Jump to content

Μπλε οθόνη!

costasmarkoglou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια!

Εχω την καρτα γραφικων 8800GTX 768MB και εχω ενα προβλημα(δεν ξερω σιγουρα αν φταιει γιαυτο η καρτα γραφκων αλλα εχω αυτη την αισθηση!).

Ετσι στο ασχετο οταν παιζω ενα παιχνιδι η οταν ανοιγω καποια προγραμματα η σερφαρω στο internet, ξαφνικα παγωνουν τα παντα και βγαινει μια μπλε οθονη που λεει οτι υπηρξαν σφαλματα και συγκεκριμενα οτι κολλησε το αρχειο ndisys η κατι τετοιο! Και μετα γινεται επανεκινηση απο μονο του και οταν μπει στα windows μου βγαινει μηνυμα οτι εγινε SERIOUS SYSTEM CRASH!

Αυτο το κανει πλεον αρκετα συχνα γυρω στις 5 φορες την μερα, και μου εχει σπασει τα νευρα!

Καμμια ιδεα τι μπορει να φταιει?

Η κάρτα αυτή έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα. Ελπίζω το τροφοδοτικό σου να αντέχει.

Έχεις ΧΡ ή vista?Δες λίγο και το event viewer μήπως έχει κάποια εκτενέστερη περιγραφή του προβλήματος.
Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

Εχω τα Vista και το τροφοδοτικο μου ειναι το: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=988588 που απο οτι μου ειπαν σηκωνει κ με το παραπανω το συστημα μου!

Περιγραφη του προβληματος δινεται στην μπλε οθονη που μου βγαινει αλλα δεν προλαβαινω να τη διαβασω γιατι μετα απο λιγα δευτερολεπτα γινεται επανεκινηση!

Περιγραφη του προβληματος δινεται στην μπλε οθονη που μου βγαινει αλλα δεν προλαβαινω να τη διαβασω γιατι μετα απο λιγα δευτερολεπτα γινεται επανεκινηση!

Για να μην γίνεται επανεκκίνηση και να προλάβεις να δεις τι γράφει η μπλέ οθόνη θα κάνεις τα εξής:

Θα πάς στο control panel-->system-->advanced system settings-->θα σου βγει μήνυμα οτι χρειάζεσαι δικαιώματα administrator για να συνεχίσεις. Αν δεν είσαι administrator συμπληρώνεις τα στοιχέια που χρειάζεται, ενώ αν είσαι πατάς continue-->στο παράθυρο advanced settings θα βρεις το startup and recovery και θα κάνεις κλικ στο Settings-->από εκεί θα βρεις το system failure και θα ξετσεκάρεις το "automatically restart"

Αφού δεις όσα έγραψε ο φίλος Loutrikan μπορείς να κατεβάσεις και το Vista Manager για να ελέγξεις την κατάσταση του συστήματος σου.

Φαντάζομαι οι drivers που έχεις είναι ενημερωμένοι και digitally signed ε?

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

• 2 weeks later...
Δεν μας λες τι σύστημα έχεις όμως... Το πιο πιθανό είναι η μνήμη RAM η οποία κατά 90% ευθύνεται για μπλε οθόνες...
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Φαντάζομαι οι drivers που έχεις είναι ενημερωμένοι και digitally signed ε?

Ναι ειναι!

Δεν μας λες τι σύστημα έχεις όμως...

Το PC μου εχει Inte Core 2 Quad 2.66Ghz επεξεργαστη 2GB RAM, καρτα γραφικων την 8800GTX 768MB!

Στο μηνυμα που βγαινει παντως στην μπλε οθονη καποια στιγμη λεει κατι για ενα αρχειο που λεγεται Ndis.sys!!!

Γινεται να μαθουμε τι ακριβως ειναι αυτο το αρχειο? Μπορει να μας βοηθησει να βρουμε το προβλημα...

(ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ DRIVERS ΤΗΣ ΝVIDIA ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!)

Ναι ειναι!

Το PC μου εχει Inte Core 2 Quad 2.66Ghz επεξεργαστη 2GB RAM, καρτα γραφικων την 8800GTX 768MB!

Στο μηνυμα που βγαινει παντως στην μπλε οθονη καποια στιγμη λεει κατι για ενα αρχειο που λεγεται Ndis.sys!!!

Γινεται να μαθουμε τι ακριβως ειναι αυτο το αρχειο? Μπορει να μας βοηθησει να βρουμε το προβλημα...

(ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ DRIVERS ΤΗΣ ΝVIDIA ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!)

Προσπαθησε να ξαναβαλεις τους drivers με τον εξης τροπο.Πρωτα απεγκατασταση των drivers και στην συνεχεια επανεκινηση του υπολογιστη για να φορτωθουν οι στανταρτ drivers και στην συνεχεια ξανα επανεκινηση και εγκατασταση των νεων.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Απο οτι μου ειπε ο τεχνικος που πηρε τηλ, το μηνυμα που μου βγαινει οφειλεται κατα 99% σε σφαλμα στους drivers της μητρικης η της RAM και μου ειπε να τους ξαναπερασω. Το εκανα χθεσ το βραδυ και απο τοτε δεν ειχα προβλημα. ΓΙα να δουμε αν οντως ηταν αυτο...