Jump to content

Τι θεωρείτε «μαγκιά» για σας στη ζωή;

kostakis_7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εννοει να ζητας εκει που πρεπει και οσο πρεπει.

το θεωρω π.....τια να ζητας.......εγω σαν Κωστας ποτε δεν εχω ζητησει κατι στη ζωη μου,και φυσικα αυτο που ποτε δε θα ζητησω ειναι δανεικα.ακου μαγκια το να ζητας :lol::lol: αν ειναι δυνατον

• Απαντήσεις 146
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

σκεφτεσαι μονο για υλικα θελω..

γιαυτο.http://www.laymark.com/i/md/md017.gif

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Μεγαλύτερη μαγκιά είναι να δίνεις ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ όσο πρέπει, όταν πρέπει. Γιατί η γραμμή που χωρίζει την καλοσύνη από τη βλακεία και την εκμετάλλευση είναι απίστευτα λεπτή...

Το αν είναι βλακεία ή καλοσύνη εξαρτάται από το πως το βλέπεις εσύ. Αν εσύ το βλέπεις συνέχεια καλοσύνη τι σε νοιάζει πως το βλέπουν οι άλλοι; Αν πάλι το βλέπεις κι εσύ λίγο βλακεία τοτε γιατί να το κάνεις;

το θεωρω π.....τια να ζητας.......εγω σαν Κωστας ποτε δεν εχω ζητησει κατι στη ζωη μου,και φυσικα αυτο που ποτε δε θα ζητησω ειναι δανεικα.ακου μαγκια το να ζητας :lol::lol: αν ειναι δυνατον

Δάνεικα λέει ο άλλος :wacko: Που κολλάνε τα δανεικά ρε άνθρωπε με αυτό που είπα; Στα χρωστάει κανείς για να τα ζητήσεις;

Φέξε μου και γλιστρησα κωστάκη αμα δεν διαβάζεις τι λέμε και απαντάς στην τύχη.

Την πρώτη φορά που θα το κάνεις, ναι, θα λέγεσαι μάγκας.

Από την δεύτερη και μετά όμως δεν θα λέγεσαι μάγκας αλλά κορόϊδο;):p

Ο άλλος που δεν ξέρει τι θα πει δίνω χωρίς ανταπόδοση θα σε νομίζει για κορόιδο όχι μόνο από τη 2η φορά κ μετά αλλά κ από την 1η. Αν εσύ ο ίδιος νομίζεις ότι τη 2η φορά θα αισθάνεσαι κορόιδο τότε μην το κάνεις ούτε την 1η. Τότε δε θα είσαι μάγκας αλλά ψευτόμαγκας κ φλωρόμαγκας!!!

σκεφτεσαι μονο για υλικα θελω..

γιαυτο.http://www.laymark.com/i/md/md017.gif

σκεφτομαι και μιλαω για τα παντα......δηλαδη τι να ζητησω;;;;πες μου να ζητησω να με αγαπαει ο αλλος;:lol:η μαγκια ειναι να δινεις και απο τη στγμη που θα δωσεις θα σου δωσουν χωρις να ζητησεις ;)μιλαω για οτιδηποτε υλικο και μη.

Να κερατώνεις και να το διαλαλάς. ;)

:lol:

Μεγαλύτερη μαγκιά είναι να δίνεις ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ όσο πρέπει, όταν πρέπει. Γιατί η γραμμή που χωρίζει την καλοσύνη από τη βλακεία και την εκμετάλλευση είναι απίστευτα λεπτή...

+1

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Δάνεικα λέει ο άλλος :wacko: Που κολλάνε τα δανεικά ρε άνθρωπε με αυτό που είπα; Στα χρωστάει κανείς για να τα ζητήσεις;

Φέξε μου και γλιστρησα κωστάκη αμα δεν διαβάζεις τι λέμε και απαντάς στην τύχη.

τα δανεικα να σου χρωστανε;:blink::wacko:ειπα παραδειγμα να ζητησεις δανεικα ξυπνααααα μεσημεριασεεεεεεεεε

Το αν είναι βλακεία ή καλοσύνη εξαρτάται από το πως το βλέπεις εσύ. Αν εσύ το βλέπεις συνέχεια καλοσύνη τι σε νοιάζει πως το βλέπουν οι άλλοι; Αν πάλι το βλέπεις κι εσύ λίγο βλακεία τοτε γιατί να το κάνεις;

Μα δε με νοιάζει πως το βλέπουν οι άλλοι.

Κοιτάζω πως το βλέπω εγώ και προσπαθώ να είμαι καλός με τους άλλους όσο γίνεται, χωρίς όμως να περνάω τη γραμμή και να γίνομαι θύμα. Γι αυτό και όταν το βλέπω βλακεία όπως λες, απλά δεν το κάνω.

Μα δε με νοιάζει πως το βλέπουν οι άλλοι.

Κοιτάζω πως το βλέπω εγώ και προσπαθώ να είμαι καλός με τους άλλους όσο γίνεται, χωρίς όμως να περνάω τη γραμμή και να γίνομαι θύμα. Γι αυτό και όταν το βλέπω βλακεία όπως λες, απλά δεν το κάνω.

Η μαγκιά είναι να το κάνεις συνέχεια χωρίς ποτέ να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι αυτό είναι βλακεία ή κοροϊδία.

τα δανεικα να σου χρωστανε;:blink::wacko:ειπα παραδειγμα να ζητησεις δανεικα ξυπνααααα μεσημεριασεεεεεεεεε

Το θέμα μας είναι το να ζητάς όταν σου χρωστάνε, όχι να γίνεις ζήτουλας. Πως κατάφερες να κολλήσεις τα δανεικά τώρα έστω και σαν παράδειγμα, μόνο εσύ ξέρεις.

Η μαγκιά είναι να το κάνεις συνέχεια χωρίς ποτέ να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι αυτό είναι βλακεία ή κοροϊδία.

+5000 ετσι ακριβως......και ποτε να μη ζητας γιατι τοτε θα θεωρεισαι ξεπλενης......ωραια λεξη :lol:

Το θέμα μας είναι το να ζητάς όταν σου χρωστάνε, όχι να γίνεις ζήτουλας. Πως κατάφερες να κολλήσεις τα δανεικά τώρα έστω και σαν παράδειγμα, μόνο εσύ ξέρεις.

αν εισαι μαγκας δε σου χρωσταει κανεις αν εισαι βλακας ολο και καποιος σου χρωσταει :lol: ελα γεια μας

αν εισαι μαγκας δε σου χρωσταει κανεις αν εισαι βλακας ολο και καποιος σου χρωσταει :lol: ελα γεια μας

Αν είσαι μάγκας δε χρωστάς εσύ σε κανένα!!!

Αν είσαι μάγκας δε χρωστάς εσύ σε κανένα!!!

ετσι ακριβως,ταυτοχρονα ομως και κανεις να μη σου χρωσταει.

Μακάρι να πέφτω έξω, αλλά όποιος πορεύεται με την καλοσύνη μόνο, δεν τον βλέπω να τα βγάζει πέρα με τη ζωή.

δλδ εγω που δεν χρωσταω ειμαι μαγκας..

αλλα τωρα που μου χρωστανε κατι λεφτα(χρονια τωρα,σιγα μη τα παρω πισω) ειμαι βλακας...http://www.laymark.com/i/md/md021.gif

μηπως ειμαι σαμπουαν?

δλδ εγω που δεν χρωσταω ειμαι μαγκας..

αλλα τωρα που μου χρωστανε κατι λεφτα(χρονια τωρα,σιγα μη τα παρω πισω) ειμαι βλακας...http://www.laymark.com/i/md/md021.gif

μηπως ειμαι σαμπουαν?

σαφως,ειπα αν δε χρωστας εισαι μαγκας αν σου χρωστανε εισαι βλακας

σαφως,ειπα αν δε χρωστας εισαι μαγκας αν σου χρωστανε εισαι βλακας

αρα ειμαι σαμπουαν.:lol:

Ρε Κωστάκη αυτό λέμε από την αρχή. Για να μη γίνεις βλάκας θα πρέπει να ζητήσεις κι εσύ τα χρωστούμενα.

Τώρα για να μη σου χρωστάει κάποιος 2 πράγματα συμβαίνουν:

Δεν έχεις δώσει ΤΙΠΟΤΑ. Πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με τη θεωρία σας "δίνω και δε ζητάω τίποτα".

Έχεις δώσει κάτι και πήρες τα χρωστούμενα. Πάλι έρχεται σε αντιδιαστολή γιατί ναι μεν δώσατε, αλλά ζητήσατε και κάτι πίσω.

Ρε Κωστάκη αυτό λέμε από την αρχή. Για να μη γίνεις βλάκας θα πρέπει να ζητήσεις κι εσύ τα χρωστούμενα.

Τώρα για να μη σου χρωστάει κάποιος 2 πράγματα συμβαίνουν:

Δεν έχεις δώσει ΤΙΠΟΤΑ. Πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με τη θεωρία σας "δίνω και δε ζητάω τίποτα".

Έχεις δώσει κάτι και πήρες τα χρωστούμενα. Πάλι έρχεται σε αντιδιαστολή γιατί ναι μεν δώσατε, αλλά ζητήσατε και κάτι πίσω.

γιατι αν σου χρωστανε πρεπει και ντε καλα να τα ζητησεις;αυτος που στα χρωσταει σου λεει τη ταδε ημερομηνια θα στα δωσω......ομως ολα αυτα ειναι ξεπεσμοι για μενα,χρωστουμενα,δανεικα,δωσε μου για να σου δωσω και τριχες κατσαρες.

γιατι αν σου χρωστανε πρεπει και ντε καλα να τα ζητησεις;αυτος που στα χρωσταει σου λεει τη ταδε ημερομηνια θα στα δωσω......ομως ολα αυτα ειναι ξεπεσμοι για μενα,χρωστουμενα,δανεικα,δωσε μου για να σου δωσω και τριχες κατσαρες.

Εμ, φυσικά και είναι ξεπεσμοί. Και μπορεί εσύ να είσαι καλός και να δίνεις (να δουλεύεις πχ) και ο άλλος να μη σε πληρώνει. Θα αντιδράσεις και θα ζητήσεις τα λεφτά σου ή θα συνεχίσεις να δουλεύεις τσάμπα επειδή έτσι είναι η θεωρία "είμαι μάγκας και δίνω χωρίς ανταλλάγματα";

Πάρε αυτό το περιστατικό και αντιστοίχησέ το σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου (σχέση, φιλία, γάμος, οτιδήποτε). ΟΛΑ μια συναλλαγή είναι. Γι' αυτό και καλό είναι να δίνεις όπως λες, αλλά σίγουρα θα περιμένεις κάτι πίσω. Κι αν δεν το πάρεις θα πρέπει να το ζητήσεις για να μη γίνεις ΒΛΑΚΑΣ όπως είπες κι εσύ παραπάνω.

Αυτό που λες, kostakis, ισχύει για τα συναισθήματα, για χρόνο που μπορεί να χαρίσεις σε έναν άθρωπο και για την αγάπη που μπορεί να της/του δώσεις. ΔΕΝ ισχύει όμως γα τα υλικά αγαθά.

Προσωπικά, σε αυτό το θέμε, συμφωνώ με τον gkr41. Όταν ξέρεις να δίνεις, πρέπει να ξέρεις και να ζητάς. Δε μιλάω για συναλλαγές τύπου "προχτές σε άκουγα να μου λε για τη δικιά σου 2 ώρες, σήμερα θα με ακούσεις να σου λέω για τη δικιά μου 2 ώρες", άλλωστε η ζωή και τα συναισθήματα δεν μετριούνται με τις συμβατικές μονάδες μέτρησης.

Όμως πρέπει να ξέρεις που δίνεις γιατί γουστάρεις να δώσεις και που δίνεις γιατί απλά ο άλλος σε ξέρει και έχει αρχίσει να σε εκμεταλλεύεται. Είναι πραγματικά πολλές οι εκφάνσεις της ζωής όπου οι άνθρωποι είνα πρόθυμοι και έτοιμοι να "πάρουν". Το θέμα είναι να βρεις στη ζωή σου ανθρώπους που να ξέρουν και να δίνουνε.

Άσε βέβαια που αν φτάσεις στο σημείο να λες "κουράστηκα να δίνω, θέλω και να πάρω" έχει χαθεί το παιχνίδι.

Τώρα όσον αφορά τα χρήματα, ισχύει κάτι ανάλογο. Τι θα πει "πρεπει σώνει και καλα να τα ζητήσεις"; Εννοείται, πως πρέπει να ζητήσεις αυτά που σου ανήκουν. Δεν μπορείς να περιμένεις οι άλλοι να έχουν πάντα την τιμιότητα να στα δίνουν από μόνοι τους.

Μαγκιά για μένα στη ζωή είναι, να μάθεις να δίνεις και να παίρνεις. Να δίνεις όσα θέλεις και να ζητάς όσα χρειάζεσαι. Επίσης μαγκιά είναι να μην αφήνεις κανεναν να σε πιάνει κορόιδο, να μη γελάει κανένας μαζί σου πίσω από την πλάτη σου και να ξέρεις πότε πρέπει να λες όχι.

Δεν είναι εξυπνάδα να αγαπάς τους άλλους πιο πολύ από τον εαυτό σου. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι είναι απλά ψυχολογικό πρόβλημα και κόμπλεξ κατωτερότητας.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Αυτό που λες, kostakis, ισχύει για τα συναισθήματα, για χρόνο που μπορεί να χαρίσεις σε έναν άθρωπο και για την αγάπη που μπορεί να της/του δώσεις. ΔΕΝ ισχύει όμως γα τα υλικά αγαθά.

Προσωπικά, σε αυτό το θέμε, συμφωνώ με τον gkr41. Όταν ξέρεις να δίνεις, πρέπει να ξέρεις και να ζητάς. Δε μιλάω για συναλλαγές τύπου "προχτές σε άκουγα να μου λε για τη δικιά σου 2 ώρες, σήμερα θα με ακούσεις να σου λέω για τη δικιά μου 2 ώρες", άλλωστε η ζωή και τα συναισθήματα δεν μετριούνται με τις συμβατικές μονάδες μέτρησης.

Όμως πρέπει να ξέρεις που δίνεις γιατί γουστάρεις να δώσεις και που δίνεις γιατί απλά ο άλλος σε ξέρει και έχει αρχίσει να σε εκμεταλλεύεται. Είναι πραγματικά πολλές οι εκφάνσεις της ζωής όπου οι άνθρωποι είνα πρόθυμοι και έτοιμοι να "πάρουν". Το θέμα είναι να βρεις στη ζωή σου ανθρώπους που να ξέρουν και να δίνουνε.

Άσε βέβαια που αν φτάσεις στο σημείο να λες "κουράστηκα να δίνω, θέλω και να πάρω" έχει χαθεί το παιχνίδι.

Τώρα όσον αφορά τα χρήματα, ισχύει κάτι ανάλογο. Τι θα πει "πρεπει σώνει και καλα να τα ζητήσεις"; Εννοείται, πως πρέπει να ζητήσεις αυτά που σου ανήκουν. Δεν μπορείς να περιμένεις οι άλλοι να έχουν πάντα την τιμιότητα να στα δίνουν από μόνοι τους.

Μαγκιά για μένα στη ζωή είναι, να μάθεις να δίνεις και να παίρνεις. Να δίνεις όσα θέλεις και να ζητάς όσα χρειάζεσαι. Επίσης μαγκιά είναι να μην αφήνεις κανεναν να σε πιάνει κορόιδο, να μη γελάει κανένας μαζί σου πίσω από την πλάτη σου και να ξέρεις πότε πρέπει να λες όχι.

Δεν είναι εξυπνάδα να αγαπάς τους άλλους πιο πολύ από τον εαυτό σου. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι είναι απλά ψυχολογικό πρόβλημα και κόμπλεξ κατωτερότητας.

Αυτό μόνο ένας καρα-εγωίσταρος θα το έλεγε που δε δίνει ποτέ σε κανένα κι αν δίνει τον κοιτάει με μισό μάτι.

Εξάλλου μην κολλάτε μόνο στα χρήματα. Υπάρχουν κ πολλά άλλα που μπορείς να δώσεις όπως χρόνο. Δλδ θα σου ζητήσει κάποιος να τον βοηθήσεις να βάψει το σπίτι του κ θα πας γιατί είναι φίλος σου. Θα πρέπει να του ζητήσεις χρήματα για το χρόνο που σπατάλησες ή αν χρειάζεσαι εσύ τη βοήθειά του θα του πεις: "Θυμάσαι τότε που σε είχα βοηθήσει τώρα πρέπει να έρθεις κι εσύ";

Ήμαρτον ρε παιδιά. Αυτά έχει καταφέρει η σημερινή υλική-υλιστική εποχή-κοινωνία μας. Όποιος είναι μάγκας καταλαβαίνει τη διαφορά!