμη σε κάποιες περιπτώσεις :p όπως κλείσιμο εισιτηρίων και ξενοδοχείου εντός και εκτός ελλάδος.

Γιαυτό αποφάσισα και εγώ οτι ήρθε ο καιρός να βγάλω μία για τη συγκεκριμένη χρήση.

Τι είδους κάρτα θεωρείτε οτι είναι καλύτερη και απο ποια τραπεζα???

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!:D:D

Υ.Γ. Θα ήθελα βέβαια να μήν πληρώνω κερατιάτικα, δηλαδή να μην έχει κάποια συνδρομή. Τέλος να σημειωσω οτι για λίγο καιρό ακόμα θα είμαι φοιτήτρια

Όπως έχει ειπωθεί και παλαιότερα, δεν υπάρχει κάποιο είδος κάρτας που να είναι καλύτερο από τις υπόλοιπες, ούτε κάποια τράπεζα που να είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες. Υπάρχουν διάφορες κάρτες, με διάφορα χαρακτηριστικά, από διάφορες τράπεζες. Βλέπεις ποιες είναι οι ανάγκες σου, κάνεις έρευνα αγορά και τις συγκρίνεις.

Γι’ αυτό το λόγο καθώς και για διάφορους άλλους, εγώ απάντηση έτοιμη στο πιάτο δε θα σου δώσω, απλά έχε υπ’ όψιν πως η στρόφιγγα στις πιστώσεις έχει κλείσει σημαντικά, και όπως έχει αναφερθεί εδώ, αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στις φοιτητικές πιστωτικές. Οπότε ίσως αν θες να γλυτώσεις χρόνο στο ψάξιμο, να αποκλείσεις την κατηγορία των πιστωτικών, και να παραμείνεις σε χρεωστικές/προπληρωμένες. Σε αυτή την περίπτωση, απλά αποκλείεις τις ελάχιστες χρεωστικές κάρτες που δεν υποστηρίζουν αγορές από το internet, και είσαι οκ.

Edited by VeCo

Σε αυτή την περίπτωση, απλά αποκλείεις τις ελάχιστες χρεωστικές κάρτες που δεν υποστηρίζουν αγορές από το internet, και είσαι οκ.

Σωστό το post σου, αλλά... ελάχιστες οι χρεωστικές που δεν υποστηρίζουν αγορές απ το ιντερνετ?

Eurobank, Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Ταχ. Ταμιευτήριο, Millenium, Citibank, Attica bank, Γενική, Proton, Tbank, FBBank, Ελληνική, και Πανελλήνια Δεν υποστηρίζουν αγορές απο ιντερνετ.

Αυτές που υποστηρίζουν είναι οι εξής :

Alpha, Πειραιώς, Μarfin, Κύπρου, Hsbc

Είμαι κάτοχος της κάρτας Alpha Bonus Visa και την χρησιμοποιώ κυρίως για την προσφορά που έχει για την βενζίνη μέσω της BP. Δυστυχώς πρόσφατα διαπίστωσα ότι αυξήσανε κατά 50% (http://www.alphabonus.gr/default.asp?pid=30) τους απαιτούμενους πόντους για να δικαιούσαι την έκπτωση του ΦΠΑ.

Για το λόγο αυτόν, όσοι χρησιμοποιείται την κάρτα αυτή, προτείνω να καλέσετε την τράπεζα και να καταθεσετε το παράπονο σας, καθως θεωρώ ότι πολλοί από εμάς επιλέξαμε την συγκεκριμένη κάρτα για την προσφορά που είχε με την BP.

Προσωπικά κατέθεσα το παράπονο μου στην Τράπεζα τηλεφωνικά (801-11-326 0000 επιλογή 6) και ηλεκτρονικά(http://www.alpha.gr/tools/contactform/ParaponaGR.asp).

Οσοι περισσότεροι το κάνουν τόσο το καλύτερο.

Είμαι κάτοχος της κάρτας Alpha Bonus Visa και την χρησιμοποιώ κυρίως για την προσφορά που έχει για την βενζίνη μέσω της BP. Δυστυχώς πρόσφατα διαπίστωσα ότι αυξήσανε κατά 50% (http://www.alphabonus.gr/default.asp?pid=30) τους απαιτούμενους πόντους για να δικαιούσαι την έκπτωση του ΦΠΑ.

Για το λόγο αυτόν, όσοι χρησιμοποιείται την κάρτα αυτή, προτείνω να καλέσετε την τράπεζα και να καταθεσετε το παράπονο σας, καθως θεωρώ ότι πολλοί από εμάς επιλέξαμε την συγκεκριμένη κάρτα για την προσφορά που είχε με την BP.

Προσωπικά κατέθεσα το παράπονο μου στην Τράπεζα τηλεφωνικά (801-11-326 0000 επιλογή 6) και ηλεκτρονικά(http://www.alpha.gr/tools/contactform/ParaponaGR.asp).

Οσοι περισσότεροι το κάνουν τόσο το καλύτερο.

Σαν πρώτο βήμα σου προτείνω να πας στην τράπεζα και να βγάλεις την American Express Premium, η οποία σου δίνει 8 πόντους για κάθε ευρώ στην BP.

Αν και προσωπικά δεν με συμφέρει η εξαργύρωση στην BP,

Αυτό που κάνω συστηματικά είναι να μαζεύω πόντους με την American express και μετά όταν μαζέψω αρκετούς τους μεταφέρω σε μία Aegean VISA και πέρνω αεροπορικά εισιτήρια .

Επίσης στο ALEX PACK με 1000 πόντους πέρνεις δωροεπιταγή 15 ευρώ .

Και μόνο τα χαρτικά του μήνα να ψωνίζεις από ALEX PACK νομίζω ότι συμφέρει .

Ούτε μία φορά δεν εξαργύρωσα σε πρατήριο BP

Κοίτα και την προσφορά των καρτών Eurobank για 3% επιστροφή στην EKO καθώς και την προσφορά Marfin VISA με 3% σε όλα τα Βενζινάδικα ( αλλά έχει συνδρομή αυτή η κάρτα)

Edited by Vasileios

Σαν πρώτο βήμα σου προτείνω να πας στην τράπεζα και να βγάλεις την American Express Premium, η οποία σου δίνει 8 πόντους για κάθε ευρώ στην BP.

Αν και προσωπικά δεν με συμφέρει η εξαργύρωση στην BP,

Αυτό που κάνω συστηματικά είναι να μαζεύω πόντους με την American express και μετά όταν μαζέψω αρκετούς τους μεταφέρω σε μία Aegean VISA και πέρνω αεροπορικά εισιτήρια .

Επίσης στο ALEX PACK με 1000 πόντους πέρνεις δωροεπιταγή 15 ευρώ .

Και μόνο τα χαρτικά του μήνα να ψωνίζεις από ALEX PACK νομίζω ότι συμφέρει .

Ούτε μία φορά δεν εξαργύρωσα σε πρατήριο BP

Κοίτα και την προσφορά των καρτών Eurobank για 3% επιστροφή στην EKO καθώς και την προσφορά Marfin VISA με 3% σε όλα τα Βενζινάδικα ( αλλά έχει συνδρομή αυτή η κάρτα)

H American Express Premium έχει ετήσια συνδρομή 24 ευρώ. Η εξαργύρωση στην βενζίνη είναι δελεαρ καθώς αποτελεί βασικό & συχνό εξοδο στο νοικοκυριό, σε σύγκριση με τα χαρτικά... Πάντως μια τετοια κάρτα δεν είναι κακή λύση για κάποιον που κάνει πολύ συχνές αγορές.

Παιδια μια ερωτηση αν γνωρηζετε θελω να αγορασω μια τηλεωραση με δωσεις αλλα δεν εχω ακομα το εκαθαρηστηκο εχω το χαρτι με την μηνηεα μου μισθοδοσια γινετε με αυτο να βαλω δωσεις και να κανω την αγορα?

Αν το καταστημα που εχει τη τηλεοραση που θελεις δινει τη δυνατοτητα αγορας προιοντων μεσω δοσεων απο δανειο τραπεζης μαλλον δεν θα μπορεσεις μονο με τη μισθοδοσια.

Αν δεν προκειται για αγορα μεσω δοσεων απο δανειο τραπεζης ,εξαρταται απο τη

πολιτικη του καταστηματος

-

H American Express Premium έχει ετήσια συνδρομή 24 ευρώ. Η εξαργύρωση στην βενζίνη είναι δελεαρ καθώς αποτελεί βασικό & συχνό εξοδο στο νοικοκυριό, σε σύγκριση με τα χαρτικά... Πάντως μια τετοια κάρτα δεν είναι κακή λύση για κάποιον που κάνει πολύ συχνές αγορές.

H American Express Premium , προσφέρει δωρεάν συνδρομή με ετήσιες αγορές 2500 ευρώ.

Αν ψωνίζεις ΑΒ και BP κανονικά δεν θα έχεις πρόβλημα με την συνδρομή

Πρίν ένα μήνα έδωσα παραγγελία 1700 λίτρα Πετρέλαιο για το σπίτι

Μάζεψα αμέσως 11.000 πόντους , καί έδωσα 1300 ευρώ σε 4 άτοκες ,

Μετά από αυτήν την αγορά δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα συνδρομής!!

H American Express Premium , προσφέρει δωρεάν συνδρομή με ετήσιες αγορές 2500 ευρώ.

Αν ψωνίζεις ΑΒ και BP κανονικά δεν θα έχεις πρόβλημα με την συνδρομή

Πρίν ένα μήνα έδωσα παραγγελία 1700 λίτρα Πετρέλαιο για το σπίτι

Μάζεψα αμέσως 11.000 πόντους , καί έδωσα 1300 ευρώ σε 4 άτοκες ,

Μετά από αυτήν την αγορά δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα συνδρομής!!

Εννοείς ότι θα σου χαρίσουν τη συνδρομή;

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Είναι μέσα στους όρους συναλλαγών που περιγράφονται στην ιστοσελίδα\

https://www.alphabankcards.gr/applications/pdf/BONUS%20AMEX%20PREMIUM.pdf

ΣΥΝΔΡΟΜΗ

α) Για το πρώτο έτος από τη χορήγηση της Κάρτας:

i) Κύριου μέλους : Ευρώ 0

ii) Πρόσθετου μέλους : Ευρώ 0

β) Για τα υπόλοιπα έτη:

i) Κύριου Μέλους: Ευρώ 0, εφόσον

1. Ο Κάτοχος πραγματοποιεί ετήσιες συναλλαγές στις Επιχειρήσεις ύψους

τουλάχιστον € 2.000 και

2. Ο λογαριασμός της κάρτας κατά την ανά δωδεκάμηνο επέτειο του μήνα

που αναγράφεται στην εμπρόσθια όψη της κάρτας, δεν εμφανίζει

καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών.

Στην περίπτωση που οι παραπάνω προϋποθέσεις (1 και 2) δεν συντρέχουν

σωρευτικά, ο Κάτοχος επιβαρύνεται με ετήσια συνδρομή ύψους Ευρώ 24.

ii) Πρόσθετου Μέλους: Ευρώ 0

Άρα απαιτείται χρήση 167 ευρώ τον μήνα , πράμα πανεύκολο αν

α) ψωνίζεις στον ΑΒ

β) Βάζεις βενζίνη στην ΒΡ

έχεις δίκιο

το πρώτο i-bank store άνοιξε στο mall στην Αθήνα από την εθνική τράπεζα.

εχει πέσει πολύ διαφήμιση και το χαρακτηρίζουν ως ηλεκτρονική τραπεζική.

http://www.nbg.gr/wps/portal/nbg.retail.ibankstore?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/nbg-gr/NBG+Site/Retail/ibankstore/&lang=el

εχει πάει κανείς? να πει καμιά εμπειρία.

τηλεοπτική διαφήμιση

Edited by PARASwrite
προσθήκη βίντεο

Μήπως να φτιάχνανε λίγο το e-banking τους πρώτα;

1 στις 2 ή έκτελούνται εργασίες συντήρησης ή κάνει μισή ώρα να φορτώσει!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

εκανα αιτηση για visa alpha bank προ ημερων. Εχω ηδη μια aegean visa την οποια και εχω λιωσει (παντα πληρωμες στην ωρα τους και τρελη χρηση). Ειχα στο παρελθον visa- mastercard στην alpha τις οποιες ειχα ακυρωσει και γενικα ουδεποτε δεν ειχα φαει απορριψη σε αιτηση μου για καρτα.

Γενικα θεωρουμαι σουπερ καλοπληρωτης σε οποιοδηποτε τραπεζικο προιον και εαν εχω.

Σημερα ελαβα επιστολη πως η αιτηση μου δεν εχει γινει δεκτη :lol:

Ειναι, το λιγοτερο, τραγικη η εμμονη της alpha bank να μην εγκρινει πιστωτικες καρτες το τελευταιο διαστημα. Εκτος εαν περιμενει ο κοσμος να εχει εκκαθαριστικο των 30000 ευρω :rolleyes:

και εμένα μου έχει απορρίψει την αίτησή μου 2 φορές η άλφα μπανκ το τελευταίο 4μηνο.

παρά το ότι στα 'χαρτιά' θεωρούμε 'καλός' πελάτης

υποθέτω μόνο αν έχεις λογαριασμό μισθοδοσίας θα σου το εγκρίνουν αυτή την εποχή... δεν βρίσκω άλλο λόγο απόρριψης...

μέτρον άριστον

και εμένα μου έχει απορρίψει την αίτησή μου 2 φορές η άλφα μπανκ το τελευταίο 4μηνο.

παρά το ότι στα 'χαρτιά' θεωρούμε 'καλός' πελάτης

υποθέτω μόνο αν έχεις λογαριασμό μισθοδοσίας θα σου το εγκρίνουν αυτή την εποχή... δεν βρίσκω άλλο λόγο απόρριψης...

μπα. Η μισθοδοσια μου γινεται σε αυτους επι 8 χρονια απο εταιρια που συνεργαζεται μαζι τους. Απλα πρεπει να εχουν φαει μεγαλη λαχταρα για να μην εγκρινουν καθολου καρτες.

το πρώτο i-bank store άνοιξε στο mall στην Αθήνα από την εθνική τράπεζα.

εχει πέσει πολύ διαφήμιση και το χαρακτηρίζουν ως ηλεκτρονική τραπεζική.

http://www.nbg.gr/wps/portal/nbg.retail.ibankstore?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/nbg-gr/NBG+Site/Retail/ibankstore/&lang=el

εχει πάει κανείς? να πει καμιά εμπειρία.

τηλεοπτική διαφήμιση

Εγώ πήγα σήμερα μιας και ήμουν για ταινία στο mall. Ενταξει ωραιος χώρος φουτουριστικός κτλ αλλά τιποτα το εντυπωσιακό.

Μπορεις να κανεις αιτηση για τη καρτα μελους επειδη τρέχει έναν διαγωνισμό τώρα η Εθνική για λαπτοπ και iPad και απ΄οτι καταλαβα θα εχουν διαφορες προσφορές για τους κατόχους...

μπα. Η μισθοδοσια μου γινεται σε αυτους επι 8 χρονια απο εταιρια που συνεργαζεται μαζι τους. Απλα πρεπει να εχουν φαει μεγαλη λαχταρα για να μην εγκρινουν καθολου καρτες.

ααα μιλάμε για μεγάλη κατάντια λοιπόν... καλά θα την ξεχάσω την κάρτα για πολύ καιρό...

μέτρον άριστον

εκανα αιτηση για visa alpha bank προ ημερων. Εχω ηδη μια aegean visa την οποια και εχω λιωσει (παντα πληρωμες στην ωρα τους και τρελη χρηση). Ειχα στο παρελθον visa- mastercard στην alpha τις οποιες ειχα ακυρωσει και γενικα ουδεποτε δεν ειχα φαει απορριψη σε αιτηση μου για καρτα.

Γενικα θεωρουμαι σουπερ καλοπληρωτης σε οποιοδηποτε τραπεζικο προιον και εαν εχω.

Σημερα ελαβα επιστολη πως η αιτηση μου δεν εχει γινει δεκτη :lol:

Ειναι, το λιγοτερο, τραγικη η εμμονη της alpha bank να μην εγκρινει πιστωτικες καρτες το τελευταιο διαστημα. Εκτος εαν περιμενει ο κοσμος να εχει εκκαθαριστικο των 30000 ευρω :rolleyes:

δες τι επαθα εγω
παιδια ακουστε τι κουλο μου ετυχε εκανα αιτηση για πιστωτικη Alpha Bonus Visa. Σαν εσοδο εχω ενα επιδομα απο τον ΟΑΕΕ που ομως επειδη ημουν ανηλικος μεχρι φετος το επαιρνε ο πατερας με αποτελεσμα εγω να μην φαινονμαι στην φορολογικη δηλωση. τελικα το δεχτηκαν και μου εξεδωσαν την καρτα. τωρα που εκανα αιτηση για mastercard bonus μου την ακυρωσαν επειδη δεν φαινομουν στο εκκθαριστικο
υπογραφή εκτός ορίων

Ερωτηση:

Μεταφορα δανειων ή πιστωτικων καρτων σε μια.

Μπορω να κανω μεταφορα ολων των καταναλωτικων δανειων μου απο διαφορες τραπεζες σε μια; και αν δεν εχω πληρωσει καποιες δοσεις απο μερικες απο αυτες ισχυει το ιδιο. Δηλαδη τι προυποθεσεις εχουν για να γινει μεταφορα;

Edited by sakaflias
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Ενας ηλιθιος υπαλληλος στο europhone banking μου ακυρωσε τη καρτα μου κατα λαθος.Η συγκεκριμενη καρτα δεν εκδιδεται πλεον (ipca visa) και αυτος το μονο που μου ειπε ειναι ενα συγνωμη.

Τι μπορουμε να κανουμε σε αυτη τη περιπτωση?

Εχει δικαιωμα η τραπεζα, σε περιπτωση αμελειας ενος υπαλληλου της,να αφησει τον πελατη χωρις καρτα?

Μπορω να διεκδικησω με καποιον τροπο εκδοση αλλης καρτας?

Εχω ηδη τη κοινη visa της eurobank

Αν και το θεμα μου ειχε παγωσει εδω,για την ιστορια να πω οτι μετα απο τεσσερις μηνες απιστευτης ταλαιπωριας και μετα απο επικοινωνια μου με τον Τραπεζικο Μεσολαβητη,η τραπεζα επιτελους διορθωσε το λαθος του Υπαλληλου της αυξανοντας το πιστωτικο οριο αλλης ενεργης καρτας που ειχα ηδη, τοσο οσο ηταν το πιστωτικο της καρτας που μου ακυρωσε.

Παροτι στην επιστολη της ανεφερε οτι κανει αυτη την ενεργεια εκτιμωντας την μεχρι τωρα καλη μας συνεργασια,προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι αν δεν αντιδρουσα με τον τροπο που αντεδρασα (επιστολες,email,Τραπεζικος Μεσολαβητης, απειλη για διακοπη συνεργιας) δεν θα εκανε τιποτα.

-

Μήπως η κάρτα σου δεν ακυρώθηκε κατά λάθος αλλά ήταν...γραμμή της τράπεζας να "φεύγουν" οι παλιές κάρτες που δεν εκδίδονται πλέον;

για ασφαλη χρηση χρηματων στο εξωτερικο( μπρατισλαβα ) για να μην τα εχω πανω μου τι προτεινετε?