konstadinoc Δημοσιεύτηκε November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 16, 2007 Πιστεύετε ότι η συμπεριφορά μας καθορίζεται από κληρονομικά χαρακτηριστικά ή από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε ? Πιστεύετε ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο στη συμπεριφορά ( καθώς πιθανώς να διαφοροποιεί τα ερεθίσματα τα οποία δεχόμαστε ) ? Πιστεύετε τέλος ότι για τη συμπεριφορά ενός ατόμου υπάρχει συλλογική ‘η ατομική ευθύνη? Παράθεση Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Σου έβαλαν καμιά έκθεση στο σχολείο και ψάχνεις να βρεις ιδέες;:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Οχι :P Παράθεση Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
I_LOVE_NIKHTAKH_ Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 φυσικα!!! αυτα που γραφεις ειναι σωστα..οπως τα λες:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Μα δεν γραφω κατι! Ερωτησεις κανω!! Παράθεση Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
I_LOVE_NIKHTAKH_ Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 ετσι οπως τα λες ειναι,χωρις τα ''πιστευετε'' και τα ερωτηματικα:rolleyes:ειναι γενικες αληθειες!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Μα οι 2 απο τις 3 προτασεις μου εχουν το "ή" μεσα! Παράθεση Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Calendra Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Πιστεύετε ότι η συμπεριφορά μας καθορίζεται από κληρονομικά χαρακτηριστικά ή από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε ? Πιστεύετε ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο στη συμπεριφορά ( καθώς πιθανώς να διαφοροποιεί τα ερεθίσματα τα οποία δεχόμαστε ) ? Πιστεύετε τέλος ότι για τη συμπεριφορά ενός ατόμου υπάρχει συλλογική ʽη ατομική ευθύνη? επειδή τίποτα γύρω μας δεν άσπρο ή μαύρο νομίζω ότι ή συνθεση των απόψεων σε κάθε επιμέρους ερώτημα προσεγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Eγω δυστυχως αυτο που βλεπω είναι οτι τα παιδια πόλλες φορες ακουλουθουν τους γονεις στην συμπεριφορα..Κι βλεπω παιδια να επαναλαμβανουν καπου στην ζωη τους συμπεριφορες που ειχαν δει απο τους γονεις τους..Ετσι πολλες φορες ενα ελλατωμα καποιου γονιου μπορει να παιρναει σε αρκετα μελη στην οικογενεια.πχ βλεπω ενα περιστατικο που εγινε 20 χρονια πριν να επαναλαμβανεται μετα απο τα παιδια που το βιωσαν.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dxs Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Πιστεύετε ότι η συμπεριφορά μας καθορίζεται από κληρονομικά χαρακτηριστικά ή από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε ? Πιστεύετε ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο στη συμπεριφορά ( καθώς πιθανώς να διαφοροποιεί τα ερεθίσματα τα οποία δεχόμαστε ) ? Πιστεύετε τέλος ότι για τη συμπεριφορά ενός ατόμου υπάρχει συλλογική ‘η ατομική ευθύνη? Λοιπον.. πιστευω οτι η συμπεριφορα μας καθοριζεται απο τα ερεθισματα που δεχομαστε. Το DNA το οποιο παιρνουμε μονο γενετικα δεν νομιζω οτι καθοριζει την συμπεριφορα μας. Αλλωστε ειναι μονο πρωτεϊνες, και πιο συγκεκριμενα ορμονες οι οποιες δεν καθοριζουν ποτε θα εκφραστουν δηλαδη τη συμπεριφορα μας αλλά απλα προκαλουν μια ταδε αντιδραση. Αλλωστε οτι νιωθουμε ειναι πρωτεϊνες και τιποτα παραπανω. όαο για το γιατι εχουμε την ιδια συμπεριφορα απο γενια σε γενια για παραδειγμα εισαι ιδια η γιαγια σου, απλα μιμουμαστε προσωπα και καταστασεις. Η εξωτερικη εμφανιση παιζει σημαντικο ρολο στην συμπεριφορα. αρα αμα το καλοσκεφτεις υπαρχει και γενετικη βαση αφου τα βασικα χαρακτηριστικα μας απο το DNA τα παιρνουμε, αλλα αμεσα δσυμβαινει κατι τετοιο. Βλεπεις εναν που ειναι ομορφος να εχει μια σ+υγκεκριμενη συμπεριφορα..βεβαια παντου υπαρχουν οι εξαιρεσεις...πχ μπορει καποιος να ειναι ομορφος αλλα με τις επιλογες που κανει ρουχων να φαινεται ασχημος αλλα η συμπεριφορα του να ειναι ενος ασχημου. Γενικα η εξωτερικη εμφανιση ειναι βαση του στυλ του οποιου εχεις και οχι καθαρα για το αμα εισαι ωραια η ωραιος..αρα..τι ακριβως επηρεαζει τι? η εξωτερικη εμφανιση τη συμπεριφορα? η η συμπεριφορα και γενικα η ιδιοσυγκρασια την εξωτερικη εμφανιση? Για την συμπεριφορα ενος ατομου υπαρχει συλλογικη ευθυνη.Η συμπεριφορα προδιαγραφεται καθαρα απο το εξωτερικο περιβαλλον αλλα απο τους ανθροωπους που σε περιτριγυριζουν και οχι απο σενα.. Παράθεση ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΟΝΟ ΚΟΡΜΙΑ,ΜΟΡΦΕΣ,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ! ΟΛΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΨΥΧΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Και δω ερχεται το ερωτημα. Ειναι δικαιο να πηγαινει στη φυλακη ενα ατομο και οχι ολοι οσοι το επιρρεασαν στη ζωη του? (συμφωνω να φυκιζεται για να μην απειλει τη ζωη καποιων αλλα οχι για να τιμωρειται) Και το ερωτημα ν2 Ειναι δυνατον να υπαρχει δικαιη κριση? Μηπως ο παραδεισος και η κολαση ειναι απλα συμβολικα? Παράθεση Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dxs Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Και δω ερχεται το ερωτημα. Ειναι δικαιο να πηγαινει στη φυλακη ενα ατομο και οχι ολοι οσοι το επιρρεασαν στη ζωη του? (συμφωνω να φυκιζεται για να μην απειλει τη ζωη καποιων αλλα οχι για να τιμωρειται) και πως μπορεις να ξερεις τι ακριβως το επηρεασε? και πως ξερεις πως αυτο που το επηρεασε δεν ηταν κατι λαθος η συμφωνα με την γενικοτερη εννοια δεν ηταν αδικο? δεν μπορεις να ξερεις τι ακριβως ειναι αυτο που επηρεαζει καποιον για να το καταδικασεις.. και γιατι να μην τιμωρειται? εκανε μια λαθος επιλογη..επηρεασμενος απο καταστασεις δεν αντιλεγω..αλλα και παλι επιλογη του ηταν θα μπορουσε να επιλεξει κατι αλλο..και που ξερω εγω πως αυτη τη συμπεριφορα μπορει να την απεκτησε απο τοτε που δεν του εδωσε κρεμα η μαμα του..η ανθρωπινη ψυχολογια ειναι περιπλοκη και περιεργη.. Παράθεση ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΟΝΟ ΚΟΡΜΙΑ,ΜΟΡΦΕΣ,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ! ΟΛΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΨΥΧΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Μμμ ,κοίτα οτι καταστασεις βιωνει καποιος ειναι στο χερι του να τις αποφυγει.. Εβλεπα ενα επεισοδιο του νομος κι ταξη χτες οπου μια μητερα με ψυχολογικα που τα απεκτησε λογω του αντρα της αποτρελαθηκε κι σκοτωσε τα παιδια της..πολυ κολλαει αυτο νομιζω..Σαφως εφταιγε κι η ιδια που αφησε να γινει αυτο..Κι ας ηταν ανισχυρη κι ο υπαιτιος ηταν ο συζυγος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 και πως μπορεις να ξερεις τι ακριβως το επηρεασε? και πως ξερεις πως αυτο που το επηρεασε δεν ηταν κατι λαθος η συμφωνα με την γενικοτερη εννοια δεν ηταν αδικο? δεν μπορεις να ξερεις τι ακριβως ειναι αυτο που επηρεαζει καποιον για να το καταδικασεις.. Μηπως λοιπον το καθε εγκλημα να αποτελει αποδειξη οτι η κοινωνια μας ειναι ατελης? Και μηπως αυτο ως παραδοχη θα μπορουσε να μας αναγκασει να συλλογιστουμε τις ευθηνες που φερουμε ολοι μας για πραξεις τις οποιες μπορει να μην εχουμε διαπραξει αλλα για τις οποιες φερουμε ευθηνη καθως σιωπησαμε? Παράθεση Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Μμμ ,κοίτα οτι καταστασεις βιωνει καποιος ειναι στο χερι του να τις αποφυγει.. Εβλεπα ενα επεισοδιο του νομος κι ταξη χτες οπου μια μητερα με ψυχολογικα που τα απεκτησε λογω του αντρα της αποτρελαθηκε κι σκοτωσε τα παιδια της..πολυ κολλαει αυτο νομιζω..Σαφως εφταιγε κι η ιδια που αφησε να γινει αυτο..Κι ας ηταν ανισχυρη κι ο υπαιτιος ηταν ο συζυγος Ναι αλλα μηπως φταινε καποιοι αλλοι που ηταν αδυνατος χαρακτηρας? Και μηπως φταινε καποιοι αλλοι που οι προηγουμοι δεν συνεβαλλαν στο να αποκτησει πιο δυνατο χαρακτητα? Μηπως τελικα φταιμε ολοι για τα παντα? Παράθεση Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Λοιπον.. πιστευω οτι η συμπεριφορα μας καθοριζεται απο τα ερεθισματα που δεχομαστε. Το DNA το οποιο παιρνουμε μονο γενετικα δεν νομιζω οτι καθοριζει την συμπεριφορα μας. Αλλωστε ειναι μονο πρωτεϊνες, και πιο συγκεκριμενα ορμονες οι οποιες δεν καθοριζουν ποτε θα εκφραστουν δηλαδη τη συμπεριφορα μας αλλά απλα προκαλουν μια ταδε αντιδραση. Αλλωστε οτι νιωθουμε ειναι πρωτεϊνες και τιποτα παραπανω. όαο για το γιατι εχουμε την ιδια συμπεριφορα απο γενια σε γενια για παραδειγμα εισαι ιδια η γιαγια σου, απλα μιμουμαστε προσωπα και καταστασεις. Εδω εχω μια μικρη ενσταση... Χωρις να εχω σπουδασει κατι σχετικο ή να εχω ασχοληθει ποτε με βιολογια ή ψυχολογια κλπ, απλα κατα καιρους διαβαζω ορισμενα πραγματα ισως απο ερεθισμα μικρων και μεγαλων γεγονοτων που μας ακολοθουν καθημερινα. Επιστημονικα λοιπον ή εστω απο ενα κλαδο επιστημονων υποστηριζεται οτι το DNA και τα γονιδια επηρεαζουν σε μεγαλο βαθμο τη συμπεριφορα αλλα κυριως τη σκεψη και τις συνηθειες ενος ατομου. Για παραδειγμα εχει γραφτει αρκετες φορες οτι υπαρχει γονιδιο για τον αλκοολισμο ! Και απο πρωτο χερι κρινωντας απο στενο μου κυκλο, μπορω να πω οτι εμεινα εκπληκτος οταν διαπιστωσα οτι επι τρεις γεννιες 3 ατομα της ιδιας οικογενειας ανα γεννια(μεταξυ αυτων και γυναικα...) προεκυπταν αλκοολικοι. Βεβαια εδω θα μου πεις...και γιατι να ειναι γονιδια και οχι απλα ερεθισματα που μιμουμαστε οπως ειπες. Σε αυτο δεν ξερω να απαντησω και ισως δεν ειναι αναγκη να το μαθουμε, αφου απλα συμβαινει... Οταν ενα παιδι μεγαλωνει μια γονεις αγχωτικους κατα πασα πιθανοτατα θα βγει αγχωτικο και παει λεγωντας... Το ερωτημα και μια συζητηση που σε ωρες...βαρεμαρας και περισυλλογης...:) εχω κανει με αρκετους, ειναι οταν βλεπεις οτι παιρνεις γνωρισματα και συνηθειες απο το συγγενικο σου περιβαλλον που δεν θες ή δεν σου ταιριαζουν εν τελει (απο το αγχος, μεχρι την εξαρτηση απο το τσιγαρο ή την υπερβολικη αυτοπεποιηθηση κλπ κλπ κλπ) πως μπορεις να το αποφυγεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Oxi ,αν καποιος θελει να γινει δυνατος χαρακτηρας θα γινει..απλα θελει να εχεις καποιο θαρρος παραπανω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stefa Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Η επίδραση που δέχεται ενα ατομο απο τον κοινωνικό του περίγυρο καθορίζει και την συμπεριφορά του...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsatsos_21 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Βιβλίο: Οργανωσιακή Συμπεριφορά Συγγραφέας: Λεωνίδας Χυτήρης Κεφάλαιο 2: Θεωρίες Ανθρώπινης Συμπεριφοράς Υ.Γ Τίποτα από αυτά που λέτε δεν υπάρχουν στο βιβλίο..:O Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 17, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 Βιβλίο: Οργανωσιακή Συμπεριφορά Συγγραφέας: Λεωνίδας Χυτήρης Κεφάλαιο 2: Θεωρίες Ανθρώπινης Συμπεριφοράς Υ.Γ Τίποτα από αυτά που λέτε δεν υπάρχουν στο βιβλίο..:O Μπορεις αν το εχεις διαβασει να μας πεις περιληπτικα τι ισχυει?:D Παράθεση Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsatsos_21 Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 Μπορεις αν το εχεις διαβασει να μας πεις περιληπτικα τι ισχυει?:D Κομματατάκι δύσκολο,το μόνο που θα σου πω και ψάξτω μετά εσύ είναι οι έννοιες του Freud για το ασυνείδητο,το εγώ,το υπερεγώ,την αρχή της πραγματικότητας,το ιδανικό εγώ και όλα αυτά υποκινούμενα από ένα σύμπλεγμα αναγκών και αξιών του ανθρώπου.Και λίγα γράφει το βιβλίο σε 13 σελίδες,αν θες πραγματικά να μάθεις σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη θα βρεις αυτό που ζητάς.;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. November 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2007 Ειχαμε κανει και στα θρησκευτικα κατι μαθηματα σχετικα στη Γ' Λυκειου... (ημουν απο τους λιγους που δεν κοιμοντουσαν μεσα στο μαθημα :p) Πολυ μπερδεμενοος ακουγεσαι...αλλα νομιζω πως θα βρεις την ακρη! :) Φυσικα και δεν φταιμε ολοι για τα παντα...ο καθενας κανει τις επιλογες του. Συμφωνω οτι επηρεαζουμε τους αλλους με τη συμπεριφορα μας (οπως και εκεινοι τη δικη μας) αλλα ειναι στο χερι του καθενος να μην καταπινουμε οτι μας σερβιρουν και να μην αντιγραφουμε τη συμπεριφορα των αλλων. Για να συμβει αυτο, θα πρεπει να βαζουμε το ρημαδι να δουλεψει! Αυτο που πραγματικα πιστευω οτι καθοριζει τη συμπεριφορα μας ειναι το ποσο καλα γνωριζουμε τον εαυτο μας. :O Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2007 λογικο ειναι στην αρχη της ζωης να συμπεριφερομαστε οπως οι γονεις μας ή ατομα του περιβαλλοντος..ο ανθρωπος αλλωστε ειναι μιμητικο ον. κατι τετοιο ωστοσο δεν ειναι βεβαιο οτι θα παραμεινει και για την συνεχεια της ζωης του ατομου καθως μεγαλο ρολο εχουν και οι εξωτερικοι παραγοντες(εξω της οικογενειας,δασκαλοι,φιλοι κτλ),ο χαρακτηρας κτλ κτλ Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dis Δημ. November 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2007 Φαντάσου την συμπεριφορά ώς το εμβαδόν ενός ευθ.παραλληλόγραμμου με πλευρές Α και Β, δηλαδή Ε= ΑχΒ . Το Α είναι το γενετικό υλικό, δηλαδή κληρονομίσημες ιδιότητες και το Β το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται ο οργανισμός δηλαδή επίκτητες ιδιότητες . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2007 Φαντάσου την συμπεριφορά ώς το εμβαδόν ενός ευθ.παραλληλόγραμμου με πλευρές Α και Β, δηλαδή Ε= ΑχΒ . Το Α είναι το γενετικό υλικό, δηλαδή κληρονομίσημες ιδιότητες και το Β το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται ο οργανισμός δηλαδή επίκτητες ιδιότητες .και σε ολα αυτα καπου στριμωξε και εναν παραγοντα Χ γιατι ποτε δεν ξερεις... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts