mkakoulidis Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 Η οικονομικότερη οδήγηση είναι να επιταχύνεις γρήγορα και να αλλάζεις τις ταχύτητες στις στροφές που ο κινητήρας αποδίδει την μέγιστη ροπή του. Απο εκεί και πάνω η κατανάλωση αυξάνεται κατα πολυ. Αυτά..... Παράθεση m365.gr Το φόρουμ των xiaomi scooters στην Ελλάδα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panda Δημ. February 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2004 epishs polu megala rolo paizoun kai oi kairikes sun8hkes eidikotera h termokrasia periballontosafou apo apo authn exartate o ogos ths benzinhs pou exeis sto rezervouar Παράθεση Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Blakomon Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Για να ξυπνήσει αυτο το παλιό θέμα αν γίνεται να ποστάρετε όλοι την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας γιατί οι εταιρίες μας δουλεύουν με τις μετρήσεις τους οπότε τώρα που είναι ακριβή η βενζίνη αξίζει να ξέρουμε τι καίει το καθετί για να μη καούμε οι ίδιοι Παράθεση Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Blakomon Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Εγώ έχω Hyundai accent του 98 1.3 84 άλογα Αστική 10 με 11 λίτρα/100km μικτή 9/100km εκτός πόλης 7,5/100km και μιά καινούργια κατηγορία για να συμπληρώνουν όλοι ξέσκισμα: 11 με 12 λίτρα/100km Παράθεση Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasp Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Αλλη ροπη ο κινητηρας του ML(3200cc V6) και αλλη στο SEAT. λογικα να δουλευουν διαφορετικα .Μην ξεχασω το δικο μου ειναι αυτοματο και εκει εχουμε μεγαλες διαφορες. γενικα ομως οι χαμηλες στροφες ειναι καλυτερα το τσεκαρα και σε ενα 316i Buggy με 7G tronic το εχεις το ML? Εγω με Clk200 1.8 Kompressor το χαμηλότερο που έχω δει είναι γύρω στα 8.5/100 αλλά καθώς το πόδι γίνεται πιο βαρύ έχω δει και 15/100... για κίνηση μέσα στην πόλη δεν έτυχε να το προσέξω ποτέ αλλά με τον ίδιο κινητήρα σε C200 έχω ακούσει και για 16-17 λίτρα μέσα σε κίνηση...όλα τα μοντέλα χειροκίνητα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noone Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Mitsubishi Lancer 1.3L περίπου 6L μικτή Mitsubishi Lancer Evo TME περίπου 14-15 (τα 9άρια έχω ακούσει ότι έχουν σχετικά μειωμένη κατανάλωση-φτάνουν και τα 9 λίτρα δηλαδή) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aris21 Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 fiat punto 1400 95 αλογα. ενα μεσο ορο γυρο στα 7λιτρα/100χλμ καλα ειναι πιστευω.:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GIL46 Δημ. May 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2007 Εγω παλι ρε παιδια ψηνωμαι για κανενα μτχ 350Ζ αλλα εχω ακουσει οτι με πουπουλο στο γκαζι βλεπεις 11L/100....Κανονικα, δεν ειναι λογικη κατανάλωση για ενα αμαξι των 3.500 κυβικων και 300 αλογων???? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
M_daVinci Δημ. May 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2007 Εγω με το 206/1.4/16v που το τρέλαινα στα γκάζια ήμουν στα 9,6l/100km κυρίως σε πόλη αλλά όχι σε πολύ κίνηση. Το έδωσα στον παππού μου για 2 εβδομάδες και χωρίς να μηδενίσει τον υπολογιστή μου το πήγε 6.8 (το είδα και έμεινα)!!!! Τώρα που ακρίβυνε η βενζίνη είμαι στα 8,6 με κάνα καλό άνοιγμα που και που! Απλά αλλάζω κοντά στη max ροπή!! Παράθεση Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις… 1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις 2) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
s4ris4 Δημ. May 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2007 Αλλη ροπη ο κινητηρας του ML(3200cc V6) και αλλη στο SEAT. λογικα να δουλευουν διαφορετικα .Μην ξεχασω το δικο μου ειναι αυτοματο και εκει εχουμε μεγαλες διαφορες. γενικα ομως οι χαμηλες στροφες ειναι καλυτερα το τσεκαρα και σε ενα 316i Και εκτος απο αυτο εχεις και πετρελαιο, που δουλευει πιο αποδοτικα στις χαμηλες στροφες. O κανονας σε ολα ειναι απλος . Ψαχτε σε περιοδικα την καμπυλη ροπης του αυτοκινητου και δειτε σε ποιες στροφες η καμπυλη ειναι οσο το δυνατον ψηλοτερα με οσο το δυνατον χαμηλοτερες στροφες και προσπαθειστε να πηγαινετε με αυτες τις στροφες. Για αμαξια με turbo , o κανονας ειναι να προσπαθεις να οδηγεις ακριβως κατω απο το οριο που ανοιγει η τουρμπινα. Οχι αποτομα φρεναρισματα και οταν δουμε το επομενο φαναρι κοκκινο αφηνουμε το αμαξι να κυλησει μεχρι εκει χωρις εξτρα γκαζι. Το ιδιο πανω κατω και για τα αυτοματα. Για οσους εχουν tiptronic καλο ειναι να αφηνουν το αυτοματο και να μην επιλεγουν Manual στην πολη. Το ακομα καλυτερο ειναι να αποφευγουμε να χρησιμοποιουμε το αυτοκινητο οταν εχει κινηση. Στο idling, το εργο της μηχανης χανεται χωρις να παραγεται εργο. Εμενα μεσα στην πολη με μολις τωρα στρωμενη μηχανη ειναι 20λτ . Εκτος με χαλαρους ρυθμους 6η και 100-110 παει στα 11.5-12.5 λτ αναλογα το καυσιμο. Παράθεση Audi Q7 4.2 FSI [sIGPIC][/sIGPIC] The prince of Whales and me! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
s4ris4 Δημ. May 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2007 Κρατα τις RPM σε χαμηλα επιπεδα και μακρια απο την ροπη του κινητηρα ετσι θα δεις λιγοτερη καταναλωση. Εαν εισαι μεσα στην πολη ξεκινα-σταματα τοτε καλυτερα παρε bus θα κοστιζει λιγοτερο. Για παραδειγμα το ML θελει 12.5/14.0 οταν ειμαι στην αργολιδα και οταν παω Αθηνα το 17.0 στην κινηση το εχω για το καλημερα. Αυτο μονο για πετρελαιο γιατι η ροπη της μηχανης ειναι απο το ρελαντι. Σε βενζινη ειναι δυσκολο , απλα βρισκεις το συνδυασμο του χαμηλοτερου RPM και της υψηλοτερης ροπης και προσπαθεις να κινεισαι εκει. Παράθεση Audi Q7 4.2 FSI [sIGPIC][/sIGPIC] The prince of Whales and me! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Blakomon Δημ. May 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2007 Πάντώς χθές που παρατηρούσα το jimny του πατέρα μου τρελάθηκα Αστική 10 λίτρα/100km μικτή 8/100km εκτός πόλης 7/100km Το αμξάκι καταπίνει αρκετά και δεν του φαίνεται και να φανταστείς ότι στο ταξίδι παέι με 90 100 km.Που να πήγαινε και με παραπάνω. Παράθεση Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaurosgate7 Δημ. May 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2007 ολα τα αυτοκινητα πανω απο τα 120χλμ καινε κατι παραπανω κ ειδικα αν τα ζοριζεις!που καιρος για ασκοπη καταναλωση!εκει που εχει φτασει η βενζινη....................! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
s4ris4 Δημ. June 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2007 Πάντώς χθές που παρατηρούσα το jimny του πατέρα μου τρελάθηκα Αστική 10 λίτρα/100km μικτή 8/100km εκτός πόλης 7/100km Το αμξάκι καταπίνει αρκετά και δεν του φαίνεται και να φανταστείς ότι στο ταξίδι παέι με 90 100 km.Που να πήγαινε και με παραπάνω. που να δεις το Matiz ποσο καιει..800 κυβικα χτυπαει και 8 λιτρα μεσα στην πολη μερικες φορες. Οι μικρες μηχανες , οταν ειναι πολυ μικρες για τα κιλα του αυτοκινητου αναγκαζονται να δουλευουν σε ψηλες στροφες..Ψηλες στροφες, ψηλη καταναλωση. Η καλυτερη επιλογη στην πολη μετα το ποδηλατο και τις αστικες συγκοινωνιες ειναι μικρες πετρελαιοκινητες μηχανες. Το σταματα ξεκινα θελει ροπη οχι ιπποδυναμη, και εκει τα πετρελαιοκινητα ειναι στο στοιχειο τους. Μια συγκριση θα σε πεισει. Και μεχρι στιγμης συμφερουν περισσοτερο απο τα υβριδικα σε μεικτη χρηση πολης-αυτοκινητοδρομου και λογω χαμηλοτερης καταναλωσης και λογω μικροτερου κοστους αποκτησης. Τωρα κατι ακουσα για το φυσικο αεριο στην Ελλαδα οτι το αφησαν ελευθερο για ΙΧ , αλλη μια πολυ συμφερουσα και φιλικη προς το περιβαλλον λυση. Πχ ξερω οτι σε Cherokee 3.7 κανεις αποσβεση του κοστους μετατροπης σε 1 με 1μιση χρονο.. Εδω στη Ρουμανια ειναι αρκετα διαδεδομενο, και το κοστος ειναι το μισο απο βενζινη, το αμαξι καιει λιγο παραπανω οποτε το συνολικο οφελος στην τσεπη ειναι 35-40%. To CNG δεν εχει κοστος διυλισης γι αυτο ειναι παμφθηνο ,το παιρνουμε αυτουσιο απο τη φυση, και εχει και περισσοτερα οκτανια απο τη βενζινη. Παράθεση Audi Q7 4.2 FSI [sIGPIC][/sIGPIC] The prince of Whales and me! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaurosgate7 Δημ. June 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2007 επειδη τυχαινει να υπαρχει στην οικογενεια ματιζ το οποιο κ κανει τις περισσοτερες διαδρομες στο κεντρο μπορω να πω οτι δεν καιει καθολου!να αναφερω οτι ειναι το 800αρι! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trancer13 Δημ. June 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2007 +1 σε αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω για τις μικρες μηχανες.η καταναλωση τους ειναι πολλες φορες αρκετα υψηλοτερη απο αλλες μεγαλυτερου κυβισμου.παραδειγμα η καταναλωση της 316 η οποια ειναι μεγαλυτερη στο μικτο κυκλο και απο την 318 αλλα και απο την 320.. Παράθεση http://xs.to/thumb-21E1_4B98EEC6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Blakomon Δημ. June 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2007 επειδη τυχαινει να υπαρχει στην οικογενεια ματιζ το οποιο κ κανει τις περισσοτερες διαδρομες στο κεντρο μπορω να πω οτι δεν καιει καθολου!να αναφερω οτι ειναι το 800αρι! Κοίτα αυτό με το Ματίζ το έχω ακούσει από πολλούς .οι μισοι λενε οτι καιεί οι άλλοι μισοι όχι.Απλά θεωρω απαράδεκτο ενα μικρό αυτοκίνητο που εχει κατασκευαστεί για πόλη να φτάνει στα 8λ/100χμ και να είναι νέας τεχνολογίασ και θα φέρω αμέσως παράδειγμα. Ο κολλητός μου έχει subaru vivio 650 κυβικά που είναι αρκετά παλιό πάνω από 10ετίας.Λοιπόν η κατανάλωσή του με μόνο πόλη και μποτιλιαρίσματα είναι 5λ/100χμ και το αμάξι είναι παμπάλαιο και έχοντας οδηγήσει ματιζ 800 και το ωιωιο μπορο να πω πως το vivio λόγω μικρών σχέσεων είχε περισσότερο νεύρο από το ματιζ.Να φανταστείτε οτί πήγαμε ταξίδι και είχε πιάσει άνετα τα 140 πραγματικά(145 κοντερίσια)εχω και video. Παράθεση Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
s4ris4 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Κοίτα αυτό με το Ματίζ το έχω ακούσει από πολλούς .οι μισοι λενε οτι καιεί οι άλλοι μισοι όχι.Απλά θεωρω απαράδεκτο ενα μικρό αυτοκίνητο που εχει κατασκευαστεί για πόλη να φτάνει στα 8λ/100χμ και να είναι νέας τεχνολογίασ και θα φέρω αμέσως παράδειγμα. Ο κολλητός μου έχει subaru vivio 650 κυβικά που είναι αρκετά παλιό πάνω από 10ετίας.Λοιπόν η κατανάλωσή του με μόνο πόλη και μποτιλιαρίσματα είναι 5λ/100χμ και το αμάξι είναι παμπάλαιο και έχοντας οδηγήσει ματιζ 800 και το ωιωιο μπορο να πω πως το vivio λόγω μικρών σχέσεων είχε περισσότερο νεύρο από το ματιζ.Να φανταστείτε οτί πήγαμε ταξίδι και είχε πιάσει άνετα τα 140 πραγματικά(145 κοντερίσια)εχω και video. Κοιτα οταν ο κατασκευαστης δινει 6.4 λιτρα μικτο κυκλο ειναι λογικο οτι ο μικτος κυκλος ειναι τουλαχιστον 2 λιτρα παραπανω..Και μικτος κυκλος 2 λιτρα παραπανω σημαινει ακομα περισσοτερο στην πολη. ..Το Subaru που λες το χω δοκιμασει και εχεις δικιο εχει πολυ νευρο. Σκεψου ημασταν 5 ατομα μεσα και το αμαξι τραβουσε σαν 1200αρι.. Το χε παρει ενας γνωστος μου στην Κυπρο για 200 λιρες για να κανει την πλακα του, και καθε βραδυ που βγαιναμε εξω, εβαζε 2 λιρες βενζινη :P Παράθεση Audi Q7 4.2 FSI [sIGPIC][/sIGPIC] The prince of Whales and me! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Blakomon Δημ. June 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2007 Κοιτα οταν ο κατασκευαστης δινει 6.4 λιτρα μικτο κυκλο ειναι λογικο οτι ο μικτος κυκλος ειναι τουλαχιστον 2 λιτρα παραπανω..Και μικτος κυκλος 2 λιτρα παραπανω σημαινει ακομα περισσοτερο στην πολη. ..Το Subaru που λες το χω δοκιμασει και εχεις δικιο εχει πολυ νευρο. Σκεψου ημασταν 5 ατομα μεσα και το αμαξι τραβουσε σαν 1200αρι.. Το χε παρει ενας γνωστος μου στην Κυπρο για 200 λιρες για να κανει την πλακα του, και καθε βραδυ που βγαιναμε εξω, εβαζε 2 λιρες βενζινη :P ναι ρε συ το καταλαβαίνω αλλά πλέον το έχουν ξεφτιλίσει με τις αποκλίσεις τι σημαινει +2 λίτρα αυτό είναι κοροιδία!Πάντως φίλε το subaru όντως τα σπάει! αν μπορεί κάποιος να μου πει γιατί δεν φτιάχνουν τέτοια αυτοκίνητα πια?Πως γ΄νεται ένα αυτοκίνητο 10ετίας να τα ριχνει σε όλα σχεδόν τα 1000αρια τα συγχρονα που του ρίχνουν κοντα 15 με 20 άλογα?Αναρωτιέμαι αν θα μου απαντήσει κανείς ποτέ! Παράθεση Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trancer13 Δημ. June 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2007 ναι ρε συ το καταλαβαίνω αλλά πλέον το έχουν ξεφτιλίσει με τις αποκλίσεις τι σημαινει +2 λίτρα αυτό είναι κοροιδία!Πάντως φίλε το subaru όντως τα σπάει! αν μπορεί κάποιος να μου πει γιατί δεν φτιάχνουν τέτοια αυτοκίνητα πια?Πως γ΄νεται ένα αυτοκίνητο 10ετίας να τα ριχνει σε όλα σχεδόν τα 1000αρια τα συγχρονα που του ρίχνουν κοντα 15 με 20 άλογα?Αναρωτιέμαι αν θα μου απαντήσει κανείς ποτέ! υπαρχουν και αλλα τετοια μοτερ οπως ο 1,1 του σεισεντο με τα 55 αλογα που παταει στο χαλαρο(τουλαχιστον στην αρχη)πολλα νεα αυτοκινητα με 50,60 και 70 αλογα...παλια μοτερ(8βαλβιδα συνηθως) που εχουν καταργηθει η θα καταργηθουν λογω αυξημενων ρυπων,τα οποια σε συνδυασμο με τα παναλαφρα αμαξωματα στη πρωτη και στη δευτερα σπερνουν.... εχουν και ωραιο μαμα ηχο... Παράθεση http://xs.to/thumb-21E1_4B98EEC6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Blakomon Δημ. August 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2007 Λοιπόν αχνιστά νέα!Fiat Seicento Suite 1,1 Αστική 7 λίτρα/100km μικτή 6,5 /100km εκτός πόλης 5/100km και μιά καινούργια κατηγορία για να συμπληρώνουν όλοι ξέσκισμα: 7,5 λίτρα/100km Παράθεση Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. August 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2007 Εμένα το C1 με ένα γέμισμα (35l) έβγαλε 830χλμ. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Blakomon Δημ. August 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2007 Λογικο αφου η εταιρία δίνει 4,1/100κμ υπεραστικο κύκλο!Πολύ καλο πάντως!αλλά με τι ταχύτητες?κάτω απο 100 ? Παράθεση Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. August 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2007 Έξω κυρίως τα έκανα τα χλμ, ελάχιστα μέσα στην πόλη. Ταχύτητες γύρω στα 100 θα έλεγα και οι στροφές ποτέ πάνω απο 3000. Είχε βέβαια λίγη βενζίνη στο τεπόζιτο όταν το πήρα αλλά άναβε το λαμπάκι του. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. April 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2008 ..ελαχιστη βενζινη; Οταν ειναι στις 2000,2500 ή στις 3000 στροφες; Και με ποια ταχυτητα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts