Jump to content

Michael J. Fox: Ερευνητικό ίδρυμα για τη Νόσο του Πάρκινσον

ταξιδιωτης22
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

λιγοι πρεπει να ειναι αυτοι που δεν ξερουν το γλυκο νεαρο ηθοποιο Michael J. Fox που την δεκαετια του 80 μας εκανε να γελασουμε με πολλες ταινιες του μια εκ των οποιων το Back to the Future η το teen wolf.

κι ολη η δουλεια του εδω.http://www.imdb.com/name/nm0000150/

πραγματικα ειναι απο τους πιο αγαπητους κι ευθυμους ηθοποιους που εχει βγαλει η μεγαλη οθονη.τουλαχιστον για μενα.

πολλοι θα ξερετε τι περναει εδω και χρονια ο κωμικος ηθοποιος που δυστυχως εχει χτυπηθει απο την ασθενεια του parkinson.

Η εμφάνισή του, να μοιάζει με ένα νεαρό έφηβο μόνιμα, είναι κάτι που τονίζεται

Για τον τηλεοπτικό ρόλο του Alex P. Keaton στην κωμωδία «Οικογενειακοί δεσμοί» το 1982, το κοινό τον αγάπησε. Μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά, έγινε ένα οικείο πρόσωπο και προσφιλές σε κάθε σπίτι. Ο Ήλιος του στον τέταρτο οίκο, της οικογένειας, τον έκανε να λάμψει και για πολλούς τηλεθεατές να μοιάζει μέλος της δικής τους οικογένειας. Αν και αξίζει να σημειωθεί, πως οι παραγωγοί της σειράς ήταν αβέβαιοι στην αρχή για να τον προσλάβουν. Αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του, πίεσαν ακούραστα για να πάρει τον ρόλο. Μέσω των προσπαθειών τους, ο Φοξ κέρδισε τελικά τον ρόλο και η σειρά συνεχίστηκε χωρίς διακοπή έως το 1989. Η φήμη του εκτινάχθηκε, όταν πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Επιστροφή στο μέλλον» προς το τέλος της δεκαετίας του '80. Αυτός ο ρόλος βοήθησε να κερδίσει την ιδιαίτερη επιτυχία που απολαμβάνει μέχρι σήμερα.

Tο 1991, στην ηλικία των 29, ο διάσημος ηθοποιός Μichael J. Fox παρατήρησε μια σύσπαση στο αριστερό του άκρο ενώ μελετούσε το κείμενο του κινηματογραφικού έργου του, Doc Hollywood. Έξι μήνες πριν, ο ώμος του και το αριστερό χέρι, είχαν παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα. Ανήσυχος επισκέφθηκε ένα γιατρό κι εκείνος, μετά από εξετάσεις είπε πως είχε Πάρκινσον. Πρόκειται για μια σπάνια και ανίατη ασθένεια που προκαλεί έναν προοδευτικό εκφυλισμό του νευρικού συστήματος. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ανεξέλεγκτη σύσπαση, το τίναγμα, τις συλλήψεις και την παράλυση. Τελικά, όσοι έχουν τη συγκεκριμένη ασθένεια γίνονται ανίκανοι να περπατήσουν και να μιλήσουν, και χρειάζονται τη σταθερή φροντίδα για να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.

Ο Michael J. Fox ανησυχούσε για το πώς θα έλεγε στον κόσμο για την ασθένειά του και περίμενε έως το 1999 να το αναφέρει δημόσια. Εκείνη την περίοδο, ο ηθοποιός έπαιζε το βοηθό του δημάρχου σε μια πολύ δημοφιλή σειρά της τηλεόρασης. Έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τη σειρά και να ασχοληθεί με τη θεραπεία του.

Ο Φοξ παίρνει διάφορα φάρμακα για να τον βοηθήσει με τη δριμύτητα της ασθένειας αυτής. Λέγεται πως προσπαθεί ακόμη και με διαλογισμό, να ελέγχει τη κίνηση των άκρων του. Πέραν της φαρμακευτικής αγωγής, εναλλακτικοί θεραπευτές, έχουν να προσφέρουν τις προτάσεις τους για μία ολιστική θεραπευτική αγωγή, η οποία ενισχύει το καταπονημένο νευρικό σύστημα. Τον Μάρτιο του 1998, υπεβλήθη σε μία εγχείρηση εγκεφάλου, με επιτυχία, και τα συμπτώματα σχεδόν περιορίστηκαν. Ο γιατρός του πιστεύει πως καθυστέρησαν την επιδείνωση για δέκα χρόνια.

σημερα ο διασημος ηθοποιος εχει στησει ενα ιδρυμα που ευτυχως παει πολυ καλα και το ενδιαφερον του κοσμου ειναι μεγαλο.

το ιδρυμα ειναι αυτο http://www.michaeljfox.org, παιδια εφτιαξα αυτο το θεμα με σκοπο να βοηθησουμε οσο μπορουμε ολοι μας αυτον τον ανθρωπο και οσους αλλους ειναι σε αυτο το σταδιο προσφεροντας οτι μπορουμε.αυτος ο ανθρωπος εκανε την πρωτη του ενεργεια στηνωντας ενα ιδρυμα με σκοπο την λυση της ασθενειας,ας βοηθησουμε λοιπον κι εμεις εθελοντικα κι οπως μπορουμε.

ειδα χτες μια εκπομπη στο nova και πραγματικα μου ραγισε η καρδια με αυτη την κατασταση,ειπα δοξα το Θεο που εχω την υγεια μου πανω απο ολα και συγκινηθηκα και με τον συγκεκριμενο ηθοποιο που πραγματικα δινει κι αυτος μια πραγματικη μαχη επιβιωσης κι επιλυσης του προβληματος.

πανω απο ολα ειμαι ανθρωπος,αυτα.ελπιζω το θεμα να διατηρηθει ανοικτο,ευχαριστω.

http://www.imageshack.gr/files/gba7b5shvs7ipka8osv0.jpg http://www.imageshack.gr/files/3kw2ghgh7ydwafy6oeoi.jpg http://www.imageshack.gr/files/48v67aasjh0wm9vfz078.jpg

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Συγκλονιστικα τα βιντεο στο Youtube. Μετα χαρας να βοηθησουμε αυτον τον μεγαλο ηθοποιο και την προσπαθεια που κανει. Μπραβο για την πρωτοβουλια σου ταξιδιωτη!

να σαι καλα φιλε μου.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον johner ... όλα καλά τα παραπάνω , αλλά έχουμε και δικά μας προβλήματα να λύσουμε! Αν τα ξεπεράσουμε ας κοιτάξουμε και τα "έξω"!

Να συμπληρώσω ότι ο Michael J. Fox είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς και τα έχω όλα τα έργα του! Αλλά ξαναλέω, έχουμε ΔΙΚΑ μας προβλήματα προς επίλυση! Πάντως , μπράβο ταξιδιωτη22 για την σκέψη , αλλά....

johner δεν σε υποχρέωσε κανείς να ασχοληθείς έχεις κάθε δικαίωμα να παραμείνεις στον μικρόκοσμο σου δηλαδή στα προβλήματα σου υπάρχουν όμως άνθρωποι που ενδιαφέρωντε για άλλες ασθένειες όπως aids όπως χιλιάδες παιδιά να πεθαίνουν καθημερινά από ασιτία και φυσικά και ασθένειες όπως και το πάρκινσον οπως και πολλά αλλά.ένα μεγάλο ποσοστό από μας ενδιαφέρεται για όλα αυτα οπότε δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάσχεις προσωπικα από μια ασθένεια για να συμπαρασταθείς σε ένα συνάνθρωπό σου που παλεύει μόνο γι αυτό τον σκοπό που είναι η ζωή του και η ζωή χιλιάδων άλλων ανθρώπων.οποίος έχει σκοπό να μαυρίσει το θέμα παρακαλώ να μην ασχοληθεί κιόλας.με αυτή την λογική δεν θα πρεπε να μας ενδιαφέρέι τίποτα από τον έξω κόσμο και τα προβλήματα του παρά μόνο ο εαυτούλης μας.δεν είναι όμως έτσι.κάποιοι μας χρειάζοντε.

Ταξιδιώτη μου φαίνεται μόλις ανακάλυψες τον τροχό.:p

Τα προβλήματα που αναφέρεις τα γνωρίζω από τότε που άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα γύρω μου, πολλά χρόνια πριν δηλαδή. Μπορεί στην αρχή να με άγγιξε, μπορεί να προβληματίστηκα, αλλά έχω και τη δική μου ζωή. Ο Fox μπορεί να έχει τα δισεκατομύρια και να μην έχει τι άλλο να κάνει στη ζωή του, οπότε ασχολείται με αυτα. Αυτά που μας λες είναι πολύ ακριβό hobby για την τεράστια πλειοψηφια των ανθρώπων και είναι και προκλητικό στις μέρες μας. Σιγά μη μου δημιουργηθούν και τύψεις επειδή δεν βοήθησα τον Fox στην έρευνά του.

Ίσως άμα ερχόταν και στην Ελλάδα ο Michael για μια ομιλία , να έλεγε τις απόψεις του , να μίλαγε με τον κόσμο , να έκανε κάποιο παράρτημα του ιδρύματός του ή έστω μια συνεργασία με κάποιο δικό μας, να έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον και για το Ελληνικό κοινό , που πιστεύω έχουμε αποδείξει κατά καιρούς την φιλανθρωπική μας δραστηριότητα και ευαισθησία ... ίσως να ήταν διαφορετικά!

Το καταλαβαίνεις και από την συμμετοχή ως τώρα του κόσμου στο θέμα σου φίλε ταξιδιωτη22 ...

Έχουμε και τα δικά μας ιδρύματα πάντως που μπορεί κάποιος να συνεισφέρει κάτι ... όπως το Ελληνικό Κέντρο Νευροχειρουργικής Έρευνας «Καθηγητής Πέτρος Σ. Κόκκαλης» που η δραστηριότητα του Κέντρου επικεντρώνεται στους παρακάτω τομείς:

Ο πρώτος τομέας ασχολείται με την έρευνα στις σύγχρονες εμφυτεύσιμες συσκευές και τους εμφυτεύσιμους μικροεπεξεργαστές που αποτελούν πεδίο της νευρομηχανικής (Neuroengineering). Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται στη θεραπεία χρόνιων παθήσεων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, όπως η επιληψία, η νόσος του Πάρκινσον, η δυστονία, η σπαστικότητα, ο χρόνιος πόνος καθώς και των αναπηριών που προκαλούνται από εγκεφαλικά επεισόδια και τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Ο δεύτερος τομέας αφορά στην ανάπτυξη της Νευροπληροφορικής (Neuroinformatics) και καλύπτει τρεις δραστηριότητες :

α) τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς,

β) τις Βάσεις Δεδομένων σχετικά με τις νευρολογικές παθήσεις στη Χώρα μας, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη συστηματική κατανόησή τους και

γ) εξελιγμένου λογισμικού που στοχεύει στη βελτίωση της διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης των νευρολογικών παθήσεων.

Ο τρίτος τομέας εστιάζει στην έρευνα Ανάλυσης Βιομαγνητικού Σήματος που λαμβάνεται με προηγμένα ηλεκτρονικά και απεικονιστικά συστήματα και στοχεύει στη δημιουργία πρωτοποριακών ηλεκτρονικών μεθόδων αξιολόγησης των επιπτώσεων των νευρολογικών παθήσεων στη μνήμη και τις άλλες ανώτερες νοητικές λειτουργίες.

Δεν νομίζω μια συνεργασία με τα δικά μας κέντρα και τους δικούς αξιόλογους ερευνητές-γιατρούς να ήταν κακή ιδέα - ίσα ίσα που θα αφύπνιζε λίγο παραπάνω και μας για να βοηθήσουμε κάπως παραπάνω!

Anyway...

Είναι κι εμένα απο τους αγαπημένους μου ηθοποιούς! Μαζί με τον Ντόκ φυσικά!

(Έχω δεί τα ΒΤΤF άπειρες φορές)

Αυτό όμως που με στεναχωρεί είναι οτι πρίν μερικά χρόνια είχε βγεί σε σποτάκι στην αμερικάνικη τηλεόραση για να υποστηρίξει εναν υποψήφιο.

1)Έλεγε οτι πάσχει απο τη νόσο, οτι ο συγκεκριμένος υποψήφιος θα κάνει πολλά για όσους πάσχουν απο αυτήν, και αυτός κουνιώταν σαν την τράτα (συγνώμη για την έκφραση αλλά έτσι ήταν).

2)Βγήκαν κάποιοι γιατροί/ειδικοί και είπαν οτι ακόμα και αν δεν είχε πάρει τα χάπια του δεν υπήρχε περίπτωση να κουνιόταν έτσι και είπαν οτι το κάνει ψέμματα.

3)Μετά απο πίεση ο Fox βγήκε και είπε οτι υπερέβαλε, έπαιξε θέατρο δηλαδή, και ήθελε να δείξει πώς περίπου είναι η νόσος.

Αν βρώ τα βιντεάκια θα τα ποστάρω. Στο youtube τα είχα δεί

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Johner δεν εχω καποια αντιπαραθεση μαζι σου αντιθετως μαλιστα.απλα μου φανηκε λιγο παραξενη η απαντηση πριν να απαντησω εγω.

ευχομαι να ανοιξει καποιο παραρτημα αν και το βλεπω λιγο δυσκολο.

αλλα ο fox παρολο που εχει αρκετα χρηματα δεν το κανει αυτο για να περναει την ωρα του,το κανει μηπως και βρεθει καποια λυση στο προβλημα του οπως επισης και για αλλους.