Jump to content

ανεξηγητα crashes του PC

tares
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα φώτα σας παρακαλώ.

Εδώ και κανα 2 μήνες σε άσχετες φάσεις το PC ξαφνικά μου έβγαζε μαύρη οθόνη και έκανε restart μόνο του.

Υπόψιν έχω έναν σχετικά παλιό (6ετών+) αλλά, θεωρώ, καλοσυντηρημένο, Pentium 4, στα 2 GHz, με motherboard MSI - 6558. Φοράει WINDOWSXP με SP2.

Προσφάτως δε, του έβαλα και μια ασύρματη κάρτα δικτύου της Netgear (την WG311v3). Απο τότε δε τα κρασαρίσματα έγιναν ακόμη περισσότερα. Το κακό είναι οτι δεν συμβαίνουν κάθε φορά που κάνω κάτι συγκεκριμένο στο PC αλλά σε σχετικά άσχετες στιγμές μεταξύ τους. Βέβαια έχω παρατηρήσει οτι συμβαίνουν οταν ζορίζω το PC λίγο παραπάνω (σερφάρισμα, μουσική στο Media player, torrent download), τα οποία όμως τα έκανα και στο παρελθόν χωρίς τέτοια προβλήματα.

Σημείωση οτι κάθε φορά που επανακινεί το PC και μου ζητάει να στείλω στην MICROSOFT το σφάλμα, λέει οτι έχω θέμα με κάποιον driver.

Ως τώρα δε, χωρίς καμιά βελτίωση, προσπάθησα να:

1. Update όλους τους drivers με το DRIVER MAGICIAN.

2. Με F8 μπήκα στο "τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις που λειτουργούσαν"

3. Με το msconfig να επανέλθω σε προηγούμενη ημερομηνία.

4. Επειδή του είχα βάλει και άσχετες RAM (το μηχάνημα έχει 3 υποδοχές για RAM) μεταξύ τους (Μια Samsung 256 στα 2700, μια KINGSTON 512 στα 2700 και μια KINGSTON 1GB στα 3200) έβγαλα τις μικρές και άφησα μόνο την 1GB. Πάλι τίποτε.

Κάπου εδώ θεωρώ οτι έφτασα στα όριά μου. Καμιά άλλη πρόταση έχει κανείς? Ή να κάνω FORMAT που είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα διότι θα πρέπει να πέσει πολύ ξεκαθάρισμα και backing-up πρώτα?

Ευχαριστώ θερμά και χρονια πολλά σε όλους

Υ.Γ. Μήπως παραέχω πολλές απαιτήσεις απο το μηχανηματάκι μου το "ΜΑΘΟΥΣΑΛΙΞ"? Ως τώρα πάντως τι να πω, υπερ-ευχαριστημένος είμαι. Μήπως η οικονομικότερη λύση θα ήταν να του αλλάξω καμιά motherboard, και αν ναι τι προτείνετε?

Κοιτα,εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα.Όλο προσπαθούσα να το περιορίσω σε κάποιο πρόγραμμα ή δεν ξέρω και γω τί...Άλλαξα τα πάντα μέσα και τελικά ήτνα πρόβλημα τις μητρικής. Το format εμένα δεν με έσωσε...

Ελπίζω να είσαι σε καλύτερη μοίρα!

no sig...

Λοιπόν,

Μετά απο αρκετές ακόμη αλχημίες και για κλείνουμε καμιά φορά τα θέματα που ανμοίγουμε οι ίδιοι θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι τελικά τα προβλήματα μου τα προκαλούσε το γαμ#@#@!!νο το Media PLayer (έκδοση 11).

Κάτι είχα ψηλιαστεί απο τα άπειρα restart που είχα φάει τις φορές που άκουγα μουσική και λέ "άντε γεια".

Βέβαια, όπως καλά γνωρίζετε οι περισσότεροι, η MICROSOFT δεν επιτρέπει την αυτούσια αφαίρεση του MEDIA PLAYER.

Λύση: Απο την προσθαφαίρεση προγραμμάτων πάς αριστερά στην προσθαφαίρεση στοιχείων των WINDOWS το βρίσκεις, και το αποεπιλέγεις.!!! Το έβγαλα και βρήκα την υγειά μου. Επιστροφή δε στο παλαί ποτέ εγγυημένο WINAMP.

Άντς μήπως και σώσω κανέναν σας απο οσα τράβηξα εγώ ...

ΔΕΝ θα έφταιγε ο wmp11. αλλά εσύ :) (φιλικά πάντα).

δηλαδή, είτε θα είχες βάλει κάποια beta έκδοσή του (ήταν της μοδός πριν 2 χρόνια), είτε έβαλες κάποιο plugin μη συμβατό (αφού έχεις πισί 6+ χρόνων φαντάζομαι ότι θα έχεις κάποια προγράμματα ΜΗ συμβατά με wmp11 που ίσως προκαλούν ζητήματα αξιοπιστίας), είτε θα είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση (κατεστραμένο msi or exe file etc), είτε (το συνηθέστερο) θα είχες βάλει αμφιβόλου ποιότητος codecs.

Υ.Γ. ένα πρόγραμμα που το δουλεύουν σχεδόν όλοι οι χρήστες windows χωρίς μαύρες οθόνες και σκασίματα δε μπορεί από μόνο του να προκαλεί τέτοια θέματα.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

ΔΕΝ θα έφταιγε ο wmp11. αλλά εσύ :) (φιλικά πάντα).

δηλαδή, είτε θα είχες βάλει κάποια beta έκδοσή του (ήταν της μοδός πριν 2 χρόνια), είτε έβαλες κάποιο plugin μη συμβατό (αφού έχεις πισί 6+ χρόνων φαντάζομαι ότι θα έχεις κάποια προγράμματα ΜΗ συμβατά με wmp11 που ίσως προκαλούν ζητήματα αξιοπιστίας), είτε θα είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση (κατεστραμένο msi or exe file etc), είτε (το συνηθέστερο) θα είχες βάλει αμφιβόλου ποιότητος codecs.

Υ.Γ. ένα πρόγραμμα που το δουλεύουν σχεδόν όλοι οι χρήστες windows χωρίς μαύρες οθόνες και σκασίματα δε μπορεί από μόνο του να προκαλεί τέτοια θέματα.

Alexkass μου

Το απόλυτο δίκιο σου αναγνωρίζω μαζί με το καπέλο μου σου βγάζω για την απάντησή σου.

Προφανώς δικό μου ήταν το σφάλμα και μάλλον έχεις δίκιο για την ΒΕΤΑ version, μάλλον τέτοια είχα βάλει αν θυμάμαι.

Αυτό όμως που με έκανε εξω φρενών με το όλο θέμα είναι οτι ενώ και στο παρελθόν είχα διάφορα προβληματάκια με ασύμβατα προγράμμα/drivers κλπ τα περισσότερα κατάφερα να τα επιλύσω βάσει των οδηγιών που λάμβανα απο τα ίδια τα προγράμματα ή απο τα WINDOWS. Με το wmp11 όμως είχα φτάσει κυριολεκικά σε αδιέξοδο.

Επειδή φαίνεσαι μάλιστα αρκετά σχετικώς και καθόσον είχα ψιλοσυνηθίσει το wmp11 και τις άπειρεσ Playlist που του είχα διαμορφώσει έχεις μήπως καμιά συμβουλή μήπως και το ξανα-επιχειρήσω να το εγκαταστήσω?

Σε κάθε περίπτωση φίλε Alexkass τα σέβη και τις ευχαριστίες μου για την απάντησή σου.

Χρόνια Πολλά σε όλους :D:D:D