Jump to content

[CAR] Υβριδικό Honda Civic

themis999444
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μεσο ορο εχω 6,5 lt/1000 σε 7000 χλμ, και ακομα δεν εχει ανοιξει.

στην εθνικη οδο σε τετοιες ταχυτητες πανω κατω οι διαφορες ειναι μικρες αλλα δεν ξερω πως πιανεις μικροτερη καταναλωση απο αυτην που δινει η εταιρεια,

την πιανεισ για πολλα χλμ ή μονο για 2-3 χλκμ; αν ειναι για 2-3 παω και κηφισια αθηνα (που εχει και καποια κλιση η κηφισιας) με 2,5λτ/100

• Απαντήσεις 286
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

σου ξαναλεω οτι αναφερωμαι σε στιγμιαια καταναλωση .

τι ενωεις εχω μικροτερη καταναλωση απο αυτην που δινει η εταιρια ?

υ/γ

αυτο που ειπες για την citroen δεν μου αρεσε επειδη μειωνεις αυτο που εχω . χωρις να σε ρωτησε κανενας η να εχει σχεση με το τοπικ το συγκεκριμενο .

αλλα κλαιν δεν εχω μετοχες στο εργοστάσιο οποτε το παραβλεπω .

δες λιγο το αρθρο απο την αρχη και αλλος ενας ειχε πικασο, kai eixa grajei se 8ema gia to C4 oti h citroen einai pagida kai na min tin empistevomaste.

αγορασα το πικασο 17,000 και με την βλακεια του κωδικα τιμης και τον εξευτελισμο των τιμων μετα απο 4 χρονια μου το ζηταγαν 4500 ως 5500, επειδη στην αγορα εκανε 12,000. Τοση ηταν η μεταπωλιτικη αξια του. Δεν σου κανει καμια εντυπωση που ριχνει συνεχεια της τιμες; αισθητικα μπορει να εχει ωραιο σχεδιο αλλα στα υπολοιπα εχει σοβαρα προβληματα η σιτροεν. Απο οσο ειδα εχει τωρα c4 και με 11,000 που καποτε εκανε 14,000, αυτο δεν σου λεει κατι; αν δεν προστατεψει τον πελατη της, τοτε γιατι εγω να την προτιμησω; Emena me προσβαλει να εχω δωσει 17,000 και μετα απο ενα χρονο να μην εχει καμια αγοραστικη αξια.

στιγμιαια ενοεις π.χ. σε ενα χλμ; δεν ξερω απο αμαξια, με ποδηλατο κυκλοφορω και το αμαξι μονο οταν ειναι επειγον για να μειωσω τις εκπομπες ρυπων που κανω ατομικα. αν φανταζομαι στιγμαια ειναι π.χ σε 1-2 δευερα, το υβριδικο με τα συστηματα του, μπορει να πας 2-3 χλμ με 0lt/100

δες λιγο το αρθρο απο την αρχη και αλλος ενας ειχε πικασο, kai eixa grajei se 8ema gia to C4 oti h citroen einai pagida kai na min tin empistevomaste.

αγορασα το πικασο 17,000 και με την βλακεια του κωδικα τιμης και τον εξευτελισμο των τιμων μετα απο 4 χρονια μου το ζηταγαν 4500 ως 5500, επειδη στην αγορα εκανε 12,000. Τοση ηταν η μεταπωλιτικη αξια του. Δεν σου κανει καμια εντυπωση που ριχνει συνεχεια της τιμες; αισθητικα μπορει να εχει ωραιο σχεδιο αλλα στα υπολοιπα εχει σοβαρα προβληματα η σιτροεν. Απο οσο ειδα εχει τωρα c4 και με 11,000 που καποτε εκανε 14,000, αυτο δεν σου λεει κατι; αν δεν προστατεψει τον πελατη της, τοτε γιατι εγω να την προτιμησω; Emena me προσβαλει να εχω δωσει 17,000 και μετα απο ενα χρονο να μην εχει καμια αγοραστικη αξια.

Θα συμφωνήσω απόλυτα σε όσα αναφέρεις. Και να προσθέσω επίσης το ανύπαρκτο και απαράδεκτο after sale service...

Δεν νομίζω πάντως ότι έχει σημασία η στιγμιαία κατανάλωση. Στο C4 υπο συνθήκες δείχνει μηδενική κατανάλωση, αλλά δεν έχει κανένα νόημα αυτό...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

δεν υποστηρίζω την citroen απλα δεν εχει σχεση στο τοπικ αυτο

σκεψου ομως ποσο εντιμη ειναι για αυτους που περνουν μεταχιρισμένο citroen αυτοκινητο 17Κ το περνουν 10Κ τελεια ?

στιγμιαια λεω βγαινω στην εγνατια να παω ξανθη και σε μια μεγαλη ευθεια με 100χιλιομετρα στον αυτοματο πιλοτο .

ο μετρητης λεει τοσο . αμα κατηφορίσει λιγο θα μειωθει αμα ανηφορίσει θα αυξηθει η ενδειξη

Αλλη μια "αντι-οικολογικη" αλλα πραγματικη μετρηση...

Αθηνα - λιμνη πλαστηρα 365 χλμ και αναβαση σε βουνο 1600μετρα με 5 ατομα και φορτομενο στα ορια του επιτρεπτου βαρους εκαψα 6.8/λιτρα /100 χλμ με μεση ταχυτητα 150+.

Επιστροφη 1 ατομο χωρις αλλο βαρος με 170+ 7.4 λ/100 χλμ.

Πιστευω οτι ειναι δυσκολο να πας μεγαλο ταξιδι (>150χλμ αποσταση) με 95 -100 χλμ/ωρα.κατ αρχην βαριεσαι τοσεσ ωρεσ.π.χ. Αθηνα - θεσσαλονικη 6+ ωρες ?

Με ταχυτητες 150+ και 4 - 5 ατομα δεν υπαρχουν πολλα αυτοκινητα που καινε τοσο λιγο

κοιτα, αν δεν βιαζεσαι γιατι να μην πας με 100 και να φτασεις σε 5 ωρες με 25 ευρω καταναλωση; πας και βαζεις βενζινα στο γερακα και εχεις κ για να γυρισεις ή εστως να βαλεις λιγο ακομα πανω.

Στις ταχύτητες που λέτε (150+)πιο πολύ παίζει ρόλο ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής που έχει παρά το οτι είναι υβριδικό για την χαμηλή κατανάλωση.:)

Στις ταχύτητες που λέτε (150+)πιο πολύ παίζει ρόλο ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής που έχει παρά το οτι είναι υβριδικό για την χαμηλή κατανάλωση.:)

Σιγουρα η αεροδυναμικη εχει μεγαλη σημασια για την καταναλωση αλλα λειτουργει και η υποβοηθηση του ηλεκτρικου μοτερ.

Το σημαντικο ειναι οτι ταξιδευει σαν ενα κανονικο αυτοκινητο 1600 - 1800 κυβικα και καιει λιγοτερο απο μοτοσυκλετα η αλλο αυτοκινητο.Αρα ρυπαινει και λιγοτερο.και οπως λεει και ο φιλος πιο πανω 25 ευρω αθηνα θεσσαλονικη (αν πηγαινεις με 100)ειναι πειρασμος για να ταξιδευεις συνεχεια.Αν προσθεσεις και την συμπεριφορα που εχει στον δρομο κρατημα , φρενα ,αισθηση στην οδηγηση τοτε πραγματικα ειναι δυσκολο να βρει αντιπαλο.

δεν ειναι ευκολο να κανεις συγκριση με το prius..το prius exei to iper oti mporei na pei to EV mode me ena koumpi enw sto civic kaneis to kolpo me to pedal sto gazi gia na mpei to EV. apo ekei k pera to civic einai pio wraio mesa, kaliteri ais8isi k vale mesa k to oikonomiko (5000 euro diafora). episis to civic einai full extra.

twra gia elaxisti katanalosi pou vlepeis stis diafimiseis diskolo na tis petixeis, opws se ka8e amaxi. mporei me to prius se e8niki na exeis 4,5 k me to civic 4,6 h' 4,7, siga thn diafora diladi. to idio k sthn poli.

to 8ema 3ereis poio einai? NA 3EREIS NA TO ODIGEIS, na ma8eis ta kolpa tou klp.

btw..sigrisi edw

http://www.auto24.gr/svc/compare/index.asp?car=11857&car=24274

episis epese h timh tou prius h' mou fenete? pige 26000, parola ayta an 8es ola comfort (opws sou ta dinei to civic) pas sto elegance sta 29000.

καταλαβα .

να ρωτησω κατι ακομα

το τιμονι και τα φρενα πως λειτουργουν αμα δεν δουλευει ο βενζινοκινητηρας ?

ειναι ολα ηλεκτρικα ?

καταλαβα .

να ρωτησω κατι ακομα

το τιμονι και τα φρενα πως λειτουργουν αμα δεν δουλευει ο βενζινοκινητηρας ?

ειναι ολα ηλεκτρικα ?

αν και δεν ειμαι ο ειδικος, με την μπαταρια λογικα.

Με το θέμα της διαφήμισης τι να γίνεται άραγε ; Μήπως έχουν κατασκευάσει λίγα κομμάτια για την Ευρώπη ;

Πιο πολύ προωθούν τα βενζινοκίνητα civic

http://i49.photobucket.com/albums/f289/agalmata/CaptureWiz002.jpg

Λιγο πριν το πασχα τηλεοραση και ραδιοφωνο επαιζαν καθε μερα

διαφημηση το υβριδικο.

Μαλλον θελουν να τονωσουν το απλο γιατι το υβριδικο απο οσο ξερω

πουλαει πολυ καλα ( για τα μετρα της Ελλαδας )

η κηφισια παντως εχει γεμισει υβριδικα, το Prius πρεπει να πουλαει σαν τρελο και το δικο μας τα παει πολυ καλα..

Εχω μια σημαντικη ερωτηση, που θα βρω καλο συνεργειο; πηγα σε ενα στην πειραιως αλλα δεν μου εκανε στο ματι, καμια ιδεα;

Τα στοιχεία που αναφέρει το λίνκ του unknow, είναι άλλα αντι άλλων.

Αφού δε ξέρουν, τι ασχολούνται...

Σχετικά με το αν σπρώχνουν τα υβριδικά ή όχι, μην ξεχνάτε ότι η υβριδική τεχνολογία είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο και το κόστος παραγωγής τεράστιο.

Πιό πολά χρήματα βγάζουν από τα θερμικά.

http://www.trade-wind.gr/index.php?co=products&cat_id=106&prod_id=644

μην πας από εκεί γιατί θα τα πάρεις ακριβότερα, παρήγγειλέ τα και θα στα φέρουν σπίτι ή δουλεια χωρίς χρέωση.

Ψωνίζω συχνά απ αυτούς, μέχρι στιγμής όλα πηγαν ΟΚ.

Εγω με 4000χλμ εχω 7.5 αλλα του εχω πιει το αιμα

και το παω ελαχιστα με την μπαταρια.

Δεν περιμενα τοσο μικρη καταναλωση με τετοια οδηγηση.

Εαν το σεβαστει καποιος τα 5 - 5.5 πρεπει να ειναι γεγονος