Jump to content

Πρόβλημα στην σύνδεση laptop με home cinema

cool_ted
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά χρειάζομαι λίγο την βοήθεια σας...έχω συνδέσει το λάπτοπ μου με ένα home cinema(και συσκεκριμένα αυτό) και όταν έχω την ένταση δυνατά και χωρίς να παίζει τίποτα ακούγεται ένας θόρυβος σαν παρασιτα να το πω,καπως έτσι...:O

Όταν όμως βλέπω ταίνία στο home cinema ποτέ δεν κάνει αυτό τον θόρυβο ούτε όταν συνδέω το home cinema π.χ με το κινητο μου(walkman),discman...μόνο όταν το συνδέω με το λάπτοπ γινεται...το καλωδιο δεν νομιζω να φταει γιατι πηρα καινουργιο και συνεχιζει να κανει αυτον τον θορυβο...το εχω καιρο συνδεδεμενο και παλια δεν νομιζω να τον εκανε αυτον τον θορυβο(εκτος αν δεν το ειχα προσεξει)...

ξερετε μηπως τι μπορει να φταιει?εχει συμβει σε καποιον κατι παρομοιο?

χρεαζομαι τα φωτα σας...:p

Free Your Mind...;)

Παιδιά χρειάζομαι λίγο την βοήθεια σας...έχω συνδέσει το λάπτοπ μου με ένα home cinema(και συσκεκριμένα αυτό) και όταν έχω την ένταση δυνατά και χωρίς να παίζει τίποτα ακούγεται ένας θόρυβος σαν παρασιτα να το πω,καπως έτσι...:O

Όταν όμως βλέπω ταίνία στο home cinema ποτέ δεν κάνει αυτό τον θόρυβο ούτε όταν συνδέω το home cinema π.χ με το κινητο μου(walkman),discman...μόνο όταν το συνδέω με το λάπτοπ γινεται...το καλωδιο δεν νομιζω να φταει γιατι πηρα καινουργιο και συνεχιζει να κανει αυτον τον θορυβο...το εχω καιρο συνδεδεμενο και παλια δεν νομιζω να τον εκανε αυτον τον θορυβο(εκτος αν δεν το ειχα προσεξει)...

ξερετε μηπως τι μπορει να φταιει?εχει συμβει σε καποιον κατι παρομοιο?

χρεαζομαι τα φωτα σας...:p

Κλείσε ότιδήποτε δεν χρησιμοποιείς απο το ηχειάκι(ένταση) δίπλα στο ρολόι ή κάντο απο τον πίνακα ελέγχου.

Τσέκαρε την σίγαση σε μικρόφωνο, aux, line in και γενικά όποια είσοδος είναι κενή.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Μα τι περίμενες απο μια απλη εξοδο για ακουστικα να βγάλεις σωστό ήχο χωρις παρασιτα και ειδικα συνδεοντας την με το home cinema.O ενισχυτης του συστηματος εχει χιλια πόσα κυκλωματα/αποκωδικοποιητές μεσα για να σου βγαλει το HIFI και ότι άλλο θέλεις.Και επιχρυσωμενο καλωδιο να βαλεις για να μην εχεις απωλειες παλι δεν θα βγαλεις ακρη καθοτι η καρτα ηχου του λαπτοπ(πηγή) υπολειπεται κατα πολυ ετσι ώστε να ανταποκριθει στα υψηλα στανταρ του ενισχυτη.Η θεση των ακουστικων ειναι κατα συνθηκη line out(ειδικα στα λαπτοπ) και δεν μπορει να εχει την αποδοση μιας καθαρης line out θυρας
Υπογραφή....

Τι είδους ήχος είναι?

Βουητό, βόμβος, σουρσουριτό?

Συνεχόμενος ήχος είναι? Μεταβάλεται αν κουνήσεις κάποιο καλώδιο?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Τι είδους ήχος είναι?

Βουητό, βόμβος, σουρσουριτό?

Συνεχόμενος ήχος είναι? Μεταβάλεται αν κουνήσεις κάποιο καλώδιο?

ο ηχος ειναι συνεχομενος και ακουγεται κατι σαν βουητο θα το λεγα...αν κουνησω το καλωδιο οχι δεν μεταβαλλεται ο ηχος...

μαλλον ο φιλος stefanos παραπανω εχει δικιο...:rolleyes:

Free Your Mind...;)

πάρε ένα media extender να κάμεις τη δουλειά σου.

τι ειναι αυτο?:rolleyes:

δεν το ειχα ξανακουσει...

μπορεις να μου το δειξεις σε ενα site?

Free Your Mind...;)

δε ξέρεις τι είναι το xbox360? :lol: :p

υπάρχουν και άλλες συσκευές.

δες στο google. καλύτερη σύνδεση μέσω καλωδίου ethernet ή ασύρματα με n και όχι με τα συμβατικά.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Μάλλον αυτό που λέει ο stefanos_79 είναι. Δοκίμασε να μην έχεις ρυθμίσει την ένταση στο φορητό στο μέγιστο. Οι κάρτες ήχου που έχουν τα laptops συνήθως επαρκούν μόνο για ακουστικά και αυτό είναι συζητήσιμο (δεν είναι για να βάλεις π.χ. μεγάλα ακουστικά κλειστού τύπου). Επίσης σε υψηλές εντάσεις παραμορφώνουν έντοντα, ίσως αυτό να ακούς.

Μάλλον αυτό που λέει ο stefanos_79 είναι. Δοκίμασε να μην έχεις ρυθμίσει την ένταση στο φορητό στο μέγιστο. Οι κάρτες ήχου που έχουν τα laptops συνήθως επαρκούν μόνο για ακουστικά και αυτό είναι συζητήσιμο (δεν είναι για να βάλεις π.χ. μεγάλα ακουστικά κλειστού τύπου). Επίσης σε υψηλές εντάσεις παραμορφώνουν έντοντα, ίσως αυτό να ακούς.

ναι το ακουω στις πολυ υψηλες εντασεις...οταν βαζω πολυ δυνατα και το laptop και το home cinema και οταν δεν παιζει τιποτα...αμα το χαμηλωσω δεν ακουγεται...αλλα ελεγα μηπως αν παρω καλυτερο καλωδιο αν θα βελτιωθει...:worry:

Free Your Mind...;)

Δε νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με το καλώδιο. Συνήθως για τις κάρτες ήχου των φορητών ισχύει αυτό που γράφω. Προσπάθησε να μην έχεις την ένταση στο τέρμα, τουλάχιστον από το laptop.

μια κάρτα εξωτερική για το λαπτοπ ίσως βελτίωνε τα πράγματα.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Για δοκίμασε να μην έχεις τίποτα συνδεμένο στην μπρίζα μαζί με το λαπτοπ.

Αστο δηλαδή να δουλέυει με την μπαταρία του και ξεσύνδεσε ότι είναι συνδεμένο στην μπρίζα μέσω κάποιας άλλης συσκευής που είναι συνδεμένη στο λαπτοπ, εκτός το Ηome cinema φυσικά.

Λίγες πιθανότητες υπάρχουν για να δουλέψει σωστά έτσι μιας και είναι λαπτοπ αλλα δοκίμασε, δεν χάνεις τίποτα..

Για δοκίμασε να μην έχεις τίποτα συνδεμένο στην μπρίζα μαζί με το λαπτοπ.

Αστο δηλαδή να δουλέυει με την μπαταρία του και ξεσύνδεσε ότι είναι συνδεμένο στην μπρίζα μέσω κάποιας άλλης συσκευής που είναι συνδεμένη στο λαπτοπ, εκτός το Ηome cinema φυσικά.

Λίγες πιθανότητες υπάρχουν για να δουλέψει σωστά έτσι μιας και είναι λαπτοπ αλλα δοκίμασε, δεν χάνεις τίποτα..

Ξεσυνδεσα το laptop απο το ρευμα και το εβαλα να δουλευει με την μπαταρια...και τωρα δεν ακουγεται τιποτα!κανενα παρασιτο...αλλα γινεται να το δουλευω μονο με μπαταρια...:rolleyes:

edit:τελικα εφταιγε η τηλεοραση...μολις την αποσυνδεσα απο το πολυμπριζο σταματισαν τα παρασιτα...τωρα ειναι μια χαρα...εχω συνδεσει την TV με αλλη μπριζα..

PCman ευχαριστω πολυ για την βοηθεια οπως και ολα τα αλλα παιδια...:)

Free Your Mind...;)

Ξεσυνδεσα το laptop απο το ρευμα και το εβαλα να δουλευει με την μπαταρια...και τωρα δεν ακουγεται τιποτα!κανενα παρασιτο...αλλα γινεται να το δουλευω μονο με μπαταρια...:rolleyes:

edit:τελικα εφταιγε η τηλεοραση...μολις την αποσυνδεσα απο το πολυμπριζο σταματισαν τα παρασιτα...τωρα ειναι μια χαρα...εχω συνδεσει την TV με αλλη μπριζα..

PCman ευχαριστω πολυ για την βοηθεια οπως και ολα τα αλλα παιδια...:)

;)

Τίποτα φίλε, να 'σαι καλά :)

Έχω την απορία όμως γιατί γίνεται αυτό?Μπορεί κανείς να το εξηγήσει?
Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

Έχω την απορία όμως γιατί γίνεται αυτό?Μπορεί κανείς να το εξηγήσει?

Βάζει θόρυβο (σε αυτή την περίπτωση)η τηλεόραση στην γραμμή τροφοδοσίας.

50Ηz έχει το ρεύμα. Μπορεί η τηλεόραση να βγάζει κάποιες αρμονικές και να ανεβαίνουν η να κατεβαίνουν τα Hz. Ε, αυτή την αρμονική την ακούς στην έξοδο του λαπτοπ γιατί το τροφοδοτικό αυτού είναι σχεδιασμένο να δουλεύει στα 50Hz.

Τωρα θα μου πεις γιατί ακούγεται απ'τα ηχεία?

Όλη η λάθος συχνότητα περνάει απ'όλο το λάπτοπ και αυτό που επιρεάζεται πιό πολύ είναι η κάρτα ήχου του γιατί είναι ευαίσθητη και η συχνότητα που λαμβάνει είναι μέσα σε αυτές που μπορεί και αναπαράγει (20Ηz - 20KΗz).

Αν βάλεις ακουστικά, πάλι θα το ακούσεις αλλα δύσκολα. Με τον ενισχυτή, το σήμα ενισχύεται δεκάδες φορές και το αποτέλεσμα είναι το παραπάνω.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες αιτίες. Πχ. να μην έχει γείωση η τηλεόραση ή το λαπτοπ ή το πολύμπριζο ή όλη η γραμμή.

Αν έλεγε για σουρσουριτό τότε είτε θα ήταν πρόβλημα παρεμβολών στην είσοδο του λαπτοπ, είτε κάποιας ανοιχτής και ασύνδετης εισόδου, είτε απο κάποιες άλλες λεπτομέρειες, αλλά αφού είπε βουητό πάμε σε χαμηλές συχνότητες και οι πιο κοντινές είναι αυτές του ρεύματος.

• 1 year later...

μην ανοιγω καινουριο θεμα, ας μιλησω εδω.

εγω συνδεω στην οθονη του υπολογιστη μου (LG 22 ιντσων) ενα φορητο μεσω της θυρας vga. το προβλημα ειναι οτι παρακολουθοντας ταινια παρατηρησα λεπτες οριζοντιες γραμμες οι οποιες σκουραιναν το χρωμα της εικονας. αυτο φαινεται σε στιγμιοτυπα οπου αρκετα μεγαλο μερος της εικονας εχει το ιδιο χρωμα (πχ κανει κοντινο πλανο σε ενα αντικειμενο) και ειναι ενοχλητικη η παραμορφωση. τι μπορω να κανω? αν θελετε λεπτομερειες που θα βοηθησουν ρωτηστε με...

ουπς.... αντιστοιχο θεμα υπαρχει ακριβως απο κατω μας... σορυ παιδια δεν κοιταξα καθολου πηγα κατευθειαν στην αναζητηση.