Jump to content

Modem + Αναμονη κλησης

gazos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχει ενας φιλος στον υπολογιστη του ενα modem tornado, και εχει ενα προγραμματακι στο cd, που οταν εισαι στο net και σε παρουν τηλεφωνο, σου δειχνει στην οθονη ποιος σε καλει, και αν θες απαντας και συνεχιζεις αργοτερα την συνδεση σου χωρις να αποσυνδεθεις ή του το κλεινεις καταμουτρα :p Ξερει κανεις αν υπαρχει τετοιο προγραμματακι και για αλλα modem? :blink:

Νομίζω ότι αυτό γίνεται σε όλα τα modem που υποστηρίζουν πρωτόκολλο V92.

Αλά δεν ξέρω κάποιο πρόγραμμα για αυτό.

Ναι είναι χαρακτηριστικό του V92 και πρέπει να το υποστηρίζει και ο ISP.

gia peite pws ginetai ayto to skhniko..

einai poly endiaferon gia oloys poy liwnoyme me tis wres sto net kai exoyme mono modem 56k... den leei na xanoyme symantika thlefwnhmata!

to V92 poy anafer8hke einai software poy to exoyn synh8ws ta modem?

Είναι πρωτόκολλο επικοινωνίας το V92 και όπως ξέρω τις σημαντικές λειτουργίες του όπως modem on hold κλπ δεν τις υποστηρίζει κανένας ελληνικός ISP...

Δεν ξερω τι πρωτοκολλο εχει, αλλα ειναι tornado εσωτερικο των 15 ευρω (αυτα τα φτηνα του πλαισιου) και το εχω δει να δουλευει!!! Αυτο το προγραμματακι το ειχε το cd των drivers!

Νομίζω είναι V92 το μοντεμάκι που λες...

αν το αγόρασε σχετικά πρόσφατα και δεν εννοείς τπτ παλίοτερο!

Το πηρε πριν τις γιορτες. Το θεμα ειναι αν μπορουμε να κανουμε και εμεις κατι αντιστοιχο με τα δικα μας... Μπορει κανεις να βοηθησει???

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gazos (13 Ιαν. 2004 , 15:34)

Το πηρε πριν τις γιορτες. Το θεμα ειναι αν μπορουμε να κανουμε και εμεις κατι αντιστοιχο με τα δικα μας... Μπορει κανεις να βοηθησει???

Re sy gazos rwta ton filo soy poy to exei na soy dwsei more infos gia to an einai 8ema apla prwtokoloy h modem ki epishs ti syndesh exei afoy kapoia paidia lene oti den yposthrizetaiapo toys ellhnikoys isp kai enhmerwse ki edw....

v92 kai o antistoixos ISP.

an thimamai kala oi vodafonet kai otenet to ypostirizoun. alla tha sas gelaso, rotiste kalitera (oxi ta help desk, aytoi den kseroun, kai nai na sas poun den me peithoun...:) kanan filo sas...)

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Αν είναι V92 το μόντεμ σου τότε το προγραμματάκι που λές παρέχεται με τους drivers. Αν δεν είναι V92 μην το ψάχνεις, δεν υποστηρίζεται από το μόντεμ σου.
Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Συζητιέται και σ'αυτό το thread αυτό το θέμα.

Όπως είπα κι εκεί, είχα ρωτήσει πριν 1 χρόνο (14/01/2003) την Οτενετ και μου είπαν ότι δεν το υποστηρίζουν (το MoH) και ότι θα βγει ανακοίνωση όταν θα... Τώρα αν το έβαλαν και δεν είδα την ανακοίνωση, δεν ξέρω... :confused: Επίσης μου είχαν πει ότι το V92 δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες... Αυτό δεν το είδα τώρα που έτυχε να πάρω τέτοιο modem...

Αξιότιμε Κύριε,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που επικοινωνήσατε με την OTEnet.

Με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο παρέχεται η δυνατότητα στους PSTN

συνδρομητές να έχουν 20%-60% μεγαλύτερη ταχύτητα στην λήψη των

δεδομένων και 50% ταχύτερη υλοποίηση σύνδεσης.Είναι απαραίτητο

βέβαια να δρομολογείται η κλήση σας προς τον κόμβο της ΟΤΕnet,

σε διακομιστή ο οποίος υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο

(Cisco 5300).

Η δυνατότητα αναμονής και ειδοποίησης κλήσης που παρέχεται από το

V92 δεν υποστηρίζεται προς το παρόν από την OTEnet. Με την

ενεργοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Αυτή η σελίδα λέει αρκετά για το V92 και το ΜοΗ... Π.χ.

Caller ID on call waiting: If you have call-waiting caller-id, the modem and MoH software should be able to show you, via a pop-up, the caller id info for calls you get while online. There are 2 types of caller id - type 1 comes when your line isn't in use between the first and second ring; and type 2 comes with call waiting.

MoH software: Doing MoH requires an extra program - applet - running on your system. In most cases, an icon will appear in the system tray when the applet is running. Exception: PCTel V.92 modems have MoH 'built-in' to the driver - a pop-up appears when a call comes in.

λοιπον... Εχω ενα μοντεμ us robotics που υποστιριζει Προτοκολλο ν.92. Απλα πρεπει να εχεισ αναμονη στην γραμμη σου καθωσ να υποστιριζει και αναγνωριση. Λοιπον... να πωσ εχει το πραγμα. Εισαι μεσα και βαραει το τηλ ντριν! το σηκωνεισ η δε το σηκωνεισ . ετσι απλα! εγω εχω παναφονετ. δουλευει μια χαρα.

Υ.Γ. Εχει μεσα και ενα προγραμματακι για να στελνεισ/λαμβανεις φαξ! Κορυφαιο!!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6408ktinos.jpg

Η ζωη αρχιζει μετα την ασφαλτο...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος palaboul156 (13 Ιαν. 2004 , 23:46)

λοιπον... Εχω ενα μοντεμ us robotics που υποστιριζει Προτοκολλο ν.92. Απλα πρεπει να εχεισ αναμονη στην γραμμη σου καθωσ να υποστιριζει και αναγνωριση. Λοιπον... να πωσ εχει το πραγμα. Εισαι μεσα και βαραει το τηλ ντριν! το σηκωνεισ η δε το σηκωνεισ . ετσι απλα! εγω εχω παναφονετ. δουλευει μια χαρα.

Υ.Γ. Εχει μεσα και ενα προγραμματακι για να στελνεισ/λαμβανεις φαξ! Κορυφαιο!!!!

Όταν το σηκώνεις και μιλάς, επανέρχεσαι χωρίς πρόβλημα στο Internet η πέφτει η ταχύτητα??

Καλό θα είναι και όποιος άλλος δουλεύει ΜοΗ να πει σε ποιον provider είναι (όπως και ο φίλος του gazos) για να καταλάβουμε ποιες εταιρείες το έχουν ενεργοποιήσει...

Για κοίταξε εδώ μήπως βρεις τίποτα. Είναι το official site. Απ'ότι λέει όμως... "Diamond Multimedia was acquired by Best Data Products Inc. on September 1, 2003. As a courtesy, we provide certain product drivers and other software for products purchased before this date. Unfortunately we cannot provide customer service or technical support for any Diamond products purchased before September 1, 2003. These products are considered end of life and out of warranty."

Με άλλα λόγια, αν το'χεις πάρει πριν την 1η/9/03 και δε βρεις κάτι για ΜοΗ εκεί, δεν μπορείς να τους ρωτήσεις ή να περιμένεις να βγει κάτι...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gazos (14 Ιαν. 2004 , 21:02)

Εχει Vodafone PTSN.

Όπως κι ο palaboul156 απ'ότι βλέπω. Άρα σωστά λέει ο thaner ότι η Vodafonet το υποστηρίζει... Μάλλον θα στείλω mail στην Otenet να μάθω και γι'αυτούς... Η διαφορά είναι ότι η Otenet μάλλον θα πρέπει να πετάξει πολλά μοντεμ για να τ'αντικαταστήσει με V92 ενώ η Vodafonet ίσως τα'βαλε εξ αρχής...

Διάβαζα κάπου ότι ακόμα και στο εξωτερικό κάποιοι providers το "σκέφτονται" να πάνε σε V92 γιατί δεν πρόκειται για αναβάθμιση λογισμικού αλλά είναι θέμα hardware που συνεπάγεται κόστος. Κι αν δεν κάνω λάθος μερικοί providers βάζουν λίγα V.92 μόντεμ κι είναι θέμα τύχης αν θα πέσεις σε τέτοιο...